-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
Nézegettem néhány kombinált tűzhelyt 70-90e között
Zanussi ZCK553G1WA Tűzhely
Gorenje K5341WJ Tűzhely
MORA K 363 BW kombinált tűzhely
Electrolux EKK51350OX Tűzhely
...de ha van még tipp jöhet.
Ezeknek hogyan megy a bekötése? Lecsavarom a gázt a régiről, rácsavarom erre, bedugom a 220V-os konnektorba. Vagy van még valami amit el kell végezni? Ezek mindegyik EU dugós végű igaz, mehet a régi Pelgrim AvantGarde helyére?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
BB9000
senior tag
válasz tboy93 #32995 üzenetére
A csereprogram még tart. 61426 érvényes pályázatot adtak le. Mind megkapták a támogatást jelentő támogatói okiratot. Sokan már meg is vették a kiszemelt hűtőt/mosógépet. Páran még várnak. Legkésőbb májusig lehet támogatással gépet venni. Pályázni már nem lehet. További infók itt: NFSI HGCS 2017.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hűtőgép csereprogram van még?
-
w.miki
veterán
visszakerestem, így már megtaláltam
de máshogy nem, semmilyen más keresőszó nem volt a kommentben
Elégedettek vagytok, most is azt vennéd?
(Most nézem 125e, az kicsit túllóg a tervezett kereten, kb. 60-90e árban gondolkodunk )[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz BB9000 #32983 üzenetére
Anyósoméknak Bosch van, nagyon szeretik, bevált náluk. Én AEG-t vettem és most is csak azt választanám, igaz az épp a 130K-s limit alatt van, de azt meg (szerintem) öt évre kiterjesztett garanciával érdemes, úgy viszont már bőven a limit felett van.
Esetleg Electrolux (~100K körül van 7 és 8kg-s töltetes is) + a garancia, de a Bosch amit linkeltél, ennyiért nagyon jónak tűnik. -
Habsteve
tag
Sziasztok,
Kombi alufagysztós hűtőből ami NoFrost, max 55 cm széles és legalább 90-100L fagyasztóval mi az ajánlott olyan 100K-ig? Ilyen paraméterekkel Bekot találtam MM-ben de az nem NoFrost
Előre is köszönöm!
-
BB9000
senior tag
válasz Morris #32986 üzenetére
A mosógép alá tett gumilapnak is megvan a jótékony szerepe. Az ugrálást ugyan nem csökkenti le, de az ugrálásból adódó rezgés átterjedését csillapítja. Használatával a mosás/centrizés zaját nem fogod annyira hallani az épület más részeiben, pl. másik lakásban vagy másik szobában.
Az ugrálást úgy lehet jelentősen lecsökkenteni, ha a mosógépet oldal irányban is rugalmasan rögzíted. Erre kiválóan alkalmas egy hangszigetelő szivacs, amit a fal és a gép közé teszel és gumiszalaggal hozzáhúzatod a gépet. Akkor nem tud majd ugrálni. A mai gépeknél ez az ugrálás már csak akkor szokott gond lenni, ha elromlik a gépben lévő lengéscsillapító. A régi energomat, minimat család gépei még nagyon ugrabugrálósak voltak.
-
n_stolz
tag
Mosogep ala szeretnek rezgescsillapitas celjabol gumilemezt v. gumiszonyeget vasarolni.
Ezt milyen jellegu boltban talalom? Tuzep? Vagy vizes, esetleg elektro szakuzlet? (nagy barkacsokat kerulnem)n_stolz
-
törölt tag
válasz w.miki #32966 üzenetére
Minimum hasonló tudásút, mint az a légkeveréses Zanussi, de nem tudom, hogy jobb-e nála a G, mert nem ismerem a termékeit, de valahol szemléld meg élőben is ezeket a márkákat, ha tudod. A Z talán itthoni gyártás, és ezért majd alkatrész utánpótlásban és szervizben elvileg jobb lesz.
-
törölt tag
válasz ribarszki #32968 üzenetére
Elég gáz így ez a Philips fogkefe.Talán inkább le kellett volna venni róla a fejet minden használat után, hogy ki tudjon száradni?
A Remington SFT tartósabbnak tűnik nekem, ennél szerintem nem léphet fel ilyen tömítetlenség, és ennek 3 év garanciája van. A Xiaomi nem vált be nálad?Aki még szónikus fogkefét keres, van még a Braunnak a Pulsonic, ilyen fogkefe. Vagy esetleg a jófogáson is lehet keresgélni például[link].
-
ribarszki
őstag
válasz ANDROID??? #32979 üzenetére
Fogalmam sincs, erre nem tudok mit mondani.
-
ribarszki
őstag
válasz ANDROID??? #32977 üzenetére
Itt van, csak sensitive néven fut. De parancsolj, itt van alapos teszt/leírás mindegyikről bőven. Győzd olvasni
[ Szerkesztve ]
-
ANDROID???
addikt
válasz ribarszki #32974 üzenetére
Köszi, de segíts légyszi kicsit, melyik a soft? Nem látom sehol..
Ezt a fajtát használtad?[ Szerkesztve ]
-
atees
őstag
Sziasztok!
Meghalt a mosógépünk, van vmi ajánlott típus elöltöltősre és mondjuk min 7kg ruha mosására ? Ár mondjuk max 130.000Ft.
Köszi előre is!Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
ribarszki
őstag
válasz ANDROID??? #32973 üzenetére
Ha érzékeny az ínyed, akkor a soft fejet vedd. A diamond fej meglehetősen kemény.. Én stantard fejet használtam, az olyan közepes keménységű. A tesztek az intert is dicsérik.
Ultrahangosról nem tudok mit mondani.. Van pár magyar teszt róla a neten, az elég vegyes képet mutat.
[ Szerkesztve ]
-
ANDROID???
addikt
-
NoiZz
tag
Üdv, 10 éves indesit graphiti hűtőnk tönkrement, újat keresünk 100-120k körül
amit kinéztem:Indesit LI8 S2 W
Samsung RB30J3000WW
Bosch KGV 36 XW 30
melyek azok a márkák amit manapság érdemes megvenni?
-
ribarszki
őstag
-
adalbert1
veterán
válasz ribarszki #32969 üzenetére
Ennyire rosszak lennének? Nekünk Oral-B van otthon, szerintem már 2-3 évesek, és nem úgy tűnik, mint ami valahol foszlana. Azt, hogy melyik mennyire tisztít, hogy méritek? Van valahol róla összehasonlító teszt? Az Oral-B után fogselymezésnél nekem még viszonylag sok kajadarab kijön, de gondolom ez se hozná ki jobban őket.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Igen, egyet kell értsek. Nagyon jól tisztítanak, de valóban 2 év az élettartamuk. Ráadásul nem egy eset, ami lehet véletlen. Családon belül 4, az már mérvadó. Ez pedig nagyon gyenge anyaghasználat. Hogy tudatos, vagy sem azt nem tudom. De elég nagy szórással (akár 2év különbség) vettük őket, tehát nem egy hibás szériáról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz ribarszki #32958 üzenetére
Ez nagyon nem jó... Nálunk ugyanis csak egy készülék van, ergo reggel este fej csere. És elég nehezen jár a fej (sokkal nehezebben, mint az oral b), a fém tengelyt érezhetően megrántja, ahogy lehúzom róla, és visszanyomni is jó erősen kell. Szóval igénybe veszi ezt a részt rendesen.
Ti is cserélgettétek a fejeket? Vagy mindenkinek saját készüléke van? -
ANDROID???
addikt
Igen ezek szívnak ahogy kell, YT videókat keress meg panaszt a gépekre.
Természetesen azt fogják írni, hogy A, az újabbat kell eladni
Különben, ha nincs turbo kefe egy adott típushoz és kell azt lehet külön kapni
Szerintem menj be egy olyan boltba ahol be is kapcsolják, jelentős szívóerő különbséget fogsz észrevenni a két gép között, legalábbis én a 8575-re voltam rákattanva, mert hogy ne vegyünk drágán porszívót, aztán mivel volt ott 8592 is, azért is megnéztük azt is, asszony mellettem, megnézte, és már nem is kellett a porzsák nélküli (mert az is játékban volt szerinte) és már a 8575 is rögtön kiesett a játékból, maradt a 8592
Ez a 9-es szériás amit linkeltem az előbb még esetleg játszhatott volna, csak ugye ez is még volt majd +17k azt meg asszony ezerrel ellenezte, így nem is erőltettem, egy porszívón nem szabad fennakadni annyit nem ér a családi béke. Különben az asszony rá volt kattanva, hogy 20K a tető, mert ez csak porszívó, megmutattam neki a kicsit is, hát rögtön emeltet a tétet. Bármelyik olcsóbbat Bosch... nézte nem tetszett neki egyik sem. Egyébként ott a 90 napos nem tetszik küld vissza, de ha nincs mihez hasonlítani, akkor persze hogy az lesz a jó aminek A mindene[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz ANDROID??? #32963 üzenetére
Köszi!
Az asszony rá van kattanva, hogy a szőnyegszívás hatékonysága is A-s legyen... Ez meg "csak C-s".
Egyébként direkt az "energiapazarló" D-s készüléket szúrtad be mondjuk e helyett? [link]
Ergó ezek még mindig jobbak mint az új rendszer szerint forgalomba hozható készülékek?Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
ANDROID???
addikt
válasz ribarszki #32958 üzenetére
Garon belüli elhalálozásnál, ha cserélik, akkor simán jó, 40% kedvezménnyel.
Melyik fejet érdemes hozzá választani?
Ezek, esetleg ez, vagy a marketing köztük csak a különbség?Esetleg tudok egy ilyen kb féláron, de ehhez nem tudok emberi árban fejet, és nagyon nem tetszik a fejek ára. Egyébként a marketingen kívül ez többet ad, vagy csak persze hogy többet fizet az ember??
-
Tonyk
veterán
Van valami tapasztalat a Philips porszívóival?
Ezt nézem (persze -40%-os kuponnal ) https://www.philips.hu/shop/haztartasi-kisgepek/porszivok/performer-ultimate-porzsakos-porszivo/p/FC8955_09
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz ANDROID??? #32954 üzenetére
Szia!
Ha a Philips mellett döntesz, vagy bárki aki kér, tudok küldeni -40%-os PHILIPS kupont
2018. január 14-ig érvényes a PHILIPS Magyarország webshopjában.
Elméletileg a házhozszállítás GLS futárszolgálattal történik, mely 5000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
ribarszki
őstag
válasz st6969 #32957 üzenetére
A családban karácsony előtt a 4. Sonicare is elhalálozott. Ez még gariidőn belül, cserélik. Az ok mind a 4 fogkefénél egyforma - elrepedt a gumitömítés a fejnél, s befolyt a víz. 1,5-2,5 éves korukban haláloztak el. Szóval készüjetek..
Hogy a drágább Sonicare keféken ez a tömítés jobb minőségű-e azt nem tudom...
-
st6969
őstag
válasz ANDROID??? #32954 üzenetére
Philips szónikus keféit szokták dicsérni, így beálltam én is a sorba, miután az oral b végelgyengülésben eltávozott. 2 hónap tapasztalata alapján ezt jól tettem. Részemről ajánlott.
Aki ilyet használ:
Pótfejet hol érdemes venni hozzá? Vagy mindegy, 2000Ft/db (Müller) alatt sokkal sehol nem kapható? -
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Hűtőgéppel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Remélem jó helyen járok, mivel hűtőspecifikus csoportot nem találtam.
Apukámnak HGCS2017-en belül keresünk A++ besorolású kb 180 cm magas 80-120 ezer közötti árban mozgó alul három fagyasztó fiókos kétajtós hűtőt. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy melyiket ajánlanák a hozzáértők. Nekem a Beko a szimpatikus az öt év gari miatt, de nem tudom, hogy ez a megbízhatóságát tükrözi-e. De árban ugyan annyi, mint a márkásabb gépek két év garival, így annyira nem lehet rossz.Üdv:
spgabor -
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
Elektromos fogkefék közül pl.: Oral-B 500,600,700, 750 (nem tudom melyik a jó ezek közül), vagy a Philips Easy... Fejek közül mindegy melyik, vagy van lényeges különbség, pl. ha Philips akkor ez a fajta fej jó?
-
BB9000
senior tag
válasz w.miki #32944 üzenetére
A szabadon álló indukciós főzőlappal szerelt tűzhelyek ára horror magas. Ha eddig gázos tűzhelyed volt, akkor szerintem nem éri meg áttérni. A másik felvetésed is jogos: bírja-e az elektromos hálózat ? Ezt is meg kell vizsgálni egy esetleges áttérés előtt.
Az átszokás nem hiszem, hogy problémás lehet. A jót könnyű megszokni. Az indukciós főzőlap sokkal jobb.
A gazdaságossági szempontok akkor kerülhetnek előre, ha nagyüzemben főzöl. Egy normál (4 fős) család otthoni főzésénél az energiafelhasználásból adódó különbségek 10+ év alatt se termelik ki azt az árkülönbséget, amivel az indukciós készülékek drágábbak a gázosnál. -
w.miki
veterán
Házmester HM 5020 tűzhely jó lehet?
Árban tetszik. Pizzák, sütik sütésére is megfelelő?
Mora P 162 AS is szép, de nincs benne légkeverés, azért az ma már kell, nem?
Akkor legyen Gorenje K5341WJ ?BB9000: tehát akkor maradjunk a hagyományos gáz/villany-nál
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Tönkrement a villanysütő/gáztűzhely-ünk.
Pelgrim avantgarde
Milyen szabadonálló tűzhelyet ajánlanátok helyette? Mivel érdemes főzni/sütni? Persze minél gazdaságosabban, olcsóbban.
Érdemes a gázról áttérni indukciósra? Vagy az már sok lenne a hálózatnak? Vagy nem tudnánk rá átszokni?
Sütésnél milyen szempontokat érdemes nézni?
Pontos típust írjatok pls.[ Szerkesztve ]
-
-
Phobion
őstag
Sziasztok!
20-25 ezer forint értékbe milyen porzsák nélküli porszívót ajánlotok?
Előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz Benir8 #32889 üzenetére
Dehogy mindegy, hogy mit veszel. Ha lehet, inkább digitális kijelzős, és valami ismertebb márka legyen, amiben megbízol. Még jobb, ha grillező funkciót is tud(szerintem) 20k körül ezeket nézném meg például, de válaszd azt, amelyik tudása, kinézete, kezelése, stb. jobban bejön neked.
-
Bacusuz
addikt
válasz Voice24 #32934 üzenetére
Szia
Én az electrolux hőszivattyús szárítógépem kondenzátoregységét a következőképen tisztítottam meg:-fejemre vettem egy erős ledes fejlámpát, hogy jól belássak a lamellák közé
-ahogy tudtam kiporszívóztam
-száraz fogkefével fentről lefelé, a lamellákból kifelé seprő mozdulatokkal kiszedtem amennyit tudtam
-nedves fogkefével is átpucoltam ugyanígy
-fésűvel ugyan ezt eljátszottam, a fésű szélső vastag részeit lecsíptem, így kb olyan sűrűségű volt mint a lamellák
-vettem egy erősebb pumpás flakont, amin a csőr szöge is változtatható, és nem habzó mosószerrel erős sugárral átspricceltem a lamellák között.(3-4 dl folyadék kispriccelése után visszacsuktam mindent, beindítottam a gépet, hogy a pumpája elszívja a folyadékot alulról) és ezt sokszor ismételgettem.
-a végén levegőkompresszorral(olaj nélküli) is átfújtam
Mindvégig figyeltem rá, hogy alulra ne kerüljön kosz, nehogy elduguljon a cső, vagy a szivattyú és
a végére pont olyan lett mint az új.
Viszonylag könnyű helyzetem volt, mert a mosógép tetején van, így talán jobban hozzáfértem.Légyszi csak saját felelősségedre!
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Zeki
nagyúr
válasz Voice24 #32934 üzenetére
Nekünk AEG hőszivattyús van, csak szerviz tudja azokat a lamellákat átmosni, mert szét kell kapni a gépet hozzá.
Talán 4 év után került rá sor, mikor elromlott, és ell kellett vinni javítani. Akkor mondták, hogy azt is megcsinálják a kérésemre, mert akkor nem kell még 1x kiszállást azért fizetnem. -
Voice24
őstag
Hali!
Tegnap vásároltam egy Russel Hobbs kézimixert (a régi megadta magát), 18966 a típusszáma. Első kipróbáláskor (még keverőszárak nélkül) jól meg is ijesztett, ugyanis a burkolaton keresztül jól látható volt, amikor bekapcsoláskor, illetve fokozatok közötti kapcsolásokkor bizony villogott (azaz szikrázott) belül. Először is, furcsa, hogy átlátszó az amúgy bordó burkolat (az elődje fekete volt, azon nem látszott át semmi, de talán nem is szikrázott), másrészt nem hiszem, hogy normális dolog ez a szikrázás.
Ez mind ilyen, és csak a megfelelő burkolat eltakarja az aggódó szemek elől ezt a jelenséget, vagy inkább vigyem vissza és cseréltessem ki? Euronicsban vettem, és ha visszaviszem, a következőt nyilván ott helyben meg fogom próbálni.Másik kérdés:
Kb. egy éve van meg a whirlpool hőszivattyús szárítógépünk. A két kivehető szűrőt rendszeresen tisztítjuk, ahogy kell, de az alsó szűrő mögött a fém lamellás rész is már eléggé tele van szöszökkel (és nyilván porral). Az nem vehető ki (legalábbis egyszerűen nem), porszívóval pedig nem sikerült kitakarítani.
Van valami lehetőség házilagos tisztításra, vagy ezt csak szervíz tudja elvégezni? Akinek van már ilyen tapasztalata, megköszönném, ha megosztaná.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
Ahogy írtam, először a trisó 90 fokon, és utána 60 fok alatt az ecet. Ecettel felesleges magas hőfokon mosni, mert illékony sav és bomlik is. Ahelyett, hogy növelnénk a hatásfokot, magasabb hőmérsékleten inkább csökken.
Menet közben a felültöltős szinte biztosan megállítható a fedélkinyitás aktiválásával.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
espada99
csendes tag
Sziasztok. Mosogatógép vásárlás előtt állok és tanácsot kérnék, aki otthon van a témában.
A keret rá kb 80-100k és szabadonállót keresek. Beépíthetőt nem mertem venni, meghibásodás esetén így talán könnyebb javítani. Az inox szín a preferált, de sima fehérben is jó lehet. Szélességre a 60 cm, 12+ terítékest keresek.
Milyen márkát/típust tudnátok ajánlani ebben a kategóriában?
Köszönöm előre is -
moma
őstag
válasz Teaway #32918 üzenetére
Ezt, hogy csináljam, hogy ne a legelején? Miközben megy a program még kinyithatom és öntök bele ecetet? (Egyáltalán nem is tudom ki lehet e nyitni. (felül töltős amúgy)
Csabroncka: szuper a cikk köszönöm! akkor most inkább trisót rakjak bele és ne ecetet? Van itthon, még lefolyó tisztításhoz vettem.
we all deserve a bit of luck.
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #32926 üzenetére
A fagorunk 9 éves volt mikor lecseréltük,még működött,csak rozsdásodott.Belül kristály tiszta volt,pedig csak ecetet látott.Havonta átlag egy litert.Az LG is megkapja.
-
Mercutio_
félisten
-
Csabroncka
Topikgazda
A legnagyobb baj, hogy a legtöbben mint valami csodaszer mindenre az ecetet ajánlják..... (részben persze házi praktikaként használható, de mindenre nem )
A mosogatógépben normál esetben nincs vízkő! Ez a legfontosabb dolog ami megkülönbözteti a mosógéptől, és ezért felesleges savas löttyintőszírek használata. Alap esetben az összes mosogatógép tisztító jó erre a célra (felturbózott detergensek habzásgátlóval), én pl a trisót is csak mosógépbe merem ajánlani mert adagolástól függően de nagyon habzik.
( Az ecet sajnos nem oldja az olaj vagy zsírlerakódásokat, esetleg a kiszappanosodott mocskot a csövekből )
Egyébként kérdésre a válasz az ecet nem bántja sem a kerámia, sem a gumi és műanyag felületeket.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
nagyúr
Köszönöm a válaszokat vasaló ügyben
-
e=mc²
őstag
Az ecet nem kezdi meg a muanyag v gumi beteteket, illeszteseket? Csajom meg eddig emiatt nem merte az ecetet mosogepbe hasznalni.
Teaway: hogy tudom nem a program elejen beletenni, ha amig tart a program nem lehet kinyitni az ajtajat? Vagy az oblito helyere gondoltatok beleonteni? De akkor nem 90°C-on obliti at vele.
Koszi!
Ambulimax Provider
-
xxxjjjkkk
senior tag
-
choco01
addikt
válasz xxxjjjkkk #32913 üzenetére
Igen olyan a kapcsoló van egy hatul meg egy elől meg lehet van még csak nem lattuk..
Most a kapcsolók beomlo részébe fujtunk penesz meg vízkő oldot kimostuk, vissza tettük és most nem adta kis a hibát úgyhogy lehet hasznalt..
Az oldalsó műanyagot atmostuk de nem volt koszos, szép tisztának tűnik..
Erdemes lenne a 2 kapcsolot ecetbe vagy citromsavba ataztatni?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Csabroncka
Topikgazda
-
-
Elemental
addikt
A vezeték nélküli vasaló milyen elven működik? Felmelegedik egy adott hőre a töltőn, majd vasalás közben hűl? Ahogy nézegetem a neten, engem nem győzött meg. Van valakinek itt vezetékmentes vasalója? Jól lehet használni?
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz choco01 #32910 üzenetére
Na így már könnyenn segíteni, ha jól látom ennek a végém van stekker, vagy kábelsaruval van csatlakoztatva.
Ha jól sejtem egy mikrokapcsolót nyom meg, a mikrokapcsoló t műszeren szakadásvizsgálattal ki lehet mérni.
De mindezek előtt az általad linkelt átlátszó műanyag szart kéne megnézni, hogy tudja e mozgatni rendesen a kapcsolót. Nem e vízköves, dzsuvás stb. Elsődlegesen ez szokott a gond lenni, ahogy látom."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
adalbert1
veterán
válasz Morris #32876 üzenetére
Köszi mindenkinek a tapasztalatokat.
Igazából sokat használnánk, a gyerek miatt kb. naponta megy a mosógép, régen talán heti 2-3 mosásunk volt, most meg a mi ruháinkkal, és általános szennyesekkel (ágynemű, konyharuha, törölközők) inkább olyan 6-8 - így a páratartalom is érezhetően megnőtt a lakásban, illetve a szárítókat is állandóan kerülgetni kell (a páratartalom ellen szoktunk használni elektromos párátlanítót, de az meg viszonylag zajos, szóval hosszú távon jobbnak ítélném a ruhaszárítót).Bacusuz: igen, a hőszivattyúsnál néztem, hogy van 2 féle szürő is, az egyiket minden alkalommal tisztítani kell, a másikat pedig csak ha jelez a gép.
Zeki: akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy melyik márka számít megbízhatóbbnak? Ahogy látom, a legtöbbre alapból 2 év garancia van, ha nincs valamilyen garanciakiterjesztési akció. Számomra a Bosch szimpatikus, igaz, drágább is, mint az átlag - ahogy visszaolvastam, van már, aki 3 éve használja a Bosch gépét (persze lehet, hogy más is a más márkájút ).
-
moma
őstag
Sziasztok.
Kaptam egy használt felül töltős mosógépet és mielőtt használnám kiakarom mosni. Vannak rajta vízkő lerakódások is a dob körül a gumin. Olvastam egy ilyen módszert, ez helyesnek tűnik? Töltök a dobba három liter ecetet. Elindítok olyan programot ami megtölti vízzel (ez bármilyen program és amikor teleszívta magát leállítom?). Úgy hagyom órákra. Aztán leengedem a vizet (ezt hogy kell? van ott az elején egy víz leengedő,de ha azt kinyit, akkor a padlóra jön ki a víz ahogy nézem. Ezt a részt hogy kell vajh használni?). Majd a végén egy 90 fokos hosszú programot elindítok üresen.Vagy másképp kellene?
Nagyon köszi. Tanulom még ezt
we all deserve a bit of luck.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz choco01 #32897 üzenetére
Meg, tele a net az i20hibával.
Látatlanba nem tudjuk megmondani, hogy a te gépeden konkrétan mit kell csinálni. Alkatrészt alkatrészlistából meg lehet keresni, képpel, úgy be lehet határolni.
Ha mechanikai gondja van, akkor az viszonylag egyszerűen javítható pl takarítással, ha elektronikai pl mikrokapcsoló rossz, relé égett be, az annyira nem."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
_q
addikt
Sziasztok!
Társasházi lakásba milyen porszívót ajánlanátok?
-
BigBear
senior tag
A legolcsóbbat, amelyik tetszik. Régebben megvettem az extradrága Tefalt, mert húdejó. Aztán kellett még egy, az asszony kibökött egy Tesco gazdaságos ( asszem teflonos, nem én vasalok ) gőzölőst. Ennek vagy 8 éve. Ugyanazt tudja tizedáron mint a Tefal. Tök felesleges a drága cucc egy vasalóból.
-
choco01
addikt
válasz Bacusuz #32899 üzenetére
Mellé folyt, kiszereltük, szétkaptuk és le volt lőve a szivattyú csöve, azt vissza raktuk utána már nem folyt mellé.. akkor írta az i30 hibát..
Ha megnyomom a program gombot akkor tovább megy de 0:01-nél szivattyúzna a végtelenségig mert azt érzi hogy van benne víz..
Dluinet: Igen van egy ilyen oldalt lapos amin átmegy a víz a só tartályba, de ezen simán folyt meg nem látni szennyeződést.. Nem tudom hol lehetnek az érzékelők, lehet valami lerakódás van a felületén és az zavarja be..
Nem tudom mennyibe kerülhet egy ilyen szervizelés..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Liftor Active - fekete, szövet+háló - ÚJ BONTATLAN