- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
guminyúl
tag
Sziasztok!
Van nekünk egy kb. 9 éves Samsung alulfagyasztós kombi hűtőnk (egy kompresszoros). Úgy 3 hetente a hűtő része egyszerűen fogja magát és nem hűt. A fagyasztó rész tökéletesen működik. Ha 3-4 órára kikapcsolom, utána megint hűt 3 hétig, aztán megint leáll.
Télen még elmegy, hogy kis időre kikapcsolom, de 30 fokban már kimászik majd a parizer az ajtó alatt.
Mi lehet a hiba oka?
-
peppe79
senior tag
válasz
KilgoreTrout #26294 üzenetére
Vizet szoktál tenni a sütőbe?
-
KilgoreTrout
senior tag
Igen, máshol én sem találkoztam ezzel a problémáva. A régi gázsütőnk sem csinálta...
Egyedül arra tudok gondolni, hogy a légáramlat szétfröcsköli az olajat és valamiért az így kis cseppekben jobban ég.
200-220 fokon próbáltuk, úgy füstölt.
Szóval ezért vagyok tanácstalan. Legközelebb a légkeverés nélkül próbáljuk majd, hátha az megoldja a dolgot.
canniball: tuti füst.
-
canniball
nagyúr
válasz
KilgoreTrout #26282 üzenetére
Ilyenről még én sem hallottam. Tuti füstről van szó, nem páráról...?
-
canniball
nagyúr
válasz
JegesEmber20 #26283 üzenetére
Mosogatógépből néhányunknak bevált az alap Bosch, de hogy most épp belefér-e az említett összegbe azt nem tudom.
-
lufi7
aktív tag
válasz
KilgoreTrout #26287 üzenetére
Igaz a mienk gázsütő, de hőlégkeverés van benne és soha ilyet nem tapasztaltunk, pedig használjuk rendesen.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
Sűtő zacskó, szerintem óriási, nagyon jól bent marad az íz és a sovány húsok sem száradnak ki!
-
.DLL
veterán
válasz
Haveroméknak is légkeveréses sütőjük van, amikor náluk főztünk nem füstölt a természetes zsiradék sem, pedig nyitott tepsiben volt. Szóval érdekes a problémád, nem hallottam még ilyet. Alacsonyabb fokozaton is füstöl?
-
Atesz 666
aktív tag
válasz
-Csak megnyugtatásul, én sem vagyok egy Gordon Ramsey csak leírtam,hogy mi miképp csináljuk.
-A hússütéshez szerintem azért nem jó a hő légkeverés mert szét is fröcsköli a zsiradékot.
-De ezzel már szerintem nagyon elkanyarodtunk a topik igazi témájától. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Atesz 666 #26284 üzenetére
Mint kommentemből is látszik, nem vagyok egy Gordon Ramsey.
A hőlégkeverés hatása nem csak annyi, hogy a befújt forró levegő miatt egyenletes a hő a sütőtérben, szemben a hagyományos alsó/felső sütéssel? Azt hittem azért is van már minden sütőben, mert egyenletesebben sülnek meg a dolgok. Mi miatt okozhatja a füstöt (ami gondolom az elégő zsír/olaj) a hőlégbefúvás?
Tudom, nem főzőtopic, de sütőzacskóban hogy lesz piros a csirke bőre?
napocska2: Nem adunk hozzá zsírt, kijön a húsból.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
JegesEmber20 #26283 üzenetére
mi ilyet vettünk, szeretjük. jó, tartós, nem fröcsköl.
-
napocska2
senior tag
válasz
Szerintem sütőben sütéshez nem kell zsír, ez független a légkeveréstől. Túlhevül a zsír és füstöl.
-
Atesz 666
aktív tag
válasz
Hőlégkeverős elektromos sütőben minden zsiradékban sütött hús brutális mennyiségű fehér füstöt termel. Követjük a recepteket a hőfok tekintetében, de az egész lakás füstben úszik, a szagelszívó teljesen tehetetlen. Enyhén szólva frusztráló, sima sültcsirkénél is ezt csinálja! Mit csinálok rosszul? Nem hallottam, olvastam még ilyen problémáról sehol.
A legutóbbi után teljesen kitakarítottam a sütőt, melegszendvics simán megsült füst nélkül. Most kacsamellet próbáltunk sütni (serpenyőben megpirítva, saját zsírjában), 5 perc alatt füstben úszik minden. Még szerencse, hogy nincs füstérzékelőnk."Üdv.
-Szerintem a hőlégkeverést nem a zsírban tocsogó dolgok sütésére találták fel?
-Azt inkább tészta sütésre alkalmazzák.
-Viszont erre van egy olyan találmány amit sütőzacskónak neveznek,de ehhez nem kell a hőlégkeverés.
-Többféle méretben létezik szinte minden nagyobb élelmiszer boltban Spar,Tesco stb lehet kapni.
-A melegszendót meg általában grill fokozaton a legfelső rács pozícióban szoktuk sütni. -
JegesEmber20
aktív tag
válasz
JegesEmber20 #26281 üzenetére
Sürgős lenne
-
KilgoreTrout
senior tag
Hőlégkeverős elektromos sütőben minden zsiradékban sütött hús brutális mennyiségű fehér füstöt termel. Követjük a recepteket a hőfok tekintetében, de az egész lakás füstben úszik, a szagelszívó teljesen tehetetlen. Enyhén szólva frusztráló, sima sültcsirkénél is ezt csinálja! Mit csinálok rosszul? Nem hallottam, olvastam még ilyen problémáról sehol.
A legutóbbi után teljesen kitakarítottam a sütőt, melegszendvics simán megsült füst nélkül. Most kacsamellet próbáltunk sütni (serpenyőben megpirítva, saját zsírjában), 5 perc alatt füstben úszik minden. Még szerencse, hogy nincs füstérzékelőnk.
-
JegesEmber20
aktív tag
válasz
JegesEmber20 #26190 üzenetére
Erre valaki?
-
törölt tag
Ha valakit érdekel:
ELECTROLUX ZPFANIMAL most 31450 Ft az Euronicsban Vácon. Lehet, máshol is, de itt most láttam a boltban. -
.DLL
veterán
válasz
alratar #26272 üzenetére
Az ampert nem belepumpálja, hanem annyit tud leadni maximum. Kicsit pongyolán megfogalmazva: az adapter feszültséget ad le, a fogyasztó pedig ennek hatására áramot kezd el felvenni. Ha a seprű nem vesz fel annyit, csak 0,5A-t az jó, nem terheli annyira a töltőt, viszont a feszültségre oda kell figyelni, mert a nagyobb fesz kinyírhatja, ha nincs benne védelem.
Viszont neked akkor egy ilyen kell: [Link] Beállítod 5V-ra és kész.
-
sandró60
addikt
Tegnap és ma írtam,hogy vettem egy 700W Elektrolux porszívót.
Elfelejtettem írni,hogy milyet vált le.
Moulinex 1000W aminek a gyártási ideje 1988-ezt asszonyék munkahelyén használták. A cég csődbe ment(bányaipar).Ő ezt örökölte.Most se azért cserélem,mert nem működik,ha nem-szeretnék egy kicsit halkabb precízebb porszívót.Alaposabb portalanítással. -
.DLL
veterán
válasz
alratar #26267 üzenetére
5V kell neki, szerintem egy telefon töltő megteszi + egy hozzá való adapter fej.
_ _ _ _Mindenkihez: tényleg, valami jó tili-tolit lehet még kapni? Nagymamámnak vennék egyet, volt elektromos seprű, de utálta, meg tönkre is ment 2 év alatt. Régebben meg volt nekik sima tologatós, azt állítólag szerette. Hagyományok.
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Nem tudom, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdést, de hátha.Vettem egy elektromos seprűt, hogy ne keljen folyton nyúzni a porszívót.
Minden okés, viszont most volt lakásfelújítás és a nagy pakolásban eltűnt a töltője.Megnéztem, hogy milyen volt hozzá:
Töltő
Bemenet: 100 - 240 V ~ 50 / 60 Hz, 0,3 A max.
Kimenet: 5V 500 mA
Típusjelzés: SABD 3.6 Li A1-1
Védelmi osztály: II /
Gyártó: Kompernass Handels GmbHAkkus seprű
Bemeneti feszültség/áram: 5V 500 mA
Akkumulátor - üzemi feszültség: 3,7V
Akkumulátor: Lítium-ion akkumulátor 1 x 3,7 V, 1800 mAh
Védelmi osztály: IIISzerintetek elég neki, ha egy sima 9 V/0,5 A hálózati adapterrel pótolom, vagy mindenképp kell az az SABD-s cucc neki?
A kézikönyv szerint csak azt használhatom. -
tomazin
veterán
válasz
Thunderzolee #26111 üzenetére
Nem tudom azota valaszolt-e erre valaki, de ez a motor teljesen ugy nez ki, mint a mi lg proszivonkban levo. Azon is ugyanez a szurke rezgeselnyelo gumi volt, illetve ahol belatsz a tekercsekhez ott volt korbe egy szivacs. Ill ez a motor egy lezart muanyag dobozban volt. A dobozon belul nem volt semmilyen szennyezodes mikor szetszedtem (azaz hazudok, mert parom felszivta vele a lecsiszolt falat, az odavagott a gepnek, de ilyen normal por amibol ez osszeallhat nem volt).
Szoval szerintem ez csak es kizarolag dzsuva. -
-
sandró60
addikt
válasz
ribarszki #26261 üzenetére
Akartam javítani,de lejárt az "időm"
#pomk
Nem vagyok szakember itt a fórumon van nálam tapasztaltabb.
Szerintem az Elektrolux porszívóval nem fogsz csalódni.Nekem több háztartási gépem ebből a márkából van Hűtő-Mosógép most meg a porszívó is
Azt tudtátok,hogy ezeket a porszívókat itthon szerelik össze. -
gianni85
veterán
Sziasztok!
Ügyfélszolgálatot/szervízt csak hétfőn tudom hívni, ezért gondoltam addig is írok ide... adott egy gorenje mosogatógép amit múlt májusban vettünk és csak 1-2 hónapja üzemeltünk be. Müködik, de ma észrevettük, hogy a használati utasításban leírt 140-160-170 perces ciklusok helyett kemény 4órába telt míg elmosogatott. Az én értelmezésemben ez nem normális, de megkérdezném hogy másoknak mi a tapasztalata ezen márka gépeivel? -
törölt tag
Sziasztok.
Electrolux ZPFCLASSIC PowerForce jó választás? Most 25.600Ft MM-ban.
-
ribarszki
őstag
Az, hogy egy random mind a 4 szobába betaláljon, illetve a mosdóba is, kicsi a valószínűsége. Vagy egy világítótornyos iRobotot néznék, de ehhez minimum 3 világítótorony kell. Vagy pedig - ez az egyszerűbb - egy szisztematikus gépet. De most semmi értelmes nincs a jófogáson sem.
Kérdés, hogy mennyit szánsz rá. 100k körül vannak a szisztematikusak használtan is.
iRobotot sem fogod sokkal olcsóbban megúszni, ha jó állapotút keresel.
-
ribarszki
őstag
Mármint hogy érted? Akksiban, percben mi bírná ki, vagy mi boldogulna vele?
Ha azt akarod, hogy egyszerre járja végig az említett területet, és nincs rongyszőnyeg, vagy Shaggy szőnyeg és a küszöb nem magasabb 1,5cm-nél, akkor inkább egy szisztematikus modell. A szisztematikus előnye, hogy ha lemerül, tudja hol hagyta abba. Visszamegy a töltőre, majd ha végzett onnan folytatja. LG-t egész jó áron ki lehet fogni használtan. Ott a Xiaomi is, bár a garancia annál vékony jég. Nagyon ritkán Neato is van jó áron használtan.
Ha nem kell, hogy egyszerre bejárja, és elég a random, akkor az IlifeA4/Aldi 5000 gépe nagyon korrekt! 140perc körül bírja az akksija. Vagy egy iRobot. Igaz drágább, de nagyon megbízható, robosztus gépek. Sok éves, bizonyított technológia. Viszont a random nagy eséllyel nem tudja egyszerre bejárni az említett 4 szobát, előteret és fürdőt. Max az iRobot világítótornyos vezérlésvel, ami jelzi a robotnak, hogy hol vannak a szobák.
-
ribarszki
őstag
válasz
Dluinet #26247 üzenetére
Aldi 5000/Ilife A4-ről van szó. Van főkeféje.
A kolléga által linkelt aldis modellnek valóban nincs, azért is írtam, hogy szőnyeges lakásba nem ajánlom, de keményburkolatra megfelelő.
Mindegyik iLife modell hazatalál a töltőhöz. Ha nem fogja be a jelet, akkor elindul falkövetési opcióban, s úgy megtalálja, hiszen a töltő a fal mellett van.
Ha nem labirintus a lakás, akkor betalál a szobába is, bár életszerűbb berakni és rácsukni az ajtót. Miért lenne macera? Abban a lakásban ahol élnek, ahol gyerek van, a robot előtt úgyis össze kell pakolni valamennyire. Miért macera akkor betenni a gépet és elindítani? A Neato előtt mindig így csináltuk. Esténként 1-2 szobát kitakarított. Tökéletesen jó volt. Nyilván minden helyzet más, de ez egyáltalán nem életszerűtlen.
Az életszerűtlen az, hogy minden nap azonos órában elindul és átszívja a lakást. (szisztematikus) Ha egy patent, minimál legénylakásról van szó, akkor el tudom képzelni. De ott ahol élet van, ott ez nem reális. Széthagyott játékok, leesett ceruzák, ajtó előtt lerúgott cipők, stb.. Folyamatosan beszívna valamit és szólna, hogy megállt.
(Nem a Xiaomi a minimum robotporszívó, bőven van alatta használható, csak véletlenszerű/random a működési elve)
-
ribarszki
őstag
válasz
Dluinet #26243 üzenetére
Ja igen, volt iLife "kínai szarod" vagy csak úgy bemondtad? Tényleg van pár gagyi a kínaiakál, de ha megfizetik tudnak brutálisan jót gyártani. Lásd Xiaomi cégcsoport. Lásd az iLife robotporszívók. Lásd a OnePlus telefonokat! Most egy OP3 telóm van, soha életemben nem volt ilyen jól összerakott és minőségi telefonom. Bőven Samsunk S sorozat, vagy Apple anyag és összeszerelési minőség.
-
ribarszki
őstag
válasz
Dluinet #26243 üzenetére
Ez így nem teljesen pontos leírás.
A iRobot Roombanak csak a 900-as modellsorozata tud szisztematikusan takarítani. Nem igaz, hogy az alatta lévő robotok nem lennének használhatóak. 2 olyan ismerősöm is van, aki végigpróbálta a kínálatot Neatotól LG-ig, és az iRobot mellett döntött. Most is van Neato D5 modellje, de ami fix, állandó igásló az az iRobot. Igaz nem szisztematikus, de a takarítási hatékonyságuk semmivel sem rosszabb, sőt! Ha nagyon labirintus a lakás, akkor viszont nem a legjobb. De ha átteszed szobáról szobára, ahol amúgy is összepakolsz előtte, akkor tökéletes. Ja igen, lassabban végez mint a szisztematikus. Kb 2-3x annyi idő. De a lakás egy pici odafigyeléssel simán tisztán tartható vele. Ugyanakkor, pláne szőnyegek esetén, a rendszeres porszívózást egyik robot sem helyettesíti, max az időintervallumot tolja ki, 1 hétről 2 hétre.
100k alatt is van bőven használható robot. Az Aldi 5000-es modellje baromi jó gép! Ez az iLife A4 modellje csavarra, csak átnevezve. Igaz átrakod egyik szobából a másikba, de a takarítási hatékonységuk bőven kielégítő! (Szőnyegen meg a Neato sem ér többet mint az Aldi/iLife modell)
Egyébként a Xiaominak annyi az előnye, hogy Li-ion akksi van benne, a Neato D75 modellben ami közel sem 200k felett van, hanem inkább 160k, ott pedig Ni-Mh akksi. És ugye a Neatonal van magyar garid, 2 év.
Nekem fél évig Aldi 5000-es gépem volt, 50k-ért vettem az Aldiban. Bátran ajánlom bárkinek! Főkefés, nagyon szépen, alaposan takarított! Igaz véletlenszerű, nem szisztematikus, de ez nem von le az értékéből.
Most egy Neato D95-reváltottam ami alapból 240k. (Töredék árért jutottam hozzá. Legális úton, de a hogyant hagyjuk) Ez szisztematikus, gyorsabban dolgozik mint a random, de a takarítási hatékonyságuk egyforma. Közel sem ér annyit a robot amennyi az ára. 100k-t talán, jóindulattal, de brutálisan elszaladtak az árak a robotok piacán. (iRobot 980 - 300k)
Na mindegy, csak azért írtam, mert nem kell leszólni a véletlenszerűen takarító gépeket. Az új iRobotok Li-ion akksival jöttek ki, robosztus felépítésűek és nagyon-nagyon jó gépek.
A Xiaomi is ügyes a tesztek szerint, de ott nehézségek lehetnek a gariztatással. Arról nem beszélve, hogy külföldi fórumokon vannak hibák szép számmal a Xiaomiba.
Szerintem kevés pénzért Aldi/Ilife A4 gépet kell venni! Ha 100k körül rászán valaki, akkor iRobotot, vagy Xiaomit ha szisztematikus kell. 160k körül LG/Neato ha pedig itt is jó a random, akkor egy 7-800-as sorozató iRobot. (Jófogáson is ki lehet fogni kiváló darabokat, ha van időnk kivárni.)
-
ribarszki
őstag
válasz
sandró60 #26233 üzenetére
A fogalmak keverése végett. Van a papír porzsák, ami meglehetősen régi fejlesztés, szakad, stb.. meglehetősen rossz választás. Ezt ugye cseréled ha megtelik.
Van a szintetikus porzsák. Ebben vannak a fejlesztések, légátersztés, hosszabb élettartam, stb.. Ez egy speciális szintetitikus anyag, ha úgy tetszik akkor a textilhez hasonlít. Ha megtelik ezt is kidobod a kukába.
S van a klasszikus textil porzsák, ahol a porzsákot porolod a kuka fölött, majd a végét lezárod egy szorító sínnel és újra használod. Na ezt kellene elfelejteni egy életre. Ilyet ma már nem csinálunk!
Ez az árbarát dolgom számtalanszor ki lett vesézve a fórumon. Elux esetében havonta 200-250Ft költséget jelent a porzsák. Nincs miről beszélni.
Szóval igen, tessék eldobható szintetikus porzsákot venni! Lehetőség szerint vagy gyári Elux porzsákot, vagy Menalux Duraflow porzsákot.
-
sandró60
addikt
Nézegettem a leendő Elektrolux porszívóhoz porzsákot.
Kérdezni szeretném azoktól akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban,hogy milyen porzsák lenne jó-Textil-papír?Azt már tudom hogy S-Bag típusú kell.A textil porzsák olyan értelemben lenne jó,hogy nem kell több papír porzsákot elhasználni.Ár-barátabb. -
zoltan6
addikt
válasz
FerNandor #26226 üzenetére
Nekünk Gorenje VS 110W van,megvagyok vele elégedve,gyárilag adtak hozzá valamennyi fóliát is.Én aliexpress-ről szoktam rendelni hozzá fóliát 2000ft körül van amikor akciós,de most volt a lidlbe is akciósan 2x3méter 2000ft-ért.
Az 1 tekercs 5 méteres nekünk 4 tagú családnak 2-3 hónapra elég szokott lenni,elég sokat fagyasztunk havi szinten. -
pomk
őstag
Sziasztok!
Rég óta nyúzunk otthon egy inkább nem is mondom milyen porszívót, mert kitagadtok a fórumról...
Eljött a váltás ideje. Elolvasva a cikket a kérdésekre válaszok a következőek:
1, Mekkora a lakás alapterülete amit tisztán szeretnénk tartani? ~50 m2
2, Milyen a szőnyeg-szilárd burkolat aránya a házban? Jelenleg 100% szilárd, de ha lesz szőnyeg, akkor is 80-20% lesz a szilárd javára
3, Van-e poratka-allergiás a családban? Nincs
4, Van-e kisgyermek/gyermekek a családban? Nincs, de terv szerint lesz.
5, Lakik-e háziállat (kutya, macska) a háztartásban? Nincs, de terv szerint lesz kutyánk.
6, Fontos-e a minél halkabb és gazdaságosabb üzemeltetés? Igen
7, Átlagosan milyen gyakorisággal vesszük használatba a porszívót egy héten? 1xOlvasgattam a fórumot, és most hogy JOY napok vannak, Electrolux és Bosch porszívókra akció van MM-nél, találtam is itt pár modellt amit ajánlottato a fórumban:
1. Electrolux Ultra Silencer ZUSORIGWR+
2. Bosch BGL2A220 ProPower
3. Bosch BGL3B210 (GL-30)Árban nem egy kategóriák, de célozzuk meg a max 50.000-et.
Tudtok esetleg ajánlani valami más típust, kategóriát?Köszi!
-
FerNandor
őstag
Sziasztok. Vákuumos fóliahegesztő gépet szeretnék venni. Neztem Laica es Gorenje vs110 es 120e.típusú gépeket. Annyi lenne a kérdésem, hogy ezekhez bármilyen vákuumozható fóliát lehet használni, nem csak az előbbi gyártók fóliáit, ugye? Gorenjének van, azt láttam.
-
ribarszki
őstag
válasz
McAdam6 #26220 üzenetére
Nem, ez annál kevesebb és butább. Nincs központi hengerkefe, kicsi portartály, sokkal kevesebbet bír az akksija, magas felépítésű, nagyon nehezen megy fel a szőnyegre. Mondjuk ott nem is tud mit csinálni hengerkefe hiányában. Ha semmi szőnyeg nincs a lakásban, akkor vedd meg nyugodtan. Ha van, akkor nem a legjobb választás.
-
sandró60
addikt
válasz
zoltan6 #26222 üzenetére
Igen ezt én is láttam.
Amúgy van olyan cég ahol csak a kupon füzetben lévő szelvénnyel van kedvezmény.PL-Asszonynak a DM-ben egy bizonyos márkánál vinni kell a füzetből kivágott szelvényt,mert azon van a termék vonalkódja.Tehát nincs közhírré téve.
A Media-ban is azonos személy csak egy terméket vehet ugyanazzal a kóddal. -
expander
senior tag
sziasztok,
e kozul a 2 kozul ajanlott valamelyik? vagy erdemi kulonbseg nincs, csak desgin?
-
McAdam6
aktív tag
-
sandró60
addikt
Ma sikerült a JOY-napok alkalmából egy Elektrolux porszívót vennem az interneten.
A Media Markt oldalán (Elektrolux-Samsung porszívó) van kupon kód,ha jól értelmeztem.Én egy kupon füzetből írtam le.20%kedvezménnyel.
A 35000-7000=28000 Ft lett a vége. -
peppe79
senior tag
válasz
dethroner #26205 üzenetére
Pont emiatt írtam már jóval korábban is, hogy megéri a páraelszívót túlméretezni. A nagyobb átmérőjű légkivezetés, és egy nagy teljesítményű páraelszívó alacsony fokozaton történő használata kisebb zajt és fogyasztást eredményez, emellett még a motorját is kíméled vele.
-
Hoppá, én nem is jót néztem.
Azt hittem a takarítógépekre gondoltál.
A WD3 vs WD3 Premiumra gondolsz.Mert a Karchernél vannak ezek a termékkódok, amiknek a Karcheres belső kódjuk más. WD3 = MV3. De nem jól emlékeztem, h mik is ezek a belső kódok, csak tudtam, h vannak ilyenek.
És arra asszociáltam, h a VC3 amit te írtál, az biztosan a WD sorozat másik kódja.
De most megnéztem, nem, azok teljesen más típusok, nem takarítógépek.Úgy tűnik, ahogy írtad is, a Premium modellben valódi HEPA filteres a szűrő (13-as fokozatú).
-
-Ben-
veterán
válasz
Thunderzolee #26210 üzenetére
Érdekes. Én totál műanyagnak látom az egészet, de sehol nem is írja, hogy ilyen téren lenne különbség.
-
válasz
7Sony7 #26178 üzenetére
Igen, az a kör alakú izé az tartozék tömítés.
Viszont a por ami bejutott, az már nem tartozék.
Ezt mondta a szervizmérnök is, h nem azért égett le a motor, mert a szűrő nem volt cserélve, hanem mert ez a sok por bejutott. Ő is azt mondta, h vagy nem volt benne szűrő, vagy nem jól tették bele.Őszintén szólva nem lepődnék meg, ismerve a kolléganőt, h nem vitte túlzásba a porszívó kímélését, férje nincs, gyerekei semmit se segítenek otthon...
-
A Premium modell az nem műanyag tartályos, hanem rozsdamentes.
De amúgy igen, csak ez ugye nem színbeli különbség, hanem az anyaga más.A típusok között van motorteljesítménybeli különbség, ill. a szűrő is más kialakítású a nagyobb típusoknál.
Ezek a Premium, Home, Car, stb utótagok pedig a felszereltségét jelentik (többféle szívófej, hepa filterek), a Karcher weblapján össze lehet hasonlítani őket, esetleg ha a magyar oldalon nincs, akkor válts német/angol lokalizációra, ott már fel van tüntetve az összes típus, a magyar oldalon csak azokat jelenítik meg, amiket itthon is forgalmaznak.
-
-
-
kutga
félisten
válasz
Racer77 #26197 üzenetére
Pár éve az én Whirlpool elöltöltősöm is ugyanezt csinálta.
Szakit hívtam hozzá, megnézte, vezérlőpanel csere kellett volna, de annyiba került hogy inkább vettem tőle egy használt, de felújított Samsungot egyszerűbb elektronikával és jobb mechanikával. Azóta sincs vele gond, a Whirlpool hatodik érzéket meg azóta elkerülöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Eladó KTM női kerékpár!
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest