Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
(A félreértések miatt, száraztartályos gép alatt, nem a hordós / vödrös nagy ipari gépeket, takarítógépeket értjük, hanem a kicsi, porzsáknélküli gépeket.)
A fenti nem neked szólt, csak a tisztázás miatt
Szóval, azokkal elég sok. Valójában csak a gond van. Erről itt a fórumon meglehetősen sokan tudnának mesélni.. sajnos.. hamar eltömődő szűrők, technológiából fakadóan tökéletelen szűrés, rohamosan csökkenő szívóerő, hangosak, hepa szűrő korai elhaláozása, macerás takarítás, várni a száradó alaktrészekre, szivacsokra. Egy pót szivacs, és hepa páros pedig majdnem annyi mint egy olcsóbb gép ára...
Amennyiben a tartályban van egy hengeres szűrő az még nagyobb szívás, ott kézzel kapargathatod a sok mocskot a szűrő bordái közül. Jellemzően ez a nagyon olcsó modellek kiváltságai. A samsung nem használ ilyet, de az sem sokkal jobb. Hidd el, nem akarsz te ilyen nyűgöt magadnak
Az eldobható porzsák havi költsége kb 200Ft.
Bosch, Electrolux vonalat bátran ajánljuk. Persze nagyjából 50k alatt majdnem minden gép kompromisszumos a maga módján, de alapjában véve jól használható gépekről beszélünk.
Árban feljebb kezdődnek a Miele gépei, ezekről is csak pozitívan tudunk szólni. Mondjuk itt már a C1-nél is megkapsz olyan dolgokat, amiket árban lejjebb nem. (Bolygókerék, klikkes reteszrendszer a csöveknél) Eseteg olvasgass vissza, sokan vettek Bosch, Electrolux, Miele gépet, mindenki nagyon szereti a sajátját.
[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
válasz ribarszki #25196 üzenetére
Mi a baj a száraz tartályos gépekkel?
Árat nem tudok mondani, eddig még nem kellett vennem porszívót sose. 30 körül kapni értelmeset?
Hangerő nem hiszem, hogy szempont lenne, bár nyilván örülnék, ha nem ordítana. Por allergia nincs (egyelőre, kop-kop).
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani porszívót 55 nm-es lakásra? Lenne 2 db picit vastagabb szőnyeg (2 x 200X280) is, azon kívül járólap és laminált parketta lenne. Állat nincs, de nem kizárt, hogy lesz egyszer...
Mivel a tároló szekrény kapacitásom erősen limitált, így valami kisebb, kompakt méretre gondoltam, de mégis erős, minőségi darabra. Így első körben én ilyen száraz tartályosra gondoltam.
Köszi szépen előre is!
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
Safranek
aktív tag
Úgy vélem a hogy a korábban írt whirlpool mosogatógép F7es hiba az alábbi miatt lesz: (szűrőket megnéztem egyik sem volt koszos )
Az öt és tíz év közötti Whirlpool mosogatógépek olyan vízszint szabályzóval vannak szerelve, aminek membránja egy idő után megkeményedik, és ezért nem érzékeli megfelelően a vízszintet. Ez ürítési, vagy vízfelvételi hibajelzést eredményez, ami miatt megáll a program.Ilyenkor csere a szabályzó , jól gondolom ugye?
[ Szerkesztve ]
„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
Sotho
őstag
válasz Csabroncka #25035 üzenetére
+1 érdekesség: ha 100.000 ion van 1 cm^3 levegőben akkor az ion: nem ion arány 1 : 250.000.000.000.000 -hoz.
59455 év alatt lélegeznénk be 1 cm^3 iont.[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
-
blattida
nagyúr
válasz Intel fan11 #25183 üzenetére
Felnőtteknél naponta 30 liter/fő meleg víz fogyasztással érdemes számolni, így mindenképp a minimum 120 literest érdemes venni.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
pjen
félisten
válasz Intel fan11 #25183 üzenetére
Ha elfér én a 120 líiterest venném.
-
Intel fan11
őstag
válasz #94529552 #25182 üzenetére
Rendben! Akkor elvan döntve Hajdu 120 literes tárolós gázos kéményes bojler lesz! Melyik szaküzletben érdemes vásárolni ilyet? Még annyi talán, hogy 80 vagy 120 literes legyen? 3 felnőtt napi fürdés mosdásra kellene igazából! + várható majd gyerek
[ Szerkesztve ]
Battletag: hojszi#2983
-
törölt tag
válasz Intel fan11 #25175 üzenetére
Ha már van kémény, akkor sztem is jobb a kéményes bojler. Az ablak nem szempont egyiknél sem, mert ha kell, akkor fix nyílás szükségeltetik, de ezt majd a hivatalos beszerelő szakember pontosítja, az előírások szerint.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
kiadott albérletünkbe kellene átfolyós gázos vízmelegítőt vennem. a régi a klasszik FÉG volt, ami a 80-as évek vége felé épült társasházakban fordul elő főleg. (ha ez segítség)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
nagyúr
válasz Intel fan11 #25177 üzenetére
Az átfolyós bekapcsolásához rendesen meg kellet nyitni a csapot
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
pjen
félisten
Üdv Urak.Kis segítség kéne.Van egy Whirlpool WSF5511 A NX hűtőm,a normál hűtő térben akadozik a világítás,az ajtó kapcsoló a hunyó.Szedett már ki valaki ilyet a keretből?Olyan mintha csak be lenne pattintva,de nem akar kijönni,kitépni nem akarom.Valami ötlet,
-
nagyúr
válasz Intel fan11 #25174 üzenetére
Bojler olcsóbb lesz.
Kéményest vegyél (kémény bélelve)vízfogyasztásban lesz csökkenés
kényelmesebb lesz
gázfogyasztás -20% (az árban nem lesz annyi, mert van alapdíj)"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Intel fan11
őstag
válasz Intel fan11 #25174 üzenetére
Viszont amit nem tudok még, hogy kéményes vagy kémény nélkülit válasszak? Igazából van ablak a fürdőszobán ami nyáron éjjel nappal nyitva van! De télen nincs nyitva. Azt olvasom elvileg van vmi beépített funkció, hogy kikapcsol ha leesik az oxigén szint a fürdőben! Ki melyiket ajánlja?
-
Intel fan11
őstag
válasz Dluinet #25155 üzenetére
Jelenleg átfolyós őrlángos van!Nincs tartálya! Nincs probléma a vízzel kb 5ezer ft nyáron a gáz számla vele! 120 literes tárolós gázbojlert szeretnénk venni! Kémény + a gáz vezeték adott! Csak le kell cserélni!
Ezt néztük ki konkrétan! 3 helyre szeretnénk a vizet eljuttatni! fürdőszoba kád, mosdó, és konyha! 3 tagú család vagyunk! Elvileg A-s fogyasztású, de konkrétan nekem ez mennyit jelent számlában kb?
-
attiati
veterán
szerintetek az baj, ha egy villa fején a belső élek így néznek ki?
18/10-es atomtartós nikkel ötvözetből van, de nekem nem tetszik ez a megmunkálás. Nem fog ott oldódni, rozsdásodni hosszú távon? (mintha nem lenne lecsiszolva fényesre. Kicsit érdes, matt hatású.)
Drága készlet és nem egyedi hiba, az összes készlet ilyen.
Lehet, hogy nem fértek hozzá annyira, mint a külső élekhez?
(evés közben nem zavarna és esztétikailag sem)[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz #94529552 #25165 üzenetére
A hűtő hátulján, a hűtőtérben, a szokásos helyén. Hogy pontosabb legyek, maga a kondenzátor a hátsó falban helyezkedik el, oda fújja be a ventilátor a párás levegőt és az ott csapódik ki, majd fagy meg, amit időnként automatikusan leolvaszt és elvezet a külső kondenzvíz tartályba, ahonnan majd a meleg hatására elpárolog...
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz Csabroncka #25164 üzenetére
Kösz, és hol van a kondenzátor, ahol lecsapódik a pára?
-
törölt tag
válasz ribarszki #25152 üzenetére
Hát, nem tudom, hogy milyen márkájú és minőségű lehet az a zsák mivel Sencor gyár nincs, lehet akár Aspico is. De van ott is helyettesítő, mint a KleenAir, vagy más helyeken Menalux és egyéb márkás dolog, amiben jobban bízni lehet.
Sinisi Milyen típus? Úgy tudom, csak a No-frost hűtőkben van ventillátor, de lehet még azokban sem mindbe.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Intel fan11 #25153 üzenetére
A gázbojler fogyasztása alacsonyabb, ráadásul pontosabb vízhőmérséklet előállítására és tartására képes, ezért, ha elfér és rendszeresen használnátok is a tárolt vízből és van rá keret, akkor mindenképp a gázbojler ajánlott az átfolyós helyett.
-
Sinisi
senior tag
Sajnos de! Leolvasztja a levegőből lecsapódott párát...
Most már csak azt nem értem, hogy az összegyűlt víz, ott ahol kifolyik a motorhoz kívülre az egy kilépési pont, tehát, hogy oldották meg, hogy ott ne áramoljon be a hűtőtérbe folyamatosan a külső levegő?
+, hogy miért csak a hátoldalán csapódik le olyan látványosan (ott futnak a hűtőcsövek? ezért belül ott van a leghidegebb pontja (oldala)?)[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Szerintem valamivel többet fogyaszt a tárolós.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Sinisi
senior tag
válasz Csabroncka #25157 üzenetére
Khmmm... Ez akkor azt jelenti hűtőtér sem No frostos nálunk
-
nagyúr
Az átfolyós őrlángos vagy begyújt magától?
Az átfolyósodnak van puffer tartálya?
Milyen kemény nálatok a víz (milyen időközönként vízkőmentesítitek)?"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Sinisi
senior tag
válasz Csabroncka #23804 üzenetére
Ezek szerint ha a fagyasztó része is no frosztos abban is kell lennie egy ventillátornak? Nálunka hűtős része no frosztos, ott van is egy venti, de úgy emlékszek, hogy a korábbi is no frosztos volt a hűtős részénél és ott nem volt keringető. Jelenségként az biztos, hogy mindkettőnek a hátoldalán (hűtő rész) kicsapódott a pára, cseppek formájában, és odafagyott, majd felolvadáskor valamennyi lefolyt a kivezető nyíáláson át a kompresszor köré, de cseppmentes a hátulja (belülről) sohasem volt, illetve a mostani sem az.
-
Intel fan11
őstag
Üdv! Írtam már ide bójler választással kapcsolatban, de most lenne 1 konkrét kérdésem! Jelenleg vízátfolyós gázos vízmelegítőnk van, amit szeretnénk cserélni egy tárolós hajdú gázos vízmelegítőre (120 l-es). Kérdésem az lenne azonos fogyasztása mellett többet fogyaszt 1 tárolós vízmelegítő mint 1 átfolyós, ha igen mennyivel?
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Ne abból indulj ki, hogy 10 évvel ezelőtt mi volt, az a lényeg, hogy most mi van. Tíz évvel ezelőtt minden tartósabb volt, mint most, ez egyszerű tény. Tíz évvel ezelőtt is vacakabb volt a candy (és az összes olasz gép), mint a bosch/siemens csoport gépei, ám ettől még elmehetnek az akkori candy gépek is idáig.
Azt se felejtsd ki a képletből, hogy baromira nem mindegy, mennyit megy az adott gép, milyen vízzel és mosószerrel, mennyire takarítják stb. Ha nálatok csak kétnaponta megy a candy, az csak annyit jelent, hogy keveset van használva, alapvetően ebből fakad ez a szép hosszú élettartama. Volt candy mosogatógépem, ha még meglenne, az is 10 éves lenne, működött, tette a dolgát, nem túl jól és nem is túl halkan, de használtuk, aztán meguntam a nyűgjeit és eladtuk 5 évesen. Családon belül volt bosch és miele is (egyik sem csúcsmodell, az utóbbi használtan jutott hozzánk), mindkettő sokkal jobb volt, mint a candy.
Ahogy olvashattad, nem hordtam le a márkát és azt írtam, hogy megvehető, mert nem szar, csak hát helyén kell kezelni a dolgokat.
Lehet az a véleményed, hogy a leírt dolgok hülyeségek, de ezek nem egy ember véleményei, amit a többiek szajkóznak, hanem sokak tapasztalata, beleértve a szervizeket is.tomtyi
Indukciós főzőlapoknál van hőmérséklet korlátozás, ami 240C fok, a fölé nem tudsz velük menni (bár a rendszer képes lenne rá).[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
40db-ot? Ha 2 havonta cserled, akkor is 7 évre elég.. Ráadásul lehet, hogy nem is jó porzsák. Szerintem előbb próbáld ki 1-2 darabbal. Én az Aspico porzsákkal jártam úgy még a Samsung gépben, hogy rosszul is tömített és szinte azonnal 1-2 porszívózás után eltömődtek a pórusai. Hiába volt tök üres a porzsák, már nem szívott semmit a gép. Nehogy ilyenbe fuss bele itt is!
A Menalux Duraflow porzsákok viszont jók! Én inkább olyat vennék..
-
dh66e
veterán
Innen rendelt már valaki porzsákot?
Elég jó árnak látom itt a porzsákot a mi gépünkhöz meg adnak egy pár ajándék cuccot is.Mondjuk ez nem gyári porzsák,nem tudom mennyivel lehet rosszabb vagy ugyanolyan minőségű az utángyártott cucc.Vennék 40-et ha rendben van és le tudva jó időre.[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
Semmi extrát, kb. 2 naponta főzünk rajta. Olajban rántani mondjuk max. kéthavonta egyszer szoktunk, de van, hogy fél évig semmit. Gondolom az lenne az igazi ellensége.
A zsírszűrő lapra írják, hogy 3 havonta cserélendő, az reálisnak tűnik nagyjából. A carbon a fenti felhasználással vajon kihúzhat 1 évet?
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Amúgy teljesen rendben van az lg.
emitter
A candy egy olcsó, dizájnos olasz márka, abszolút nem a tartósság és a megbízhatóság szimbóluma, ettől függetlenül megvehető, mert addig működni fog, ameddig a garanciája szól. Viszont használhatóság, zaj szempontjából a bosch mindenképp jobb választás lenne. Ennyiért a bosch sem lesz működőképesen matuzsálem korú, de hosszabb élettartammal lehet számolni.[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz attiati #25113 üzenetére
Nekem indukciós főzőlapra a már mások által is említett olcsó kis méretű zománcos edény, bele filléres fritőz ráccsal hibátlan. Űrtartalom és olajmennyiség természetesen a szükségletekre szabva. Fel se merült bennem soha külön elektromos ketyere beszerzése, pedig én szeretem nagyon a hasábot.
Anyáméknál a gáztűzhelyen anno kicsit más volt a képlet, ott sokkal jobban oda tudott égni a zsír, ráégett az edény oldalára, ragadt, tiszta hányás volt az egész.
Szóval főzőlap függő is, mennyire kényelmes azon hasábot sütni.
-
blattida
nagyúr
válasz Joezyka #25125 üzenetére
Azért ez a garancia plusz szolgáltatás egy csalafinta dolog, mert minden évben kell hozzá ingyenes felülvizsgálat, amit ha kihagysz, ugrik a plusz 3 év gari, illetve kiszállásonként kell fizetni 7500 pénzt.
^Boss
Az, hogy nincs benne vízkár elleni védelem, önmagában nem baj, mert csak igen ritkán van rá szükség, viszont, ha éppen mégis jó lenne, akkor viszont nagy gebaszt tud okozni.[ Szerkesztve ]
-
^Boss
őstag
sziasztok,
melyik mosógép ajánlott 100-150 ezer Ft közt?
LG-ket néztem, (44-es mélység), de nincs vízzár. ez elég nagy gond nem?üdv
-
DeFranco
nagyúr
válasz blattida #25127 üzenetére
a bonyhádi teflon tényleg gázos lett, mi is ráfutottunk. az anyag megvan benne, a serpenyőben is, a bevonatban is de a rögzítése pocsék. ebben egyetértünk.
a zománcozottakkal nekem nem volt bajom, igaz ritkán van olyan, hogy meg is veszem, mert sok hibás, hólyag, zárvány van benne, amit inkább ott hagyok pont az általad is írtak miatt. ami viszont sima, hibátlan, az jó bírja.
-
polonic
félisten
válasz blattida #25127 üzenetére
A bonyhádi szerintem is egy hulladék. Nem volt sok éves, szerintem 5 sem, de a teflon lejött róla. Ki is vágtam a francba.
Anyám tefal telfonos cuccai már régiek és jól bírják.Nekünk pedig tefal kerámiabevonatos van, eddig nagyon jó. Zsiradék sem kell, nem tapad oda semmi, ellenáll a karcoknak
Meg wmf edények, ezekkel is elég jó a tapasztalat. -
blattida
nagyúr
válasz DeFranco #25123 üzenetére
Sok sült krumpli készítésről, sok olajban történő sütésről volt/van szó, én is ahhoz ajánlottam az olajsütőt, így, természetesen az olajszegény használathoz annyira nem passzol, de ezt senki sem állította.
A bonyhádival nekem pont, hogy kimondottan rosszak a tapasztalataim, mármint a mostani újakkal, mert a régiekkel nincs gondom, azokat használok is, ellenben a mostaniakkal, melyekről nagyon könnyen leválik a zománc bevonat és/vagy parciálisan megég, onnantól kezdve meg használhatatlan lesz/lett.
Nekünk 10+ éve vannak tefal teflonos edényeink, az általad tapasztaltakkal egyszer sem találkoztam, ellenben a karcállósági problémákkal igen, igaz, ezek sok év alatt jöttek elő. A bonyhádi teflon bevonata egy hulladék, saját tapasztalat, egész pontosan annak rögzítése borzalmasan szar.Már írtam, tehát annak, aki sokat sütne sok olajban, annak jó választás egy normális olajsütő, annak viszont, aki nem használ sok olajat, annak, értelemszerűen nem.
pjen
Természetesen, az is jó a célra.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
jó nekem az egy kalap a zománcozottal, de legyen rozsdamentes.
a legjobb egyébként nagyanyám tízkilós román zománcosa, amit még a kgst piacon lőtt és vastagabb rajta a bevonat mint egy mai serpenyő teljes falvastagsága na abban olyan fengshuira lehetett sütni a rántott májat hogy még szerdán is emlegettük...
-
DeFranco
nagyúr
válasz blattida #25122 üzenetére
egy lángossütőnél tényleg nem gazdaságtalan egy medencényi olajban sütni.
"Ma már nincsenek jó minőségű zománc bevonatú edények."
"A mostani pfoa mentes teflon bevonatok akkor is veszélytelenek, ha átlépi a hőmérsékletük a kritikus 260C fokot, főzőlapon meg eleve nem lehet elérni ezt a hőmérsékletet."
vitatnám. a bonyhádi termékekkel nekem jó a tapasztalatom, a látás csodájával megállapítom, hogy a felület intakt és deformáció és sérülésmentes.
ugyanekkor a jó minőségű (tefal, bonyhádi, stb.) teflon bevonat meg szeret hólyagosodni az intenzív használattól amit köszönöm de nem ennék meg akkor sem ha egy internetes ember leírja nekem, hogy bizony az a ragasztó ami a hő hatására elengedett és belepárolgott az ételbe az külön vitaminban és élelmi rostban gazdag veszélytelen anyag.
valamint azt vegyük már át akkor még egyszer, hogy egy zománcozott ésvagy inox serpenyő amit egyébként az olajsütésen kívül másra is használhatok, az igény szerint választhatom meg a méretét (és így a felhasznált olaj mennyiségét is) kisebb helyet foglal és még vitéz lászló is felbe tudja vele kólintani az ürdüngöt mitől lesz kevésbé gazdaságos/praktikus mint egy elektromos fűtőszállal felhevített vajling amit egyébként használaton kívül csak kerülgetni lehet valamint másodlagos haszna annyi van, hogy jól mutat rajta a csipketerítő?
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz DeFranco #25120 üzenetére
Ma már nincsenek jó minőségű zománc bevonatú edények.
A mostani pfoa mentes teflon bevonatok akkor is veszélytelenek, ha átlépi a hőmérsékletük a kritikus 260C fokot, főzőlapon meg eleve nem lehet elérni ezt a hőmérsékletet.
Az olajsütő meg nem eleve gazdaságtalan, hanem vannak olyan változatai, melyek valóban azok, de a kimondottan sok olajban történő sütésre messze a merülő fűtőszálas olajsütők a legalkalmasabbak, gazdasági és praktikussági okokból is.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
emitter
őstag
Sziasztok!
Keskeny kivitelű (45cm széles, 9-10 terítékes) beépíthető mosogatógépet keresek, max. 100 ezerig.
Eddig egy Bosch-sal szemeztem (SPV40E70EU, 96e Ft), viszont erre csak 2 év gari van.Most nézem, hogy edigitalban akciós egy Candy (CDI 2D949), kb. ugyanazt tudják, csak erre 5 év gari van, és 75e Ft.
Szerintetek megéri kockáztatni? Hallottam már mindenfélét a Candyről, de azért 5 év gari, mégiscsak jól hangzik.. -
blattida
nagyúr
válasz #94529552 #25117 üzenetére
Volt szerencsém mindegyikhez, a forrólevegősek nagyon vackok, mert borzasztóan lassúak és semmit sem lehet bennük igazán jól elkészíteni, az vegye, aki hozzáadott zsiradék nélkül akar sütni és nem számít, hogy milyen lesz a végeredmény, a forgókosaras olajsütő meg rosszabb, mint a hagyományos, mert sokkal lassabban sül meg benne minden és nem is olyan szépre, egyetlen előnye, hogy kevesebb olaj kell bele.
Aki sok sült krumplit fogyaszt, annak jó az olajsütő, minden más esetben felejtős (kivéve az üzemi/ipari használatot, de az más...).Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
ribarszki
őstag
válasz attiati #25113 üzenetére
Serpenyőt. Van egy kimondott sültkrumplis serpenyő, és abban. Rántotthúst másikban, annak kevesebb olaj is elég. De ahogy írták, tök jó a kerámia serpenyő is.
Anyunak van fritőze! A szekrény tetjén kb 20 éve
Pedig régi, komoly Tefal márka, és még nem a made in China korszakból. Szóval tényleg minőségi darab. Kb 5x volt használva, majd rájöttek, hogy ez nem pénztárca barát. Pláne abban az időben. Egyszerűen nem tudták kihasználni 4 fős család esetén sem. Rahedli olaj kell bele, és vagy leszűröd, vagy cserélgeted. Nem éri meg..
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Es akkor ti mit hasznaltok hasabburgonya es rantott hus sutesre?
-
krx21
nagyúr
Persze, nekem a gyárival nincs is bajom, szebben folyik a víz. Viszont a túl levegősített idegesít...
(#25108) Sinisi: Senki nem mondta, hogy csak teljes megnyitás esetén van hatása... Mindig kevesebb víz folyik ki. Ha azt akarom, hogy kevesebb folyón, kisebbre nyitom a csapot, ennyi.
A gyári perlátor minden fokozaton szép folyást eredményez. Egy túllevegősített perlatorral nem akarom elvenni a lehetőséget, hogy "rendesen" is meg tudjam nyitni a csapot.[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
válasz Csabroncka #25103 üzenetére
Most cserélem először, az előző tulaj szerintem még soha nem tette és nagyon nem mai darab a készülék.
Saccra mondjuk 3 hó vagy 1 év? Melyikhez lehet közelebb? Azért érdekel csak, hogy rendeljek-e többet vagy elég 1 egyelőre. Ha mondjuk 1 év a csereperiódus, akkor nem rendelek többet.
-
blattida
nagyúr
válasz #94529552 #25102 üzenetére
A forrólevegős sütő lehet, hogy egészségesebb kajákat eredményez, de sokkal hosszabb idő alatt készülnek így el az ételek, másrészt, egy csomó kaját nem is lehet benne elkészíteni vagy normálisan megsütni. Ez a cucc csak a marketingesek szerint jó...
-
Sinisi
senior tag
Nálunk is perlátor van fent a fürdőszoba csapjánál. Nem elég meredek a lejtése a lefolyó résznek (egyelőre)... :/
Fogmosás közben nagyon "szép" látvány tud lenni ha nem folyik le a... Szóval +1, hogy nem csak a teljesen megnyitott állálsnál érezhető a hatása. Egykaros (nem kell tekergetni)... ua. állásnál kevesebb vizet enged át pl. a 6l vs. 3l-es. Persze ez a vízsugár erősségén (ahogy mossa az ember a kezét) érezhető. -
törölt tag
válasz attiati #25097 üzenetére
Ezekkel az a baj, nem csak, hogy egyszerre kell sok olajat tölteni bele (és itt mindegy, tele rakod-e), hanem az is, hogy azt az olajat ki is kell használni, azaz gyakorlatilag minden nap olajban tocsogó valamit kell ennetek. Mert így egyszerre mindig több liter olaj romlik meg, ha használod, ha nem. A régi módszer itt spórolósabb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xxxjjjkkk #25078 üzenetére
Hogy érdekel-e a kerék, az csak abból derül ki, hogy említed-e vagy sem.
Te kifejezetten hangsúlyoztad, hogy a négy (két fix+két bolygó) kerék jobb, mint három (bolygó). Ami nem igaz. Érdekes, az olcsóbb gépeken a te gépeden lévő megoldás (esetleg csak egy bolygóval) van, a drágábbakon meg jellemzőbb a három vagy négy bolygókerekes. Bár erre is van ellenpélda: a Boschnak is van 20-30e Ft-os gépe 4 bolygóval, nekünk meg a tavaly szeptemberig használt Thomas Vario 20-as alsó kategóriás vizes-száraz takarítógép, míg az Electrolux még a legdrágább gépeire sem rakja.
Persze, ezek csak olyan kis bisz-baszok, ahogy a teljesítményszabályozás nem fals levegő beengedés.(#25091) krx21
A két mód között az a különbség, hogy ha normál csaptelepen engedsz át kevés vizet, az vékony sugárban csurog, ha meg ugyanezt a mennyiséget perlátorral, akkor gyakorlatilag szétteríted, így nagyobb hatékonysággal mossa le a lemosni valót. Ha a kertben locsolsz vagy az autót mosod le, akkor is jobb valami „porlasztó”fejes, mint a levágott gumicső végén kilépő vízsugár, nem?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz attiati #25099 üzenetére
Az nagycsaládosoknak való. Sajnos van egy minimum olajszint, ami kell bele, ezért nem lehet kevesebb olajjal használni. Lidl-ben láttam hasonlót, de kisebb kapacitásút. A forgótartályosban talán nem vesz magába annyi olajat az étel, ezért egészségesebb. Az ebay-en láttam forrólevegős sütőt, ami olaj nélkül megy, az még jobb lehet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen autót vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest