- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #61499 üzenetére
furu alpha van itthon kezdésnek (a lila) annyira nem rossz
-
Digital
addikt
Hali!
Láttam az AVX-en egy Denon DVD-3910-es játékost, milyen gépek voltak ezek? Bár dvd-t nem sokat nézek, viszont cd-t szoktam hallgatni. Látom ez tud SACD-t, érdemes kipróbálni egy 2309-es erősítő társaságában ezt a funkciót? SACD-t hogyan tudnék "beszerezni"
Egy másik példány 35-ért volt hirdetve, mi lehet az áruk? -
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #61487 üzenetére
"szikszalag"
Az olyan, mint a szikvíz?
-
válasz
MasterMark #61492 üzenetére
Ilyenre inkább nem vállalkoznék.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Egy "kicsit" tudom, hogy elkéstem a dologgal. De szeretném a régi VHS családi felvételeket digitalizálni. Én az LG RCT689H illetve LG RCT699H készülékeket néztem ki erre a célra. Van valakinek az ilyen típusú DVD felvevőkkel tapasztalata? Érdemes az ilyet kipróbálni? Esetleg milyen alternatív megoldásokat tudnátok javasolni?
szerk.: Van egy Panasonic NV-VP23 DVD-VHS kombónk, ezt hogy lehetne összekötni számítógéppel, és szoftverek segítségével digitalizálni a VHS felvételeket?Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.
-
válasz
MasterMark #61487 üzenetére
Hát remélem,hogy megvan még vhol,mert emiatt tuti nem veszek külön hangkártyát.
Akkor dobom kukába az egészet.Srácok nagyon nagyok vagytok!
Köszi az eddigi segitséget. -
válasz
MasterMark #61485 üzenetére
Vhol volt nekem ilyenem.
Még vmelyik régi alaplapomhoz adták.
Talán még meg van.Holnap feltúrom a cuccokat.
-
válasz
MasterMark #61473 üzenetére
-
-
GHC56PRO a hang rendszer.
Ezen csak RCA csatlakozók vannak.
Pirosak és fehérek.
Ez egy egyszerü 5.1 hangrendszer,csak nem akartam kidobni,hanem bedobni a 2.1 helyére.Az alaplap TZ77XE4 , amin 7.1 hang is van.
DVD, Game, TV/VCR , Game csatlakozók vannak a hátulján,2 RCA csatlakozóval (piros és fehér).
Illetve a cucc elején van piros fehér sárga RCA csatlakozó,gondolom ez videó és hang továbbitásra jó.
-
ricsik
őstag
válasz
akoska07 #61467 üzenetére
Vagy az 5.1-es rendszeren kell beállítani a szereo jel felkeverést 5.1-re, de ez csak ál 5.1, vagy ha valós 5.1-et akarsz, akkor optikai, vagy digitális koax kábelt kell használnod. Ezeket az alaplapod nem tudja. Vagy 3 Jack kábelt kell használnod (1 font hangszórók,1 hátsó hangszórók, 1 center-mélysugárzó), ezt meg lehet, hogy az 5.1-es rendszered nem tudja.
Ha több infót osztanál meg, pl. milyen rendszerről van szó, akkor többet tudnánk segíteni.
-
Sziasztok!
Van egy 5.1 hangrendszer.
2db rca-n keresztül 1db jack dugóval megy számitógépbe.
Simán a zöld aljzatba dugtam.
Hogyan lesz a gépről 5.1 hangzásom a hangszórókon ?
Egy Biostar TZ77XE4 alaplapra van rákötve. -
törölt tag
Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket!
-
szityo83
tag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
Oldfighter
senior tag
Kellemes Reszkessetek betörők évfordulót kívánok mindenkinek.
Tudjuk, amelyik csatorna nem adja, az kollaboráns.
Szép Karácsonyt skaccok. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #61459 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem jó, sose próbáltam milyen. Csak volt egy egységes szettem, nyilván nem dobtam egy pár Canton miatt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #61456 üzenetére
Nekem is tetszett. Zenére simán együtt tudtam volna élni vele a Concept 6 helyett. Komolyan mondom, hogy több dologban volt jobb tőle mint amiben gyengébb. Csak hát a mozi...
Az FR1-et egy darabig átvittem ősökhöz, 5x5-ös szobában volt elhelyezve szépen állványon, sztereó erősítővel, normális kábelezéssel és mégis egyszerűen sokkal rosszabbul szólt, mint nálam a kis lyukban.Nem is a szobaméret miatt, hanem ott csapnivaló volt az akusztika. Borzasztó sokat számított. Ezért is lett többek közt eladva az az egész cucc mindenestől.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #61446 üzenetére
Én nem fújjogok
nálunk nappali sincs sajnos, háló(mindenes) szobában van a cucc.
Én akusztikai szempontból nem tudok tanácsot adni. Más hátha hozzáfűz valami okosat.Zenéhez ne tervezz szubot! Olyan dobozt kell találni ami minden szempontból megfelelő nálad (mindenféle "EQ-zás" nélkül). De majd meglátjuk nálam kis térben mit mutat a Canton. Hátha okosabbak leszünk.
-
"Szubbasszus sugárzóval kiegészítve egészen más a helyzet, mert akár 25 hertzig is szól..."
25??? Az semmi, tudod jól, hogy a Canton 24-ről indul!
Viccet félretéve, érdemes lenne agyban átállítani magam a 2.1-re szerinted a 2.0 helyett? Tény, hogy teljesen rá vagyok parázva a hangfalak mély-adataira, egy jó szub erre megoldást adhatna.
De zenéhez hogy fekszik a szub? Csak arányok és beállítások kérdése az Arcam-on?
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #61427 üzenetére
"Most egy pici mély hiányzik, hogy visszavettem 0-ra a szintet, bár azt nem értem, ha nem 2.0-ban, hanem 2.1-ben használnám, még a +6-ra vett szinttől is jóval több mélyem lenne, az mitől lenne szar?"
Sokan nincsenek tisztában a mélyhang-visszaadás fogalmával.
A Te esetedet alapul véve, a mélyhangokat azért találod kevésnek, mert a Canton doboz- és membránmérete annyit tud. A loudness és a bass tekerentyű csak a meglévőt hangosítja, de nem csak a (mondjuk) 80 Hz alatti tartományt, hanem már 300-400-tól kezdve, ami egyáltalán nem kívánatos. Szarból nem lehet várat építeni, ha egy hangdoboz frekvenciamenete 100 hertztől meredeken esik, 50 alatt meg sem mukkan, azon semmiféle utólagos külső beavatkozás nem segít, csak ront a hangzáson.
Szubbasszus sugárzóval kiegészítve egészen más a helyzet, mert akár 25 hertzig is szól, tehát nem több és nem (csak) hangosabb lesz a mélytartomány. Ráadásul akkor a frontsugárzókról levágjuk a mélyeket. -
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #61448 üzenetére
nekem ezért nem lett olcsó, 1979-es bejegyzésű hifi shop-ból rendeltem, audio-markt-ról.
a quoka előre utalva necces lehet.
de sajnos itthon pangás van egy szint felett és sokszor alatta is -
JohannZimu
senior tag
Békés Boldog Karácsonyt kívánok minden kedves fórumtársnak és családjának!
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #61448 üzenetére
"kinti hifi vásárlással vigyázzatok, csomó helyen futottam csalóba elmúlt hónapban."
Itt egy lehetséges példa: [link]
-
robi222
senior tag
-
"De Te is írtad, hogy itt-ott el van választva. Azért így nehezen áll össze a kép. Csinálj képet vagy rajzot."
Itt van egy hozzávetőleges alaprajz a szóban forgó légtérről. Mielőtt megnyitod a képet, végy nagy levegőt.... kifúj... beszív.... kifúj.....mert ilyet ritkán látsz akusztikai szempontból, nehogy hipertóniás- vagy röhögő rohamot kapj!
És igen, igen, a nappaliban az egy franciaágy, igen!Közösségi tér, tévénézős, viháncoló terület a gyerekeknek és nekünk. (Amikor kihúzható ülőgarnitúra volt ott, azon kaptuk magunkat, hogy valójában soha nem volt visszatolva, csak ágyként használtuk azt is.) Nem egy dedikált médiaszoba, inkább akusztikai nonszensz, de ez van. A nagy négyzet 1 méter, kis négyzet 0,2 méter. A jobb oldali hangfal mögött fonott paraván van, az takarja az étkező felől a műszaki eszközök csúnya hátát.
-
robi-k
őstag
Mindenkinek Boldog Karácsonyt Kívánok!!!
-
Peak
addikt
válasz
lionshamlet #61435 üzenetére
pl. elolvasni a manualt, hogy egyáltalán a rendszer támogatja-e az ilyen forrást.
-
lionshamlet
senior tag
Hello,
Olyan kérdésem lenne, mit kellene csinálnom ahhoz hogy a letöltött Blu-Ray filmeket a lejátszó Automatikusan elindítsa, és ne kelljen kibogarászni a megfelelő streamet.
(DLNA hálózaton és nem USB-n keresztül megy a film a lejátszóhoz)Kompakt rendszert használok.(LG)
-
hétalvó
addikt
Megvettem, de nem ért ide Karácsonyig
de már azon jár az agyam, hogy szolgálom ki.
úgy látom azért jó játék lesz összehozni, látva a beírásokat a focal kapcsán.
remélem a kábelezésemmel nem lesz gond
ha a performance 6- hoz jó voltam a focal-hoz is az leszek szerintem, inkább a rotel-től tartok kicsit, de ki tudja...
BUÉK
-
válasz
Norbi 72 #61404 üzenetére
"Jézus..."
Azért hozzátenném, hogy az eddigi philips és a mostani arcam sem tesz túl sok magas és mély hangot hozzá!. Jóval előtte volt egy Unitra sztereó erősítőm, na az bántó volt ha maxra tettem a magasat, azt 0-án használtam. Az Arcam-on először azt hittem, nem működik a hangszínszabályzó, mert alig emeli és süllyeszti a szinteket, nyilván nem véletlenül. Szóval hülye azért nem vagyok, hogy bántó mértékhez szoktattam volna magam. Most egy pici mély hiányzik, hogy visszavettem 0-ra a szintet, bár azt nem értem, ha nem 2.0-ban, hanem 2.1-ben használnám, még a +6-ra vett szinttől is jóval több mélyem lenne, az mitől lenne szar? (Egy ideig egyébként használtam 2.1-ben, na ott voltak csak mélyek igazán! Nemrég kivettem a szubládámat, tudatosan sztereót akarok (egyelőre), de a mélyek valamelyest hiányoznak.)"A loudness-t is bekapcsolod?"
Nem, az nincs az Arcam-on!
A philips-en volt loudness, hangulat és zenefüggő volt, hogy bekapcsoltam-e vagy nem. Úgy tapasztaltam egyébként, hogy nagy különbségek vannak erősítőnként a loudness mértékében, a már említett Unitra például hallgathatatlan cin-bassz csinált belőle, eltűntek a közepek, a philips meg emelt egy kicsit a magason és mélyen, egyáltalán nem volt vészes. Sőt, a Jamo Studio 130-as hangfalak, ami a Canton előtt volt évekig, szokatlanul erős középpel "büszkélkedhet", aminek kifejezetten jót tett a magas és mély kis kiemelése. Szóval most úgy látom egyelőre, hogy rendszer-függő valamennyire, hogy érdemes-e ezeket az opciókat finoman használni vagy nem. Egy felső-kategóriás rendszeren, és tökélyre emelt akusztikai jellemzőkkel eszembe sem jutna ilyen pótszerekhez folyamodni. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #61418 üzenetére
Ez mind réz volt.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #61418 üzenetére
Castle Rock is volt, vagy azt lehet be se kötöttük annyira gyengén muzsikált? Meg nem emlékszem, hogy az AgPt-t hallgattuk külön, meg egy másik alkalommal az Aura digit koaxot és ic-t?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #61412 üzenetére
Passz,
Hallgattam nordost heimdall-al,nordost tyr-rel,transparent reference-el, VdH,acoustic zen.
Nem tudnám egyértelműen hogy az erősítő vagy a kábelezés nem passzolt hozzá. -
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #61412 üzenetére
+1, így történt, ott voltam én is
. Áll-leejtős volt a kábelcsere után a hang (számomra).
-
Tonyo
őstag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Játékos #61405 üzenetére
Pl.
Dynavoice Thunder T-12 (most elég népszerű, én is ezt használom)
SVSound SB12-NSD (ezt nem hallottam) -
robim
tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
hétalvó
addikt
ki mit választana végfoknak egy pár focal 927be-hez? (kb mint a 1027be)
két ötletem van:
vincent sp 995 vagy
classe audio ca2200esetleg valami jobb ötlet 3-400k ft-ig?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Játékos #61400 üzenetére
Ha erőre elég a PSW110, akkor csak zártra lenne érdemes cserélni. De az meg ritka használtan, újonnan meg legalább 160-200e.
Persze kicsiket tudsz lépkedni alatta is, de én azt mondom hogy nemigazán éri meg. Mondjuk ha Te eladod a PSW110-et annyi előnyben vagy velem szemben, hogy anyagilag nem buksz rajta. Proson R10, nagyobb Polk, Klipsch ... ilyesmi kijöhet +30-40-ből, de azok sem lesznek különösebben jobbak zenére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest