Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2451) AuraSync válasza tocsabi1977 (#2449) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Motorozás = Szélzaj. Azt hittem ez egyértelmű. ;)

De próbáld meg kocsiban is.
Ha elindulsz és a zárt utastérben is lesz szélzajod akkor ott tényleg valami gond van. :K

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#2452) #80977664 válasza togvau (#2448) üzenetére


#80977664
törölt tag

Kipróbáltam Hero 8 videóval (mivel ott a gyári progi nem támogatjha a GPS adatok megjelenítését) és meg is csinálja a .gpx fájlt, de amikor importálni akarom VIRB-be akkor az nem tudja megfelelően értelmezni és ilyet képet ad be a tényleges útvonal képe helyett:

gpx fájl eleje:

"<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<gpx version="1.0"
creator="ExifTool 11.99"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xmlns="http://www.topografix.com/GPX/1/0"
xsi:schemaLocation="http://www.topografix.com/GPX/1/0 http://www.topografix.com/GPX/1/0/gpx.xsd">
<trk>
<number>1</number>
<trkseg>
<trkpt lat="47.462832" lon="19.0058686">
<ele>98.87</ele>
<time>2020-05-18T17:16:39.330Z</time>
</trkpt>
<trkpt lat="47.4628024" lon="19.0058245">
<ele>101.352</ele>
<time>2020-05-18T17:16:40.320Z</time>"

(#2453) #80977664 válasza #80977664 (#2452) üzenetére


#80977664
törölt tag

Na, rájöttem mi a gond... az exiftool 1.0-ás GPX verziót generál a VIRB-nek meg 1.1 kel!
Meg lehet oldani az átalakítást Garmin BaseCamp-al de az plusz macera. Lehetne esetleg egyből v1.1-es GPX adatot kinyerni az exiftool-al?

(#2454) trialboj


trialboj
őstag

Sziasztok.
Kaptam kölcsön egy 7 blacket, toltam pár teszt kört bringával, most próbálom ráerőltetni a gps adatokat, a quick win appal, de rettenet gagyi ez a program, már nem fejlesztik, és lehet emiatt, de akad mint a fene, a lejátszás nem működik egyáltalán. Van valami más megoldás erre? Vagy a 8-ból kivették a gps-t és nincs mód ennek a kiolvasására? néhol a 309MPH-ba is belekódtoltam a kamera szerint, persze tudom hogy gyors vagyok, de talán a hangsebességet nem lépem át az erdőben karistolva, hiába állítom metrikus rendszerre, nem változik semmi. Van megoldás? :(((
-
Most mentem fel a hivatalos oldalra, és eléggé meglepődtem hogy olcsóbban adják a 8as blacket mint pl azemagon.

"HERO8 Black€429.99 helyett €329.99
HUGE SAVINGS
Score our best deal ever on HERO8 Black.
Free shipping + 32GB SD card included."

Romániai oldal, ide rendelném, az érdekel, hogy ez most valami átverés, úgy értem hogy van hátránya? ... kva drága a szállítás, v miért ilyen "olcsó" mikor itthon a boltokban kb 420€ ?
-
Tudom sok videó van róla neten, néztem is jó párat de még mindig nem tiszta. Bringázáshoz erdőben, főleg fák között tehát picit sötétebb helyen, érdemes a 8-ast választani? Egy videót láttam arról hogy van valami lehetőség, hogy QR kódokat készítsek, amiket akár kinyomtathatok, és a kamera azt beolvasva elég egyedi dolgokat tud beállítani pillanatok alatt, ez tény h nagyon tetszik, a stabija valamivel jobb, de pl a szélzaj, és maga a hangminőség fejlődött annyit hogy megérje azt választani, illetve flat színprofillal 4k 100Mbit, az papíron jó dolog, meg szebben lehet vele dolgozni, de nyilván a végén youtubra megy fel az anyag, ott van érezhető különbség a minőségben?

Köszönöm

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#2455) kk831228 válasza trialboj (#2454) üzenetére


kk831228
addikt

Szerintem inkább 8, 7-el szívni fogsz még ha most épp nem is... Legalábbis az arányok inkább a szo... ás felé tendálódnak a felhasználók között...

Gps - t meg tudja zavarni az erdő simán, de ez szerintem az összesre igaz... A quick - et csak arra használd, hogy rárakod az adatokat, és egyből konvertáld le a teljes hosszban az összes videód, majd zárd is be egyből... :B

Fény szempontjából nem lesz jobb a 8 sem, szenzor méret ha jól tudom nem változott... De ha kímélni akarod magad inkább 8...;)

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#2456) togvau válasza #80977664 (#2453) üzenetére


togvau
senior tag

gondolom olyan fmt fájlt kell hozzá találni, ami arra formázza.

hitler, sztálin, micro usb

(#2457) togvau válasza trialboj (#2454) üzenetére


togvau
senior tag

hardveresen a 7 és a 8 az ugyan az. Szoftverben különböznek.

hitler, sztálin, micro usb

(#2458) trialboj


trialboj
őstag

Koszi. A weboldalon ez a leárazás nem rejt semmi árverést? Érdemes befizetni a gopro plus szolgáltatásra? legalább 2-3 hónapig? Félek hogy elesek, és megtöröm a lencse előtti üveget, aztán cseszhetem mert senki nem javítja :(
Esetleg gopro 9 ről lehet tudni valamit? Új korszakalkotó ficsőr?

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#2459) P1eTr0 válasza trialboj (#2458) üzenetére


P1eTr0
aktív tag

A leárazás nem átverés. Én is hasonló kondíciókkal vettem nemrég egy 8-as GoPro-t.

A Plus szolgáltatás jó kérdés. Az nem rossz, hogy a kiegészítőket (bizonyosokat) meg tudod venni kedvezménnyel. Igazából neked kell tudni, ki tudod-e használni az ott biztosított szolgáltatásokat.

Az eleséssel kapcsolatban. Nekem pozitívak a tapasztalataim ilyen téren. A kamerán lévő üvegek jól bírják a strapák, de szerintem ebben más is meg tud erősíteni.

A 9-es széria fogós kérdés. Tudomásom szerint a 8-as sem épp "régi", bár lehetnek belsős infók :)

[ Szerkesztve ]

Normális vagyok. Megmondták a hangok is.

(#2460) trialboj válasza P1eTr0 (#2459) üzenetére


trialboj
őstag

Ok, és ha az oldalukról veszem, akkor a garanciát esetleg hogy intézik. Illetve a Plus szolgáltatás csak az évi 2 kamera csere miatt érdekel, és azt is kb 3 hónapig fizetném, utána szerintem úgyis ráunok majd, és nem viszem magammal minden fele. A kiegészítők nagyon drágák, kínai boltból negyed áron meg lehet venni mindent, egyedül a mellkaspánton nem spórolnék, de abban sem ők gyártják a legjobbat, legalább is bringázáshoz valami amcsi cég készíti a legprofibbat, szerintem messze ez a legjobb STUNTMAN, a lényege, hogy nagyobb felületen érintkezik a testtel, ezért lehet gimbal-al is használni, de szimplán kamerával is stabilabb, még a ránc felvarrott chestynél is, ahol szerintem a párnázás miatt eleve kevésbé feszülős, és sokkal jobban lötyöghet rajtad, még ha csontos a mellkasod akkor is.

1 éves a 8 is, de pont amiatt hogy nem frissítették hardveresen, a 9 vagy nem jön idén egyáltalán, vagy megint csak szoftver mókolással lesz megtoldva, és h így van akkor nincs miért rá várni. A 8 túl jó vétel jelenleg, hogy ennél olcsóbb legyen.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#2461) K53TA válasza trialboj (#2460) üzenetére


K53TA
tag

2év garancia van kamerára.
Ha probléma van vele, akkor chat-en felveszed velük a kapcsolatot és elmondod mi a probléma. Ha a problémát garanciálisnak ítélik meg, akkor kapsz egy futárral történő visszaküldési lehetőséget, amit ők fizetnek. Kimegy hozzád a futár és viszi.
Általában küldenek egy új kamerát.
A plus azért jó, mert ott "szó" nélkül cserélik ha összetöröd.

De ha vissza olvasol, akkor van garanciális igényről szóló bejegyzés, mert volt a ki a 7_est már nem egyszer cseréltette.
A 8_asról még nem hallottam, hogy valakinek garis problémája lett volna vele.

A 8_as teljesen jó kamera nappali felvételekhez, és ha ráunsz, akkor meg minek várnál a 9_re, amiről azt sem tudni mikor lesz, mit tud, és a megbízhatósága sem fog mostanában kiderülni.

Én sem használom napi szinten a kamerát, elviszem magammal a bringázásokhoz, aztán ha van kedvem használom és készítek felvételeket, ha meg nem akkor nem.

A felvételeket utólag úgyis érdemes szerkeszteni, ami megint csak idő.

[ Szerkesztve ]

(#2462) krack válasza krack (#2422) üzenetére


krack
csendes tag

Nos a második Hero 8 is csinálja a videó kép befagyást és a record utáni egyből leállást, harmadik használatnál. Első használatnál egy leállása volt a menet végefele, másodiknál szintén a végefele egy képbefagyása, aztán a 3.nál már majd' az összes felvétel képbefagyós egy idő után..
Vagy a nagy rezgést nem bírják kormányon (elég zorkó motor, erős rezgéssel), vagy szarok, de utóbbi biztos, mert hát akciókamera (lenne) ugye.
Frissítgetek én firmware-t, de hát mintha "lassan" sz*rna be (igaz az első kamera már az elején sz*r volt), nincs bizodalmam benne, hogy csodát tenne - meg hát próbálgassam eksönben, kinek van ehhez ideje/idegzete, hogy semmire nem jó, az asztalon tesztelgetni nincs értelme, úgy most ment.

(#2463) zgospel válasza krack (#2462) üzenetére


zgospel
őstag

Az jutott még eszembe így hogy a rezgést írod - de csak egy ötlet - hogy a memóriakártya kirezeg belőle, akár csak egy pillanatra is. Át kéne tegyed máshova a kormányról, mondjuk a tankra vagy sisakra. Én külső hangrögzítőt használok az ülés alatt, és abból kirezgett már párszor a kártya, olyankor pedig minden felvétel elszállt. Kamera nekem még motorra rögzítve nem volt, csak sisakon, úgyhogy azt nem tudom.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#2464) krack válasza K53TA (#2461) üzenetére


krack
csendes tag

Nekem volt, s mint előző hsz-emből kitűnik valszeg lesz is. Kérdés meddig megy ez..

"A 8_asról még nem hallottam, hogy valakinek garis problémája lett volna vele."

(#2465) K53TA válasza krack (#2464) üzenetére


K53TA
tag

Nekem bringa kormányon van, és a földes, terepes utakon kap rezgést, mégis tökéletesen működik. (mi van ha te rázod a kezedben tartva? Akkor is leáll a felvétel?)
El nem tudom képzelni, hogy miért jársz úgy, ahogy, de hogy mind selejtes lenne?? Hát??

Esetleg tegyél bele másik SD kártyát, lehet az okozza a problémákat és nem maga a
kamera. A fagyások simán lehetnek memória kártyától.
Valamint próbáld ki több felvételi módban, hogy úgy van-e változás (HD, 2.7K, 4K)
Persze csak találgatok.

[ Szerkesztve ]

(#2466) K53TA válasza krack (#2462) üzenetére


K53TA
tag

Még valami, be van kapcsolva a felvétel hanggal történő inditása és leállítása? Lehet, hogy a motor hangját, hang utasításnak értelmezi.
De ez is csak egy tipp.

(#2467) AuraSync válasza K53TA (#2465) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

"El nem tudom képzelni, hogy miért jársz úgy, ahogy, de hogy mind selejtes lenne?? Hát??"
Utálom ezt mondani, de sztem a csávónál valami User error van.
Azt én is nehezen hiszem el, hogy 3db kamera is rossz legyen egymás után.
Ha ez így lenne akkor az itt fórumozók több mint fele már leírta volna, hogy az övé is tönkre ment.

Amúgy az, hogy akció kamera nem azt jelenti, hogy kibírja az atom robbanást is.

De ha ennyire rossz a tapasztalat vele akkor nem kell tovább erőltetni a GoPro-t át kell menni a DJI-hoz venni egy Eksön-t bele tenni UGYAN AZT a mem karit mint ebbe aztán mehet a móka.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#2468) hardline válasza krack (#2464) üzenetére


hardline
senior tag

Pontosan milyen memória kártyát teszel bele? 95%, hogy kártya hiba lesz.
Próbáld ki egy normálissal, pl sandisk extreme pro 128gb kártyával, amire lehet írni nagy sebességgel.

(#2469) togvau válasza hardline (#2468) üzenetére


togvau
senior tag

te nem vagy véletlenül supportos? :D azok is mindent a kártyára fognak, még a kikapcsolt állapotban pár óra alatti lemerülést is.

hitler, sztálin, micro usb

(#2470) zgospel válasza K53TA (#2465) üzenetére


zgospel
őstag

Az a helyzet hogy a bringakormány rázkódik a terepviszonyoktól, de nem rezonál. Az a rázkódás semmi ahhoz a rezonanciához képest amit egy motor kormányán lehet adott esetben tapasztalni. Nem az úthibákból adódó ütésekről van szó, hanem a blokk által generált rezonanciáról.
Pl az én motoromon egy bizonyos fordulaton pont olyan frekin rezonál a kormány, hogy a visszapillantó tükörlapok totál homályosnak tűnnek. Ha elveszem a gázt, vagy magasabbra pörgetem, akkor megszűnik/enyhül a jelenség.
Vagy amit írtam (bár az nem GoPro), hogy az ülés alá helyezett hangrögzítőből is többször kirezonált már a kártya. Látszólag a helyén volt, de az eszköz azt írta hogy nincs benne kártya. Amikor bebugyolálom egy rongyba akkor végigmegy a felvétel.
De ültem olyan motoron is (2018-as Honda CB1000R) aminek a kormánya annyira átvette a rezonanciát, hogy 40 perc országút után konkrétan mindkét tenyerem érzéketlenre volt zsibbadva.

Nem tudom a GoPro belül hogyan épül fel és miként reagál az ilyen helyzetekre, a memóriakártya rezgésére, meg az abból adódható pillanatnyi kontakthiányra, de simán elképzelhetőnek tartom, hogy az okozza.
Meg kéne nézni hogy más felhasználási módnál is megtörténik-e a leállás, esetleg a motoron egy kevésbé rezonáló helyen rögzítve.

szerk: plusz amit AuraSync is írt, az valóban az ötös lottó telitalálathoz hasonló esélyű, hogy zsinórban 3 is totál rossz legyen.

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#2471) hardline válasza togvau (#2469) üzenetére


hardline
senior tag

Nem, de ha tudsz allasajanlatot, en nyitott vagyok mindenre. :DDD

(#2472) K53TA válasza zgospel (#2470) üzenetére


K53TA
tag

Ezért írtam, hogy készítsen arról egy videót, hogy hogyan használja, de akkor is kétlem, hogy mindegyik kamera hibás lenne. Az lehet, hogy a kamera nem felel meg az ő céljainak, felhasználásának, de ha ilyen rossz lenne a 8_as széria , akkor arról hallanánk mint a7_es esetében.

A hangvezérlést is azért kérdeztem, mert volt olyan, aki arra panaszkodott, hogy bizonyos háttér zajok leállították nála a felvételt. Persze lehet, hogy az még a 7_nél volt, lusta vagyok vissza keresni.

(#2473) AuraSync


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Ma végre volt alkalmam tesztelni a Hero 8-at fejre rögzítve.
Szépen tette a dolgát, nem fagyott le a rázkódástól. ;]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#2474) krack válasza zgospel (#2463) üzenetére


krack
csendes tag

Köszi a tippet, gondoltam rá amúgy. A sisak viszont zavaró és gagyi megoldás, komoly szinteken legalábbis ilyeneket senki sem csinál sportmotoron (pályahasználat, komoly sebességek, karbon bukót sem véletlen vesz az ember, stb.), tank ugyanaz, be kell hajoljak.. Gondoltam kirezgésre is, vagy akksi érintkezés kirezgésére is, DE: van, hogy bekapcsol és egyből ki (mostaninál nem), vagy be sem kapcsol (az első Hero 8 -nál ez volt, plusz felváltva minden hiba), vagy befagy menetközben a kép, de a hang megy tovább és a felvétel is. Szóval ezeket összevissza nem tudják sztem ilyenek okozni, mert akkor vagy megy, vagy nem, vagy egyfajta hibát produkál. Az első Hero 7-em csak néha állt le 1,5 év alatt. A második zsír újan, használat nélkül is volt, hogy be sem kapcsolt.
Akciókamera, újra: szóval akármilyen rezgés lehetNE.

(rezgés alatt ne a downhill bringás csapatást, meg a sisakra rögzítést értsük, akár enduró motoron zúzva, akármin, az nem olyan rezgés, inkább összevissza kilengés, himbálódzás és igen, egyfajta rezgés is van nyilván -, de az teljesen más, mint a kormányon, vagy amikor egy ezres négyhengeres sportgép egy az egyben átviszi a kormányra... tudom, mindegyiket csináltam/-om.)

[ Szerkesztve ]

(#2475) krack válasza K53TA (#2465) üzenetére


krack
csendes tag

Köszi. Kézben rázva nem volt probléma, de az nem rezgés és még a terep bringázás sem igazán, legalábbis tökéletesen más, mint ami egy sportmotoron kormányon (ld. előző hsz-em!)
1080p felbontáson használtam, kártyahasználatot leírom a következő válaszban..

(#2476) zgospel válasza krack (#2474) üzenetére


zgospel
őstag

Se a gagyisághoz, se a komolysághoz nincs köze, szimplán a pályaszabályzat úgy határoz, hogy testre rögzített kamerát tilos használni, csak a motor középvonalában lehet rögzíteni a legtöbb helyen. De a 44Teeth Mugelloban meg Európa több nagy pályáján is végigment sisakkamerával. Ez teljesen off, egyébként.

Akciókamera a rezgést bírja, de itt rezonanciáról van szó, amit nem feltétlen kell bírniuk. Az alapvető koncepció a víz és ütésállóság volt mindig is.
Javasoltunk pár alternatívát, ha ki akarod próbálni akkor kipróbálod, ha nem nem :)

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#2477) krack válasza hardline (#2468) üzenetére


krack
csendes tag

A Samsung Evo Plus 256GB U3 UHS-I sztem ugyanaz. Igaz ebben a Hero 8-ban még nem próbáltam - most gondoltam én is erre -, mert az elsőben igen és ott tök mindegy volt, mire cserélgettem. A másik, amivel ezt használtam az egy sima Samsung CL10 U1 32GB.

Gondolom az írási sebesség számít, az ezeknél nem igazán eltérő ahogy régebben nézegettem teszteken, de megadott adatoknál sem, a minimális írási seb. meg a Samsung Evo Plus U3-nál is hasonló lehet, mint az Sandisk Extreme Pro-nál, I think.

(#2478) krack válasza zgospel (#2470) üzenetére


krack
csendes tag

Pontosan így van. :R Ez a motor a CB1000R - azt is próbáltam párszor - többszöröse kormány rezonanciában. Épp ezen fentiek miatt gondolok én is erre. Azonban ahogy leírtam más rögzítési módok a motor elejére rögzítésen és/vagy gumi csillapító gyűrűkön kívűl nem igazán jatszik.
Nem volt most alkalmam próbálgatni, de majd feltehetem biciklire is meg bármire, ezer módot kipróbálni, csak épp nem erre van időm. Nyilván lehet erre a célra, így ebben a formában ez nem jó (az atomrobbanás, meg egy aqkciókamera funkciójának betöltése között hatalmas a diffi;) Nem 3 kamera volt, kettő, az első egy Hero 7 volt, az csak néha volt szar, ütődés után meg nem néha:)

(#2479) krack válasza K53TA (#2472) üzenetére


krack
csendes tag

Nincs hangvezérlés bekapcsolva. És az én tippem is a felhasználási mód volt (ti. akció :)) ) Attól még bírnia kéne, akármilyen akció rezonanciát, az atomrobbanás ide nemtom hogy jön.. Brinyózgatni, meg bukóra szerelgetni, szobában bohóckodni lehet jó, ahogy arra bármi más, de még szörfözgetni is :K

(#2480) togvau


togvau
senior tag

nekem a kínai Eken H9 (6000 forintért) bírta kormányra rögzítve a sor2 500-ast kakucson, pedig állítólag a sor2 az fújderezgős, a sor4 pedig höjjdesima :D
Gopro 7 black is elvan az első sárvédőn (ami a kerékkel együtt mozog, a minőségi magyar utakon főleg), és a szélvédő plexi előtt is 650-es sor2-n. Ezeken az Eken is elvolt, csak folyt a képe a stabilizáció hiánya miatt.
És várom a Hannibal-os sisakpántot a száj elé, mert a sínes álllra rögzítés nem olyan kényelmes.

(jah amúgy megérkezett az új akksi a gopro-tól a 7 blackhez, és ugyan úgy néha pár óra alatt fullról 0-ra merül, kikapcsolva :W húúú de meglepő (nem) :DD )

[ Szerkesztve ]

hitler, sztálin, micro usb

(#2481) krack válasza zgospel (#2476) üzenetére


krack
csendes tag

És szerinted "szimplán a pályaszabályzat szerint" miért van így? Azontúl/vagy mindamellett:), hogy potenciálisan szétszóródó alkatrész. Talán mert 270-nél olyan légellenállás van.. aztán vagy lehullik, vagy nem, vagy dobál összevissza, vagy dobál összevissza:D Tök mindegy, hogy pálya vagy sem, sportmotoron én még nem láttam ilyet utcán sem (gagyi vs. komoly: I mean, bizonyos kategória/tempó/hasznalat etc. felett sztem nem túl előnyös, sőt:). A sisakokat sem véletlen fejlesztik úgy ahogy, letépi a fejed a szél, sőt már 130-160-tól egy sportnaked-en. Ilyen kategóriánál már kell egy rendes bukó, mert nagyon nem mindegy, s gagyi, mert: 1. nem azért veszek méregdrága könnyített kompozit bukót, hogy aztán visszarakjam azt a súlyt, amit nyer a nyakizom (ami számára ez nagy sebességnél hatványozódik - ha így vágod, biztos tudod, nem kell magyarázni), s 2. ugyanezen nagy sebességeknél ott lifegjen valami összevissza a légáramban, amikor amúgy is betonfalként dobálja a fejed a szél - áramvonal. No way! Tehát mind súly, mind áramvonal/légellenállás tekintetében, ezek összefüggnek ugye, sztem para bizonyos kategória felett. Sztem: mert én még nem próbáltam, de mondom nem is láttam sisakkamerát sportmotorokon, vagy "sport tempózóknál":) Az hogy valaki végigmegy egy pályán így, messze nem egyenlő az úgy kényelmes és jó-val, ergo a mindennapi használattal.

A rezonancia is rezgés, sztem, de ja, kérdés kinek mi az akciókamera (fogalma). A Hero 7 jó volt sokáig, de csak jórészt:)), ezért még bízok, s ha nem lesz megoldás, csak akkor megyek másfelé, de már erre lett berendezkedve és annyi időm, pénzem el is ment rá, hogy próbálom megfejteni, aztán ha nem, nem.
Valami baja csak volt, ha cserélték az első Hero 8-at. Ez most a második.

(#2482) krack válasza togvau (#2480) üzenetére


krack
csendes tag

Pár óra alatt?? Netán 40p az a pár óra? :D Nekem 1080p-n annyit ment, a 7 is, a 8 is. Most szereltem fel egy töltőt, mert ez komolytalan.

Igen a sor2 rezgősebb, hát még az egyhenger, de némelyik sor4 jobban rezonál (finomabb, de gyorsabb rezgést gerjesztve, ami erős),. Nyilván nem mind, s nem mindegy milyen gép, mert ezek a sor4-ek némelyik azért elég vadbarom. Ergo egy K1300 és egy S1000R között nagyon érezhető a különbség kormányon, az egyik egy sporttúra, a másik egy kvázi szupersport gép naked versionben, nyilván ez a nyersebb. És itt a "sima" annyit tesz, hogy a 4 henger jobban együtt is jár és okoz olykor, bizonyos fordulatokon magas rezonanciát, berezonál. Egyhengeren is így van (meg kettőn is), csak egészen más amplitudóval, sebességgel rezeg.
De ezt a Hero 7 és még a 8 sem egyenesíti ki, a kép rezonál ezen fordulatoknál.

Nyilván kormányra szerelve, ahol direktbe átveszi a vázról, nagyobb a rezonancia/rezgés (minden rezonancia rezgés, de nem minden rezgés rezonancia :DD ), műanyag elemeken ez jóval kisebb és máshogy rezeg. Kövi próba lesz a plexi elé rögzítés, de én már csak csavaros kötésekben hiszek (majd valami gumitalppal, méregdrágán van is rá Wunderlich elem), a Hero 7 kétszeri keret letörése után ;)

(#2483) togvau válasza krack (#2482) üzenetére


togvau
senior tag

kikapcsolt állapotban merül le... az nem változott.

hitler, sztálin, micro usb

(#2484) stemplar07 válasza krack (#2482) üzenetére


stemplar07
őstag

Nekem a kormányon van a Hero8 magasított RAM tartón, de még terepen is kivasalja a rezgéseket, még a fél méteres zötykölődést is, (CRF1000 AT)

(#2485) czakof1946


czakof1946
tag

Üdv!
Elnézést, hogy ebbe a fórumba írok, de talán ez áll legközelebb ahhoz, amiben segítséget szeretnék kérni. Beleolvastam a fórumba és látom, hogy vannak itt kerékpárosok is. Azok biztosan tudni fogják, hogy miről van szó.
A téli, jeges, havas napokon, amikor kint nem lehet kerékpározni, görgőt használok /Tacx Genius Smart - T2080/ Ez egy intelligens szerkezet :) . A TV képernyőjén látom, hogy merre megyek. Ezeket a videókat kocsiból vagy kerékpárról veszik fel, valamilyen kamerával és ha megvan a hozzátartozó gpx fájl, akkor használható a görgőhöz, megfelelő szoftveres munkállatok után.
Itt a fórumon az látom, hogy többnyire, magáról a Hero kameráról van szó.
Kérdésem az lenne, hogy készítenek-e egy utazásról videót. Tehát olyat, ami az indulástól az érkezésig folyamatosan veszi az utat? és megvan hozzá a gpx fájl is.
Én csináltam már videót egy kb. 1 órás utról a telefonommal. A szélvédőre volt rögzítve. Nagyon jó minőségű lett. A gpx fájlt pedig egy iPad rögzítette.
Vannak angol, norvég, ausztrál "ismerőseim", akikkel cserélgetünk videókat. És letekerjük a felvett utakat.
Abban kérnék segítséget, hogy tud-e valaki olyan fórumot, ahol ilyen videók/videó készítők találhatók.
A You Tube-on sok kamerával felvett videó van, többnyire kamionosok teszik fel, de ezeknél nincs meg a gpx fájl. Próbáltam némelyikkel kapcsolatba lépni, de csak a videójuk van.
https://www.youtube.com/channel/UCocsKBW6HM56O8KJQD_qfPA

Elnézést a hosszú szövegért.

Ferenc

(#2486) trialboj válasza czakof1946 (#2485) üzenetére


trialboj
őstag

Nem pont az amit te kérdeztél, és lehet ismered is a palit, de azért leírom. Cobranco, csinál ilyan beteg túrákat, de ő megvágja a videót, viszont emiatt szórakoztatóbb, a gpx talán elérhető nála is.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#2487) czakof1946 válasza trialboj (#2486) üzenetére


czakof1946
tag

Ismerni úgy ismerem, hogy láttam a videókat amit készített. De ezek arra a célra, amire én akarom használni, nem jók. Ezek inkább élmény beszámolók. De nagyon szuperűl megvannak vágva.
Elképzelhető, hogy nyersen megvannak. Majd rákérdezek.

(#2488) K53TA válasza czakof1946 (#2487) üzenetére


K53TA
tag

Én sem ismerek olyant, aki az egész útjáról készítene videó felvételt és gpx fájlt. Akik videóznak több lépcsőben szoktak felvenni, nem egy full teljes utat.
A külföldi Garmin outhdoor cycling videok a youtube-on is sokszor vágva vannak, még ha vannak is benne hosszabb szakaszok, de mellé letölthető gps fájlról nem tudok.

A helyedben a magyar mtb maraton videók feltöltőivel venném fel a kapcsolatot, mert a versenyeik nagyrészét rögzítik és nekik vannak gps adatok is a videóikon. Talán ha megkéred elküldik neked a gpx fájlt, a videót meg le tudod tölteni a youtube-ról

(#2489) czakof1946 válasza K53TA (#2488) üzenetére


czakof1946
tag

Kösz! Róluk nem tudtam. Majd próbálkozom.

(#2490) +váltó válasza zgospel (#2463) üzenetére


+váltó
tag

Szia , bocs a zavarásért . - Érdeklődnék , milyen külső hangrögzítőt használsz ? És milyen az eredmény ? Motoron használnám mivel az sj 8 pro-nak nem megfelelő a hang rögzítése .

Örök gyerek . . . X X X - nem azért mert DR - henem mert Proffesszionialista . . . nem tudom mit jelent , de HOFI szerint - az már valami . . .

(#2491) AuraSync


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Valakinek van GoPro Seeker háti tatyója?
Tervezek venni mert sok mindenre lehetne használni és jól is néz ki.
De nem tudom minőségben is hozza az ár szintet vagy csak azért drága mert GoPro.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#2492) zgospel válasza +váltó (#2490) üzenetére


zgospel
őstag

Régebben Zoom H1-et, de ezt nem annyira ajánlom igazából. A semminél meg a beépített mikrofonoknál persze sokkal jobb, de egy Zoom H2n igaz hogy dupla annyiba kerül, de sokkal könnyebben használható és sokkal jobb minőségben is rögzít. A H1-et állítgatni kell, próbálgatni, finomhangolni, és akkor lesz valami elfogadható belőle. A H2n-t csak bekapcsolod kvázi alap beállításokon és nagyszerű felvételt készít.

Én Zoom H4n Pro-ra cseréltem a H1-et idén, de még az időjárás, covid helyzet, egyéb elfoglaltságok miatt nem volt időm motoron játszani a beállításaival (motoron is össz-vissz 2 délutánt tudtam eltölteni idén). Viszont amit eddig rögzítettem vele az kiváló minőség. Hogy hangminőségre van-e a H2n meg a H4n között differencia azt nem tudom, ahhoz nem vagyok elég vájtfülű, és nem is volt elég időm hasonlítgatni. A H1 viszont jelentősen elmarad ezektől.

A H1 az akkor jó, hogyha nem akarsz sokat költeni rá, de mégis az átlagosnál azért jobb minőségben szeretnél rögzíteni. A kamerák mikrofonjait meg ez is "rommá veri" természetesen :D

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#2493) ssgt1981


ssgt1981
senior tag

Mennyire célszerű gyorstöltésre képes powerbankkal vagy adapterrel tölteni az aksikat?

(#2494) AuraSync válasza ssgt1981 (#2493) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Nyugodtan használhatod hozzá én is egy erősebb adapterrel töltöm őket.
De még így is iszonyat lassú a töltése ezeknek a pici akkuknak...

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#2495) ssgt1981 válasza AuraSync (#2494) üzenetére


ssgt1981
senior tag

Köszi

(#2496) +váltó válasza ssgt1981 (#2493) üzenetére


+váltó
tag

:R

Örök gyerek . . . X X X - nem azért mert DR - henem mert Proffesszionialista . . . nem tudom mit jelent , de HOFI szerint - az már valami . . .

(#2497) AuraSync


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Végre meg tudtam rendelni, újra elérhető. :R

Van valakinek amúgy?
Nekem igazából csak a mikrofon miatt kell mert a legutóbbi autós talin felvett hang nem lett valami jó. (nem szélzaj volt a hibás)

Amúgy megjött a Seeker hátizsák is és azt kell mondjam megérte az árát. :K

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#2498) tanulo1


tanulo1
csendes tag

Üdv. Van egy- két kérdésem. Használja e valaki valamelyik változatát a gopronak autós dash cam-nak? 1000 km-t autózok és egy olyan kamerát szeretnék ami nagy memória kártyát is tud kezelni (128-256gb) és ennyi memória elég is az 1000 km úthoz? Meg persze ha már veszek egy ilyet akkor akció kamerának is használnám, pl biciglihez, úszáshoz, vagy csak simán fényképezéshez. Tudnátok ajánlani nekem egyet? Van már a goroból is sok féle és nehéz eligazodni, meg a ti tapasztalataitokra is kíváncsi vagyok. Köszönöm a válaszokat előre is.

(#2499) AuraSync válasza tanulo1 (#2498) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Sztem a vásárlók többsége nem fogja a GoPro termékeit Dashcam-nek használni már csak azért sem mert már léteznek olyanok amikbe lehet nagyobb mem karit rakni és sokkal inkább alkalmasak Dashcam-nak.
Az én MiVue 798-amba pl 128GB-ás kártya van.

Attól függ mennyi idő alatt teszed meg azt az 1000km-t.
Úgy számold hogy egy Hero 7-8 fullHD-be kb 70-80 percet képes felvenni 30FPS-el.
Ha közben töltöd akkor persze soha nem fog lemerülni de a mem kari akkor is megtelik pár óra felvétel után és NEM fogja újra írni mikor betelik a kártya csak megáll a felvétel.

A Dashcam előnye, hogy végtelenített és ő maga törli a szükségtelen korábbi felvételt.

Igazából a Dash lényege, hogy egy adott szituációt rögzítsen a többi felvétel az útról meg kit érdekel.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#2500) Wentz


Wentz
csendes tag

Sziasztok! Olyan problemaba futottam bele, hogy kb fel eve nem volt bekapcsolva a Hero5, most feltoltottem az akksijat, de bekapcsolaskor automatikusan elindul a felvetel es ha ranyomok, hogy megalljon, akkor pittyen harmat es ki is kapcsol... talalkozott mar ezzel valaki vagy van esetleg otlet, hogy lehetne megoldani? Koszi elore is!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.