Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2051) 0021666


0021666
tag

Sziasztok!
Vitorlázó repüléshez keresünk 3 gopro-t, viszont nem tudjuk mi lenne a legjobb ár-érték arányban. Hero 7 silver a kiszemelt, mi a tapasztalat ezzel a szériával? Mindenképpen újakat szeretnénk venni, garancia miatt, viszont Hero5-öt nem lehet kapni már sehol, Hero6 meg majdnem a 7 Black árában van már. 4k30fps legalább kellene, és kívülről tápolható kell hogy legyen powerbankról, de ahogy tudom ez hero5-től felfelé mindegyikkel megy. Mi a legmegbízhatóbb széria most a kamerák közül? Fontos lenne hogy a direkt 30-35 fokos napsütésben se makkanjon meg.

Aviation is proof, that given the will, we have the capacity to achieve the impossible.

(#2052) 0021666 válasza 0021666 (#2051) üzenetére


0021666
tag

Időközben mint kiderült a 7 Silver nem cserélhető akkus, így kilőve. A 7 Black még mindig problémás a régebbi fagyásaival, vagy ezt már javították egy SW frissítéssel?

Aviation is proof, that given the will, we have the capacity to achieve the impossible.

(#2053) Mosqu!to


Mosqu!to
addikt

Rendel esetleg valaki mostanában? Egy darab akkut szeretnék pluszba, de azt ugye külön nem küldenek.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#2054) eddie1978 válasza 0021666 (#2052) üzenetére


eddie1978
aktív tag

Nekem vásárlás óta nem fagyott, majd azzal a frissítéssel ami a fagyást is volt hivatott javítani elkezdett fagyogatni. Amit akku kivétellel orvosoltam. Bringán menet közben jó móka volt. Emiatt sokszor lemaradtam egy jó felvételről. El is adtam.
Szerintem random, hogy mit fog ki a vásárló.

(#2055) Ery


Ery
tag

Sziasztok,

néhány napja megjött a gopro hero 8-am. Olyan problémába ütköztem, hogy csatlakoztatom a PC-hez, úgy látom az eszközkezelőben, hogy látja az eszközt fel is ismeri, hogy gopro, viszont sem a TCM-ben sem az intézőben nem tudok hozzáférni a fájlokhoz mert ott nem látszik az eszköz. Feltelepítettem a quicket is viszont ott sem látok semmit. Van esetleg bármi ötlet mi lehet a baj?

köszi

(#2056) zgospel


zgospel
őstag

Öcsémnek is ilyen gondja volt, nála a Windows 10-ben valami media feature pack hiányzott (elvileg alapból kéne települnie). Miután azt feltelepítette kapcsolódott a GoPro is rendesen a gépéhez. Esetleg ezt próbáld meg, hátha nálad is ez van.
Másik PC-re, laptopra dugva mi a helyzet?

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#2057) Ery válasza zgospel (#2056) üzenetére


Ery
tag

Egy laptopon is próbáltam ott is ugyan ez a helyzet, bár azon ugyan az a rendszer fut mint itt a PC-n. Találtam egy packot a neten azzal az elnevezéssel amit megadtál, megpróbálom használ-e. Egyébként az SD-kártyát az olvasóval viszont látom a laptopon.

(#2058) Ery válasza Ery (#2057) üzenetére


Ery
tag

Sajnos nem segített. Több portban és több kábellel is próbáltam.

(#2059) zgospel válasza Ery (#2058) üzenetére


zgospel
őstag

Passzolom. Kártyaolvasó az egyébként is jó ha van, azzal mindig menni fog, nagyon minimálisan biztonságosabb is.
A GoPro supportnak tudsz írni, hogy mi a megoldás erre, úgy tűnik hogy nem egyedi probléma.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#2060) hardline válasza Ery (#2055) üzenetére


hardline
senior tag

Kapcsold be a kamerát, mikor rádugod a PC-re.
Vagy rosszul értelmeztem a problémádat, vagy ez a megoldás.

(#2061) Ery válasza hardline (#2060) üzenetére


Ery
tag

Szia. Igen bekapcsoltam közben. Radugom a Pc-re a kamerát (majd bekapcsolom) és az eszközkezelőbe látom, hogy csatlakozva van viszont sem az intézőben sem a total commanderben nem látom mint "meghajtó". Laptopba próbáltam ott is ugyan ez, viszont ott legalább külön a mem kártya működik az olvasón keresztül.

(#2062) vdavid33


vdavid33
csendes tag

Sziasztok!

Bringázáshoz szeretnék gopro-t venni de nem tudok dönteni, hogy 7 es vagy 8 as legyen?
Melyiket ajánlanátok? Milyen típus hibái vannak ezeknek? Nyilván a 7-es olcsóbb lett , igazából nem biztos hogy ez alapján döntenék!

Előre is köszönöm a segítséget!

(#2063) kellcucc


kellcucc
aktív tag

Sziasztok!
Égen-földön kerestem de nem találtam a gyári keret "fülét". Egyik pillanatról a másikra megadta magát. Esetleg valaki tudna abban segíteni, hogy hol tudok csak egy ilyen kis műanyag bizbaszt venni? Ez még a gyári keret, nem feltétlen akarok emiatt egy egész és új keretet venni - másik kérdés, de ehhez kapcsolódóan: valaki használ ebayen vehető alley keretet? Néztem, hogy még oldalt is kinyitható és tök szuper lenne, illetve nincs rajta ez a műanyag bepattanós zsanér sem, ami szerintem borzasztó megoldás. Egy bajom van azokkal, hogy imbuszkulccsal lehet csak operálni a felfogatást...Köszi a válaszokat!

(#2064) zgospel válasza kellcucc (#2063) üzenetére


zgospel
őstag

Általában a gyári szokta a legjobban bírni, de jóval drágább is az ebayes utánzatoknál. Ebayes tokot én még nem használtam, de ha eltörne a gyári tokom akkor valszeg ebayes kínai utánzatból rendelnék 2-3-at, mert még úgy is olcsóbb, és ha eltörik akkor van csere darab.

Amit még megpróbálhatsz, ha van a közeledben műanyaghegesztős (főleg járművek műanyag elemeivel szoktak dolgozni, mint pl lökhárító) akkor oda beviheted, ők szépen megjavítanák a mostanidat. A kérdés hogy mennyiért, meg ha messzire kell érte menni akkor már megint nem biztos hogy megéri a szarakodást.

Mi az az alley keret? Alloyra gondolsz, mint fémötvözet keret?

(#2062) vdavid33 hát ezt neked kéne tudni. Én a 8-at mondanám, mert az az újabb, időtállóbb, több mindent tud.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#2065) K53TA válasza vdavid33 (#2062) üzenetére


K53TA
tag

8ast vegyél. egyrészt nagyon stabil a működése, másrészt a képstabilizátora egy álom. Nálam a kormányra szerelt kamera (gimbal nélkül), még a legrázosabb úton is remegés mentes videó felvételt készít.
Akku időben olyan 50-60percre számíts.
(mellesleg külső mikrofon nélkül a hangrögzítése is jó)

(#2066) Micsurin


Micsurin
nagyúr

Tudtok olyan talpat ami íves, de a képen láthatótól kevésbé íves? Tudom hülye megfogalmazás. :D A régi sisakomra jó volt ez a fajta talp de az újon egyszerűen nem találok olyan ívet az ál részen ahol rendesen teljesen feltapadna. A "chin mount" nem megoldás mert akkor meg nem tudom annyira lecsukni a plexit, hogy az oldalsó kis záró füllel tudjam "zárni" a rostélyt. (úgy halkabb jóval)

Ha esetleg bármi más ötlet van azért is nagyon hálás lennék! :R

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#2067) zgospel válasza Micsurin (#2066) üzenetére


zgospel
őstag

Ahova se az egyenes, se ez az ívelt nem passzol, oda valamilyen gyurmaragasztó fog kelleni, pl Sugru. Ez egy olyan gyurmaszerű cucc amit az első fél órában könnyen lehet formázni bármilyenre, mint egy gyurmát, aztán utána 24 óra alatt teljesen megszilárdul és bazi erősen tart.

Illetve ha nem annyira amorf a sisak formája és csak éppenhogy nem fekszik fel az ívelt talp, akkor én tennék alá még egy olyan kétoldalú ragasztó darabot mint ami eleve rajta van a talpon. Úgy dupla vastagsággal már elég rugalmas ahhoz hogy enyhébb eltéréseket elbírjon.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#2068) Micsurin válasza zgospel (#2067) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Köszi erre mindenképpen rákeresek! :R

Dupla ragacs rétegtől tartok, hogy nagyon befog inogni esetleg ha nem tudom középre húzni csak sok köztes összekötő elemmel a kamerát.

Ő az "alany" egyébként ha megnézed az alsó áll vonalon túl sok a törés az oldalsó kis légbeömlők alatt és felett pedig megint megvan törve az ív rendesen.

Ezeket a gyurma ragasztókat le lehet szedni valahogy később? A fényezés / lakk réteg megsértése nélkül.

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#2069) kellcucc válasza zgospel (#2064) üzenetére


kellcucc
aktív tag

Köszi a választ. Gondolom, hogy a gyári bírja a legjobban, de 35 font-ért (kb 13e Ft) nem veszek új gyárit egy pöcök miatt. Ha már rendelek, akkor tartósabbat rendelnék, mintsem 2-3-mat cipeljek utazásokhoz.

Igen, bocsánat, alloy-ra gondoltam. [Ilyenre] . Hegesztetettem már lökhárítót, nem lett szép, pedig sokkal nagyobb felületeken kellett hegeszteni, erősen kétlem, hogy egy műanyag hegesztő pár mm-es műanyagot meg tud úgy hegeszteni, hogy hosszú távon is bírja. Jelenleg UK-ben lakok, otthon van a goprom, így ha hazamegyek innen (április) szerintem nem fogok azzal szórakozni, hogy normális műanyagost keressek. Nem leszólni akartam az ötletet, nagyon is köszönöm, ha otthon lennék, lehet keresnék hozzá hegesztőt, de így más alternatívához kell fordulni. Esetleg használ valaki ilyesmi keretet?

[ Szerkesztve ]

(#2070) zgospel válasza Micsurin (#2068) üzenetére


zgospel
őstag

[link] 4:20-tól 5:31-ig van a Sugru. Én így képről a sisakod középvonalában, az állának az aljára ragasztanám, ha nagyon nem fér oda akkor vízszintesen elforgatva. A kamerát utána 1 max 2 elemmel könnyen be tudod forgatni a kellő pózba. Ezek rövid és merev karok, nem kell aggódni a rezonálástól. Persze ha túl hosszúra nyújtod akkor szar lesz, de egyébként 2-3 elem még bőven jól működött nálam.

De igazából mielőtt nekiállsz ragasztgatni nem árt gondolkozni rajta kicsit :D Én így látatlanban könnyen beszélek :D

A 2 oldalú ragasztót amit a gopro talpakhoz adnak, meg amiket ebayről tudsz rendelni, azok folt nélkül lejönnek. Azt nem mondanám hogy könnyen, kb 10 perc volt hajszárítóval mire leszedtem, de nem maradt semmi látható nyoma. A sugrut nem próbáltam még leszedni, de szerintem a hajszárítós módszer nem működne rajta. Azt inkább levagdosni meg csiszolni lehet szerintem. Tehát a sisakról leszedve csak óvatosan! Legfeljebb a helyére ragasztasz valami matricát hogy ne látszódjon a nyoma :D
A hivatalos oldal ezt írja:
"Is Sugru removable?
Absolutely. First, simply cut off the bulk of the Sugru using a knife or scalpel. You can then remove the residue with your nails and some tissue"

(#2069) kellcucc annyira nem jellemző azért hogy törnének. Persze előfordul, de azért nem minden percben. Nekem elég gyakran használatban van a kamera, rokonok által is, és az elmúlt 3 évben nem tört se a keret, se más tartozékja (Hero 5).
A linkelt tokot főleg akkor érdemes választani, ha szűrőket is használnál, például ND szűrőt. Különben engem zavarna a szűrőtartó, mert nagy és akár útban is lehet. Ezt neked kell tudnod hogy jó-e úgy.
Amit nem értek még, az a hátoldalt hogy szeded le ezen és rakod vissza? Mutatja a kép, de nem nagyon értem hogy mivel rögzül ott :F

A műanyagossal én se szórakoznék, csak ha vagy nagyon ráérek vagy pont útbaesik. Én ebayről rendelném a legolcsóbb műanyag gyári utánzatot, kb ezer Ft.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#2071) hardline válasza Micsurin (#2066) üzenetére


hardline
senior tag

Én valami gyurmaszerű cuccot használok a rögzítésre. Van egy kb dió nagyságú gombócom, mindenre felrakható vele és könnyű eltávolítani. A drónra is ezzel rögzítem a goprot.
Nem tudom milyen fajta lehet, de rákeresve a gyurmaragasztóra a KORES gumfix tűnik hasonlónak.

(#2072) roflman


roflman
csendes újonc

Sziasztok,

Tervezem egy gopro vásárlását, de kis internetes keresgélés után több helyen olvastam, hogy a felhasználok nagy része panaszkodik stabilitási/fagyási problémákra. (Hero Black 7)
Oké, nem gond megnéztem mivel tud többet a Hero Black 8. Olyan egetrengető különbség nincs a két típus között, viszont stabilabb a 8as.
Ami miatt mégis vacilálok az az, hogy a 8-asra nem került Front kamera Screen Protector és sérült/karcolt front kamerára nem érvényes a garancia sem. Nem javítják, csak egybe cserélik önköltségen az egész goprot, ezt több videóban/fórumon is elmondják. Számomra ez elég dealbreaker egy akciókameránál.

Van valami lehetőség védeni a front kamerát, üvegfólián és külön házon kívül? Ha nem akkor, mennyire jók ezekkel a tapasztalatok?

(#2073) Micsurin


Micsurin
nagyúr

Köszi a válaszokat :R
Ragasztani fogom akkor, sajnos az ál meg túl meredeken ívelt az íves talpnak.

Esetleg oldalra tudom még és azzal a hosszú féloldalas karral előre hozni de azt már túl nagy távnak érezném, hiába egy elem nyúlna előre.

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#2074) togvau válasza roflman (#2072) üzenetére


togvau
senior tag

mivel a gopro 7, és 8 hardveresen ugyan az ( gopro 8-ban egyszerűen tuningolva van a 7-ben is lévő chipset), ezért olyan nagy külömbségek nem lehetnek, a fagyási problémák ritkasága is az elterjedtség ritkasága miatt lehet, hogy a 8-ról még nem írták olyan sokan, mert kevés van.
A 7 fagy (is), de nekem töltésnél szokott, pl a 2 amperes töltőn tuti lefagy, de pc usb-ről, vagy powerbankról töltve nem szokott.

[ Szerkesztve ]

hitler, sztálin, micro usb

(#2075) headhunter86


headhunter86
senior tag

Sziasztok,

A héten ha minden igaz lesz egy Hero 7 Black-em. Kérdésem az lenne, hogy milyen szerkesztő progit ajánlatok a videókhoz? Nem kellene túl bonyolult, valami a hétköznapi vágásokhoz.
Amiket találtam:
- GoPRo Quik
- ShotCut
- DaVinci Resolve
- VSDC

Kézenfekvő számomra Quik lenne, de érdekelne ti mit ajánlatok, mit érdemes használni ami bevált, könnyen áttekinthető és jó. Köszi.

Galaxy A52 | Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar | PlayStation 5

(#2076) togvau válasza headhunter86 (#2075) üzenetére


togvau
senior tag

avidemux. Képes hardveres video dekódolásra (amire a felsoroltak képtelenek...), tud copy módot (tehát veszteségmentesen, újrakódolás nélkül tudsz vágni videot így, persze így csak vágni lehet, effektekhez már újrakódolás kell). A lényeg, hogy keyframeknél vágj (dupla nyíl gombokkal található meg a legközelebbi), különben elcsúszhat a video a hangtól, és színes másodpercek lehetnek a vágásoknál.

hitler, sztálin, micro usb

(#2077) headhunter86 válasza togvau (#2076) üzenetére


headhunter86
senior tag

Köszi. Kipróbálom.
Majd lehet kelleni fog pár effekt is, ilyen szöveg a videó elejére végére, de úgy látom lehet vele feliratozni.

[ Szerkesztve ]

Galaxy A52 | Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar | PlayStation 5

(#2078) headhunter86


headhunter86
senior tag

Kísérleteztem közben. Az Avidemux nekem túl keveset tud.
Most kipróbáltam a Movavi-t és bejön az egyszerűsége. Közben tudja azokat a dolgokat amire első körben szükségem van: Vágás, be-ki zoom, feliratozás, kép feljavítása.
Ezzel ismerkedem és ha úgy érzem kevés a tudása akkor jöhet a Vegas Pro.

Galaxy A52 | Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar | PlayStation 5

(#2079) koxmatyi


koxmatyi
tag

Azt tudja valaki hogy gopro 8-nál mit kell beállítani,hogy ha az appbol indítom a felvételet a telefon kijelzőjén is lássam?

(#2080) headhunter86 válasza headhunter86 (#2078) üzenetére


headhunter86
senior tag

Sok olvasgatás után elkezdtem használni a Davinci Resolve-ot. Nagyon profi cucc, ahogy elnézem nagyon sok videó szerkesztő tér át Premier Pro-ról. Alapokat nem is volt nehéz elsajátítani.

Galaxy A52 | Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar | PlayStation 5

(#2081) togvau válasza headhunter86 (#2080) üzenetére


togvau
senior tag

olyan profi, hogy a gopro h265-től, vagy bármilyen hevc-vel nem tud mit kezdeni :D
Hardveres video dekódolásról, kódolásról meg ne is álmodjunk vele. Premier is egy fos, de az legalább viszi a HEVC-t.

hitler, sztálin, micro usb

(#2082) Márton válasza togvau (#2081) üzenetére


Márton
nagyúr

Jah, és PC-n az AAC 192 kbps-re van korlátozva..

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#2083) K53TA válasza togvau (#2081) üzenetére


K53TA
tag

Movie Maker használok a kis amatőr videóim vágásához, és azt gondoltam, ha lesz egy normálisabb gépem (erősebb), akkor átváltok DaVinci Resolve, mert a videók alapján nekem is nagyon szimpatikus, de akkor ezek szerint mégsem ajánlót.

(#2084) headhunter86 válasza togvau (#2081) üzenetére


headhunter86
senior tag

Hmm. 24%-ot használ GTX970-emből, proci maxon. Gondolom GPU-ból többet kellene neki.
Mindenesetre egy nap tanulgatás után nekem bejön a kezelőfelülete. Mondjuk én H264-et használok. De még csak ismerkedem a GoProval és az utómunkával.

Ma kimentem, hogy legyen végre valami alapanyag a kamerával, ezt sikerült összehozni:
[link] (4k, 30FPS)
Ha minden jól megy, holnap már rendes anyagom is lesz, rendes terepen. :)

4K 60 FPS-es videót most kódolom, bár szerintem maradok a 30 FPS-nél, mert bőven elég.
[link]

[ Szerkesztve ]

Galaxy A52 | Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar | PlayStation 5

(#2085) K53TA válasza headhunter86 (#2084) üzenetére


K53TA
tag

Nekem tetszik!
Azért is a Davinci-n gondolkodtam, mert van egy külföldi kerékpáros aki ezzel szerkeszti a videóit: https://www.youtube.com/watch?v=NXnBCkF9jUQ&t=676s

Én az alábbit hoztam össze a Gopro 8 (1080/30fps) MovieMaker-el. ;) (+ némi timewarp is)
https://www.youtube.com/watch?v=qja2Ot-DerQ&list=PL-iGXPEZkJjB2vqjNxkhygbs-CSK8Emxq&index=2&t=0s

(#2086) headhunter86 válasza K53TA (#2085) üzenetére


headhunter86
senior tag

Igen, ezt én is láttam. Illetve nagyon sokan tértek át Premier Pro-ról, mert fagy össze vissza és drága is. Sajnos Mac-em nincs, pedig akkor Final Cut Pro X lenne valószínű.

Ez a SuperWide nekem már túl sokat torzít.
Remélem holnap pár DH-t fel tudok venni.

Galaxy A52 | Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar | PlayStation 5

(#2087) Márton válasza headhunter86 (#2084) üzenetére


Márton
nagyúr

ez a mellkaspánt?
szép sima, bár nekem a 60p fexik.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#2088) kovsol válasza headhunter86 (#2084) üzenetére


kovsol
titán

Nekem is GTX970 van, és a windows hibásan jelzi ki a terhelését Resolve renderelés közben. MSI Afterburner vagy egyéb GPU monitorozó program csontra maxon mutatja a GPU terhelést amikor a windows még ilyen 50% -t se.

A 30fps videó tetszett jobban. Ha nem akarsz lassítani szerintem fölösleges a 60.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#2089) headhunter86 válasza kovsol (#2088) üzenetére


headhunter86
senior tag

Igen, mellkaspántot használok.
Maradni fogok a 30 FPS-nél.
Amúgy szép képe van ennek a Hero 7-nek. Mondjuk utómunka ezért kell, de gondolom minden kamerával így van. Bár fura hogy ennyire fakó alapból a kép. Őszintén szólva nem vagyok nagy tudója a képfeldolgozásnak, de próbálom magam képezni ezen a téren.

[ Szerkesztve ]

Galaxy A52 | Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar | PlayStation 5

(#2090) kovsol válasza headhunter86 (#2089) üzenetére


kovsol
titán

Pro tune beállások alatt ha a színeknél a gopro színt választod akkor színes, szaturált színeket kapsz. Ha viszont utólag szeretnél szerkesztéskor színezni a videón akkor a flat egy fakóbb színt ad, hogy segítse a color gradinget. Olyasmi, mint amikor Log -ban lősz a nagyobb kamerákkal.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#2091) headhunter86 válasza kovsol (#2090) üzenetére


headhunter86
senior tag

Igen ezzel tisztában vagyok, természetesen flat-en használom.
Ma ezt sikerült összehozni. Így is 3-4 órámba telt ez a 6 és fél perc és nem is lett tökéletes.
Zenét is hirtelen dobtam csak alá, hogy legyen valami alatta. Elhalkítások az elején nem igazán sikerültek. De már nem volt hozzá több türelmem. Még a kamera szögén is állítanom kell, mert a meredekebb lefeléket ki kellett dobnom, mert nagyon lefelé nézett a kamera.
Remélem mire itt a szezon már jóféle videókat tudok összerakni :)

Galaxy A52 | Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar | PlayStation 5

(#2092) K53TA válasza headhunter86 (#2091) üzenetére


K53TA
tag

UHD tévén néztem vissza és a ködös fényszegény időjáráshoz képest szép felvétel lett. Azt gondolom, hogy ennél nem kell több.

(#2093) kk831228 válasza headhunter86 (#2091) üzenetére


kk831228
addikt

Néha rárakom a telemetriát is... ;)

[link]

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#2094) xXx--89


xXx--89
csendes tag

Üdv! Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Szeretném a hátizsákomban lévő powerbankról üzemeltetni a gopro 8 -at, egy hosszú kábelel. Ugye az akksi ki lenne véve, mert ha benne van, akkor az akksiról fog menni ha elindul a felvétel, és nem tölti közbe, csak ha leál a felvétel, ezért akksi nélkül, csak a kábelről menne az áram bele. A probléma a következő, a gyári kábelel ami kb. 30 cm-es, arról megy a videó felvétel, vettem egy 2m-es spirál kábelt arról nem, újraindul mindig, illetve csak a fotó és a timelapse működik. Találtam a hivatalos gopro fórumán egy bejegyzést ahova azt írták, hogy 56k ohm-os kell legyen a kábel, hogy menjen a videózás. A hivatalos fórumon ajánlott kábelt nem találok itthon, illetve nem a + változatott. Erre az 56k ohm kifefezésre magyar boltokra se dob semmit. Szóval valaki tud erről vmit, hogy most milyen paramétereket kell nézni, vagy esetleg ki milyen kábelt használ powerbankról üzemeltetéshez? Esetleg elég egy usb 3.0 vagy 3.1, ami tudja a 5 Gbit/s ot? Válaszaitokat előre is köszönöm.

Powerbankom: https://www.supergamer.hu/powerbank-varta-slim-12000-black-p-375938.html
Gopro hivatalos oldala: https://community.gopro.com/t5/Cameras/External-Power-USB-C-Power-Cable-that-WORKS-for-HERO7-Black/td-p/248667

[ Szerkesztve ]

(#2095) togvau


togvau
senior tag

Azért azt nem hittem volna, hogy az itthon 120 ezer forintos gopro ugyan azokat a hibákat produkálja mint a 12 ezer forintos gopronál kevésbé hypeolt kínai.
Pedig de: felvétel közbeni töltés= random fagyások.

hitler, sztálin, micro usb

(#2096) Márton válasza togvau (#2095) üzenetére


Márton
nagyúr

Akkor csak a Firefly tudta megoldani?
Eleve felvétel közben nem tölt, hanem a külső tápot használja (powerbankról így órákat megy atomstabilan). És ha ez lemerülne, nem egy sérült fájl lesz az eredmény, mivel az akku bennevan, szabályosan lezárja a fájlt mielőtt kikapcsolna. Imádom, most használtam belőle 4-et szalagavatón, simán mixelhető a profi kamerák képével :DDD

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#2097) togvau válasza Márton (#2096) üzenetére


togvau
senior tag

ez a hulladék sem tölt, csak használja, de még néha le is fagy, pont úgy mint az amerikai anyacég nélküli kínai. Valószínűleg azért mert ugyan azok a megoldások vannak mindkettőben, csak gopro márkanév alatt 10x áron.

hitler, sztálin, micro usb

(#2098) hardline válasza togvau (#2097) üzenetére


hardline
senior tag

Már megint kezded a múltkori túltolt hisztit.

(#2099) togvau válasza hardline (#2098) üzenetére


togvau
senior tag

Folytatom. Kell egy kis valóság mutatás is a sok hype ellenêbe, ne járjon más is úgy ahogy én, hogy azt hiszi külömb ez a kínai a többi kínaitól.

hitler, sztálin, micro usb

(#2100) xXx--89 válasza togvau (#2095) üzenetére


xXx--89
csendes tag

Nem fos, mint leírtam rövid kábelel megy, hosszúval nem. Azért mert nem mind1 milyen a kábel. Vettem egy mindkét végű USB-C foglaltú 3m-es kábelt hála istennek, pont olyan a powerbankom ami fogadja az USB-C foglalatot, és ezzel tökéletesen működik. Mivel hosszú a kábel ezért több energia kell neki. A sima USB-A max. 2,4A, az USB-C max. 3A.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.