Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2251) Márton


Márton
nagyúr

Még egy másik kártyával is érdemes kipróbálni és ha a fw csere után azzal is rossz, mehet a gariba.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#2252) eddie1978 válasza zgospel (#2250) üzenetére


eddie1978
aktív tag

Meg tudom erősíteni. Hero 7 Black nekem is fagyott. Érdekes módon a régebbi firmware-ekkel nem, amikor a legtöbben panaszkodtak fagyásra. Amikor kijött a fagyást javító új firmware, akkor az enyém kezdett el fagyogatni. Hero 4/5/6 Black-kel nem volt ilyen gondom.

Más:
Újra kedvet kaptam a bringás videó gyártáshoz. Hero 8 Black megvehető? Stabil a firmware? Most vettem egy használt Hero 5 session-t de nagyon nem adja stabi nélkül. Korábban gimbal-t használtam a 6-7 Black-hez és nagyon jó volt. Viszont nem akarok gimbal-t mert kényelmetlen. Ráadásul még a gari is macerás/nincs a kínai cuccokra vs Hero 2 év gari, amit használtam is egy beázás miatt. Szó nélkül cserélték.

(#2253) Márton válasza eddie1978 (#2252) üzenetére


Márton
nagyúr

A session-nel próbáld ki a reelsteady go-t.
Le fog esni az állad, ha mindent jól csinálsz.
Persze fizetős és utómunkát igényel, de amit kapsz, arra nincsenek szavak.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#2254) hardline válasza eddie1978 (#2252) üzenetére


hardline
senior tag

Nekem nincs panaszom a 8 Blackre. Nem fagyott még egyszer sem. A telefonos vezérlés is ment, amikor kellett.
A stabilizálás elképesztő módon működik. A drón hátára feltéve ugyan olyan stabil a videó, mint a drón gimballos kamerájával felvett anyag.
Egyetlen gondom a GPS. Érdekes egy hozzáállás a GoPro részéről, hogy a legújabb kamera nincs támogatva... De a kamera promojában szerepel...

(#2255) K53TA válasza eddie1978 (#2252) üzenetére


K53TA
tag

Teljesen jó a 8as, eddig tökéletesen teszi a dolgát. Én csak a Hyprsmooth 2.0 használom (Még ott a Boost fokozat) és abszolút stabil, nem kell hozzá gimbal.

Néhányunknak a win10 nem ismeri fel a Gorpo 8ast, de megfelelő usb kábellel (ami nem a gyárilag adott) már felismeri. De ha vissza olvasol minden infot megtalálsz.

(#2256) eddie1978


eddie1978
aktív tag

Köszönöm mindenkinek a válaszát! :R

Egyetlen egy dolog szól számomra még mindig a gimbal mellett az az, hogy szépen tartja a horizontot mind roll és pitch tengely mentén. Bringán mellkas hevederen volt eddig és nagyon bevált. Sokat helyezkedek, dőlök előre és hátra a bringán. Itt nagyon jól jön.
Még gondolkodom.

(#2257) kk831228 válasza eddie1978 (#2256) üzenetére


kk831228
addikt

Nekem meg pont elllenkező a véleményem bringán legalábbis nekem jobban tetszik ha mozog veled együtt a kamera... :) Jobb a sebességérzet, meg valóságosabbnak hat... Hero 8 - nál biztos nem "kínlódnék" gimbal - al... :) Ugyanúgy a "boost" fokozat n3kem már rontja az élményt... :D

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#2258) Márton válasza eddie1978 (#2256) üzenetére


Márton
nagyúr

"szépen tartja a horizontot"
Mint ahogy a reelsteady is :B

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#2259) eddie1978 válasza Márton (#2258) üzenetére


eddie1978
aktív tag

Pontosan. Valamennyi crop árán mint az összes elektronikus stabilizálás. Amivel nincs is gond. Viszont 99$. Nem olcsó. A másik bökkenő, hogy nincs Win vagy MacOS gépem. Kivéve a céges notebookot, amit nem tudok ilyen célra használni.
Azt ha előrébb dőlök és lefelé néz a kamera helyzetet semmilyen csoda szoftver nem oldja meg. A semmiből nem tud információt előállítani. Egy megoldás lehetne még erre, a 360-as kamerák.

(#2260) Márton válasza eddie1978 (#2259) üzenetére


Márton
nagyúr

Igen, írtam, hogy fizetős.
Meg azt is, hogy milyen eredményt varázsol.
De ha nincs alá vas, akkor persze tárgytalan.
Akkor Insta One X :)

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#2261) kk831228 válasza Márton (#2260) üzenetére


kk831228
addikt

Az instán nagyon gondolkozom kövi szezonra... :K

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#2262) eddie1978 válasza Márton (#2260) üzenetére


eddie1978
aktív tag

Reelsteady már egy ideje bookmarkban volt. Most hogy mondtad, kipróbáltam a 2014-es i5-5300u céges gépen mégis. Először alap beállításon egy 3:48 hosszú videón. Lejárt a személyim mire végzett. Nem mértem, de kb egy óra volt. Proci/GPU 90%-on. Eredmény fluid, jókora crop árán. Után a már csak 15-20 másodperces videót próbáltam minimumra húzott beállítással. Minimális crop és szinte megegyezően stabil eredmény mint a közepes beállítás. Meggyőző. Az a kérdés merült fel bennem, hogy az én helyzetemben mi a jobb/olcsóbb megoldás. Maradjak a jelenlegi Hero5 Session kameránál és 30000Ft Reelsteady szoftver+egy megfelelően erős gép (komplett gép+monitor kell, mivel most nincs) ami normális időn belül végigszámolja a stabilizálást. A másik lehetőség Hero8 Black, ami ezt on the fly megoldja mostani áron 157000Ft-ért. Harmadik opció a DJI/Fimi/Snopa/Feiyu/stb gimbal kamera ami nekem a legszimpatikusabb a korábbi horizont téma miatt 60000-120000Ft nagyságrendben. Emellett ez nekem csak hobbi. Emiatt sok pénzt nem szeretnék beletenni.

[ Szerkesztve ]

(#2263) goldnarmz válasza eddie1978 (#2262) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

Hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is a legutóbbi síelésünk során. 2 db GoPro-val nyomtuk majd' egy héten át a felvételeket. Első pár napban totál mindent felvéve, mintha kötelező lenne. Full felszerelve sz@rokkal, viszonylag hamar kellemetlenül éreztem magam, hogy mindenhol csápok lógtak rólam. :DDD
Energiánk fele arra ment el, hogy
- várj, hogy áll a kamera, ne arra nézz, ezt is vedd, ide fordulj, menj előttem, ne menj ki a látótérből, stb. A chest mount-tól pl. majdnem idegbajt kaptam, amikor a sokadig alkalommal kellett kibányásznom a mellzsebből a telefonomat.
Utolsó két nap már nem is vittük ki a kamerákat, és végre 100%-ban a lesiklásra tudtunk koncentrálni.
Az eredmény kb. 20 órányi felvétel, aminek a nagy része természetesen kuka. Csináltam egy fél órás összefoglalót az egészből, a többi ment a levesbe. Már nézni sem bírtam, annyira meguntam a felvételeket a vágás során. :D
A felvett anyag természetesen gyönyörű, de legközelebb már okosabban fogjuk csinálni.
A két GoPro azóta is a fiókban hever, a következő szezonig (ha egyáltalán lesz...) szerintem elő sem lesznek véve.
Sz'al szerintem nem feltétlen éri meg akció kamerát (és a hozzá tartozó kütyüket) tartani, ha csak párszor veszed elő egy évben... :U

[ Szerkesztve ]

(#2264) zgospel válasza eddie1978 (#2262) üzenetére


zgospel
őstag

Hero 8 Black 130 ezerért van több boltban is: [link]
A 8-as extra szolgáltatásai és képminősége sem elhanyagolhatóak a Sessionnel szemben.
PC-t vásárolni, ami bírja is a szerkesztést és kellően nagy tárterülettel rendelkezik, az biztos drágább lesz, azonban nem csak erre használható, hanem másra is, ezt neked kell tudnod és eldöntened.
A 360-as kameráknál azt érdemes figyelembe venni, hogy azoknak még szélesebb a látószögük értelemszerűen, amiből adódik hogy még távolabbinak tűnik majd minden a képen mint a valóságban. Vagyis áll majd valaki tőled 50 centire, de már tetőtől-talpig benne lesz a képben, plusz még a talajból és az égből is jelentős mennyiség fog látszódni.

Plusz amit (#2263) goldnarmz írt az teljesen valid. 3-4 órás felvételeket nem biztos hogy vissza akarsz/fogsz nézni, azokat érdemes összevágni, ami idő. Kell hozzá némi gyakorlat meg rutin, hogy gyorsan és hatékonyan kezeld és indítsd a felvételeket a megfelelő időpontban, minimalizálva a felesleges részeket, valamint hogy ne menjen közben az élmény rovására.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#2265) eddie1978 válasza goldnarmz (#2263) üzenetére


eddie1978
aktív tag

Közben kitöröltem a filozófia részt, de beírom mégis.

Sokat gondolkodtam már azon, hogy mire fel ez a rögzítsen mindenki mindent és posztolja az életét. Mikor van idő egyáltalán normálisan megcsinálni az anyagot vagy visszanézni (kivétel az, aki ebből él). Mi értéket képvisel a 128 milliomodik akármilyen témájú ugyanolyan amatőr videó. Én bringázom. Ott is dunát lehet rekeszteni a szarul beállított, a kormányt bámuló DH szerű gorulós videókból (max alácsűrnek valami pörgős zenét és kész a fasza vagyok videó). Egy haszna biztosan van, sok-sok felszerelést el lehet adni a gyalogparasztnak, aki azt hiheti hogy profi lett az új szerzeménytől. A valóság az hogy elenyésző százaléka az embereknek aki tesz is bele további energiát a megvásárlás után a hobbijába, hogy fejlődjön. Tudás vagy kreativitás hiányában nem sokat ér az egész. Én például azt tapasztaltam, hogy nem igazán nézem vissza sem a képeket vagy a videókat. Minimális azoknak a száma amiket igen. Felveszed a fél életed és utána azzal megy el a másik fele, hogy visszanézed?
Nálam megölte már a bringázást teljesen az, hogy ha véletlen vittem a hátizsákban az egész kócerájt. Aztán mindig felszerelni magamra a mellkasheveder/gimbal/kamera kombót. Kész. Ebből elegem lett. Inkább telefont viszek csak és azzal lövök pár képet és videót. Bőven elég. Hasonlóan vagyok a fényképezőgépel is. Most már ott tartok, hogy nagyon max egy olcsó Fimi Palm (bár ez utóbbi jelen állapotában egy félkész termék) vagy Feiyu Pocket kategória 60000-ért aztán ezzel kimaxoltam. Telefonon megvágom a rövid videót és jónapot (nagyon komoly amit ma egy androidos/ios telefon/tablet tud, köröket ver az üzleti notebookokra amik a kezem között megfordultak eddig). Egy céllal kezdtem el néha régebben vidókat lőni, hogy inspiráljak másokat, hogy menjenek ki a szabadba és éljék át ők is a természet csodáját. Viszont ehhez nem kell 30000 dolláros Red kamera szerintem. Úgysem adja vissza soha azt amit ott kint tapasztalhat az ember. Miért jó az ha a kép szélén a bokor alatti árnyékra is jut még 8 bit felbontás. Hurrá.
Egy fotós oldalon írta valaki, hogy nem a keresőn keresztül kell végignézni a nyaralást/kirándulást. Mennyire igaz. Fejben megvan és kész. Elég pár kép.

Amit még most tapasztaltam, konkrétan a Fimi Palm kapcsán, hogy a népszerű megmondó/tesztelő emberek hallelujáznak róla nagyon nagy arányban. Míg ha az ember megnézi a fórumokat, ahol a végfelhasználók írnak, kiderül, hogy félkész a termék. Sajnos ez egyre gyakoribb a felgyorsult termékciklusok miatt, hogy félkészen kijön a termék és utólag csepegtetik a funkciókat mint valami hatalmas fícsört, ha egyáltalán. Ott van a Polar Vantage széria is kitűnő példának.

Ellőttem egy rakás pénzt arra hogy végigmenjek a Yi1/4k és Hero4/5/6/7Black vonalon. Majd vettem egy Feiyu WG2-t. Macera volt. Ezek a kis kézi gimbal kamerák szimpatikusak nekem. Nagyjából buktam egy aktuális Hero Black árát ezen a mutatványon. Igazából a Yi 4K elég lett volna. Bőven. (Úgy sem lesz a többség YouTube sztár vagy abból megélni képes)

Én most már inkább kimegyek az erdőbe tekerni és megállok ahol kedvem tartja nézelődni esetleg lövök egy képet vagy rövid videót. Ennyi. Nekem többet ér. Nem biztos hogy abbahagyom teljesen, de minimumra veszem a dolgot.

(#2266) eddie1978 válasza zgospel (#2264) üzenetére


eddie1978
aktív tag

Igen, ez a Bundle a GoPro oldalán ami aktuálisan legolcsóbb. Általában 130-140 körül mozog az aktuális csúcs GoPro ára az utóbbi években. Természetesen látom én is a különbséget a 4/5/6/7Black-hez viszonyítva. Nem emiatt, de mennie kell. Egy hete vettem, de nem jött be az én elvárásaimnak, pedig nagyon jó kis kamera. Országúti bringára szerintem világbajnok. Kevés mozgás. Oda nagyon tuti. Viszont nálam CX gépen az erdőben nagyon nem adja az állandó nézőpont változás miatt ahogyan tornászok a bringán. Oda nekem kell a stabilabb nézőpont. Most úgy vagyok, hogy megleszek nélküle. Megállok vagy nyugisabb részen nyeregből lövök telefonnal.
Amíg videóztam tavalyi év közepéig, próbáltam csak rövid snitteket lőni, pont úgy ahogyan te is írod.

(#2267) Louro


Louro
őstag

Sziasztok!

Az mitől lehet, hogy a Quik valamelyik videót engedi szerkeszteni, valamelyiket nem. (Preview is fekete a melyiknél nem.) :( Elég bosszantó, mert a hossz nem lehet magyarázat, mert készült rövid timelapse-em is és azt tudnám szerkeszteni.

Mess with the best / Die like the rest

(#2268) zgospel válasza eddie1978 (#2265) üzenetére


zgospel
őstag

A népszerű csatornák "tesztjeit" mindig nagy fenntartásokkal kell kezelni. Nem gyanús, hogy még szinte sosem húztak le semmit? Egyrészt azért nem, mert nem sz*rnak oda ahonnan esznek, másrészt pedig azért nem, mert nincs rá idejük alaposan használni a cuccot. Ha 2-3 napot foglalkoztak a termékkel akkor már örülhetünk.
Eleve ha 2 nagy nevet említek, Casey Neistat úgy tesztel gimbalt és mondja el a véleményét, hogy ki sem balanszolta rendesen és nem állította be rendesen. Mert az több idő, neki pedig az ilyen tesztek futószalag munkák. Vagy Peter McKinnon amikor úgy hasonlította a Gopro 7 képét a DJI Osmo Actionhöz, hogy a Gopronak koszos és vizes volt a lencséje :D :D :D Komolytalan. De nyilván amikor ez már munka, és néhány naponta kell tesztelni és véleményt alkotni valamiről, az az alaposság rovására fog menni.
Az új Insta One R is amikor kijött a legtöbb influenszernek kiküldtek egy pakkot a gyárból, majd mindegyikük kb ugyanazt mondta el a kameráról, hogy mekkora király. Majd később a valós felhasználók által szépen lassan kiderültek a hiányosságok és problémák.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#2269) goldnarmz válasza eddie1978 (#2265) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

Amikor megvettem a GoPro-t, akkor tele voltam ötlettel, hogy mit meg hogy fogok videózni. Az elején még egy kutyasétáltatást is felvettem. :(((
Aztán csináltam én is mindenféle bringás videót, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy az én kis DH/FR videóim nagy marha semmik ahhoz képest, amiket a YT-on lát az ember manapság. Rég elmúltak már azok az idők, amikor a Kranked videókat bámultuk napestig. Manapság kb. a 10 évesek is megcsinálják, amit Richie Schley és a többiek 20 évvel ezelőtt. Persze brutális nézettségeket érnek el, mert tényleg szórakoztató, amit művelnek.
Ezek alapján megvallom őszintén, hogy az én bohóckodásom még számomra sem nyújt semmi különöset, nemhogy mások számára. :DDD
Arról nem is beszélve, hogy tényleg rohadt idegesítő, amikor a technikára kell sportolás közben figyelni, mert elvonja a figyelmet a mozgás öröméről.

(#2270) eddie1978 válasza zgospel (#2268) üzenetére


eddie1978
aktív tag

Ezeket a nagyon nagyokat már nem is nézem. Úgy látom már, hogy a hozzájuk képest sokkal kisebbek is a gyártói marketing osztály részei lettek. Marad a kivárás és a fórum olvasás a végfelhasználók véleményével. Ez van.

[ Szerkesztve ]

(#2271) K53TA válasza eddie1978 (#2265) üzenetére


K53TA
tag

Korábban én is telefonnal készítettem a videóimat,
Aztán idén váltottam a Gopro-8ra, mert néha kell, hogy stabilan tudjam a kormányt fogni, és a rázkódás mentes felvétel is miniőségi ugrás a telefonos felvételekhez képest. (kormányra rögzítve használom).
Sok bringás felvételem még nincs a Gopro-val, mert számomra a szezon még csak most indul. De itt a legutóbbi, ami már Gopro-8as al készült és nem bénáztam el a youtube feltöltést sem.
https://www.youtube.com/watch?v=zhiblaWDc3M&list=PL-iGXPEZkJjAncfFtrQt2gshw82ApEWjf&index=2&t=11s

Insta one X ara figyelj, hogy kompatibilis legyen a telefonoddal, különben nem fogod tudni aktiválni,.
https://www.insta360.com/support/supportcourse?post_id=9375

(#2272) eddie1978 válasza K53TA (#2271) üzenetére


eddie1978
aktív tag

A One X jó ötlet. Egy időben nézegettem. Utánanézek. Köszönöm.

(#2273) kk831228 válasza K53TA (#2271) üzenetére


kk831228
addikt

Nekem a teló nem annyira fasza képet lő meg nincs raw, szóval Gopro - t mindig viszem kb, ha olyan helyre megyek... 8 - as stabi nagyon hiányzik , a 6 rángatja eléggé a képet ami zavaró... :(

Az biztos hogy utálatos dolog mindig kínlódni csúszás előtt is, ha meg közbe lebukik a kamera a fák között, kuka a felvétel... :D

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#2274) CosmoBacsika


CosmoBacsika
tag

Sziasztok!

Jómagam decemberben vásároltam egy 8-as GoProt. Én random videózgatok vele, amire eddig komolyabban használtam, az kosaras események filmezése volt. Bár alapvetően nem erre való, és a beltéri helyszínek miatt a gyengébb fény alaposan odaver a képminőségnek (és főleg a képstabilizálásnak), viszonylag korrekt végeredményt sikerült belőle kihozni. Bár több fagyást, és pár egészen abszurd hibát megéltem, alapvetően elégedett vagyok fele.

Van hozzá egy Feiyutech G6 gimbalom (beltérben felejtsd el a képstabit, mert gyengébb fény mellett berezonálásokat csinál),

A felvételeket nagyrészt 2,7K-ban, valamint 4K-ban vettem fel, flat color profile-al , utómunkát Davinci Resolve-ban végeztem. Még elég kezdetleges a tudásom, de szeretnék tovább fejlődni (és majd cserélni a goprot egy rendes MILC-re.

[link]
[link]
[link]
[link]

(#2275) zgospel válasza CosmoBacsika (#2274) üzenetére


zgospel
őstag

Amíg a szöveget olvastam arra gondoltam, hogy biztos valahova a testhez rögzítve van a GoPro, de a linkelt videók stílusához valóban jobban passzolna valami milccel videózni. Ott arra kell majd figyelni, hogy az autofocus rendszere jó legyen az adott milcnek, főleg mivel sportban gyors mozgások vannak, de ahhoz ezt a topikot tudom ajánlani már.

Amúgy meg lehetne spékelni a mostani felvételeidet edzéseken, bemelegítéseken pl néhány fejpántos, csuklópántos felvétellel :K Ha anyagilag teheted akkor a GoProt ne cseréld MILCre, hanem tartsd meg a MILC mellé, és akkor lehet variálni vágásnál több fajta és szögű felvételt.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#2276) #21123072 válasza CosmoBacsika (#2274) üzenetére


#21123072
törölt tag

Szia, szerintem tök jó a gopro képe, én nem cserélgetnék, de te tudod. Inkább beszereeznék még egyet és felapplikálnám a palánkra. Linearban vetted fel?

Amúgy ismerős volt a sportcsarnok, később láttam, hogy télleg a szszmiklósi.

[ Szerkesztve ]

(#2277) kk831228 válasza CosmoBacsika (#2274) üzenetére


kk831228
addikt

Milc mellé kell gopro is... Milcet nem cipeled mindehova magaddal, vagyis de, egy hetig, amíg újdonság... Nekem is van egy Pana gx 8 - am, de elég keveset van használva... Viszont ilyen eseményekre az a legjobb az biztos, ahol kevesebb a fény... Valamelyik Sony A. a legjobb erre talán... Color grading-nél mondjuk nem tudom mennyire lehet összehozni őket, nem egyszerű...

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#2278) Biqci


Biqci
aktív tag

Sziasztok!
Van egy nagy dilemmám. Szeretnék egy akció kamerát, évi néhány alkalomra. Max. 150Euro-ban, azaz kb. 50e Ft-ban gondolkoznék. Szerintetek ezért az összegért melyik éri meg jobban, egy használt Gopro 5 esetleg kis szerencsével 6, vagy új SJCam, Xiaomi stb. irányvonalon nézelődni.
Tudom, hogy ez milyen topik, de hátha van tapasztalat ebben az irányban is. És az is igaz, hogy egy GoPro 8 lenne a legjobb, de erre a ritka használatra, nem hiszem hogy érdemes lenne ... :D

"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin

(#2279) K53TA


K53TA
tag

Tegnapi újabb videózás utáni tapasztalataim.
Amikor a kormányra helyezett kamerán elindítom, vagy megállítom a felvételt, sokszor nem lehet tudni, hogy elindult vagy sem. Lehetne a kamera tetején valami értelmes, napfényben is jól látható állapot visszajelző led.
Amikor a kamera még bekapcsolt állapotban van, de a képernyő már elsötétült, könnyen el lehet nyomkodni a felvételi módokat. ennek okán volt, hogy a videó felvétel helyett a timewarp indult el.
Menet közben a kezembe fogva a kamerát, volt hogy elfordult 90fokkal a felvétel. Gondolom ennek az oka az esetleges nagyobb kézmozgás. Pld amikor elindítjuk a felvételt, aztán azt a kezünkben tartva elkezdünk futni a kamerával.

Szóval a kamera továbbra is jó, csak felhasználó felé nincs elegendő visszajelzés, hogy mikor mi történik. akkor sem ha a kormányon van, akkor sem ha egy sisak tetején. A telefonos élőkép szintén csak korlátozottan használható és nem is megfelelő, ha már akció kamera lévén akció felvételekről beszélünk.

(#2280) Márton válasza K53TA (#2279) üzenetére


Márton
nagyúr

csipogás zavar?

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#2281) K53TA válasza Márton (#2280) üzenetére


K53TA
tag

Nem, csak nem minden esetben halható jól.

(#2282) hardline válasza K53TA (#2279) üzenetére


hardline
senior tag

Az elfordulast letilthatod.

(#2283) Márton válasza K53TA (#2281) üzenetére


Márton
nagyúr

Tokban van, azért? Vagy menetzaj?
Lehet hülyeség, de ha fordítva rakod fel, akkor legalább az alsó led látszik.
Sokan kézre rögzíthető távirányítóval használják, ami szintén ad visszajelzést.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#2284) K53TA válasza hardline (#2282) üzenetére


K53TA
tag

Köszi, ezt nem tudtam.

(#2285) K53TA válasza Márton (#2283) üzenetére


K53TA
tag

Távirányító nem kell, mert szem előtt van a kamera, ezért nekem az lenne a jó megoldás, ha lenne jól látható visszajelzés a kamera tetején.
Igen, ha nagy a menetszél (lejtő + szeles nap) akkor a nagyobb hangerőn is oda kell figyelni.
De csak leírtam pár tapasztalatomat, amin még lehetne mit javítani, még akkor is ha ezt a fórumot nagy valószínűséggel nem olvassa a gyártó. :)

(#2286) CosmoBacsika válasza #21123072 (#2276) üzenetére


CosmoBacsika
tag

Köszi a válaszokat.
Igen, linear minden, a többi látószög már túl nagy ezekhez az anyagokhoz.
Igen, valszeg meg fogom tartani a variálhatóság kedvéért, de ezekhez az anyagokhoz nagyon kellene egy MILC, mert közelebb menni értelemszerűen nem tudok, viszont ha ezzel kellene közelieket felvennem, akkor szó szerint az emberek arcába kellene dugnom a kamerát.

(#2287) togvau válasza Biqci (#2278) üzenetére


togvau
senior tag

sjcam, de a xiaomikról is jót mondanak.
az SJcammal vigyázni kell, mert sok hamis van, amik ilyen sj9000 meg hasonló neveken vannak, nagyon olcsón. Az eredeti nem ezer, csak pl sj9
Nem érdemes gopro, én is csak a gps miatt választottam azt, de azt se nagyon lehet használni szoftveres támogatás hiányában...

[ Szerkesztve ]

hitler, sztálin, micro usb

(#2288) energy4ever


energy4ever
addikt

Vettem ma egy GoPro HERO7 Silvert. A videok amiket csinaltam vele(FHD 30, FHD 50FPS) Neha folyamatosak, neha viszont nezhetettlenul szetakadnak. Mitol lehet ez? Letezik, hogy lassu a microSD kari ami bennevan?

Ez a MicroSD van benne:
128GB microSDXC Kingston Canvas React 100R/80W U3 UHS-I V30 A1

(#2289) Márton válasza energy4ever (#2288) üzenetére


Márton
nagyúr

nem valószínű
mivel játszod le, hol akad?

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#2290) szpeti40 válasza AuraSync (#2239) üzenetére


szpeti40
addikt

Amúgy most nézem, hogy a GoPro oldalán a kék alju akksinál ott van a Hero 5 Black is, mint kompatibilis kamera :F

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#2291) energy4ever válasza Márton (#2289) üzenetére


energy4ever
addikt

A hozza valo progival(GoPro Quik) neztem eddig, es mindig ugyan ott akadt.
BS Player-el tokeletes! :K Koszi! :B

(#2292) Márton válasza energy4ever (#2291) üzenetére


Márton
nagyúr

vagy mpc hc és minden gondod megszűnik
szivesen

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#2293) energy4ever


energy4ever
addikt

GoPro HERO7 Silvert hogyan lehet kikapcsolni?
Este feltoltottem teljesen, reggelre 77%-on volt.
Az oldalso gomjat ha nyomom addig, ameddig nem csippan sokat, akkor olyan mintha kikapcsolna, de tul hamar kapcsol vissza, igy ebbol gondolom, hogy ez valami keszenleti mod lesz, es nem kikapcsolt. Ha az oldalso gombot a csipogason tul nyomva tartom, akkor pedig szimplan ujraindul.
Teljesen nemis lehet kikapcsolni, hogy nem meruljon ilyen sokat kozben? :F
Minden nap hasznalnam, mivel motorhoz vettem dash kameranak...

(#2294) Márton válasza energy4ever (#2293) üzenetére


Márton
nagyúr

Wifi ki. Voice ki?

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#2295) energy4ever válasza Márton (#2294) üzenetére


energy4ever
addikt

Megprobalom. Reggelre kiderul mennyit merul ugy. Ezekbol csak a wifi megy, mert telloval inditom/allitom le.
A quikCapture mit csinal? :F

(#2296) szpeti40 válasza energy4ever (#2295) üzenetére


szpeti40
addikt

Ha megnyomod a felvétel gombot kikapcsolt gopronál, akkor bekapcsol és elindítja a felvételt.

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#2297) Márton válasza szpeti40 (#2296) üzenetére


Márton
nagyúr

sőt, ha még egyszer megnyomod, leáll és ki is kapcsol :)

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#2298) #21123072


#21123072
törölt tag

Most 330 euró a hero 8 a gopro.com-on.

(#2299) koxmatyi válasza energy4ever (#2295) üzenetére


koxmatyi
tag

A nyul nincsen bekpacsolva,mert akkor van az hogy merül de viszont úgy tudod 1 gombnyomással elinditani a felvételt

(#2300) energy4ever


energy4ever
addikt

Amibe belerakom keret, abbol lehet hozza vasarolni masikat? Ezt talaltam, de ott Hero5-ost ir. Jo lehet a 7 silverhez is? :F Kinezetre kep alapjan ugyan az.

(#2299) koxmatyi: Kikapcsoltam a nyulat, meg a csigat is. :DDD Reggelre kiderul mennyit merul.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.