- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Már linkeltem korábban a Gopro labs-t, ott van ilyen lehetőség, érdemes átolvasni, bár szerintem még bétában van.
-
Dadpool
aktív tag
Szerintetek ez mennyire életképes eszköz az SD kártya mentésére pc nélkül?
mediashare -
K53TA
tag
Valakinek ötlete, hogy minként lehet úgy felvételt készíteni, hogy a kamera egy adott időpontban elkezdjen felvenni. (amíg le nem merül, vagy be nem telik a kártya, vagy megállítom).
pld kezdjen el rögzíteni éjjel 2:00-tól.De ha Gopro-ra nincs ilyen megoldás, akkor még a telefonos felvétel is megoldás, de én nem találtam olyan alkalmazást, amivel ez megvalósítható.
-
Ha ez így van márpedig ahogy látom így van akkor a GoPró jó nagy idióta volt, hogy nem tudta megoldani egy ilyen dolognak a levédését pedig simán megtehették volna ahogy most is megteszik azzal hogy a Hero 7-re nem tudod feltenni a Hero 8 Hypersmooth 2-es szoftverét. (mivel a Hypersmooth 2 az csak az 1 feljavított szoftveres fícsöre)
Na mind1 nem az én dolgom, hogy a GoPro hogyan blamálja saját magát.
Mondjuk anno AMD is csinált asszem ilyet a 3 magos CPU-i van, hogy csak le volt tiltva egy mag aztán valami mókolt BIOS-al be lehetett kapcsolni a 4. "instabil" magot. -
MNBT
tag
válasz
NvidiaRTX #2642 üzenetére
Személyesen vettem át a cuccot igen.
Én bizakodó vagyok és kártya írás olvasás lassúságra tippelek mert ismerősöm szerint a Kingston a lehető legrosszabb választás egy ilyen kamerába, ezért rendeltem egy SanDisk U3 V30 Class10-es memóriakártyát bele. (tulaj hagyta benne nekem a Kingstont). A félrement szoftveres mókolásnál szerintem két lehetőség van: sikerül és akkor minden okés, vagy hiba esetén kuka lesz az egész kamera, szal ezt inkább kizárnám.Márton jól írta, hogy a 2018-as Hero az valójában Hero 5 csak szoftveresen van butítva.
Csináltam egy factory reset-et, és érdekesség hogy alapból a tulaj PAL-on használta, de most NTSC-ben van és most azt látom hogy a visszajátszás GoPro-n néha beakad (1080p 30fps) de Macbookon Quick Time és VLC alatt okésak. Nagyobb felbontásnál meg fps-nél valószínű azért akad a Macbookon mert szép nagy bitrátával rögzíthet a gép
-
-
A VLC az egy f.s azon már lassan minden akadozik.
Media Player Classic simán visz mindent azzal próbáld meg lejátszani a vidiket.
Személyesen vetted át a cuccot vagy postai úton?
Ez a "nekik nem akadozott a kép" nagyon gyanús nekem.
Vagy a kártya lesz kevés (kevés írási sebesség) a cucchoz vagy átvertek mert valami félrement a szoftveres mókolás miatt.
Igazából nem is értem miért kell egy eszközt egy másik eszköz firmware-ével frissíteni...
Ha Hero 5 kell akkor azt kell venni gyerekek. Sztem olyan régi cuccot már elég olcsón lehet kapni. -
MNBT
tag
Sziasztok,
Mai napon beléptem a GoPro-k világába, viszont ha minden simán menne akkor nyilván nem írnék ide
Hozzáértő fórumtársakat szeretném az alábbi jelenségekkel kapcsolatosan kérdezni.
Vettem egy GoPro Hero 2018-as masinát, amelyet a tulaj Hero5 szoftverre frissített. Eddig tiszta és minden jó.
Adásvétel után intenzíven elkezdtem tesztelni a készüléket, és amire figyelmes lettem, hogy ha rögzítettem videót 1080p, 4k, bármilyen fps-el, akkor mozgás közben a kamerakép gyakorlatilag akadozik. Nem hittem a szememnek, hogy ez normális működés lenne??
Igaz hogy egy olcsó 16GB-os Kingston kártyát kaptam hozzá, és rendeltem már SanDisk-et, de ez valid működés lenne hogy videófelvételnél és visszajátszásnál akadozik a kép? Ha felmásolom a gépre, azon is látszódik az akadozás.
Tulajt megkérdeztem és azt mondta hogy Ők is ezt a kártyát használták és nekik nem akadozott a kép.
Másik dolog, hogy 1080p 50fps, vagy 120fps felvétel gyakorlatilag szétakad lejátszás közben (VLC-vel) egy 2015-ös i7-es Macbook Pro. Are you Serious??? Csak 350 megás videófájlokról beszélünk. Nem hiszem el hogy ennek így kellene működni, hogy még nekem kelljen tömöríteni a fájlt, hogy lejátszható legyen a Macbookomon.Illetve Hero5 software update meg szokott jelenni a GoPro Quik programon belül. Azt rá lehet engedni vagy inkább hagyjam?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Dadpool
aktív tag
Sziasztok! Találtam egy jó áras hasznalt gopro 2018 masinát Az eladó mondta hogy nem tudja olasz nyelvről átállitani.Tervezem a hero 5 firmwaret feltenni rá de a kérdésem az lenne szerintetek ez user error vagy létezik hogy csak olasz nyelvű a készulék?
-
K53TA
tag
Igen, pont azért, mert még használni sem tudtam egy 100ezer forintos kamerát. Másodsorban meg azért, mert végig bunkó volt a DJI support és ezzel végképp leírták magukat.
Mi kell ennél több?
A Gopro 8-at legalább tudom használni, szinte probléma mentessen. A support is eddig normális volt velem. És nem csak az a lényeg, hogy tudnak, vagy nem tudnak segíteni egy probléma kapcsán, ha nem a a hozzá állás. -
-
K53TA
tag
Ma nem bírta a tűző 33_fokos nyári napot a Hero 8 , kb 1.5 óra tűző nap után gondolt egyet és nem akart bekapcsolni. Akku kihúz, majd visszarak és voálá, megint rendben működött.
Hát ilyen is előfordul. -
commanDOS
senior tag
Sziasztok!
Valószínűleg vennék egy Hero7 Black-et. Tudásra, képminőségre nekem bőven elégnek tűnik és még épp belefér a büdzsébe, ha a gopro.com-ról rendelném 250eur-ért. Igazából pont ezen lehetőség miatt gondoltam a 7-re, mivel itthon 100-110 ezerért sok, épp ezért eredetileg SJ8 Pro-ban gondolkodtam. Mindegy is.
Böngésztem a fórumot és nem tűnik annyira problémamentesnek a kamera. A Hero 8 stabilabb lett? Képminőségben, stabilizálásban nem láttam valódi különbséget, így ezért nem adnék plusz pénzt. Igaz,sehogy sem férne már bele a keretbe. -
Acélváz01
friss újonc
Sziasztok,gopro 7black kapcsolódik minden más mobilhoz,pl huawei hez -app hoz ,csak a saját Samsung s4 hez nem.Wifit felismeri de az apphoz nem csatlakozik.Valami tuti van a Samsungnál ami nem engedi.
-
-
K53TA
tag
upsz elírtam: "mechanikai vérzéscsillapítás."
szélzajcsillapitás.
Novemberben.
Igen van ahová kell a szivacsos, vagy egyéb mechanikai megoldás, a szoftveres nem mindenhol állja meg a helyét.
De ugye most nem a szélsőségeket keressük.
Nekem nem a szélzaj a probléma, hanem a gördülési zaj, mert kormányon van és összeszedi a kerékzajt, fölég szántóföldes, traktor nyomvájus terepen. -
K53TA
tag
válasz
NvidiaRTX #2618 üzenetére
Köszönöm,
Ennek a videómnak a végén éri olyan szögben a szél a kamerát (srégen érte hátulról), hogy alig csillapított, de ezzel a jelenséggel nagyon ritkán találkozom.
https://www.youtube.com/watch?v=qfuSlDQc2q0&list=PL-iGXPEZkJjAncfFtrQt2gshw82ApEWjf&index=15&t=881s
De azt gondolom erre a jó a mikrofon elé helyezett mechanikai vérzéscsillapítás.
Amikor ez a videóm készült, akkor még csak tanultam a Gopro-t, mert ez volt vele a második utam, így a minőség el is lett cseszve, -
K53TA
tag
Egy ekkora úton változó a sebességem, de zömmel 25-27km/h.
Ahogy írtam, az a tapasztalatom, ha egy bizonyos szögben éri a szél a kamerát, akkor szinte semmit nem szűr.
A youtube- on van egy rakat Gopro-8 vs 7, vs Osmo action szélzaj összehasonlítás videó. azokon sem rosszabb a 8as.
https://www.youtube.com/watch?v=SDdj3e-sZuc
https://www.youtube.com/watch?v=Pfbs3E85uK8&t=497s
Hátha hallasz, látsz ezekben a videókban is valami hasznosat. -
-
K53TA
tag
válasz
NvidiaRTX #2613 üzenetére
Én is kísérleteztem a beállításokkal végül a gyári "auto" beállítás vált be.
Ez a videóm egy rohadt szeles napon készült, de a a zajszint szerintem totál elfogadható szint alatt van.
Beszélek, a kamera a kormányon és mégis tisztán lehet érteni.
https://www.youtube.com/watch?v=uMzfz89ru9Q&list=PL-iGXPEZkJjAncfFtrQt2gshw82ApEWjf&index=11&t=311s -
De van, de az szoftveres mókolás soha nem lesz ugyan olyan mint egy "hardveres" szélzajcsökkentés.
Én próbáltam amúgy egy szeles napon felvenni amolyan teszt jelleggel milyen az ON és OFF.
Ha ki volt kapcsolva jobb volt a hang minősége.
Ha be volt kapcsolva romlott a hang minőség, de valamivel kevesebb szélzaj volt. (nem szűnt meg)
Itt a legnagyobb probléma még mindig az, hogy nem képesek elfogadni az emberek, hogy szélben LESZ szélzaj.
Azt írta 15-20km/h-nál már túl sok a szélzaj...én akkor döbbennék le ha ha olyan sebességnél semmiféle szélzaj sem lenne.
De mondtam már megoldást, el kell adni a GoPro-t aztán venni más gyártótól egy kamerát ott biztos nem lesz szélzaj még 50km/h felett sem. -
K53TA
tag
Érdekes, nekem bringázád közben csak akkor van ilyen szélzaj a Gopro 8-nál, ha egy bizonyos szögből éri a szinte viharos szél, de ez nagyon ritkán fordul elő.
A sima menetszél zaja teljessen elfogadható érték alatt vsn, mert ha menetközben beszélek az érthetöen rögziti. Pefig a kormányon van. -
Márton
nagyúr
válasz
BagoIstvan #2608 üzenetére
Nekem a gopro3-hoz kapott vákuumos tappancs még nem mondott csődöt, de azért biztonságképpen mindig kikötözöm a rádióantennához
Utángyártottam nem mernék feltenni..
A régi időkben gimbal is volt a kamera alatt, de hero7 és osmo actionhöz már nem kell, vajsima a felvétel. Az emberek mondjuk furán néznek rá -
BagoIstvan
csendes tag
Sziasztok!
Autó külsejére szeretném rögzíteni a kamerát, oldalablakra vagy a tetőre.
Van valakinek tapasztalata mágneses vagy vákumos tappanccsal, ami stabil, és nem megy el a helyéről? -
arn
félisten
válasz
zgospel #2603 üzenetére
egyszerusitek, nem ertem mi olyan bonyolult ezen:
gopro 7 elfogadhato szelzaj ugyanolyan korulmenyek kozott
gopro 8 csak a zajt hallodha az egyiknel mukodott, a masiknal miert nem? pontosan tudom hogy kellene mukodnie, es milyen szinten. nem tulzott elvarasaim vannak - az elfogadhato es a shit kozott van par arnyalat meg.
amugy a windsockot epp a gopro oldalan ajanlottak.
-
válasz
zgospel #2603 üzenetére
A probléma azzal van, hogy a csávó nem tud olyan dolgokat elfogadni amik tök természetesek.
Melegedés:
Mi nem melegszik manapság gyerekek?
Telefon, VGA, CPU, fényképezőgép (videó felvétel közbe), kézi kamera, menetrögzítő kamera, gimbal motor mind melegszik miközben "dolgoznak".
Az, hogy ő személy szerint unatkozik és méregeti a melegedést rajta az egyéni problémája.
Anno jelent meg olyan ATI VGA aminek 85-95 fok volt az üzemi hője még is sokan megvették és használták naponta. Azt tönkre ment? Nem. Mai napig mennek.
Üzemi hőmérsékletekről beszélünk emberek... üzemi. Mit kell ezen méregetni?
Felrobban hát persze felrobban.... mintha csak erről szólna az internet hogy a GoPro-k felrobbannak sorozatosan a nyáron.
Az az igazság, hogy nektek nem való semmi.
Ha sapkám van az a baj, ha nincs sapkám az a baj.Szélzaj:
Még jó, hogy van szélzaj hisz a mikrofonokon nincsen semmiféle szélzaj védő.
Továbbá én eddig minden mikrofonnal rendelkező eszközömön tapasztaltam szélzajt ha kint használtam. Most mindet küldjem vissza mert szélzaj van? A DJI Action-nak is lesz szélzaja elhihetitek.Pixel hiba:
Egyértelműen gariztatni kell aztán el kell adni és venni más gyártótól egy akció kamerát.Amikor megjelent a Hero 8 nekem is az volt az első, hogy videókat néztem róla Hero 7 vs Hero 8.
Mindenben jobb a Hero 8 még a hangminőségben is.És akkor a hab a tortán, hogy ezeket az akciókamerákat a többség nem azért veszi, hogy a hangot hallgassák rajta.
Benne van a nevében, hogy akciókamera nem a hang a lényege.
Ha rendes hang kell csatolj rá külső mikrofont vagy vegyél olyan eszközt amit arra találtak fel, hogy pro videókat vegyél fel vele profi hangminőségben, szélzaj mentesen.Csak azt ne mondjátok, hogy víz alatt is van szélzaj mert akkor itt kapok agyfa.zt...
-
zgospel
őstag
Az a szivacs ha jól tudom nem gyári. Nem véletlenül nem gyártanak ilyet hozzá hivatalosan, mert hülyeség, és egyenesen következik belőle az amit te tapasztaltál.
A szélzajt úgy "szűri" hogy 3 mikrofon van: egy elöl, egy oldalt, egy meg hátul. De ezek iszonyat pici kis gagyi mikrofonok ám. Ha a szélzajcsökkentést bekapcsolod a kamerán akkor a szoftver figyeli hogy melyik mikrofon jele tűnik jobbnak és arra kapcsol át a három közül, és ezt folyamatosan váltogatja. Lehet fixre is tenni, hogy mindig egy adott mikrofont használjon.De ez ettől még sosem volt és lesz igazán hatékony. Külső mikrofont kell egy teljesen szélvédett helyre tenni, máshogy nem tudod megszüntetni a szélzajt.
szerk: ráadásul az a szivacs amit vettél nem túl vastag, otthon belefújsz egy hajszárítóval és már ott kiderül hogy nem ér semmit. Illetve de, ha egyhelyben állsz, vagy sétálsz mondjuk a tengerparton akkor igen, de viharos szélben már elvérezne. A menetszél jóval erősebb azoknál a lágy szellőknél amik ellen kitalálták ezeket a funkciókat.
-
arn
félisten
válasz
zgospel #2598 üzenetére
a szelzaj szures a gopro7ben eleg jol mukodott - miert kellett ezt elrontani a 8assal (ugy mukodik, hogy gyk nincs is)? elvileg upgrade vagy mi a szosz... ez elvileg a szelzajszures. [link]
vettem hozza szivacsot, az eddig 50 fokos gopro 60 fok fole melegedett (keszulekhazon merve) - konkretan egetett kikapcsolas utan is. mindezt 23 fok mellett, mi van, ha mongy 35 fokban, napon hasznalom? felrobban az akku a mellkasomon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Elektromos autók - motorok
- Nők, nőügyek (18+)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- iPhone topik
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest