Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FockeWulf

tag

válasz V.Stryker #26082 üzenetére

Én, ami a hangolót illeti a Soundcorset-et ajánlom, egy jó ideje használom, tök jó hangoló alkalmazás, metronóm is van vele.
    Érdekes, hogy nem találod az alap akkordokat a neten, youtubeon is ezernyi ilyen jellegű videó van, de sok-sok oldalon is le van írva lépésről lépésre, szájbarágósan, ábrákkal, de még fényképekkel is. Szal guglira fel!
    :)
    A C-dúr akkordba ugyan beletartozik az E hang is, de ahogy lentebb is írva lett, a vastag E-húrt ne pengesd bele, mert akkor már az E hang túlságosan dominána (3 lenne benne úgy, C-ből meg 2).
    Ismét csak javasolni tudom a Muszty-Dobay Gitáriskola c. könyvet, asszem még 3 ezer forint sincs.
    Magyar nyelven full kezdőknek több mint jó!
    Alapakkordok, ábrákkal, fényképekkel, kotta, alatta TAB. Érthető, könnyű stílusban. Ismert gyerek, pop, rock dalokkal. Azzal is 1-2 évig el lennél.

• kemotox

addikt

válasz V.Stryker #26082 üzenetére

Neeem, C-nél például az 5 vékonyabb húrt, azaz azokat amik lenn vannak, azaz a 5 felsőt... :DD (Fizikailag lent helyezkednek el, de azok a magas hangok, utóbbi módon szoktak inkább így a húrokra hivatkozni, majd hozzászoksz:P)*

Szokták jelölni mit kell pengetni.

Ilyen ikszecskével. A karika az üresen pengetett húr, a számok meg az ujjakat jelölik, hogy mivel fogd le.

Én telefonon PitchLab-et használom, igazából ezer féle van és mind jó, nálam ez maradt. Lehet erősítő nélkül is, csak legyen közel a telefon meg pengess kicsit erősebben, hogy "hallja" rendesen.

Létezik ilyen fejre csiptethető hangololó, olcsó tétel ebayről 1000 ft alatt van talán, többen rendeltek innen. Azzal egyszerűbb lenne, az a gitárnak a rezgésével baszakodik, nem feltétlenül kell hangosan szólnia.

*Kicsit értelmesebben leírva C-nél a legvastagabbat nem pengeted, a többit igen.

Új hozzászólás Aktív témák