Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!
-
izomhod
őstag
tudtok olyan próbatermet BP-en, amit tutira tudnék használni holnap 25-én, vagy 26-án dél előtt?
basszuscucc legyen csak, annyi elég
-
nap
addikt
válasz Szten Márs #12096 üzenetére
"Mondok egy példát: van egy matematikafeladat, mégpedig az, hogy négyzetgyök négy meg három egyenlő valamivel. Én pedig azt mondom, hogy oké, akkot kettő meg három, az öt. "
Vagy egy.
Bocsánat, hogy beleszólok, de ez pont rossz példa volt.
A négyzetgyök négy két értéket vehet fel: 2 és -2És ugyanígy elbeszéltek egymás mellett BluEyes-szel (vagy -szal). Mindketten ugyanazt mondjátok, ugyanazokkal az érvekkel, csak ellenkező előjellel.
Amíg az emberiség elenyésző része képes csak meghallani a különbséget a C## és a D között, addig ez inkább csak elméleti hitvita.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Szten Márs
nagyúr
"A négyzetgyök négy két értéket vehet fel: 2 és -2"
Nem, nem igaz. A négyzetgyök négy egy értéket vehet fel, és az a kettő. Rajzoltass egy programmal egy négyzetgyökfüggvényt, vagy üss fel egy matematikakönyvet és nézd meg, hogy mi is az értékkészlete. Már nem a matematikakönyvnek, hanem a négyzetgyökfüggvénynek. Páros (valós) gyökfüggvény egyáltalán nem vehet fel negatív értéket.
Amire te gondolsz az az, hogy ha x^2 = 4, akkor x1 = 2 és x2 = -2. Ezt úgy jelölhetjük, hogy x1,2 = +- 4^0,5
A ^ jel a hatványra emelés jele akar lenni és a 0,5-es hatvány a négyzetgyökvonás.
(Egyébként abba is bele lehet gondolni, hogy egyik függvény sem vehet fel egy helyen két értéket, így teljesen függetlenül a páros valós gyökfv-ek tulajdonságaitól belátható, hogy nem lehet két eredménye egy gyökvonásnak.)"Amíg az emberiség elenyésző része képes csak meghallani a különbséget a C## és a D között, addig ez inkább csak elméleti hitvita."
Inkább elméleti vita, de az igaz, hogy nem túl termékeny. Mindenesetre érdekes kérdést taglal, szóval szerintem megért pár hozzászólást. De egyébként épp azt (is) próbáltam írni, hogy néha (sőt, szinte mindig ez a helyzet) nincs is különbség a kettő között, nem létező különbséget pedig nem is kell kihallani szerencsére.
[ Szerkesztve ]
-
nap
addikt
válasz Szten Márs #12113 üzenetére
Vááááááááá.
Tényleg neked van igazad. És tényleg arra gondoltam.[ Szerkesztve ]
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
blackmacs
aktív tag
Skacok,Karácsony van!A lényeg hogy szépen szóljon a gitár
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
sajtee
őstag
válasz izomhod #12116 üzenetére
Ránézek, köszi
Van egy riff, ami nagyon tetszik, megpróbálom leszedi fülre, de kétlem, hogy sikerül, csak az első hangot sikerült múltkor. tudna valaki segíteni?
Ennek a számnak a riffjéről lenne szó
------
Egyébként power chord helyett mindig kvintet fogok. Erről szokjak le, vagy jó így? Mert szerintem ez nem gond, de nem tudom, koncerten mennyire van ez így.
[ Szerkesztve ]
-
sajtee
őstag
Ez a Don't Cry tényleg nem olyan nehéz, legalábbis az eleje
-
sajtee
őstag
Életre keltettem a gitárom!!
Állítgattam a pickupok magasságát és nagyon király lett. Először nagyon röfögős lett, az nagyon tetszett, de nem volt az igazi, csak metálhoz, azt meg nem tudok. Most nagyon király lett
-
blackmacs
aktív tag
Én ezt tervezem a napokban megtanulni,jó lesz gyakorolni az akkordok váltását.
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
sajtee
őstag
válasz izomhod #12125 üzenetére
Testesebben szól, igen. Alaphang+tiszta kvint+tiszta oktáv.
----
Áá, srácok.. Keresek egy hangszerészt, bár a környéken nem igazán találtam (Baja). A hangszerboltba, ahova járok, nem merem beadni, az eladó mindig be van baszva.
10-es húrkészlettel, standard hangolással rezeg (vagyis rezonál) a mély E húrom, most már a többi is, azok eddig nem, de már régiek, az E-vel van bajom. Próbáltam állítgatni a húrmagasságot, de semmi. Bár ez a húr is régi. Esetleg a nyak állítása? (tudtommal nem szabad azzal korrigálni a húrmagasságot)
blakmacs: imááádom
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
sajtee
őstag
válasz Plazmacucci #12127 üzenetére
De még mindig nem találtam hangszerészt, már kérdezősködtem Eddig nem akartam hozzányúlni.
Majd megoldom, maximum elviszem máshova.
-
blackmacs
aktív tag
A következő pedig ez lesz ez nem olyan bonyolult,remélem találok az erősítőre beállítást hozzá
-
Mathiask
senior tag
válasz sajtee #12128 üzenetére
Ha van egy kis műszaki érzéke az embernek, meg mellé talál pár jó leírást mit hogyan kell, meg miért, akkor saját maga is be tudja állítani a dolgokat a gitáron.
Nem atomfizika ez még, egy fix hidas gitáron(pl valami les paul) van kb 9 tekerni való amivel a húrmagasságot(2 csavar), a nyakat(1 imbusz), oktávot lehet állítani(6 csavar a hat húrhoz). Egy kerékpár összeszerelése, vagy mondjuk hajtásláncának kicserélése nagyságrendekkel bonyolultabb szerintem.
A lényeg hogy hideg fejjel kell csinálni, mindig csak kicsit állítani és nem árt hosszan nézni a gitárt előtte hogy mi, mit is csinálhat. Kis gondolkozás után rá lehet érezni mi hogy működik és akkor nem kell mindig hangszerészhez rohanni, meg otthagyni pár ezer forintot.Amúgy ha nagyon picit zörög az még nem baj szerintem.
-
nesa
veterán
válasz sajtee #12126 üzenetére
Fogd le az elso es az utolso bundnal es nezd meg mit mutat nincse feljebb valamelyik bund ill mennyire egyenes a nyak, szerintem az a tuti ha egy hangyafasznyit homoru kb 0,3mm, ill ha vegignezed lehet megis latod melyik bundnal rezeg, vagy feljebb csuszott a bund vagy az elotte levo kopott meg , sikba kell csiszolni ha valamelyik feljebb van, nekemis most hogy ujra bundoztam az E hur a 6. bundnal rezeg lattam mar hogy feljebb van kb 0,1-0,2mm de nagyvonalu voltam hatha jo lesz, nemlett jo kicsit emeltem rajta de igymeg nemtetszik majd valamikor lesikolom.
Ami meg nalam gondvolt LP n az a nyereg (nalam mar a 3. van de ezt most en csinaltam tartosnak igerkezik.) tipikussan a 2 E hur volt mindig problemas a felso elkoptatta az also belevagott .
-
nesa
veterán
válasz sajtee #12134 üzenetére
Akkor feljebb van az a bund vagy gorbult a nyak, ill ha uressen is rezeg lehet a nyereg is kopott, regi gitar ez?
Nyakat nezted, egyenes, nincs tulfeszitve a palca es domboru lett, esetleg a hur nemtort meg ott, en nem1x nem 2x jartam ugy hogy veletlen odautottem es meghajlott ugy a hur hogy azert rezgett, volt hogy szemmel allig lathatoan, de volt olyan is hogy igen latvanyossan.
-
izomhod
őstag
holnap du 1től megyek az amper próbaterembe egyedül kicsit röfögni, ha már pesten vagyok (Soroksári u 58)
van kedve valakinek jönni?
ilyen cuccok vannak:
30nm légkondicionált prémium próbaterem. Marshall,Mesa,Orange,Mackie,Ampeg, Mapex,shure,Peavey,Zildjian -
atidzsiforc
őstag
-
sajtee
őstag
válasz atidzsiforc #12143 üzenetére
Megnézem, köszi
Közben találtam egy - állítólag - nagyon jó hangszerészt Baján, ünnepek után felhívom
-
sanzik
senior tag
Ha húrokat cserél az ember akkor van annak jelentősége,hogy először leszedem az összes régi húrt vagy csak egyesével szedem le és egyből annak a helyére rakom az újat?
Gondolok itt arra,hogy a nyaknak mennyire árt vagy használ,hogy az összes húr leszedésénél gyakorlatilag megszűnik a feszítő hatásuk? -
nesa
veterán
válasz sanzik #12145 üzenetére
Annak a nyaknak amelyiknek ez szamit hogy hogy cserel hurt az ember azt ide kell rakni.
-
Nunder
őstag
Ezzel a Coheed and Cambria számmal várom a párom ma karácsonyozni És így a tőle kapott capo is ki lesz használva
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest