Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

Véletlenül belebotlottam ebbe a tesztbe. Elég érdekes, már-már hihetetlen eredményeket kaptak. Physx: Which card is enough? - gamephys.com

A méréseik alapján az újabb Physx játékokban (friss driverekkel) még egy 8600GT is nagyban segíti a fizikázást szinte bármi mellett, magasabb FPS-eket ér el a 8600GT-vel megtámogatott GTX280 is mint egymagában, csak a GTX295 lassul le tőle, de egy 9600GSO már azt is szépen megtámogatja.

Elég hihetetlen, ha visszaemlékszem arra, hogy nekem Cryostasis-hoz kevéske volt a rendesen megtuningolt 8600GT. Bár való igaz, itt akkor inkább az egykártyás mérésekkel lehetne gond, mert a minFPS igazolja a tapasztalatom, hisz akár 20-ig is leesegetett a számláló 8600GT-vel (míg egyszem GTX280-al még 10-g is, GTX295-el pedig ugyan úgy 20 volt, csak ami még fura, hogy mellérakott 8600GT-vel már csak 16, szóval elég fura...)

Nemrég néztem az i790 chipsetet, és láttam, hogy vannak benne speckó SLI featurek (ilyesmik, hogy CPU és RAM sávszél kímélő funkciók, hogy közvetlenül a chipseten át kommunikálhatnak a kártyák). Lehet, hogy nekik ezért muzsikál jobban a társkártya ilyen alaplapban, mert a Physx társkártyázáshoz is használják ezt, amit intel chipsetben mi nem tudtunk?

Vagy lehet hogy a gyanús eredmények az új driverek optimalizációi, és arra irányulnak, hogy minden Geforce tulaj vegyen még egy olcsóbb Geforceot is, csak Physx-re, mert milyen jó is az...? Régebben emlékszem mások olyan eredményeire, ahol még a 9800GTX-et is visszafogta a 8600GT, nem hogy akkor a GTX280-nak is jót tegyen. (mondjuk ha számszerint nőttek az értékek, akkor jófelé optimalizáltak, de a minFPS-eket tekintve nem így néz ki,)

Ami még érdekes: A 8800GTS-el párosított GTX280 néha már magasabb FPS-eket ér el GPU-ra szánt részletességgel, mint a CPU-s részletesség CPU-n.

Mondjuk ettől függetlenül a méréseik alapján nekem továbbra is az a konklúzióm, mint eddig.
    A 8600GT talán már épp elég, de azért még necces, ellenben a 9600GSO már tényleg bőven elég, sőt, az extraként berakott GX280 se teljesít tőle lényegesen jobban, tehát a 9600-as széria az optimális. Persze mai árak mellett a sokkal halkabb kétslotos gyári hűtő miatt megéri elgondolkodni a 8800GTS-en. Illetve a játékfelhozatal miatt inkább az a kérdés, hogy legyen-e egyáltalán bármi...
    Addig biztos nem dobom el a 8800GTS-em, míg belekukkantok a Batman-be.

Ami miatt ide lukadtam ki: Várható még valaha az a Terminator patch, vagy nyugodtan törölhetem már? Csődbe mentek végül, kiegyeztek...?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés