Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pjtr

aktív tag

Annyira örülök hogy sikerült a vizsgám. nagyon összetett és sztem nehéz vizsga volt. A vizsgán nem lehetett puskázni, a Tanár Úr nagyon figyelt. Hihetetlen korrekt volt, 1.5 óra helyett írtam majdnem 3 órán keresztül, mikor felálltam, még a terem félig volt :Y

-importból beszerzett gépe volt. Ilyenkor minden T161.befejezetlen beruházás------ K455 ber.szállító
    Volt benne hogy kifizetük a vámot és az áfát. Utána aktiválni kellett a gépet.

-értékcsökkenéses feladat, számítógép écséje

-apportba adás, apportba vétel (itt vmi óvoda körül volt a bonyodalom)

Ez volt 25 vagy 30 pont

-Értékpapíros adás-vétel

-bérelszámolás, itt külön kihangsúlyozta, hogy bérrel kapcsolatos dolgokat elküldik először az állam fele.

-Ez is nagyon komplex feladat volt: volt A árú B árú, C árú (vagy alapanyag) Mindegyikhez meg volt adva hogy hány ft/db volt a beszerzési ár . Utána felhasználtunk ennyi és ennyi db-ot mennyi marad a készlet, az értéke (tehát db x ár) Az egészet táblázatba kellet beírni. Itt FIFO módszerrel kellet "elfogyasztani" az anyagokat.

Utána volt még egy táblázat, ahol pedig eladtam az árút. Ott pedig vmilyen más módszerrel kellett számolni (csúsztatott áras???? )

Ha kitöltötted a táblácskut utána az általa megadott részeket kellett kontírozni, összesen 7-8-at kellet megcsinálni.

Sajnos nem maradt meg bennem a feladat teljesen, mert ilyet soha nem gyakoroltam még, eléggé kontrollingos szaga volt a feladatnak.

Ez is 30 pont körüli volt.

A ponthatárokat elég furcsán húzta meg? 100 pont volt a maximum, és 61-68-ig 2-es???? Utána is ilyen szűk keretek között voltak a pontok. Tehát ha nem csinálod meg az első 30 pontos feladatot, akkor lehetett 1-es is, ha majdnem megcsinálod, akkor pedig 3-as is. (feltéve ha a többi feladatnál nem követtél el kapitális hibát)
    Egy-két jó tanács: A vizsgán mondta hogy szereti ha sokat írnak neki, hát én teli írtam neki a lapot.
    Minden feladathoz kell írni vmit, nem tudhatod, hogy milyen hangyafasznyi ponton buksz meg. Próbálj meg kevés hibával, szépen dolgozni. Nem szereti, ha teli van hányva a lap, össze-vissza van javítgatva, áthúzva, az időbe meg belefér, nem kell kapkodni.

Végül itt a magántanár címe számvitel

Nagyon ügyes, és jól magyaráz, engem fel tudott készíteni nem egész 2 hónap alatt alapismeretből, és elemzésből is, pedig előtte fingom nem volt az egészhez :D
    Igaz hogy "csak" ketteseket kaptam, de ez nem rajta múlott, hanem hogy én keveset tudtam gyakorolni. Ha nem lett volna az a plussz idő, akkor még mindig az alapismeretekkel küszködnék.
    Gondolhatjátok jobban örültem ennek a két nyavajás kettesnek, mint a pénzügytan szigorlatomnak, amire 5-st kaptam :B

Én azokból a feladatokból készültem, gyakoroltam, amiket a tanár adott, + az illiasos feladatokat használtam gyakorlásra alapismeretekből

Szerk: Huhh bázki nem apróztam el, remélem értettétek.

Küldök majd puskát, ami sztem nagyon jóóóóó, szinte az összes kontirozási tétel benne van. A füzetemet pedig lemásolom majd, és valahol a kezedbe nyomom. (a szkennelést nem igérem, a füzet pedig lehet kell még nekem,)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés