Hirdetés
- drsanya: Simsonn Plus X pedálszett beszámoló vagy “teszt” egy szimulátoros szemével
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Van-e még?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bkercso: Amit nem kérdezel a ChatGPT-től - Valóság és torzítás
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjtr
aktív tag
Annyira örülök hogy sikerült a vizsgám. nagyon összetett és sztem nehéz vizsga volt. A vizsgán nem lehetett puskázni, a Tanár Úr nagyon figyelt. Hihetetlen korrekt volt, 1.5 óra helyett írtam majdnem 3 órán keresztül, mikor felálltam, még a terem félig volt

-importból beszerzett gépe volt. Ilyenkor minden T161.befejezetlen beruházás------ K455 ber.szállító
Volt benne hogy kifizetük a vámot és az áfát. Utána aktiválni kellett a gépet.-értékcsökkenéses feladat, számítógép écséje
-apportba adás, apportba vétel (itt vmi óvoda körül volt a bonyodalom)
Ez volt 25 vagy 30 pont
-Értékpapíros adás-vétel
-bérelszámolás, itt külön kihangsúlyozta, hogy bérrel kapcsolatos dolgokat elküldik először az állam fele.
-Ez is nagyon komplex feladat volt: volt A árú B árú, C árú (vagy alapanyag) Mindegyikhez meg volt adva hogy hány ft/db volt a beszerzési ár . Utána felhasználtunk ennyi és ennyi db-ot mennyi marad a készlet, az értéke (tehát db x ár) Az egészet táblázatba kellet beírni. Itt FIFO módszerrel kellet "elfogyasztani" az anyagokat.
Utána volt még egy táblázat, ahol pedig eladtam az árút. Ott pedig vmilyen más módszerrel kellett számolni (csúsztatott áras???? )
Ha kitöltötted a táblácskut utána az általa megadott részeket kellett kontírozni, összesen 7-8-at kellet megcsinálni.
Sajnos nem maradt meg bennem a feladat teljesen, mert ilyet soha nem gyakoroltam még, eléggé kontrollingos szaga volt a feladatnak.
Ez is 30 pont körüli volt.
A ponthatárokat elég furcsán húzta meg? 100 pont volt a maximum, és 61-68-ig 2-es???? Utána is ilyen szűk keretek között voltak a pontok. Tehát ha nem csinálod meg az első 30 pontos feladatot, akkor lehetett 1-es is, ha majdnem megcsinálod, akkor pedig 3-as is. (feltéve ha a többi feladatnál nem követtél el kapitális hibát)
Egy-két jó tanács: A vizsgán mondta hogy szereti ha sokat írnak neki, hát én teli írtam neki a lapot.
Minden feladathoz kell írni vmit, nem tudhatod, hogy milyen hangyafasznyi ponton buksz meg. Próbálj meg kevés hibával, szépen dolgozni. Nem szereti, ha teli van hányva a lap, össze-vissza van javítgatva, áthúzva, az időbe meg belefér, nem kell kapkodni.Végül itt a magántanár címe számvitel
Nagyon ügyes, és jól magyaráz, engem fel tudott készíteni nem egész 2 hónap alatt alapismeretből, és elemzésből is, pedig előtte fingom nem volt az egészhez
Igaz hogy "csak" ketteseket kaptam, de ez nem rajta múlott, hanem hogy én keveset tudtam gyakorolni. Ha nem lett volna az a plussz idő, akkor még mindig az alapismeretekkel küszködnék.
Gondolhatjátok jobban örültem ennek a két nyavajás kettesnek, mint a pénzügytan szigorlatomnak, amire 5-st kaptam
Én azokból a feladatokból készültem, gyakoroltam, amiket a tanár adott, + az illiasos feladatokat használtam gyakorlásra alapismeretekből
Szerk: Huhh bázki nem apróztam el, remélem értettétek.
Küldök majd puskát, ami sztem nagyon jóóóóó, szinte az összes kontirozási tétel benne van. A füzetemet pedig lemásolom majd, és valahol a kezedbe nyomom. (a szkennelést nem igérem, a füzet pedig lehet kell még nekem,)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 11 64GB 100% (3 hónap Garancia)
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest