Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón 3
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Amúgy mi a terv?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flow
senior tag
Na, annyit kell tudni rólam, hogy 1 évet Angliában töltöttem, és számtalant különböző angoltanárokkal. Magyarán szólva soha nem készültem különösebben angol középfokúra, a ködös albionban konyhanyelven beszélgettünk, ott max rutint szereztem, interneten tartottam kicsit szinten a tudásomat szakirodalmat olvasgatva.
Konkrétan úgy készültem a szerdai írásbelire, hogy megnéztem 3 sp részt angolul
.
A nyelvvizsga szerintem elég egyszerű, bár volt egy feladat, ami megizzasztott, ráadásul a legelső. Egy szakmai hír , valami új office 14, amit egy véletlenül publikussá tett, fejlesztőkkel folytatott blogbeszélgetés kiszivárgását boncolgatta + valami office szerver sharepoint nemtudommit. A szívás itt az, hogy az ellenőrző kérdések (10x3 mondat) válaszai nem igazán voltak a szövegben. Vagy benne voltak, csak nem egyértelműen. Második feladat Vist wikipédiás leírásából volt, kitöltögetés, harmadik pedig szakszavak meghatározásai. (router, bluetooth, proxy, ilyen szintűek, bár volt 2 amit nem tudtam: colon, meg még egy)
Az írásbeli rész második felében már lehetett szótárat használni, de abszolút nem kellett.
1. feladat: 220-250 szavas fogalmazás:
a, írjál egy memót a főnöködnek, hogy beszart a géped, ezért újat kérsz, írd le milyen legyen, és miért, programokkal, stb...
b, e shopping, e commerce, e business. bármi.
Szóval szint volt...
Meg egy nagyon egyszerű, kb 10 mondatos szöveget kellett magyarra fordítani valami mac-es virtuális gépről (Parallel valami).
Erre a második részre volt 100 perc, úgy, hogy írtam piszkozatot(!) , 2 átnézéssel maradt fél órám... végig kellett ülni. Úgyhogy Abszolút vállalható szerintem.
Labor: LAssan beszél a speaker, érthetően, tagoltam, "magyar" angollal, 3x lehet meghallgatni, teszt van (3 válaszos), aztán 5 meghatározás ugyan így, ilyenek: Wifi, voip, router, ilyen szint.... ez utóbbi 2x hangzik el, de a másodikat kár is végighallgatni, annyira egyszerű. Aztán nem akarom ám elkiabálni....
NEm fellengzősségből, de szerintem ez alap és középfok között van félúton szakmai részekkel fűszerezve.Kb ennyi lett volna. Holnap szóbeli.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.