Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Flow

senior tag

Na, annyit kell tudni rólam, hogy 1 évet Angliában töltöttem, és számtalant különböző angoltanárokkal. Magyarán szólva soha nem készültem különösebben angol középfokúra, a ködös albionban konyhanyelven beszélgettünk, ott max rutint szereztem, interneten tartottam kicsit szinten a tudásomat szakirodalmat olvasgatva.

Konkrétan úgy készültem a szerdai írásbelire, hogy megnéztem 3 sp részt angolul :).

A nyelvvizsga szerintem elég egyszerű, bár volt egy feladat, ami megizzasztott, ráadásul a legelső. Egy szakmai hír , valami új office 14, amit egy véletlenül publikussá tett, fejlesztőkkel folytatott blogbeszélgetés kiszivárgását boncolgatta + valami office szerver sharepoint nemtudommit. A szívás itt az, hogy az ellenőrző kérdések (10x3 mondat) válaszai nem igazán voltak a szövegben. Vagy benne voltak, csak nem egyértelműen. Második feladat Vist wikipédiás leírásából volt, kitöltögetés, harmadik pedig szakszavak meghatározásai. (router, bluetooth, proxy, ilyen szintűek, bár volt 2 amit nem tudtam: colon, meg még egy)

Az írásbeli rész második felében már lehetett szótárat használni, de abszolút nem kellett.
    1. feladat: 220-250 szavas fogalmazás:

a, írjál egy memót a főnöködnek, hogy beszart a géped, ezért újat kérsz, írd le milyen legyen, és miért, programokkal, stb... :DDD

b, e shopping, e commerce, e business. bármi. :C

Szóval szint volt... :U

Meg egy nagyon egyszerű, kb 10 mondatos szöveget kellett magyarra fordítani valami mac-es virtuális gépről (Parallel valami).
    Erre a második részre volt 100 perc, úgy, hogy írtam piszkozatot(!) , 2 átnézéssel maradt fél órám... végig kellett ülni. Úgyhogy Abszolút vállalható szerintem.

Labor: LAssan beszél a speaker, érthetően, tagoltam, "magyar" angollal, 3x lehet meghallgatni, teszt van (3 válaszos), aztán 5 meghatározás ugyan így, ilyenek: Wifi, voip, router, ilyen szint.... ez utóbbi 2x hangzik el, de a másodikat kár is végighallgatni, annyira egyszerű. Aztán nem akarom ám elkiabálni.... :D

NEm fellengzősségből, de szerintem ez alap és középfok között van félúton szakmai részekkel fűszerezve.

Kb ennyi lett volna. Holnap szóbeli.

Új hozzászólás Aktív témák