Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Czimby: XFX RX9070XT Quicksilver vs Mercury(non OC)
- sh4d0w: Van-e még?
- tordaitibi: Timeshift használata, és amit nem tudtál, klónozás Timeshift backup szoftverrel
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Ready
csendes tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Hát igen, nem elég, hogy tanévenként változik a JAVA vizsgák számonkérésének módszere, még ki is szórják a népet. JAVA 2 vizsgán anno 12 vizsgázóból 3 -nak sikerült, én is épphogy átcsúsztam egy 2 -es alá -val. Azóta van JAVA-fóbiám, pedig PASCAL -ban és Delphi -ben önálló felkészüléssel készítettem frankó kis alkalmazásokat.
Kaczur tanár Úr szintén a GDF -en szerezte első diplomáját (aki még nem tudná), majd az ELTE progmat -ján fokozta tovább tudását.
Én mégsem mondhatok róla negatívumokat, ideje, hogy a kiskapukat keresgélő, puskával állig felfegyverzett leendő mérnök-informatikusokat valaki elbúcsúztassa ettől a pályától.
Nyilván a főiskola vezetése is felismerte, hogy nem túl jó az nekik, ha a csupán "valamilyen diplomát" szerezni vágyók GDF -es mérnök-informatikus oklevelet lobogtatnak, miközben fingjuk sincs alapfogalmakról.A kezdetek kezdetén több ezer fiatal és középkorú hölgy és úr kapott az alkalmon, miszerint felvételi nélkül, tandíj befizetésével felvételt lehet nyerni a Gábor Dénes Főiskolára, és ott az egyre népszerűbb informatikus-mérnöki végzettséghez lehet jutni. Sokan ezt úgy dekódolták, hogy a tandíj csengetésével, tanulás nélkül, csuklóból el lehet végezni sulit, csak ki kell várni a 4 évet, közben meg az előadásokra sem muszáj bejárni. Így lett a 4 évből lassan 8 és 10 év, elmaradt vizsgák tömkelege, csalódottság, keserű szájíz, és még pénzt is adtak mindezért. Diplomát viszont nem kaptak, mert lejárt a (4x2)+2 év. Ezek után jöttek az anyázások, hamis álláshirdetések, stb.
Igazság szerint bőven volt probléma az iskola hozzáállása miatt is, a konzultációs központokban nem a rend, hanem a káosz volt mindennapi vendég.Kaczur tanár Úr mellett azért még megemlíteném Dr. Markos és Dr. Szalay tanár Urakat is, akik szintén tevékenyen hozzájárultak ahhoz, hogy tanulásra bírják a hallgatókat.
Én a számítógép alkalmazási szakirányon végeztem, úgyhogy nekem bőven jutott a fincsi tantárgyakból.
Amúgy magam is az utolsó utáni pillanatban tértem magamhoz, amikor realizáltam, hogy mennyi idő és pénz mehet veszendőbe, ha feladom, és búcsút inthetek az áhított diplomának. Mifelénk a GDF volt az egyetlen intézmény, amely informatikus végzettséget kínált, ha ezt elkúrtam volna, mehetnék környezet mérnöki, műszaki menedzseri, mezőgazdasági mérnöki, és még egy rakás olyan képzésre, ami abszolút nem érdekel.Én is gyermek és munka mellett végeztem (a feleségem jövőre végez a TSF gazdasági karán), szóval nekem (nekünk) sem fenékig tejfel az élet, csengetem a hitelt is amit a tandíjamra vettünk fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Messze nyolcezer fölött!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lelövi a Messengert a Facebook Windowson és Macen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- AI fókuszú rendszerchipekkel köszönt be a Mediatek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia)
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs