Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dj Ready

csendes tag

válasz adalbert1 #1326 üzenetére

Hát igen, nem elég, hogy tanévenként változik a JAVA vizsgák számonkérésének módszere, még ki is szórják a népet. JAVA 2 vizsgán anno 12 vizsgázóból 3 -nak sikerült, én is épphogy átcsúsztam egy 2 -es alá -val. Azóta van JAVA-fóbiám, pedig PASCAL -ban és Delphi -ben önálló felkészüléssel készítettem frankó kis alkalmazásokat.

Kaczur tanár Úr szintén a GDF -en szerezte első diplomáját (aki még nem tudná), majd az ELTE progmat -ján fokozta tovább tudását.

Én mégsem mondhatok róla negatívumokat, ideje, hogy a kiskapukat keresgélő, puskával állig felfegyverzett leendő mérnök-informatikusokat valaki elbúcsúztassa ettől a pályától.
    Nyilván a főiskola vezetése is felismerte, hogy nem túl jó az nekik, ha a csupán "valamilyen diplomát" szerezni vágyók GDF -es mérnök-informatikus oklevelet lobogtatnak, miközben fingjuk sincs alapfogalmakról.

A kezdetek kezdetén több ezer fiatal és középkorú hölgy és úr kapott az alkalmon, miszerint felvételi nélkül, tandíj befizetésével felvételt lehet nyerni a Gábor Dénes Főiskolára, és ott az egyre népszerűbb informatikus-mérnöki végzettséghez lehet jutni. Sokan ezt úgy dekódolták, hogy a tandíj csengetésével, tanulás nélkül, csuklóból el lehet végezni sulit, csak ki kell várni a 4 évet, közben meg az előadásokra sem muszáj bejárni. Így lett a 4 évből lassan 8 és 10 év, elmaradt vizsgák tömkelege, csalódottság, keserű szájíz, és még pénzt is adtak mindezért. Diplomát viszont nem kaptak, mert lejárt a (4x2)+2 év. Ezek után jöttek az anyázások, hamis álláshirdetések, stb.
    Igazság szerint bőven volt probléma az iskola hozzáállása miatt is, a konzultációs központokban nem a rend, hanem a káosz volt mindennapi vendég.

Kaczur tanár Úr mellett azért még megemlíteném Dr. Markos és Dr. Szalay tanár Urakat is, akik szintén tevékenyen hozzájárultak ahhoz, hogy tanulásra bírják a hallgatókat.
    Én a számítógép alkalmazási szakirányon végeztem, úgyhogy nekem bőven jutott a fincsi tantárgyakból.
    Amúgy magam is az utolsó utáni pillanatban tértem magamhoz, amikor realizáltam, hogy mennyi idő és pénz mehet veszendőbe, ha feladom, és búcsút inthetek az áhított diplomának. Mifelénk a GDF volt az egyetlen intézmény, amely informatikus végzettséget kínált, ha ezt elkúrtam volna, mehetnék környezet mérnöki, műszaki menedzseri, mezőgazdasági mérnöki, és még egy rakás olyan képzésre, ami abszolút nem érdekel.

Én is gyermek és munka mellett végeztem (a feleségem jövőre végez a TSF gazdasági karán), szóval nekem (nekünk) sem fenékig tejfel az élet, csengetem a hitelt is amit a tandíjamra vettünk fel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés