- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
Hogy vettél egy noname (jó sokak szerint már márkásnak mondott terméket) amikor kicsit több felárért talán márkásabb, biztosabb jótállási, szerviz háttérrel rendelkező terméket is vehettél volna, főleg, úgy hogy a Superhun kollega írja, hogy nem érdemes olcsó említett márkákat venni, erre írod, hogy nem is volt olcsó.
Még egyszer bocs ha bármit is kioktatásnak vettél részemről........
-
-
psg5
veterán
válasz
Superhun #10594 üzenetére
Pont ezért írtam (úgy látom az irónia a pontokkal nem "ment át"
Környezetemben is nehezen tudom meggyőzni az embereket a minőség és az ár legtöbb esetben történő egyenes arányosságával...
Nyilván ez nem mindig igaz, de főleg műszaki, elektronikai kütyüknél többségében igen. -
-
psg5
veterán
Jótállás és szavatosság oszt kész. Garancia meg garancia reklamációban, nem ismertek, ráadásul valahogy külön-külön magyarázva...
Leírásod alapján kétféle elbírálás alá esik ugyanannak a terméknek a jótállás érvényesítése ami fura, ezért kérdeztem.
De elnézésedet kérem, ha úgy értelmezted, hogy kifogásoltam írásod érthető mivoltát. -
sasa311
veterán
Az ügyintézőnél majdnem mindegy, hogy tudja-e vagy sem. Van neki egy 2xA4-es oldalnyi folyamatleírása, hogy ÍGY KELL CSINÁLNI például a telefon visszavételt. Ha nem így csinálja kirúgják, tehát így csinálja. A vezető meg arra való, hogyha az ügyfélnek problémája van akkor megoldja.
-
psg5
veterán
válasz
sasa311 #10585 üzenetére
Sajnos vagy nem sajnos -ez viszonyítás kérdése- de nem minden szolgáltatónál vannak tisztában vele. Az egy dolog, hogy kb középvezetői szinttől tudják, de egy ügyintéző max addig képes kapcsolatot teremteni és kérdezni és ott már mernek tanácsolni és döntést hozni, pedig az előfordul, hogy nem jó.
Ettől függetlenül, valóban mindig a legkisebb ellenállás irányába mozdul az ügy... -
atillaahun
veterán
Köszönöm szépen a válaszaitokat, akkor csak némi határozottságra lesz szükség.
Egyébként abszolút korrekt volt a szervizes, tájékoztatott mindenről, majd akkor az ügymenetbe belemászunk kicsit jobban, hátha csak "rosszul tudja" a részleteket.Ttúl sokat nem nyerek az üzleten, konkrétan 5000 forintot - ilyesmiből nehezen élnék meg.
-
vg
addikt
Nekem van egy Myaudio Series 916DDC gépem, vagyis nincs. Három hónapja vettem MM-ben, de a barátnőm használta csak napi 1-2 óra játék meg youtube. Egy hónap után, után teljesen meghülyült. Újraindult, majd össze vissza ugrált a kép, elindultak a programok, ode-oda lépkedett magától, mintha az üveget nyomkodná nagyon gyorsan valaki. Újraindítani alig lehetett, be sem kapcsolt sokszor. Legkisebb fénynél vibrált a gép. Elküldték garanciába, de annyit csináltak, hogy egy programmal kalibrálták a képet(egy hónapig volt oda a gép). Visszakaptam, hazamentem, otthon bár a képremegés elmúlt, viszont fél óra használat után ugyanaz lett(össze vissza lépkedett mindenhova, mintha magától élne). Használhatatlan. A képernyő forgatási opció bekapcsolása után meg simán újraindult... Még aznap este visszavittem, és újra elküldték, de már reklamációba. Ennek már három hete megint. Katasztrófa. Rizsporos kalapom emelem, hogy nem csinálnak rajta semmit. A hét elején fel is hívtam a szervizt, hogy mi a helyzet, de olyan szinten bunkó volt az ügyintéző, hogy már most látom, hogy pontosan ugyanúgy le fogják szarni az egészet, ahogy először. Nem volt képes felfogni, hogy bosszant, hogy úgy visszaküldték garanciából, hogy egy vacak képernyő kalibrációs programmal megtesztelték és ennyi. Ha kezébe vette volna a készüléket és nyomkodta volna pár percig, akkor látta volna a hibát továbbra is. Még a bluetooth-t se kapcsolta ki! Én marhára sokat melóztam azért a 60ezer forintért, marhára bánt ez a hozzáállás.
Ha valakinek lenne ötlete, vagy találkozott ilyennek megírhatná.
-
psg5
veterán
Lehet, hogy csak ügyintézői túlbürokratizálásról van szó és a készülék vásárlásakor érvényesített szolgáltatás s az ahhoz kapcsolódó kedvezmények keveréséről a termék jótállására.
Lassan kéne minden multiszolgáltató mellé olyan ember aki kioktatja a beosztottakat, vezetőket a fogyasztóvédelemről, ugyanis sokszor nem direkt hiba, hanem tudatlanság a forrás...
-
asdf_
veterán
Igen, eleg erdekes, ha egy adasveteli szerzodes meg egy birosagon is megallo papir, ugyan mondja mar meg a magassagos T, hogy onekik ez miert is nem megfelelo. Annak alapjan te vagy a tulajdonosa, a jotallas jogosultja, ebbol adodoan ha ok sem cserevel, sem javitassal nem tudnak/kivannak jotallni, akkor a ugyan kinek masnak kellene kifizetni a zsetont, mint neked?
-
sasa311
veterán
válasz
atillaahun #10574 üzenetére
A jótállás a termékre - vagyis kiemelve -a T E R M É K R E vonatkozik! Nem köthető a tulajdonoshoz!
Érdeklődd meg, hogy mi alapján próbálják felülbírálni a Magyar Köztársaság törvényeit. Akár a vásárlók könyvébe is felteheted ezt a kérdést nyomatékod jeleként...
-
psg5
veterán
válasz
atillaahun #10574 üzenetére
Nem kell az álláspontjukat támadni, csupán kérdezz rá mi az ami felülírja a szavatosság, jótállás és a ptk törvényeit.
Ha nem kötötték vásárláskor valamilyen oknál fogva a jótállás feltételét személyhez (ami nem hiszem hogy lehetséges lenne), akkor a jótállás a terméken van nem az előfizetésen (ami gondolom a lényege volt az első tulaj vásárlásának) akkor így nem köthetnek más feltételt a jótálláshoz.
Amúgy, gondolom te nyilván nem eredeti áron vetted az illetőtől, azonban a pénzvisszafizetésekor, te megkaphatod a teljes vételárat, kvázi nyerészkedsz az "üzleten"... -
Adam333
tag
Ha benne lennétek, írjatok rám, és megbeszéljük, szerintem ez egy nagyon jó ötlet.
-
Adam333
tag
Támogatom az ötletet, többiek?
-
atillaahun
veterán
Sziasztok, gyors segítséget szeretnék kérni egy ZTE telefon holnapi garanciáztatásához.
Tegnap voltam bent cseréltetni, de nem volt mire. Azt mondta a szervizes, felad egy rendelést, bár készülék valszeg már nem fog érkezni, mennyek vissza holnap és meglátjuk lesz-e cseredarab. Ha nem, akkor visszafizetik a vételárát.
Csakhogy használtan vettem, tehát nem én vagyok az eredeti tulaj. Garijegy, számla, és adásvételi van nálam, de a Tré ezeket keveselli, azt mondják a pénzvisszafizetési bizonylatot csak az írhatja alá, akinek a nevére eredetileg kiállították a számlát. Vagy elfogadnak még közjegyző által hitelesített meghatalmazást. Na most nyilván egyik sem fog megtörténni.Hogy lehetne ezt az álláspontot megtámadni, ha már legálisan rendelkezem a készülékkel, és minden szükséges papírral is, hogy visszakaphassam az árát (ha már nem tudják cserélni)?
Érdekesség, hogy volt már korábban egy ugyanilyen cseredarab híján pénzvisszafizetési ügyem pontosan ugyanilyen feltételekkel, és akkor még megelégedtek a fenti papírokkal, és szépen vissza is adták a vételárat. Kétlem, hogy azóta változtak volna a törvények. Mivel érveljek most náluk?
-
Impressa
őstag
válasz
Biznisz Elek #10569 üzenetére
Már meg sem lepődők ezek után, de hogy még egy új gépbe is ezt írják, és megtehetik büntetlenül, az azért durva.
Ezt az infót sajnos még kevesen tudják, vagy későn értesülnek róla. Az az érdekes, hogy a mi kis hazánkban csak olyan Lenovo-tulajdonosok szervizeltetik a gépüket, akik mindig összetörik azokat. -
Adam333
tag
Hello!
Az a problémám, hogy Lenovo Y580 típusú gépemben meghalt a hdd, kivitték lengyelbe javítani (még garanciális) és azt mondták hogy minden össze van törve benne és 280 euróért csinálnák meg. Na most azt hagyjuk hogy mit csinálnék velük szívem szerint, de szerintetek van erre megoldás? -
bobsys
veterán
-
Impressa
őstag
válasz
Superhun #10565 üzenetére
Üdv.!
Itt a fórumon vagyunk egy jó páran, akik megjárták a Lengyel szervizzel. Mindegyikünknek szervizmunkalapján az állt, hogy karcosan érkezett a gép a szervizbe, ez volt az alaphelyzet(kb. 6 fórumtársról tudok már )
és vagy még egy fórumtárs, aki minap küldte ki szervizbe a gépét. Előtte jeleztem neki, hogy fotót, videót készítsen a gépről, milyen állapotban küldte oda. - én is ezt tettem annak idején, bár ez sem segített rajtam - Még elég képlékeny a dolog, de tervezik, hogy újra legyen szervize nálunk is.psg5 olvasva itt a hozzászólásotokat nem egyszerű a történet, főleg így, hogy nincs bizonyíték a birtokában. Mindenesetre szépen kihasználják az ember bizalmát.
-
psg5
veterán
válasz
mimike #10559 üzenetére
Amiket még tehetsz egyébként:
Vásárlók könyvébe beírsz (persze ha helyben vagy).
Panaszt írsz az eladónak, majd ha az érdemi válasz nem megfelelő (ezt 30 napon belül meg kel tenniük), akkor a fogyasztóvédelemnek. Egyébként azok biztos örülnének ilyen eljárásnak, hogy valakit elhajtanak a jótállásával, hogy csak 3 napig tartozik rájuk.Nem tudom én annyiban hagynám-e...
De a bíróságra csak biztos bizonyítással menj.
Azonban a Békéltető testülethez (tök ingyen vannak) simán megpróbálhatod (ha már írásban is panaszkodtál az eladó fele és válaszolt is!)
(#10565) Superhun :
Nem rossz a rendőrségi feljelentés sem, de a fentiek után tenném csak meg vagy párhuzamosan. (Panasz vállalkozásnak (nem a szerviznek), majd utána panasz fogyvédnek ha indokolt (főleg a jótállásról gondolt véleményük miatt), majd Békéltető (ezek ingyé vannak), s ha ez sem akkor ). -
válasz
mimike #10561 üzenetére
Nem lepődnék meg ezen. Merevlemez hibát lehet arra fogni, hogy leesett a gép. Lehet a UPS is benne van a buliban, bár ezt nem merem kijelenteni. Az biztos, hogy a Lenovo IdeaPad lengyelországi szervize egy hanyag, szakszerűtlenül dolgozó mutyihalmaz. Több rossz tapasztalatról is tudok az ismerősöktől, és mind azóta történt, hogy az IdeaPad szervizt Lengyelországban központosították.
Jelen esetben rendőrségi feljelentést kellene tenni nagy értékű tulajdon rongálásáért, de mondom az a tény, hogy a tettesek lengyelek, szerintem alapból kinullázza a dolgot, és még a bizonyításba bele sem kezdtünk...
[ Módosította: Qru ]
-
psg5
veterán
válasz
mimike #10559 üzenetére
Lehet nem jól értetted: a bírósági procedúrába csak akkor menj bele, ha bizonyítani tudod, hogy te teljesen ép állapotban adtad át a gépet! Ezen áll minden.
E nélkül is belemehetsz, főleg/inkább ha ezzel befenyegeted az üzletet az is segíthet, de bizonyítás nélkül már necces. -
-
psg5
veterán
válasz
Superhun #10557 üzenetére
Szerintem (sajnos) az keveseket érdekel, hogy a jótállások érvényesítése után az üzlettel anyagilag mi lesz...velük áll a fogyasztó szerződésben, aztán perelje az üzlet a Lenovot...
Ettől függetlenül a kollega ügyével kapcsolatban a bizonyítás ami mérvadó és onnan már mindegy, hogy hol van a szerviz, ahol vásárolta azok jót kell hogy álljanak érte.Viszont, ha valakinek sima jótállási igénye alakul ebben a témában (nem ilyen összetört gép) akkor a bolt nem bújhat ki alóla arra hivatkozva, hogy a szervízé 3 nap után, meg ilyen hülyeségek. Bíróság előtt sima ügy.
-
válasz
mimike #10554 üzenetére
Utánanéztem, és a lengyelekhez küldik ki az IdeaPad gépeket. Nincs is tovább magyarázni a dolgokat. Perelni a szervizt nem tudod, mert lengyel. Kb. csinálnak, amit akarnak.
Egyet tehetünk, nem veszünk IdeaPad laptopot.
A bolt is tehetetlen. Ha az összes Lenovo gépet saját erőből cserélik, tönkremennek.
-
psg5
veterán
válasz
mimike #10554 üzenetére
Kicsit nézegettem az oldalukat, hááát...
Vásárlási feltételeken belül hivatkozik a jótállásra, melyben vállalják egyébként a jogszabály által előírt jótállást vagyis onnantól fura is hogy elutasítják..., azonban nem létező jogszabályra hivatkoznak. (vagyis létezik a katonai bírók kinevezéséről szól a 117/1991...persze nyilván csupán elírták...)
"Az Eladó ellátja az értékesített termékek 1959. évi IV. törvény (Ptk), illetve a távollévők között kötött szerződésekről szóló 117/1991. (IX.10.) Korm. rendelet szerinti szavatossági és jótállási (garancia) javítását, illetve a termékek alkatrészellátását, a termékekhez csatolt Jótállási jegy rendelkezései szerint."
Mondjuk mindegy is, mert a jogszabály akkor is köti őket ha nem megfelelően írják.De sajna a bizonyítás az érdekes a te esetedben.
-
psg5
veterán
válasz
mimike #10548 üzenetére
Még annyi, hogy akkor is lehet esélyed, ha a jegyzőkönyvön/átvételin, melyen elküldted a szervizbe, szerepel, hogy milyen hibával adtad le és esetleg, hogy leadáskor milyen állapotban volt a gép. (Ez sokszor sablonszerű, de legritkább esetben írjuk rá, hogy más tekintetben nincs hiba és sérülés a leadott terméken.)
(#10554) mimike : Ez hazugság.
151/2003:
5. § (1) A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a forgalmazó által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.
Vagyis ez csupán opció!Hozzátéve, hogy sajna nehéz úgy lesz, ha nem tudod bizonyítani a hibátlan küldést. Ekkor vagy Békéltető Testülethez vagy Bírósághoz fordulhatsz.
-
válasz
mimike #10548 üzenetére
Nem ez az első ilyen eset a Lenovo szerviznél. Utóbbi időben nagyon nem működik jól ott valami, rendszeresen próbálják lehúzni az ügyfeleket. Egyes laptopboltok már ki is jelentik, hogy IdeaPad-okra nincs magyarországi garancia, mert amik ők ott csinálnak, azt mindennek nevezhetjük, csak nem garanciális ügyintézésnek...
-
psg5
veterán
válasz
Attix82 #10546 üzenetére
Azért azt leszögezem, hogy nem nekem van problémám, engem a legkevésbé sem érdekel, azonban ha szóba került, ahogy a többi hozzászólásnál is, csupán segíteni szeretnék..
Pl:.
Nem mondhatsz ilyent:
"Átvételt követő naptól számított 3 munkanapon belül kell jelenteni,és a terméket visszaszolgáltatni."
Mert csak jelezni kell 3 munkanapon belül, semmi nem mondja, hogy vissza is kell ennyi időn belül küldeni.
Javaslatom, fogalmazd át és már jó is.Látom közben kiszerkesztetted és priviben küldted, de simán lehet, hogy okulás más webáruházasnak is, de ha gondolod írhatom privátban is.
-
psg5
veterán
válasz
Attix82 #10542 üzenetére
Na akkor én is pár vállalkozást és webáruházat odatelepítek hozzátok
Innentől nincs miről beszélni ezzel kapcsolatban.
Azért jobb ha tudod, attól, hogy dilettánsok foglalkoznak nálatok fogyasztóvédelemmel (már ha tényleg átnézték), attól még ha egy vevőddel ez miatt bíróságra kerül az ügy, úgy veszted el mint a huszonegy. -
psg5
veterán
válasz
Attix82 #10538 üzenetére
Az Ászf-ed rendben van.
Ez nem is abban van...
Mutasd meg nekik az oldaladon a teljes "Vásárlói információk" oldalt, ha arra is rábólintanak, akkor minden cégnek javaslom, hogy költözzön Szegedre és azt csinál amit akar.(#10539) fricz19: Így van ezért írtam, hogy igen fura hogy nem is jelezte és sokára küldte vissza, azonban jogszabályt nem találtam ami a visszaküldés határidejét szabályozná.
-
mimike
tag
Átvételnél csak a UPS futár adott egy papírt arról, hogy átvette a gépet.
Ma visszahozták, le van törve a monitor egyik sarkaŐk állítják, hogy én már így küldtem ki, én meg azt, hogy ott tört össze. Bizonyítéka senkinek nincs, ilyenkor mi van?
-
psg5
veterán
válasz
Attix82 #10536 üzenetére
Neked logikus, mert a nagykerből szerzed be és felé kell elszámolnod, mint vállalkozó, de ez nem érinti/érintheti a fogyasztói jogokat!
Ilyen nincs, hogy a bolt azt mondja (feltételezve, hogy 3 munkanapon belül jelezte az illető a csereigényt), hogy: "sorry de erre már nem vonatkozik, mivel ő se tudja a nagykerrel megoldani a cseregaranciát."!
Nagyon figyelj erre, mint vállalkozó.
Aláírásod-ban szereplő webáruházban, ha elfogadsz egy javaslatot, azonnal vedd ki a "3 munkanapos cseregaranciára vonatkozó szabályzat!"-ot, úgy ahogy van egy fogyasztóvédelmi ellenőrzés során nyakadba kapsz eljárást. Ezt nem hogy nem írhatod, de még meg is téveszted a vásárlót! -
Attix82
addikt
Logikus, hogy nem húzható hetekig
, így elbírálhatja a kisker, hogy elfogadja a bejelentéstől számított időt vagy sem. Mivel nincs jogszabály rá. Vagyis ha Te beviszed 5 munkanap után, simán mondhatja, hogy sorry de erre már nem vonatkozik, mivel ő se tudja a nagykerrel megoldani a cseregaranciát.
-
psg5
veterán
-
asvald
senior tag
helo
igen jeleztem nekik emailba amit megis erositett telefonon az elado\ jelezte az email beerkezesekor a nagykernek a csereigenyt.Viszont azt is mondta hogy 3 napos csereigenyel kuldik vissza a nagykernek amit nem biztos hogy elfogadnak mivel 3hetre ra tudtam visszakuldeni -
psg5
veterán
válasz
asvald #10521 üzenetére
Elég ha jelzed három munkanapon belül. (célszerű írásban)
Közben pedig nyilván, gondolom leegyeztetted, hogy mikorra küldöd vissza vagyis tudtak a 3 hétről...151/2002:
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. -
asvald
senior tag
hy
vettem egy alaplapot a pclandtol kb 1 honapja ,viszont a lap nem volt jo ,ezt jeleztem is nekik 3 napon belul.De a lapot csak 3 het elteltevel tudtam visszakuldeni melo stb miatt. Az lenne a kerdes ,hogy olyenkor 3napos csere garancia illet meg ,vagy kikell varnom a szervizt(2het) hogy mit mondanak vagy verhetem az asztalt mivel jeleztem a problemat? elore is koszi -
Impressa
őstag
válasz
St3ven #10518 üzenetére
Bocs, hogy beleszóltam.
Az a helyzet, hogy külföldre, Lengyelországba vitték ki a gépét UPS-szel. És nem ő az egyetlen fórumtárs, aki így járt a Lenovo szervizével. ( én is köztük vagyok, de szerencsére nem nekem kisebb károm keletkezett, konkrétan az adapter kábelét nem adták vissza ) én készítettem fotót, videót a gépről is, de a szervizlapon már az szerepelt mikor visszakaptam a gépet, hogy karcosan érkezett a szervizbe.
-
zoltanz
nagyúr
Nyugtánál kötelező tételest adni? Köszi.
-
St3ven
addikt
válasz
mimike #10517 üzenetére
Ja és arra is kíváncsi lennék, hogy mégis mikor akartak szólni, ha nem hívom fel őket.
Pont ezt akartam írni. Ha teszem azt, egy évig nem telefonál oda az ember, akkor egy évig lapítanak? Eszem megáll.
Van valami jegyzőkönyved a hibáról? Átvételkor csak adtak valami papírt, hogy milyen hibával vették át garanciális javításra. Mi szerepel pontosan benne?
-
mimike
tag
Sziasztok!
Van egy fél éves lenovo ideapadom, ami pár hete kiírta, hogy valami hiba van a vincseszterrel. Lementegettem róla mindent, majd hívtam a szervizet, online letesztelték a merevlemezt, majd jöttek is érte másnap. Neten szépen lehetett követni épp merre jár a gép, aztán mikor már egy hete ugyanott volt felhívtam őket hogy mégis mi van, mert nekem munkaeszköz és már nagyon kéne, akkor azt mondták, hogy ez nem garanciális hiba. Szerintük leejtettem a gépet, látszik az lcd-n is, meg van repedve, valami kábel is elszakadtés a leejtés miatt hibásodott meg, fizessek 45e ft-ot és megjavítják. Hát majdnem kiesett a telefon a kezemből, először szóhoz se jutottam, azt hittem más gépről beszélnek. Mikor elvitték a vincseszteren kívül semmi baja nem volt! A futárnak is úgy adtam oda, hogy jobban be volt csomagolva, mint ahogy átvettem a boltban, dupla doboz, hungarocell, fóliák...
A call centeres meg mintha nem is értette volna mit mondok, csak ugyanazt hajtogatta 10 percen keresztül, hogy nem garanciális, fizessek. Megmondtam neki, hogy azonnal csomagolják össze a gépet és küldjék vissza.
NA most ilyenkor mi van? Tuti nem ejtettem le a gépet, még a házból se vittem ki és most rámfogják, hogy én tettem tönkre? Mégis milyen szerviz az ilyen? Mit lehet ilyenkor tenni?
Ha ezt tudom előre, akkor kicserélem magamnak, és nem várok 2 hetet a semmire. De nagyon bosszant a dolog, nem azért vettem garanciás gépet, hogy még én fizessek a javításért. Ja és arra is kíváncsi lennék, hogy mégis mikor akartak szólni, ha nem hívom fel őket. -
psg5
veterán
válasz
Czmorek #10511 üzenetére
Fura, de ha nem lenne viszonylagosan sok az eljárási/ügyvédi költség egy bírósági szakaszban, simán utólag is nyerhető lenne egy per, hisz pl nálad a +3 hétre simán felszámolhatnál kamatokat...
Azonban egy-két esettől eltekintve nem igen találkoztam olyannal, aki utólag vitte bíróságra ügyét... -
psg5
veterán
válasz
sasa311 #10509 üzenetére
Még annyit hozzátennék (mostanában többször szóba került), hogy az elállást (már amennyiben ezt választja nem a 3 napos cserét) elég jelezni 8 napon belül, nem kell a terméket vissza is küldeni ezen belül.:
17/1999 4. §
"(4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi."Azért érdekes, mert volt már rá példa, hogy elálló levél termébe visszaküldve, aztán se másolat se semmi ezekről csupán a feladóvevény és már a bíróságon van az ügy, mert még azt sem tudja bizonyítani, hogy vett és ott vette a terméket (e-mailes visszaigazoláson áll majd az ügy). Nagy valószínűséggel a vevő javára megy a dolog, de azért jobb elkerülni az ilyent és főleg, ha valami sántít, biztosra menni.
Ja és mindenből másolat legyen. -
asdf_
veterán
válasz
allein #10506 üzenetére
Nem kell elallni a vasarlastol, mert a hibas keszulek visszaszallitasanak dijat neked kell fizetned, valamint a vasarlas osszeget 30 napon belul kell visszafizetniuk (ami azt is jelentheti, hogy egy honapig seggelnek a penzeden). Sokkal egyszerubb felhivni az eladot, hogy hibas termek miatt 3 napon beluli cseret kersz, igy ok jonnek a tv-ert ingyen, es majd hozzak a masikat. Persze ez a verzio csak akkor, ha nem rendult meg a bizalmad az adott markaju es tipusu keszulekben, ha egyaltalan nem akarsz ilyet, akkor termeszetesen elallas.
-
allein
addikt
Jó estét mindenkinek. Vásárlás napjától számított 3 napon belül el tudok állni a vásárlástól. Mikortól számítják a vásárlás napját, gondolom akkortól amikortól ki lett fizetve a készülék? Mert én vasárnap fizettem ki és ma hozta ki futár. Zsír új TV készülék és 5 percenként ki és bekapcsol
-
asdf_
veterán
Az erdekesseg az a dologban, hogy a magyar disztributor is csak ket evet ad ra
(jelen pillanatban, teszem hozza gyorsan)
-
Czmorek
aktív tag
Beteszem ide a cuccost, boltostól:
Külső tápegysége van, és az ment tönkre.
Nem egy gagyi gyártóról van szó, de ahhoz képest, hogy milyen keveset használtam a cuccot, hamar megadta magát. -
asdf_
veterán
Viszont a kisker nem kummanthatja el a masodik ket ev gyartoit, tehat ha o ugy vasarolta a nagykerbol, hogy neki megadtak, akkor azt neki kotelezo tovabbadni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11