- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
undercover #112491 üzenetére
Én azt venném.
-
echterion
nagyúr
válasz
undercover #112473 üzenetére
Ez nem jó: #112452?
-
PedroPascal
őstag
válasz
undercover #112473 üzenetére
Első
-
undercover
őstag
válasz
undercover #112462 üzenetére
Valaki?
-
echterion
nagyúr
válasz
undercover #112450 üzenetére
Alapvetően valami 3200 MHZ CL20 az, amire lőnék. Ha minden fps számít és bencsmárkpont, akkor meg dualrank-os ramokal keress, mint pl. ez: KCP432SD8/16. Nem kell, hogy kitben legyenek, ha két egyformát veszel, fog menni a dual channel.
Szerintem. -
Ubul86
őstag
válasz
undercover #112450 üzenetére
én megnézném a típusát egy arra alkalmas programmal, pl aida, hwinfo, hogy most mi van benne, hány mhz, időzítés
aztán 2x16-ot tennék bele, ha 2 slot van benne, és tudtommal annyi. Ami azt jelenti, hogy valószínűleg most 2x8 van benne, tehát azt eladod, stb...
a dual channel miatt érdemesebb a 2x16notebook ram: bárhol, akár hardverapró, ipon, notebookstore, stb...beírod amit szeretnél, akár ugyanazon típust, ami most benne van és kidob sok oldalt, és akár ahol a legolcsóbb
de akár típus, kingston fury (azt tettem én is bele az enyémbe), crucial , stb..
-
undercover
őstag
válasz
undercover #111966 üzenetére
Szerk2... Ilyet se láttam még. Beakadt a leállítás. De nyomva tartottam 1 percig a bekapcsoló gombot igy megjavult.
-
vakablak93
őstag
válasz
undercover #97649 üzenetére
Mivel már leesett azt mondom semmilyet, a gyári ragacs elég gagyi, gondolom ezért adtak 3 párat hozzá
Ha meginnt leesik akkor magam teszek rá kétoldalú öntapadó korongot.Ugyanakkor a Legion alaháza más mint a clevo féle szemcsés műanyag, de azon se fog komoly nyomot hagyni, az ilyen ragasztomaradékot nem nehéz ledörzsölni/oldani.
-
Csupati
őstag
válasz
undercover #97574 üzenetére
-
laposonly11
senior tag
válasz
undercover #95365 üzenetére
Mindössze egy csavarhúzó kell hozzá.
-
baro32
aktív tag
válasz
undercover #95363 üzenetére
Akkor nem értem miért nem veszed ki a HDD-t a laptopból és csatlakoztatod egy másik géphez és leszeded róla amit nem szeretnél rajtahagyni tök egyszerű szerintem akár dokkólóba ( USB-ház ) stb. de bocsánat ha valami okosat mondtam
-
Raymond
titán
válasz
undercover #95356 üzenetére
HDD vagy SSD? Van alltalaban a Dell-nel a BiOS-ban Secure Erase ha SSD-rol van szo.
-
válasz
Ha az adataidat szeretnéd az oprendszer alól eltávolítani, akkor csinálj egy új rendszergazda felhasználót és jelentkezz ki a mostani felhasználói fiókoddal, majd jelentkezz be az új fiókkal és az alól el tudod távolítani a régi privát fiókodat! Fontos, hogy a személyes fájlok törlése is be legyen jelölve!
Ha volt egyéb helyen adat (pl games könyvtár, vagy kecskeporesz gyűjtemény) akkor azt manuálisan kell majd eltávolítanod! -
MaxxDamage
félisten
válasz
Szia,
"Van rá mód ilyenkor, hogy leformázza az ember, hogy letöröljön róla minden adatot? Vagyis nem is tudom mi erre a legalkalmasabb program." ---->> Ezzel semmit nem oldasz meg, nem az a megoldás!
"Mert próbáltam nézegetni de ugye HDMI-n keresztül csak akkor ad képet ha bejön a Windows amúgy nem láttok semmit." ---->> Az úgy teljesen normális "jelenség" is, hogy akkor van kép (HDMI-n) mikor betölt a rendszer, Magyarul BIOS és egyéb úgy kb. elérhetetlen...
Vidd el KH-hoz és megnézi és megmondja mi a gond vele konkrétan!
-
Ubul86
őstag
válasz
undercover #95172 üzenetére
nálam alapból ki van kapcsolva :|
-
Speedy007
őstag
válasz
undercover #95172 üzenetére
Múltkor volt itt szó róla + nem egy cikk posztolva aki(k) tudtak a hír nélkül is róla azok ki kapcsolták már rég akik meg akkor tudták meg (köztük én is) akkor kapcsolták ki
-
Theory66
aktív tag
válasz
undercover #94999 üzenetére
Nekem ez van, nézd meg a tiéd méreteit aztán ha ugyan akkora akkor szerintem jó lehet arra is.
-
Speedy007
őstag
válasz
undercover #94999 üzenetére
Pro és a Legion 7 16"-s az 5-ből meg van 15" és 17"-s verzió
-
Theory66
aktív tag
válasz
undercover #94975 üzenetére
Igen, nyomtatott. Előzőleg linkelték de tessék. Pro-hoz nem tudom jó-e, de ha a méretek megegyeznek akkor biztos.
-
válasz
undercover #94598 üzenetére
Vedd fel a kapcsolatot Killhates mesterrel, ha menthetetlen vagy nem éri meg javítani, meghirdeted alkatrésznek.
-
RM007
addikt
válasz
undercover #94529 üzenetére
Én az olcsóbbat venném ha nagy az árrés.
-
rodman73
aktív tag
válasz
undercover #94519 üzenetére
Valamiért szimpibb az Intel. Lehet egy régi berögzödés mint hogy csak a Volvo a biztonságos autó, de egyszer megjártam egy Ryzen 7 2700 asztali procival, azóta nem annyira bízom az AMD-ben. Igaz a mostani laposban is egy 4800H van, tök jó, de vissza vágyom a kékekhez.
-
válasz
undercover #94529 üzenetére
Matekold ki, hogy mennyit szánsz rá és ha tellim eredetire akkor vedd azt, ha nem akkor jó az u.gy. is.
Szvsz, külföldről ne rendelj akkut a macerás garanciáztatás miatt. -
válasz
undercover #94519 üzenetére
Hát olcsóbban nem igazán lesz szerintem.
-
baro32
aktív tag
válasz
undercover #94503 üzenetére
[link] tessék.
-
válasz
-
válasz
Ajánlom a notebook-alkatreszek.hu-t. Igaz, hogy utángyártott kínai akkukat árulnak, de egy év garival és jó áron.
-
nggabi
félisten
válasz
undercover #94432 üzenetére
hűvösebb attól lenne ha nyélen járatod a ventiket
én a zajra mentem rá.
iegyetlen: szerintem a 2x2k 240Hzhez azért már kell egy rendesebb dokkoló. ne az aljáról válassz a kínálatból. a töltőt sajna mindig be kell dugni, az új legionom már a pd100-tól sincs elájulva, még az is kevés neki
-
válasz
undercover #94407 üzenetére
Az úgy a normális
-
válasz
undercover #93958 üzenetére
Próbáld ki, úgy a legegyszerűbb
-
mihione
őstag
válasz
undercover #93550 üzenetére
0.8v kornyeken keresd meg hol stabil meg,altalaban az a sweetspot.De ha ennel kevesebb is eleg neked persze mehetsz lejjebb is.
-
Frozen
addikt
válasz
undercover #93550 üzenetére
nem, ha nagyon lehuzod akkor kifagy vagy öszeomolhat a driver vagy alkalmazás ami ép futat. Ha jól állítod be akkor semmi gond nem lehet.
-
FőDudu
veterán
válasz
undercover #93534 üzenetére
Nalam merhetoen lassabb.
Az SSD sebesseget megfelezi. -
nggabi
félisten
válasz
undercover #93534 üzenetére
egyébként nem veszed észre ja. sima sata ssd-n is kb ugyanolyan mint m2 csilló gbpsoson.
-
consono
nagyúr
válasz
undercover #92518 üzenetére
Ne 99%-olj, az igazán Intelen jó csak. Tedd fel a Ryzen Controllert és semmi mást ne állíts be, csak azt a hőmérsékletet, amit amit maximumként szeretnél. Nálam ez 85 fokon van, de van olyan profilom is, ahol csak 65, vagy 70. Meg olyan is ahol a fogyasztást állítom 15 vagy 25 wattra. Ki kell tapasztalni nálad mi a legjobb.
-
nggabi
félisten
válasz
undercover #92412 üzenetére
én úgy vettem észre h tök felesleges a hűtőpad az l5pro alá, csak magadnak csinálsz zajt. elég megemelni a hátsó két lábát.
mondom a ryzencontroller ha váltogatod a módokat kiakad és elengedi a turbot. némi teljesítményvesztés van ugyan de én elvagyok turbo nélkül is. cserébe 70 fok körül megy játék alatt a proci és a vga is.
legionfan beállításokat mindjárt előkaparom neked
-
Speedy007
őstag
válasz
undercover #92403 üzenetére
Ha olyan címmel játszol ami processzort is megdolgoztatja akkor simán eltud szaladni a hőmérséklet még a leghűvösebb gépnek is. Ha van olyan beállítási lehetőség a játéknak hogy kapcsold be a V-Sync-t akkor tedd meg akkor hűvösebb lesz egy kicsit. Bár nekem olyan volt ami fixen 165hz-n ment de a Legion 7-n tudom állítani hogy 60/83/165hz-n menjen a képernyő frissítés ezáltal az FPS is ha neked is tudja ezt javaslom hogy állítsd be 83-ra ennél többet stabilan úgy sem tud kár erőltetni a gépet így hűvösebb és halkabb is lesz. De javaslom én is mind ezek mellett emeld meg az alját egy kicsit ha ezt nem tetted meg
-
válasz
95°C-ig teljesen rendben vagy. Ne foglalkozz vele amíg nincs throttling.
A kis csíkszélesség miatt nehezen hűthető, de nem kell miatta aggódni, nem fog megsülni, mert a proci dobálja a terhelést az egyes magok között. -
peet05
aktív tag
válasz
Ryzen Controller-t próbáltad már (#92364)?
A gép asztalon van, vagy hűtőpadon? Ha simán asztalon, akkor a tescos megoldás két kupak a masina alá, vagy bármi, amivel kicsit megemeled, hogy szellősebb legyen. -
válasz
undercover #92397 üzenetére
A RENEW az még jobb fogalom, de azt csak azt hiszem HP használja.
Ott még a doboz is eredeti, és azt hiszem csak visszaküldött példányról van szó, újra eladják, onnét a "renew" szó, bár nem vagyok HP-ból expert. -
válasz
undercover #92395 üzenetére
Nem használt az, refurbished
Használt, amit más használt, refurbished meg az, amit a gyártó úgy hozta helyre az állapotát, mintha új lenne és a garanciát újra lehet rajta indíttatni, a használton meg amennyi maradt (ha maradt), az van, s néha ha nem tudod igazolni az eredetét, mostanában a gyártók eltessékelnek.Ne keverjük a kettőt.
-
RM007
addikt
válasz
undercover #92390 üzenetére
MSI AFTERBURNER [link]
-
válasz
undercover #92382 üzenetére
Hát... a procira ráférne egy jobb kence!
-
nggabi
félisten
válasz
undercover #92382 üzenetére
nekem 5171-eet adott a superposition 32GB rammal
-
Ukraan
aktív tag
válasz
undercover #92358 üzenetére
Helló!
Ha még nem sikerült megoldani a dolgot, az [1261] - es bejegyzésnél le tudod tölteni a Lenovo-s profilokat. -
nggabi
félisten
válasz
de csinált az, csak már magától az elején leszedte a profilokat. a win10 nem ennyire okos szerencsére
-
Speedy007
őstag
válasz
Tessék [link] rendszer gazdaként telepíted és jó lesz.
-
peet05
aktív tag
válasz
undercover #92363 üzenetére
Rendben.
4800H-t használtam. Win10-nél a registry-ben kellett a megfelelő sorban kiválasztva egy számot átírni. Ezután lehetett 99%-ra állítani, hogy ne használja a turbót.
Ryzen Controller-rel is "mókoltam" egy darabig (van még az AMD APU tuning utility, mint alternatíva). Tesztre CB23 single/multi, HWinfo-val monitorozva.
Aztán leszoktam róla, hogy figyelgessem. Max. hőfokot beállítottam 70-75-re, és ennyi.
Hogy mennyire volt mindez hasznos, nem tudom, de legalább a kávét megittam.. -
peet05
aktív tag
válasz
A Lenovo Vantage progit használod?
Azon belül is állítható, ill. az fn+Q-val is tudsz teljesítmény között váltani, így nem kell az energia sémát bazergálni, kényelmesebb. -
nggabi
félisten
válasz
undercover #92287 üzenetére
töltsd le a lenovo energy managment-et, ez csinál 3 profilt. egyébként az amd nem szeret 5%on szotyizni, viszont ha lekapcsolod a turbot nem fog megfőni.
-
Csupati
őstag
válasz
undercover #92287 üzenetére
Ha tápon van mehet a cpu 99% ra, nekem is azon van a laposban a desktop proci és tök jól elvan.
-
Dhampir
félisten
válasz
undercover #92213 üzenetére
Ilyesmi is jó lehet a szétszedés megkönnyítéséhez, habár ezer forint körüli az ára és lehetséges, hogy ennél jobb is kapható valahol: [link]
-
Csupati
őstag
válasz
undercover #92246 üzenetére
Timespy, superposition ez a vga cpu teljesítményt méri.
-
FőDudu
veterán
válasz
undercover #92217 üzenetére
Nezzel meg egy rendes gepet. Razer, Apple.
Sehol nincs baszakodas a muanyag fulekkel meg kormokkel. Kitekered a csavart, leveszed a hatlapot.
Utobbinal semmit nem tudsz cserelni az ujabb modellek eseten. Razernel meg lehet cserelni mindent amit kell ( ramot, ssd-t, wifi kartyat)Nem ertem miert kell olyan iszonyatosan bonyolult hatlapokat terveznie a gyartoknak. ( nyilvan aki nem unibody design-t hasznal annal a hatlap is tarto elem.)
-
válasz
undercover #92217 üzenetére
De miért szeded szét kapásból?
-
válasz
undercover #92198 üzenetére
Sikerült? Ha nem, csörgess meg. Kicsit bonyolult, egyszerű elő szóban...
szerk: most olvasom, akkor megszenvedtél vele 😅
-
válasz
olyan plasztik kártya kell,a mit nem sajnálsz, valami régi kondibelépős, végighúz, mintha fizetnék valahol - 2-3 perc eddig a rekordom
-
nggabi
félisten
válasz
Legközelebb 5 perc se lesz. A trükk a lecsiszolt telefonkártya vagy pengető, és a két oldalsó szellözőnél kiakasztás.
-
Speedy007
őstag
válasz
undercover #92206 üzenetére
felnyitod a laptopot a billenyűzet két oldalán látható hogy hol ér fel a laptop alja kvázi egy sikban van vele oda tenném bele a pengetőt más vékony eszközt ami kellően erős ahhoz hoggy szét bírjad feszíteni
-
Speedy007
őstag
válasz
undercover #92204 üzenetére
nyisd ki a gépet és a billentyűzet felől próbáld szét pattintani
-
Speedy007
őstag
válasz
undercover #92198 üzenetére
szoktak javasolni gitár pengetőt nekem ahhoz hasonló telefon hátlap leszedőm van célszerű az alsó saroknál kezdeni a szétfeszítést mert ott könnyebben enged a hátlap a hűtő bordák kitüremkedésnél feszül fel nagyon ott óvatosan feszítses szét
[link] ehhez hasonló cuccaim vannak itthon és a képen látható 3 szög alakú izével szoktam szét bontani -
nggabi
félisten
válasz
undercover #92189 üzenetére
próbáld ki, aztán meglátod. vagy elment 1 napod a kukába vagy beválik. attól függ, ha passziánsz a cél jó lehet
erőből legyőzi a gép a win11et. nekem az 5600H-n nincs fölös 50% tartalékom
más: golyózik a szemem, folyik a nyálam [link] a pénztárcám meg felsírt
még a szlovákoknál sincs de ha lenne is hasonló az ár
-
nggabi
félisten
válasz
undercover #92183 üzenetére
Hát játékoknál nem lesz jó a win11, bár van aki itt azt használ. vannak mazochisták
a legionfancontrolt rakd fel, itt már egyből kezdődnek a bajok win11en. vantage annyira nem szükséges, elég a lenovocontroller. nvidia driver, amd/intel chipset driver esetleg ilyesmik...
-
Csupati
őstag
válasz
undercover #92183 üzenetére
Gratula!
Én eddig rosszakat hallottam win11 ről gaming szempontjábol. De puding próbája az evés. Kivanácsi vagyok nálad hogy muzsikál a win11 .
Nálam a desktop 7700 miatt rendesen csak win10 fut de ha lessz 8-9 gen upgrade kipróbálom majd a 11-et.
Nekem Killhates ajánlotta a meglegedés végett az AW13 R3 ban is meg a mostani clevoban is az energia beállításoknál ha tápra van dugva 99% ot enged a cpu-nak és nagyon jól bevállt úgylátom. -
Speedy007
őstag
válasz
undercover #92104 üzenetére
2021-s Legion 7-t nyúzok ott gondom nincsen korábban ha jól emlékszem akiknek problémája volt a melegedéssel azoknak az vált be amit nggabi mondott. De elsősorban inkább mindenféle mókolás nélkül próbálnám ki a helyedben ha alapesetben nem jó akkor nyulnék a az említett dolgokhoz.
-
nggabi
félisten
válasz
undercover #92104 üzenetére
abba csak jó méretű gap pad kell vagy fel kell pasztázni az ssdt és jó lesz bármelyik.
-
Speedy007
őstag
válasz
undercover #92096 üzenetére
Mindenkinek más nálam 2DB van használva 1TB-s de 60C°-nél terhelésen nem igen megy fel másnak meg melegszik állandóan. Függ szerintem ez hogy mennyire levegős a gép, esetleges van e hűtőpad a laptop alatt illetve hogy a gap pad mennyire fekszik fel az SSD-re lletve milyen minőségű
-
RM007
addikt
válasz
Lehet én is veszek SSD-t a jövő hónapban egy 2TB félét úgy 40 körül, de jól utánagondolva most csak egy sima sata féle lesz mert minek nvme játéknál semmi különbség amíg van elég ram a gépemben észre nem veszem.....akár a hdd is működne simán mindennel is a legtöbb esetben tisztelet a kivétel pl ide-oda másolgatás. Nálam 2db m.2 sata és 2db(max 3.gen) nvme van belül mind betöltve fejenként 1GB méretben. Ezeket fogom idővel kibővíteni mindegy milyen sorrendben. Talán 8GB belül elég lesz.
-
Csupati
őstag
válasz
A mux arra való ha netezel például, akkor ne a dedikált kártya kapja a terhelést feleslegesen hanem az igp adja a képet a kijelzőre, de amint elindítasz egy játékot pl akkor a műs átkapcsol és a dedikált kártya adja a képet.
-
nggabi
félisten
válasz
undercover #92075 üzenetére
ha csak 2.-nak veszed lényegében mindegy, akár a2000 vagy nv1 is elég csak nvme legyen. C oldalnak 3500/3000 jó lenne. többiek ez pl [link] milyen? 26 ezerért 1TB D: oldalnak sztem biztos jó. jééé nv1 már 20 ezerért is van. mik vannak
-
Smithy87
senior tag
válasz
undercover #92059 üzenetére
"a RTX3050 de a WZ2-höz minimum 3060 kéne."
Azzal a szarral 90-100 FPSsel toltam 3050TI-n ez kompetitive lowon megy mint az állat.
-
rodman73
aktív tag
válasz
undercover #92059 üzenetére
Köszi az infókat!
Wow a fő csapás, cod ha nagyon nem fut szépen rajta max nyomom ps5-ön.
[link] itt a 4050-es masina
-
RM007
addikt
válasz
undercover #92040 üzenetére
Nálam semmi baj a 11-el. Az igazság az hogy Win10-et alig használtam ezzel a laptoppal, rögtön frissített a rendszer amit hagytam és mivel úgy is ez a jövő szerintem érdemes komfrontálódni, megbarátkozni amit elénk raknak Windows téren és ha kell azt csiszolni.
-
echterion
nagyúr
válasz
undercover #92001 üzenetére
Ha elég a 3060 neked és elfogadod, hogy némi kompromisszum kell vele az új játékoknál, akkor bizony a Pro remek választás lesz. Érezhető a minőségbeli különbség a két gép között.
-
válasz
undercover #91990 üzenetére
Dehogy erősebb az...
i9-10980->i7-9750
2070S->m5300
4K OLED->3K IPS -
válasz
undercover #91985 üzenetére
Mert mondjuk vesz egy jobbat?
Most cserélte le két ismerősöm is a gépét:
Legion 5 Pro -> Legion 7
Asus Zephrus Duo -> MSI GT77talán egyedül én lépek vissza
AW15R3-> MacBook 16 -
echterion
nagyúr
válasz
undercover #91985 üzenetére
A Pro az remek gép, a minősége kiváló, amit mérlegelni kell, az az ára és a teljesítménye a konkurenciához képest. Valahol mindenképp kompromisszumot fogsz kötni, azt kell eldöntened, hol fogod ezt megtenni.
-
válasz
undercover #91979 üzenetére
Lenovo minden téren minőségibb, asus nál csak a zephyrus amit én bevállalnék, de nem vállalhatatlanok a strix gépek, csak nálam személyes élmény miatt is taszítók.
VISZONT
Az itt hp-n hirdetett asus 6800m el nagyon jo deal, sokkal erősebb gépet kapsz mint a bolti legion.edit:
ezt vedd meg
https://hardverapro.hu/apro/asus_g/hsz_1-200.html -
echterion
nagyúr
válasz
undercover #91972 üzenetére
Volt olyan gépem, egy hátránya van: gyűjti az ujjlenyomatot, mint az Asus Rog Strix gépei is, csak ez még jobban. Ezt leszámítva jó kis gép, nekem tetszett.
-
Frozen
addikt
válasz
undercover #91972 üzenetére
Nekem az van és teljesen meg vagyok vele elégedve.
#91967FőDudu
Ezt már leírtam korábban,hogy a korábbi 30 as szériáról váltani egyedül a 4090 re éri meg.
Az összes többi kártyánál érdemes megnézni a memoriák sávszéleségét és hogy hány bitet tartalmaz.
Szerintem nem véletlen van ez így kitalálva, ami előrelépés lesz az a következő generáció a ddr7 el és ahogy néztem a sávszélesség és a bit is elég erőteljesen emelkedni fog közel duplára hiszen 4090 256 bites a várható 5090 pedig 384 bitel érkezik majd ,de ezek egyenlőre pletykák. -
echterion
nagyúr
válasz
undercover #91969 üzenetére
Én akkor az apróról vennék egy 3070-nel szerelt, még garis Legion 5 / GP66 gépet (ebben a sorrendben). 500 alatt látok több ilyet is most ott.
FőDudu:
-
Singularity
csendes újonc
válasz
undercover #91957 üzenetére
https://www.notebook.hu/msi-cyborg-15-a12ve-9s7-15k111-031-342288
Esetleg ez? 600-ért nem tűnik rossznak.
Intel® Core™ i7-12650H Processor (24M Cache, up to 4.70 GHz)
NVIDIA® GeForce™ RTX 4050 6GB GDDR6
16GB DDR5 5200MHz RAMOs nincs de a kutyát sem...
Pár ezerért lehet venni eredetit. Rufus és mehet is fel -
echterion
nagyúr
válasz
undercover #91957 üzenetére
Mennyi a max. kereted? Minden ettől függ.
-
echterion
nagyúr
válasz
undercover #91955 üzenetére
Az a Legion jó lesz, annál olcsóbban max. apróról fogsz venni ilyen masinát, de boltból még gyengébb minőséget se nagyon ezzel a gpu-val. Néha (havonta-kéthavonta) árul a cyberport G15-öst ezer juróért akcióban, de az nyilván német bill-t tartalmaz.
Ha jó a germán bill. és a 17-es méret, akkor elhozzák neked házhoz kevesebb, mint ezer euroért ezt is: Lenovo Legion 5 17ACH 82JY00JNGE
-
motifator
senior tag
válasz
undercover #91801 üzenetére
Nem saját gépe a Gigabyte-nak, hanem valójában az is egy Tongfang (vagy Clevo, mint az XMG, Eluktronics, Wootbook, stb.) Nem ez az első típus Gigabyte néven, nem most kezdték, de tény, hogy kevesebbet hallani róla. Ha a hardver elég az igényeidhez, az a kérdés mennyire jön be az anyaghasználata. Gamer gépek esetén ne számíts halk működésre terhelés alatt. Ebben a kategóriában egyik laptop sem lesz halk, ha teljesítmény kell, hűteni kell.
-
RM007
addikt
válasz
undercover #91790 üzenetére
[link] Próbáld meg lealkudni 450-re.
Én ezt a tábort képviselem. Itt minden van játék is. Ez még sok időre elég lehet.(Ha megvennéd lehet az egyik tápegységre még vevő is lennék.)
-
válasz
Akkor a 16-os Vivobook Pro ami ajánlott (nekem volt)
i7 11-ik gen, 16GB, RTX3050, 5K OLED 60Hz (a VGA úgysem fog többet tudni mint 60 fps)
Nagyon igényesen összerakott gép. Anno 300K volt akciósan a MM-ban 600 helyett, most általában olyan 300-350 körül árulják, de annyit is bőven megér! -
FőDudu
veterán
válasz
PS5 melle egy olcso gep csalodas lesz.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
"csak egy szelet lenne a tortából" --->> Sajna itt az egész tortát meg kell venni, csak egy szelet nem elég.
Igen, ők ajánlottak, keresd őket bátran.
-
FőDudu
veterán
válasz
undercover #91787 üzenetére
Zenbook es hasonlok a 60-120Hz frissitesu Oled panel miatt nem feltelenul jok jatekra.
Az oled panel rohadt jo, tan a frissitese is rendben van, de ezekbe a gepekbe eleg kiherelt GPU kerul (50-60W TGP).Van itt tobb forumtars akinek van/volt ilyen, majd pontositanak ha marhasagot irtam.
-
válasz
undercover #91787 üzenetére
Zenbook-ot vagy Vivobook-ot Ideapad-ot ne válassz játékra, inkább multimédias tartalmak készítésére valók. (a Zenbook meg 90%-ban flexelésre, mert látványosan szép
)
500 ezerbe, belefér itthon is 'alig használt" gép, azaz refurbished. Nézd meg Bluesummers, Malák, LigetComp hirdetéseit. Mind garanciával adnak értékesítésből visszamaradt gépeket.
-
FőDudu
veterán
válasz
undercover #91785 üzenetére
Egyeb info?
Magyar blllentyuzet fetis (kulfoldi beszerzes lehet olcsobb), kijelzo felbontas (fullhd, 4k, Qhd, stb), tervezett jatekok tipusa (strategia, fps, AAA, stb), stb - jo tanacsot csak megfelelo kriteriumok alapjan varhatsz. Ami egyiknek jo, az a masiknak nem.Van akinek a hordozhatosag a mindene, masnak a kijelzo,, harmadiknak a grafikai teljesitmeny. 500K valoszinuleg keves egy uj es minden szempontbol top gep vasarlasara, igy tudni kell hol vagy hajlando kompromisszumot kotni.
Minnel tobb infot adsz, annal jobb kozelitesre szamithatsz a kivant gepet illetoen.
-
válasz
undercover #91766 üzenetére
Nyú óder használt?
-
Csupati
őstag
válasz
undercover #91766 üzenetére
Én mondanám hogy van fent egy P751tm i9 9900, és 2080 al. Méglátjuk a többiek mit szólnak hozzá.
-
FőDudu
veterán
válasz
undercover #88806 üzenetére
Vivobook eseten ha jol emlekszem erosen limitalt TGP-ju a benne levo RTX kartya (3050 v 3050ti). Konkretan vicc kategoria, ilyen 50w (35W+15W boost). Az eleg nevetseges.
4GB grafikus memoria is egy vicc.
-
Dhampir
félisten
válasz
undercover #85862 üzenetére
A Prohardver cikkében írták korábban az Asus Vivobook Pro 16X Oled notebookról, hogy benne az NVIDIA GeForce RTX 3050 (50 watt Dynamic Boosttal), 4 GB GDDR6.
Például összevetve a pár hónapja akciós és a topikban sokszor emlegetett Dell G15 5515 notebookban (is) megtalálható RTX 3050 VGA-val, az a notebookcheck adatlapja szerint:
Graphics adapter
NVIDIA GeForce RTX 3050 Laptop GPU - 6 GB VRAM, Core: 1740 MHz, 80 W TDP, GDDR6 -
válasz
Én abból indultam ki, hogy eleve egy 3050-el szerelt gépet választott.
Egyébként simán játszanak az emberek pl. GTX960-al, vagy integrált AMD-vel szerelt gépeken és meg vannak velük elégedve, oké létezik jobb meg szebb, de a legtöbben overkill gépekkel nyomják. Valami olyasmi mint amikor a zújgazdagék a 400 lóerős X6-os BMW-vel oldják meg az ovijáratot.
Tapasztalatom szerint az inkább az a rendhagyó ami itt megy a topicban; nem mindenki nyomja kompetitív játékokkal. Én nyugodtan használom a 2070-et 4K-ban és azt kell, hogy mondjam van élet 40 fps alatt is -
Mr.Csizmás
titán
válasz
heroes 3-ra jó
-
RM007
addikt
válasz
undercover #85844 üzenetére
Értem amit mondasz, de ott ahol beesett 30-ra talán a procim miatt és az nem a leggyorsabb mint teszteltük itt a 11.genes procik már simán verik pontszámban, na ott én nem csodálkozom nagyon. Pont azért tettem be nektek több fotót hogy látható legyen nem mindenhol annyi és a monitorozás is ad sok információt.
#85845 Ubul86:
És látszik mi a gyenge láncszem a hardverban? Volt elég ramod?
A kampányba nem néztél bele véletlenül?
#85846 MaxxDamage:
Akkor te is megkuksiztad? Te mit mondasz hol a gyenge láncszem az optimalizálatlanságon belül?
Most is el kell mennem itthonról, nincs időm belemerülni, majd este belépve elmegyek sétálni, levegőzni, talán keresek egy jó múzeumot meg kocsmát stb...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Autós topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- Battlefield 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- HP ProBook 440 G5, 14" HD, I5-8250U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5590, 15,6" FHD , I5-8350 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- HP Spectre x360 Érintős TERVEZŐ Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest