Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adi01
tag
válasz
capulet75
üzenetére
Elvileg amit KillHates mester is leírt betudsz állítani egy fix mhz-et. Nem olyan rég tettem be linket, hogy tudod beállítani és ami fontos a windows game mode-ot kapcsold ki, mert felül írja a fix mhz-es beállítást.
Amit még megtehetsz veszel alá egy normális laptop hűtőt. Legdurvább és legjobb az Llano V12 de elég hangos.
Jelenleg egy flydigi bs1-et használok az egyik leghalkabb. Teljesen meg vagyok vele elégedve és szoftveresen belehet állítani, hogy magától növelje vagy csökkentse a sebességet, mert figyeli a cpu hőmérsékletét.
Pasztával vagy folyékonyfémmel van kenve a laposod?
Ha pasztázva van akkor a Thermal Grizzly Duronaut pasztát tudom ajánlani. 5-10 fokot segített nálam. -
bakelitlemez
tag
válasz
capulet75
üzenetére
az FN+Q (vagy Legion Toolkit/Advantageben) gomkombinációval tudod módosítani a Power Modeot.
Kék logó: Quiet
Fehér logó: Auto
Piros logó: Turbo
Érdekességként lefuttattam én is ezt a Benchmarkot az inteles Legionon és ezeket a pontokat adta ki bármiféle maszekolás nélkül:
Quiet
Auto

Turbo
-
válasz
capulet75
üzenetére
Mostanában mintha variálnának a driverekkel. Ami régen ment egyszerűen az most borzasztó. Lehetne mondani szarni rá, csak szeretem látni egy teszt alkalmával hogy továbbra is toppon vagyok, oda ahová egyszer elértem, még akkor is ha egy adott játék, alkalmazás megfelelően fut, meg van a szükséges elvárás. Unom ha manipulálnak.
Neki álltam az AB görbéjét állítgatni. Hát van sok változás. Mindegy elszórakozom vele.
Ha rájövök valamire megosztom veled.
-
válasz
capulet75
üzenetére
Szerintem kevés. Próbáltam utánanézni pl a youtube-on, semmi info.
Nálam is kevés a pontszám magamhoz képest. Mindig adott egy jó pontszámot pár hónappal ezelőttig megegyezett driver frissítés után is, pár száz ide vagy oda mindegy, de most ennél a tesztnél sok ezerrel kevesebbet kapok. Mikor fut látom a vga fogyasztásom sincs a helyzet magaslatán hiányzik vagy 30-40W.
Éppen azon vagyok hogy utána járjak miért van. Lehet összeakadt pár program. Újra kell rendeznem. Mondjuk az AB ma már csak a telemetria miatt kell, nem szeretnék görbét állítani, akkor sem ha tuning kedvelő vagyok, meguntam, csak ha muszáj.
-
válasz
capulet75
üzenetére
Jó hogy ezt a témát felhoztad. Elfelejtettem frissíteni ezt az alkalmazást.
Szóval ha minden kötél szakad és gyárilag azokkal az eszközökkel amikkel elláttak esetleg nem mennél semmire, akkor tudom ajánlani a ThrottleStop programot. Jelen pillanat illetve már egy ideje erre és más feladatokra ezt a progit kértem fel, mert a Windows sem annyira jó barát számomra ebben a kérdésben. Tudod mikor beállítasz valamit és ott van, látod, csak nem működik. Na ez a progi atom stabilan megy.

Van még olyan hogy XTU. De az nagyon réteg és Intel vonal....... -
peet05
senior tag
válasz
capulet75
üzenetére
Szerkesztési munkálatok során nagyon sok a statikus felület, és így nagyobb a beégés kockázata. Persze, azóta sokminden változott védelem terén, de nálam többet ér egy jól kalibrált/minőségi IPS, ha szerkesztésről van szó.
Képszerkesztésnél nekem túlszaturált az OLED.
De ez csak az én véleményem. -
-
válasz
capulet75
üzenetére
Általában olyan 15-20 fokkal lesz hidegebb a proci felett és a radiátornál meg 15-20 fokkal melegebb mint a környezet (levegő) Kisebb hőmérsékletnél ez a differencia kisebb azaz 50 fokos procinál kb 40 fokos a heatpipe a cpu felett és 30 fokos a radiátornál egy 20 fokos szobában. Ezért van az, hogy 40 fok alá nem nagyon lehet hűteni egy hőcsöves hűtésű chip-et.
Persze a fenti egyenletet sz@rrá bonyolítja kismillió tényező:
a hőcső hossza, egyenessége, a hőfelvevő felület és a borda aránya, a szállított légmennyiség, a hőközvetítő anyag fajtája, a környezet hőmérsékletének az aránya a hőforrás hőmérsékletéhez, stb-stb... -
válasz
capulet75
üzenetére
Vicces vagy, itt élek. Amúgy nem nézem. Tudom amerikánus tv a legjobb a világ minden részén.
Korona idő alatt hol voltál? Élesben akkor kezdődött egy nagy teszttel. Van egy csomó külföldi videóm, és egy látogatott csatornám ami erről beszél. Te sem nézed a hazai TV-t. Van egy kopasz öreg úr, nevét itt ki nem mondom, sokat beszélt erről. Nézz utána.Hogy témánál is legyünk magyarázd már el miért emelkednek annyira az árak pl a laptop területen és közben romlik a minőség?
És tudom mit fogsz mondani.
Beszarás...Csomagolom a lapost holnap új asztalra költözik.
Viszek pár játékot magammal. Kíváncsi vagyok hogy fognak futni Intel 4.gen procival. -
válasz
capulet75
üzenetére
Olvass híreket, te hol élsz most? Valami bennszülött szigeten? A nagy vezír is erről beszélt legutóbb. Szerinted hova tart most a világ. Az a legnagyobb üzletág manapság, főleg mert közpénzből van, és ha pl tönkremész lesz aki felvásároljon. Amúgy erről szol az egész csihipuhi. Ne menjünk bele.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
capulet75
üzenetére
Micron-nak van sajat software csomagja az ilyen frissitesekre.
Szedd le, probald ki, artani nem fog. -
laychi
veterán
válasz
capulet75
üzenetére
Egybe megy az nvme ssd, upgradekor a másikba pedig az egpu adapterrel asztali vga.
nvme slotból pedig gen4 vagy gen5(az még odébb van) kell a minél kisebb veszteség miatt.
[link] [link]#105357Dhampir Acer Aspire 5-ösökben van, de ott gondolom nagyobb a veszteség, mint nvme gen4-en keresztül.v gondolom nitro 5-ön is
-
laychi
veterán
válasz
capulet75
üzenetére
Ezt rendeltem be, tegnap linkeltem, ezzel szemben kértem a véleményetek a Lenovo-val összevetve.
Ennek a kijelzőcseréjéről beszéltünk tegnap, mert ugye elég gagyik a színek és a response time#105346tUbThUmPER
igen, néztem, hogy gyengébb a proci, -2P-core+ a hozzá tartozó HT, jóval kisebb cachepersze jó lenne a linkelt verzió, csak az asszony meg is nyúzna
-
laychi
veterán
válasz
capulet75
üzenetére
Naja.
2020+éveknél járva azért nem lenne nagy elvárás, ha kicsit minőségibb termékek kerülnének elő.
Mikori gyártású lehet ez a panel ezzel a silány minőséggel?
Főleg gaming szegmensben elég ciki ez a "megjelenítő".
Totál nem voltam erre felkészülve mikor a laptopokat nézegettem, hogy ilyen szutykok is belekerülhetnek és még reklámozni merik 120hz-es képfrissítéssel.
Ez így a mai nap folyamán meglepetésként ért.Neked is ilyen notebook-od van egyébként vagy csak annak is hasonlóan sz*r a kijelzője?
-
-
Ubul86
őstag
válasz
capulet75
üzenetére
alapjáraton olyan téren igaza van, hogy tényleg downgrade-elték a grafikát, ami szomorú az először kiadott sajtópéldányokhoz képest
de igazad van, lássuk pl az idei év System Shock 1 remake-jét is, grafika kicsit oldschool de még is nagyot ment a kritikusok és gamerek körében...az más kérdés hogy kicsit itthon elsiklott a játékosoknál, nem sok kritikát, tesztet láttam magyarul.
-
-
matyee
őstag
válasz
capulet75
üzenetére
Megítélésem szerint sok differencia nincs laptop esetén, mivel az 5ghz-et elég magas feszen tudja jellemzően a 8086k, ami ugye laptopban nem igen pálya. Sokat azért tesznek bele 8086k-t, mert jó eseéllyel alacsonyabb fesszel tudja a 4,5-4,7Ghz-et. Egyébként a 8700k-val is masszív UV-tal lehet 4,5Ghz-et elérni. Inkább egy alacsony vid-es 8700k-t érdemes lőni szerintem, azzal jó fesszel tudsz 4,7ghz-et például.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
capulet75
üzenetére
Alternatívaként 15"-ben, szintén Clevo P751TM1-G:
A megadott árkeret tetejéig húztam, 602 214Ft-ra jött ki a következő vas:
CPU: i5-8400
RAM: Corsair 16GB 2400Mhz
VGA: GTX 1070 OC
MON: FHD IPS 144Hz G-sync
SSD: Adata SU650 (háttértárat itthon vennék bele a hardverapróról, jobb áron megy)
PSU: 330W PSU
KBD: UK-ENG bill
GAR: 3 éves gold garancia + 30 napos pixel garanciaNormális hűtése van, kipróbált darab, desktop CPU, cserélhető MXM kártya. Clevo-s oldalokon a Medocsabi féle egészen klassz akciókra érdemes figyelni, néha tök jó gépek vannak.
-
válasz
capulet75
üzenetére
A 8. generációs proci valóban elég forrófejű, de a fő problémát főleg az okozza, hogy a flipchip púpos egy picit és nem érintkezik rendesen a hűtéssel. Érdekes, hogy van egy pár noti amiben teljesen vállalhatóan muzsikál (még vékony MSI-t is láttam) gyanítom, hogy itt rendesen passzol a hűtés a flipchip-re.
A 10xx-es sorozat nem fűt, sőt sokkal "hűvösebb" mint a 9xx volt anno. Ha thermikus gond van egy GPU-val egy notiban, akkor egyértelműen a rosszul méretezett vagy eleve rossz konstrukciójú hűtésnek betudható
Viszont ha "modern" notit szeretnél (azaz vékonykát ami a mostani trend) akkor sajnos együtt kell élned a 80 fokokkal és a meglehetősen zajos ventikkel.
Sajnos ez egy ilyen kompromisszum; nekem is ordítanak a 17R4-ben a ventik ha nyomom -
-
Medocsabi
addikt
válasz
capulet75
üzenetére
Ha ennyit költenék egy notira, akkor tuti nem itthonról rendelném, hanem valami clevo barbone gépet néznék 24 hó pick up and return garival. Forikzámpöl
-
Raymond
titán
válasz
capulet75
üzenetére
"Szóval merre induljak?"
Sok valasztasod nincs. Mindben egy i7-8750H lesz, tehat marad eldonteni milyen grafika kell bele es mekkora legyen. A 2080 es 2080MQ eleve kilove mert a keret nem eleg. Ahogy neztem a 2070 es 2070MQ is mert ezek meg mindig dragabban vannak. Marad a 2060 es 2060MQ vagy a tavalyi 1070 es 1070MQ modellek (a CPU es a tobbi koret ugyanaz), azokat mar talalni 600K-ig. Most meg a meretet kell eldonteni, mert nagyobb darabokbol talan meg a 2070 is beleferne aztan megnezni abbol a 2-3 kivalasztottbol hogy melynel van a legnagyobb esely arra hogy nem kell pasztazni es eleg az alulfesz.
Szerk: van olyan erzesem hogy heteken belul itt a mobil 1660Ti laposok, szerintem annal jo eselye van a legjobb ar/ertek aranyra.
-
KFORboy
senior tag
válasz
capulet75
üzenetére
No offense, de ez nem kicsit butaság halmaz...
Jobban olvasgasd át a topikot, nem épp erről szól.8.gen i7-ek fűtenek be mint a szar és olyan szintre trottyolnak, hogy teljesítményben generációs társa, bármelyik i5 elveri.
Nemigazán van panasz a VGA hőtermelésekre (még), oké az 1070 egy igen torkos malac aki nyakalja a W / TDP-t rendesen, de mellé egy igazi munkás rabszolga és jó ár/arány... Bár az 1060 az jobb ár/arány most.
Az RTX meg egyfajta váltója a mostani "kiforrott" kártyáknak, RayTracinggel megspékelve ami meg a jövő meg Uuuu meg Aaaa.
AMD gaming nem szar, csak legtöbb játék Intel+Nvidia optimalizált... De ettől még ugyanúgy opció, menni fog!
Sőt, pláne a mostani bugos, púpos Intel merülőforralók miatt egyre jobb opció inkább AMD-re átnyargalni. -
válasz
capulet75
üzenetére
Tökmindegy az idő egy ilyen vékony gépben, szerintem két-három perc alatt felfűti a belsejét.
A 79 fok is úgy alakult, hogy másfél perc után, majd ekkor kapcsolnak a ventik combos üzemmódra és visszahűtik 76-75 fokra a GPU-t.A nyár nem számít igazán, mert nem arányos a gép melegedése a külső hőmérséklettel. Tehát 40 fokban lenne majd olyan 85 körül, de sohasem lesz 40 fokos melegben, mert fenének van kedve olyankor játszani a géppel, inkább beülök a medencébe egy finom söröcskével

-
Dhampir
félisten
válasz
capulet75
üzenetére
Ez kicsit jobbnak tűnik, sajnos drágább is.
-
-
válasz
capulet75
üzenetére
Valahol zárlatot csinálsz, valamilyen hurok keletkezik, interferenciás probléma adódhat, és sz@rt sem ér az egész, ha nem oldod meg, hogy ki legyen öblítve a réz lemezbe akkumulálódott hő. A videóban látott rézfóliás vakítás sem ér semmit, ha átmelegszik, akkor hová adja át a hőt? Mert a fekete és az átlátszó fólián keresztül nem sok meleg fog távozni a PCB felé.
Kretén 1000-szer jobban megoldotta; az MXM kártya élét fújja egy ventivel ami szerint maga kártya egy hűtőborda és még pluszban azon van egy egyedileg gyártott hőleadó lemez! Az sokkal többet ér mint az ilyen réz-meg fóliás mókolások amik hűtve sincsenek és a hő sem tud sehová sem távozni!
-
alces
tag
válasz
capulet75
üzenetére
Persze nekem is jár az agyam mi lenne a következő fejlesztés...Eddig két verzión gondolkodtam: AW18x r2-t szerezni és sli-be mondjuk 780-at, vagy az m17x r4be erősebbet. 1000 dollár alatt eddig láttam 980-at, a 970-en nem gondolkodtam eddig, de most felcsigáztatok. Azért az is 20% plusz....Nem is szívesen válnék meg a kicsikétől, mivel Muertéék anno atomstabilra rakták össze...
-
Muerte
Topikgazda
válasz
capulet75
üzenetére
A normálisabb darabok tudnak +500/500MHz-et ami brutális potenciálnak számít
Alap 980M-hez képest +30-35%,de nyilván az extrém OC,veszély nélkül simán vállalható egy +200-300MHz,akkor nagyjából ott lesz mint a 980M meghúzva AB-ből a +135MHz-el,csak kb.20 °C-kal hűvösebben jön ki a dologból a 970M.
Egyedül amitől kicsit tartok az a sávszél 192 vs 256bit.Nem is értem NV bácsiékat hogy miért nem nyúztak le ezekről a chipekről Pascal előtt még egy rókabőrt 970MX/980MX néven. -
-
Muerte
Topikgazda
válasz
capulet75
üzenetére
Sokat agyaltam én is a 980M-es upgraden de kihagyom ez már biztos,ha egyáltalán váltok akkor az 970M lesz,1db vagy sli még nem tudom.Az a bajom hogy "öregszem",már nem nagyon hoznak lázba az új játékok,őszintén szólva inkább semennyire sem
A másik része meg hogy már sokszor a venti hangja is zavar
A 980M-et simán tudná hűteni a gépem,de azért kéne odatolni neki egy 3000RPM-et legalább hogy 70-75°C környékén tartsa azt a 125W-os cuccot.A 970M-nél szerintem nagyjából passzívan akár venti nélkül is elbírná a hűtésem. -
válasz
capulet75
üzenetére
Szuper lesz!

Nagyjából fején találtad a szöget; ismeretlen terepen referenciarajzokat (referencia mérési értékek alapján) használok, de nagyon sok a típus azonos szerkezet és ott már "fejből" megy, hogy mit kell kitapogatnom
Azaz a notebook gyártók mindig egy kaptafára csinálják a gépeiket, vagy egymástól lopkodják a technológiát. (nem hiszem, hogy megvennék, mert pedigrés szarrágók mind) A fejlesztésekben van egy tápláléklánc amit egy kicsit is tájékozott IT-s érzésből is meg tudna mondani.
Ha kitalálnak valami újat akkor az mindig az Apple. Régebben sokáig nem implementálódott a PC-s iparba a technológiájuk, mert annyira egyedi volt. Aztán pár éve az Asus gyártja (persze nem ennyire közvetlen értelemben) az Apple notebookjait és azóta érdekes módon eléggé elkezdtek hasonlítani egyes Asus termékek egyes Apple termékekre (persze nem csak fizikai értelemben) aztán ezeket meg mindenki majmolja már.
Amit még érdemes megemlíteni, hogy egy teljesen külön vágányon fejleszt a Lenovo de ez inkább a ThinkPad-ekre jellemző. A legjobb minőségű paneleket a FoxConn gyártja amit főként a Dell rak a prémium gépeibe és ők is nagyon sok egyedi fejlesztésű termékeket gyártanak (Precision, AW) A többi a konzumer szemetei már a szokásos Kapok-Kalex-Parlex (azaz Clevo) - HannStar (MSI) - Tripod (Toshiba) - HP (GCE) vonalon készülnek...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Orvosi kérdések
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Direct One (műholdas és online TV)
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan iPhone 16 (256 GB) (rendelhető)
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Amúgy 200W-os a gyári töltője, ez igaz (de ugye az nem adja ki a 125+125-öt). És
Ne hagyd abba.
Ez komolyan tetszik.
Korona idő alatt hol voltál? Élesben akkor kezdődött egy nagy teszttel. Van egy csomó külföldi videóm, és egy látogatott csatornám ami erről beszél. Te sem nézed a hazai TV-t. Van egy kopasz öreg úr, nevét itt ki nem mondom, sokat beszélt erről. Nézz utána.
Beszarás...
)
Sajnos ez egy ilyen kompromisszum; nekem is ordítanak a 17R4-ben a ventik ha nyomom

Muerte