Új hozzászólás Aktív témák

• SSunbro

kezdő

válasz Dhampir #116987 üzenetére

Én inkább azt javasolnám, hogy:
    - Készíts egyéni Windows image-et. Ez nem azt jelenti, hogy a modern és felesleges appokat és szolgáltatásokat letiltod/törlöd. Ez nagyon kevés. Tudom, hogy 10/11 esetében is léteznek már meglévő, "kiherélt" Windowsok, mint a Tiny10/11, stb. De én jobban szeretem ha saját magam rakom össze a buildet. Ha igazán "lite" Windowst szeretne valaki, akkor nagyon sok időt kell rászánni, és jóval mélyebben kell a Windows-ban herélni. Nekem alsó hangon 1 év volt, mindenfajta kutatással, igények felmérésével, tényleges konfigurálásokkal, sok-sok teszteléssel. Előfordult olyan nap amikor töb tucatszor raktam újra a rendszert, mert EGY darab funkció nem úgy működött, ahogy szerettem volna. De csak egyszer kell összerakni. Aztán a kész image-et utána bőven lehet módosítani, de akkor már nem kell hozzá sok idő, hiszen az alapok adottak lesznek. A drivereket is át kell nézni, mert a "mindig a legújabb" sem feltétlenül a legjobb megoldás, ahogy Win update-ek esetén se. Én pl NVIDIA drivernek még mindig egy kb másfél éves drivert használok, az új driverekkel csak a gondok vannak. Semmiféle teljesítmény gondot nem érzékelek úgy, hogy természetesen próbálgattam újabb drivereket. De a legstabilabbnak a jelenleg használtat találom. Win update-ek is sokszor több kárt okoznak, mint hasznot...

- Ha még szebb életet szeretne valaki, akkor Linux. Persze ez sem egyszerű, mert kismillió disztro van, hiába vannak kifejezetten gaming disztrok. Ahogy a kiherélt Windowsnál, ebben az esetben is igaz, hogy sok időt vesz igénybe a kutatás, a tesztelések, a Linux környezet megismerése, stb. De szerintem megéri.

Félreértés ne essék senkit nem akarok rábeszélni, hogy Linuxot használjon! Mindenki azt használja, ami beválik neki. Csupán ezek a videók annyira hasznosak, mint a fudoklónak dobott féltégla (no offense!) :R :))

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés