Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SSunbro

kezdő

válasz RM007 #117003 üzenetére

Én úgy emlékszem, hogy ha veszel egy zsír új gépet amihez előre telepítve van Windows, és legyalulod, utána amikor újrarakod, ugyanazzal a kulccsal az akárhonnan is letöltött "saját" ISO ugyanúgy aktiválódni fog, mivel a kulcs egy hardverelemhez (én úgy emlékszem alaplap) van hozzárendelve. Sőt még a verzió is ugyanaz lesz. Amikor még anno a Predator Helios 500-hoz kaptam előre telepített W10 Home-ot, és utána gyalulás után a Microsoft Media Creation tool-al egy W10 PRO-t csináltam, vagy hivatalos MSDN-ről leszedtem, ugyanúgy a Home-ot aktiválta. Persze utána operációs rendszeren belül tudsz kulcsot módosítani akármikor, és utána kibővíti a funkciókkal. A drivereket meg érdemes inkább manuálisan telepíteni, én nem bízom a windows update képességeiben, nemegyszer teljesen kretén drivereket rakott fel. De ezek meg a hardver gyártók oldalán elérhetők, illetve ha van kifejezetten a laptophoz szánt egyéni driver, az meg a laptop gyártó oldalán ott figyel. Szóval szerintem sok értelme nincs várni a gyalulással.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés