Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
beltram
tag
-
ígyvanferi
addikt
Ha van bő egy hónapom, hogy 5,5 km-es távon gyorsuljak, milyen programot érdemes követni?
Ma 23:06 lett az időm, nem volt teljesen kifutva, nem úgy kezdtem neki, hogy mennyit tudok, csak egy sima tempófutás lett volna, az utolsó másfél km-t húztam meg 4 km/percre, a végén meg kb. 300 m-t ami a csövön kifér.
Ment ez már 22:15-ös időre is másfél éve egyébként. Azzal most is megelégednék. De ha 22-n belülre kerülnék, azt se bánnám feltétlen. -
kolosanyi
veterán
válasz Newboy911 #12794 üzenetére
Akkor ezt mentsd, ez egy nagyon értelmes hsz lesz: futóverseny Putin módra...
[ Szerkesztve ]
-
Newboy911
tag
Jó a téma, nem győzöm menteni a hozzászólásokat
-
kolosanyi
veterán
A maival nem vagyok elégedett. 10*200 dombos edzés lett volna, de 6 után bejöttem. Kialvatlan vagyok, hülye voltam és sokáig filmeztem az éjjel, ráadásul edzés közben egy sokeszű szomszéd elkezdett égetni valami feketén füstölő szart. Az egész környék csupa korom meg füst most, gratulálok neki.
Egyébként a kialvatlanság miatt már a melegítés is nagyon nehézkesen indult, be voltam ma rozsdásodva eléggé.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz kolosanyi #12787 üzenetére
volt ido amikor kiszamoltam es nezegettem,magvakbol,feherjepor stb. ... de meguntam mar regen,erzesbol tolom nem eszem halat,tojast is csak akkor ha nem tudom kikerulni (lasd hazi keszitesu tesztak) ugye nem izomepites a cel (sot nem is szabad bizonyos arany fole menni,ami erdekes annal aki konnyen szedi fel az izmot) csak a leepulest kell meggatolni
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #12786 üzenetére
ja majd elfelejtem a tesztora jo a zink is,az apro penz,van Swanson 250darabos,de ott a scietec 50mg 100db 1700ft vagy valami ilyen,neha le is arazzak,az en sulyomra eleg egy fel tabletta 25mg,este lefekves elott jobb bevenni...ilyen a ZMA is (az zink,magnezium es B6 bizonyos aranyban) havi adag 3500ft azt en dragalom annyiert de szinten hasonloan mukodik lefekves elott,az segitheti az izom es ingeratvitel renegeralodasat a magnezium es a B6 miatt,de ezeket fel lehet venni multivitaminbol is es mas modon szinten (soreleszto es magnezium asvany formaban pl)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz deicide #12768 üzenetére
irom is,BCAA kulon egyelore neked felesleges (glutamin se kell) minoseges feherje edzes utan es kesz
a tobbit irom,koffein tablettaba (felejtsd el a kave,energiaital vonalat) 100mg es adagold 3mg/testsuly kg
zold tea okes,de az ha porgetni akarod az anyagcseret
citrulin malate tudtommal a gorogdinnye tartalmazza termeszetes formaban,csak nem ilyen aranyban mint amikor megveszed porban es betolsz pl 1000mg-ot egy ivasra amire hat,hogy kitolja a faradtsagerzetet es az izomfaradast is
hasonlo vonal csak a savasodas teren a beta-alanine azt tolteni kell 2honapig napi 3-4g es csak a masodik honapban kezd el mukodni,utana amikor abbahagyod fokozatosan kiurul
tyrosin a koncentracioban tud segiteni,resztavozasnal,verseyniramnal a koffein melle tokeletes dolog 1gr eleg szokott lenni egy 60kg-s embernek kb 30perccel terheles elott
carnitin amit a csajok zsiregetesre tolnak es izzadnak tole mint a lo,szinten a versenykorulmenyek v. extra edzes soran hasznalatos,a max pulzus elereseben tud segiteni (ezt nem irjak,de sajat tapasztalat....koffein 100-150mg,tyrosin 1gr es carnitin 2-4gr nalam utos kombo)
ezen cuccosok ami allandoan mehet a feherje (majd kiszamolod mennyire van szukseged es mennyit viszel be a kajabol) a tobbi csak periodusonkent,12hetes intervalozas (pl tavaszi kigyorsitas vagy rovidebb tavokra valo felhozatalra jo a beta alanin epp betoltod alatta,valamint 1-1 tokos edzesnel a koffein-tyrosin kombo melle) a citrulin malate-t hosszabb tempoknal tudod hasznalni,elotte es kozben iszod (azt se kellene minden edzesnel,csak heti 1 alkalom amikor az erosebb tempod van 8K feletti persze)
ami meg jo lehet a hosszu futasok gyilkoljak a tesztoszteron szintedet 1ora feletti terheles (nalunk gyakorlatilag MINDEN edzes ) oda olcso es jo megoldas a Maca por 1.5-2gr embere valogatja,egy hetet adj neki mire megindul 3honap utan szunetet tarts (bio boltokban van 300gr 3800-4000ft az a best-buy a tablettas nagyon draga) a gyurmas teszto fokozokat nem ismerem,de azok nekem mindig dragak voltak
(egy-egy kura 12-15ezer ft) a ginseng is tud segiteni,csak dragabb mint a Maca,legalabbis nem talaltam eddig jo aron,na ennyi diohejbanThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
kolosanyi
veterán
válasz Polacheck #12783 üzenetére
A cipővel szerintem is jobban jársz.
deicide
A Biotech Endurance vonala viszont nem tűnik rossznak. Versenyre például az Energy Shot, több napos versenyeknél pihenőidőre meg a Recovery Gel egész ígéretes.[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
Körbenéztem énproteineméknél, durván felvitték az áraikat az egy évvel ezelőttihez képest. Így semmivel se olcsóbbak a szokásos Scitec, Biotech kombónál. Én egy sima közönséges tejsavófehérjét vennék, meg citrullin malátot, esetleg ha van pénz, akkor BCAA-t, de a tejsavó mellé szerintem nem szükséges. De mindez mit se ér egy kiegyensúlyozott étrend nélkül. A világ pénzét el lehet költeni egyébként ilyen vackokra és kérdéses, hogy megéri-e a belefektetett összeget. Ha minden áron a teljesítmény javítása és a versenyen elért minél jobb eredmény a cél, akkor talán, de csak hobbisportolóknak már nem hiszem. Én pont ezért álltam le anno ezekkel. Jelenleg egy multivitamint szedek és kész, a többit megoldom szilárd kajából. Mondjuk a citrullin malát mozgatja a fantáziám, azt szívesen kipróbálnám.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz kolosanyi #12779 üzenetére
Simonyi Balázs blogjában olvastam, ha jól emlékszem (bár nem biztos). Szeretem a cikkeit, szerintem jó blogot ír nagyon.
[ Szerkesztve ]
less qq more pewpew!
-
kolosanyi
veterán
válasz concret_hp #12775 üzenetére
Kérdés, hogy tudod-e, milyen gyorsan szívódik fel, és tölti fel újra a kimerült izomzatot.
(#12776) Polacheck
Ez a verseny közbeni aminosav bevitel nem is rossz ötlet.
A gyúrós topik meg... Ízesítetlen Impact Whey csapvízzel, mert az a kemény mi?[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Szerintem:
Standard feherjeturmix (nem spurie, hanem gyuros boltban nezz korul) minden edzes utan
Nagyobb igenybevetel utan/valtoversenyen feherje+szenhidrat a turmixba
Mostanaban par ultrasnal lattam, hogy ugyanugy tolnak glutamin/bcaa tablettat futas kozben orankent mint zselet, igy a feherje sem urul ki a szervezetbol fullra.Szerintem ezek a legfontosabbak. Alapvetoen a kakoscsiga vonalat viszont mindenkeppen kerulnem, az senkinek nem jo, sportolonak meg plane. Iso szerintem edzesre nem kell, de 2 ora feletti futasoknak mar jol johet.
less qq more pewpew!
-
kolosanyi
veterán
válasz deicide #12770 üzenetére
Ezzel a cuccal nekem személy szerint az a bajom, hogy tele van szőlőcukorral, ami azonnal feltornássza a vércukor szintet, majd ha felszívódott, hamar vissza is esik a kiindulási pontra, vagy még lejjebb is, ha van némi inzulin érzékenységed (ezt te tudhatod). Én már régóta nem voltam ilyen hosszú edzésen, max 2 óra volt, amit csináltam az utóbbi időben, azt kibírom még sima vízzel, de a hosszabbaknál azt szoktam csinálni, hogy előtte lassú felszívódású szénhidrátot fogyasztok. Zabpehely vált be nálam a legjobban, de szerintem bármilyen alacsony glikémiás indexű cucc jó. Közben persze jó ha van az embernél gyors cucc vész esetére. Futás szempontjából nem tudom megítélni ugyan, de röplabda edzések voltak 3-3,5 órásak is anno a válogatott edzőtáborokban, szerintem a táplálkozás hasonlóan működik a te esetedben is.
Az izmosodás meg abszolút lehet amiatt, hogy eddig kevés fehérjét vittél be, azóta meg novelted a beviteli értéket.
(#12771) bandus
Jól van na. Egyébként az is említésre került. Egyébként tudod, hogy engem nem a gyúrás érdekel, meg az, hogy hogyan dudorodik a jobb mellizmom belső részének alsó harmada, hanem a teljesítménynövelés. A "nem vagyok buzi" korszakomból kinőttem már rég. -
beltram
tag
Valaki rendelne esetleg valamit sportsshoes-ról?
Ezt nézegetem, vélemény?pace be with you
-
bandus
veterán
válasz kolosanyi #12769 üzenetére
de bazz, a tápkiegekről szólt a kérdés, te meg ideírsz egy litániát az edzésről, ami egy szóval sem volt megemlítve igazi fanatikus, bár csak tudnék ennyi idő után lelkesedni ezekért a dolokért, de én sajnos marhára beleuntam
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
deicide
veterán
válasz kolosanyi #12769 üzenetére
Köszönöm, jó kiindulás.
Izmot növelni valóban nem szeretnék, a jelenlegit szeretném nem elveszteni, azaz minden edzés után visszapótolni a megfelelő ásványi anyagokat, aminosavakat. Illetve ezáltal a regenerálódási időt csökkenteni és persze a sebességet még növelni kicsit úgy ahogy mondtad, hogy a hosszú távú teljesítmény rovására se menjen.
A hosszú távokra illetve mondjuk egy brutál félmaraton közbenre is kinéztem egy cuccot, ez jó lehet?
Van benne koffein isSzerk: akkor az lehetséges, hogy mivel csak most a télen kezdtem el edzés után sajtot és tejet fogyasztani és azóta nőttek látványosat a comb és vádliizmaim, olyan helyeken is, ahol eddig nem, az azért lehet, mert most végre kap megfelelő fehérjét edzés után a szervezet, azelőtt pedig nem?
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
kolosanyi
veterán
Előre szólok, regény, bocsi.
Ha izmosodni szeretnél, akkor ahhoz nagy izomfeszülést előidéző edzésre van szükség, ez váltja ki elsődlegesen az ingert a szervezetből. Illetve a táplálkozást tekintve fontos, hogy ne legyen negatívban a kalória mérleg, deficittel nem igazán lehet izmosodni. Plusz ugye magától értetődő, hogy megemelt fehérje bevitel kell hozzá, az általános nézet szerint olyan 2g testsúlykilogrammonkénkt. Azonban felmerül a kérdés, hogy a futóteljesítményed javításához van-e szükség pusztán izomtömeg növlésre. Szerintem az csak hátráltat. Ellenben erőedzésnek látom értelmét, kigyorsításokhoz mindenképp előnyös, viszont az a hosszú távú teljesítményt rontja. Ha megnézed a sprintereket, rengeteget edzenek súlyzóval, pontosan ezért. Ki is vannak pattintva rendesen.
Időszakosan viszont szerintem a hasznodra válik, ha erőre koncentrálsz, a mértéket kell megtalálni. Szerintem heti 1-2 erősítéstől a kigyorsító időszakban nem esik vissza a hosszú távú teljesítményed szignifikánsan, viszont rásegít a tempóra, ebben biztos vagyok. Ehhez fontos elkülöníteni az erőedzést a tömegnövelő programoktól, illetve az erőállóképességi edzéstől. Gyakorlatilag az adott gyakorlat intenzitása és a végrehajtott össz ismétlésszám határozza ezt meg. Intenzitást az erőedzés világában is százalékosan szoktak megadni, méghozzá 1RM x%-aként. Az 1RM (1 repeat maximum) az a nehézségű súly, amivel 1 ismétlést vagy képes végrehajtani. Tiszta erőnövelésre 1RM 85+%-ot szoktak mondani és 1-5-ös ismétléstartományt. Minél nagyobb a százalékos arány és kisebb az ismétlésszám egy sorozatban, annál inkább az idegrendszer kapja a stimulációt és lesz erőspecifikus az edzés. Ez hogy néz ki a gyakorlatban? Válassz ki egy gyakorlatot, amiben maximum 6 ismétlést lennél képes végrehajtani és abból csinálj 3-5-öt annyi sorozatban, amennyit még szabályosan meg tudsz csinálni komolyabb teljesítmény romlás nélkül (általában 5-6 sorozat). Kiemelném még, hogy ezt saját testsúlyos gyakorlatokkal is kiválóan végre lehet hajtani, hisz a saját testsúly is súly.
Én például egylábas guggolás variációkat és kitöréseket szoktam csinálni lábra, valamint egylábas vádlizást. Régebben csípőemeléseket és az úgynevezett "glute ham raise" nevű gyakorlatot is sokat csináltam, de mostanában nem foglalkoztam velük. Ezek általában széles körben ismert és alkalmazott erősítő gyakorlatok, tele könnyítési és nehezítési lehetőséggel.
Táplálkozást tekintve meg szerintem érdekes a helyzeted. Például a sima tejsavó fehérje nagy mennyiségben tartalmaz BCAA-t, ergo ha edzés után megiszol 1-1 tejsavó turmixot, nagyjából be is vitted a szükséges mennyiséget. Ebből ajánlom a Myprotein Impact Whey nevűt, a fél gyúrós topik azt issza, ár/érték arányban kiváló. Mellé a citrullin jó dolog, én mostanában szeretnék venni egyet, eléggé ki tudja tolni a savasodást állítólag, én még nem próbáltam. Koffeint érdemes még szerintem alkalmazni, én főleg zöld és fekete teából, valamint kávéból szoktam bevinni. A teának van egy olyan pozitív tulajdonsága is, hogy immunerősítő, nyugtató hatása is van, valamint a zöld tea erőteljes vízhajtó is, szóval pár kilót még le is dobhat rólad. A többihez nem tudok hozzászólni, nem próbáltam őket.
-
deicide
veterán
válasz tomcica #12766 üzenetére
Hát igen, ki mit szeret. Csak kérdés, hogy másféle táplálkozással/kiegészítőkkel mire lehet képes. Pár napja beletettétek a bogarat a fülembe ezekkel a nem tiltott teljesítményfokozó dolgokkal.
Most körülnéznék boltokban, mit kellene vennem, ha azt szeretném, hogy később fáradjanak az izmok, jobban bírjam tüdővel/pulzussal és hamarabb regenerálódjanak?Amiket írtatok:
BCAA
Citrulin-malát
Koffein
Tyrosin
L-Carnitinszerk:
találtam egy ilyet Spuriban:Amino 12500:
1100 mg BCAA
2000 mg L-ornitin
2000 mg L-argininB6 vitaminnal és pantoténsavval dúsítva
praktikus és kézhezálló.
Ez sajt/tej helyett fehérjepótálsra, izomépítésre jó? Ilyet minden edzés után érdemes, vagy csak a keményebb edzések/versenyek után?[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #12765 üzenetére
a masik ami erdekes,hogy a 400-n gyorsabban "oregednek" ott ugye 54.99-et toltam osszel edzesen,gondolom versenyen menne ugyanaz most...azt pedig a M35 2. es 3. helyezettje futja,par evvel fiatalabbak,M40-ben 59mp egybol,annyit az ember nem lassul egy ev alatt ha megfeleloen csinalja,max 1% kiveve ha az eletvitele miatt (vagy serulesek kinek mi epp) rohamosan romlik a gyorsasaga es nem tudja visszaepiteni
en valtig allitom,hogy a 20eves husmentes etrendem az en testemet fiatalosan es rugalmasan tartja (melle az organikus etelek,joga,meditacio plusszban) amit nem akarok altalanositani,NEKEM mukodik es elonyomre valik,masnak meg a hus ad erot ez reszemrol okes,mindenki azzal taplalkozik amivel akar (khh...khhm japan tini szuzlanyver stb.)
-
tomcica
Topikgazda
kozbe rajottem hogy nem,van egyetlen 1975-os 08.11. szuletesu rudugro M35 kategoriaba esett,pont az en esetem augusztusi,ugyanaz az ev,de meg nem toltotte be,na ezt is tudja az ember....akkor erdemes a tavaszi fedettet elesitesre es felmeresre hasznalni M35 kategoriaba,es ugyanabban az evben ha van osszel kulteri OB azon mar M40-ben rombolni
ezen a versenyen az M35-os kategoriat 2.10-el nyertek,nekem 2.05-os idom van oszrol,iden is meg tudom futni az tuti (remenykedem 2.03-ban is) az M40 meg 2.17 azt barmikor edzesen bemelegites nelkul is
na de konnyu igy utolag,el kell menni benevezni es kifutni,addig csak fust es tukor
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
na egy ilyenre 40evesen szivesen elmennek,mar csak azt kell kideriteni,hogy ha mondjuk 2016 tavasszal van en meg nyar vegen toltom a 40-et akkor milyen szabaly van ervenyben,mert itt felenk eleg ha abban az evben szulettel (ez esetben 1976)
800m jol is hangzik
-
kolosanyi
veterán
válasz concret_hp #12759 üzenetére
Ez igazolja azt, amit mindig is tudtam. Rövid távokon tudom tartani a lépést a mezőnnyel, de hosszabb távokon nem vagyok jó.
(#12760) Gergőke88
Nem, soha. Amíg versenyeztem gyeekkoromban, addig 50-100 m-en indultam mell és gyors volt a számom (illetve inkább mell). Ennek ellenére egyszer sikerült dobogóra állnom háton, de az szerencsésen jött ki, amúgy utálom.Ennek ellenére lehet, hogy egyszerr kipróbálom magam. Mellben szerintem le tudnám úszni, az abszolút nem fárasztó még gyorsabb tempóban sem. Most például mellen 550 m volt a 12 percem, 1 km-en meg ugyanúgy 24 percet mentem, mint gyoson, de a mell az csak lazázás volt, sokkal jobban is kiúszhattam volna.
Mindenesetre nekem mára táv teljesítése is nagy szó lenne. De most beletetted a bogarat a fülembe.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz kolosanyi #12756 üzenetére
amúgy itt is kijön a különbség a tipikus távokban, 12p alatt kb. 600-625 nagyonmax (pihenten és stb) 650m-t tudnék úszni most, ami szinte ugyanaz hozzád képest, 2000m viszont szerintem most olyan 41p körül lenne, ami a 48-hoz képest már különbség azért.
de edzésen is van olyan, aki 50-100m-n sokkal gyorsabb nálam, 200 kb. egál 400on meg már gyorsabb vagyok és kb. ugyanakkor kezdtünk gyorsúszást tanulni
vagy fullba vagy sehogy :D
-
kolosanyi
veterán
válasz concret_hp #12757 üzenetére
Szoktak. Van jópár külföldi hivatkozás is erre vonatkozóan. Pár hónapja úszok újra heti 1-szer és végre a "jó" besorolást sikerült elcsípnem.
Úszásnál nagyon komoly tud lenni az ilyen interval-szerű móka. Úgy be tud savasodni mindenhol az ember, hogy utána alig bír kimászni a medencéből. Azt szokták mondani, hogy az úszás az laza aerob sport, hát akik szerint ez így van, megcsináltatnék egy olyan edzést, mint amit említettél. Csak mondjuk pillangóval, hogy még kerekebb legyen a történet.
-
concret_hp
addikt
válasz kolosanyi #12756 üzenetére
úszásnál szoktak mérni coopert?
múltkor edzésen nyomtunk 10*100m-t ilyen 20mp pihikkel közte az is vicces tud lenni, 1et ki is kellett hagynom
tegnap annyi hűtős sütit ettem h megint sz@rakodik picit a torkom pedig ilyesmivel sosem volt bajom... öregszem biztos
vagy fullba vagy sehogy :D
-
kolosanyi
veterán
Ma nagyon adta az úszás. 48 perces 2k, 575m a cooperen, 60 perc alatt 2300 m a melegítéssel és a levezetéssel összesen. Zsír volt.
Azért az durva, hogy itt többen foglalkoznak az úszással, mint az úszós topikban, ezért jobban megéri inkább ide írnom.
-
Apollo17hu
őstag
válasz bandus #12754 üzenetére
Három cipőm van (Nike Free 3.0, Skechers GOrun ride, Adidas Raetikon), mindegyikben éreztem már zsibbadást (pedig a Skechers szerintem széles cipő). Szerintem a cipőkötési technikámon elég lesz változtatni. Mindig befűzöm az oldalsó két lyukba is, ami a bokát fogja, talán ez lesz a baj.
-
bandus
veterán
válasz Apollo17hu #12753 üzenetére
ebben az esetben a cipőd nem megfelelő, valami szélesebb darabot kell nézni. néha nekem is zsibbad a lábam a fujitrainerben, de azért tűrhető a dolog.
-
Apollo17hu
őstag
Voltam futni, nektek volt igazatok, szorosan kötöm a cipőfűzőt, azért zsibbad a lábfejem 7-8 km után.
Most az erősebb lábamnál szokásosan, a gyengébbnél pedig lazábban kötöttem a cipőt, és a végére csak az erősebb lábamban kezdtem zsibbadást érezni.Mondjuk a laza kötés már tényleg annyira laza volt, hogy sprintet nem igazán próbáltam volna meg benne az elején, mert lehet, lerepült volna a lábamról a surranó.
A sótabi/magnézium viszont továbbra is érdekel, mert nyáron a hőségben próbálkoznék ilyesmivel.
-
bandus
veterán
válasz Polacheck #12750 üzenetére
félmaraton után volt olyan 70% környékén, szóval igen, az a 6 óra körüli üzemidő lehet reális, a 8-at szerintem nem bírná. még egy indok, hogy befejezzem 6 órán belül az ironman 70.3-at
[ Szerkesztve ]
-
-
kolosanyi
veterán
-
Aristeus
tag
válasz tomcica #12745 üzenetére
@tomcica: Fiatal vagyok még, 191-ig simán ment tegnap is a pulzus. Házi verseny volt, egy kisebb emelkedőn az edzés végén a helyi amatőr csapattal. (Mondjuk az már tényleg a vége, még 15 mp azon a tempón/pulzuson és ott hányom el magam) Szóval akkor azt jelenti, hogy 176-181.
Képlet alapján is kb. stimmel:
Zone 4: 164-177 BPM (Economy) (anaerobic)
Zone 5: 178-191 BPM (Speed) (anaerobic)(#12743) deicide: Akkor végre összefuthatnánk majd ott. Sok sikert a célhoz, nem lesz hűvös valószínűleg...
Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Aristeus #12742 üzenetére
ha 7K a cel akkor az eros tempos,alul anaerob hatarat surolva lenne a legjobb csinalni,mert attol gyorsabban felesleges,kigyorsitasnak viszont tokeletes....ez nagyjabol 180-as felso pulzusnal -10-15-ot jelent (165-170)
szoval nem ami a csovon kifer,de azert mar igen eros iramThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Alg
veterán
válasz Polacheck #12741 üzenetére
Neeem, az nekem még sok lenne, talán 1-2 év múlva eljutok odáig... (Igazából egy Cortina vagy hasonló nem túl hosszú magashegyi trail vonz igazán) - idén kiélem még magamat (aszfalt-)félmaratonokon, aztán már inkább a távot lenne jó növelni szép lassan.
Apropó UTH, Olipapa megosztott néhány okosságot ultra ügyben.
KH-n mi is megyünk, tavaly ősszel (wizzen talán?) 3. lett a céges csapat, ott még nem futottam - idén benne leszek, 30 perc környékére szeretném a 7k-t levinni.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
deicide
veterán
-
Aristeus
tag
válasz tomcica #12738 üzenetére
@tomcica: Egyrészt mostanában kicsit elvarázsolt a terepfutás, viszont az utolsó ilyen futásomnál rá kellett jöjjek, hogy nagyon szánalmas a teljesítményem a nagyobb dombok megmászásakor. Jó lenne abban fejlődni, hogy mire felérek egy nagyobb tetejére ne szálljon el a pulzus teljesen.
Másrészt június 14-én lesz a K&H mozdulj! maraton- és félmaraton váltó, ahol idén is céges csapattal indulunk és jó lenne a tavalyi időmet (7K - 33:09) megdönteni.
Pont 12 hét van még addig, gondoltam összekötném a kettőt. Dombedzés a gyorsítás miatt, valamint a hétvégi hosszúak továbbra is terepen, szintesen mennének. Ennek tükrében szerinted hogyan kellene futni a dombokat, mert arról nem szeretnék lemondani, most jön a tavasz és csodálatosak lesznek a környék erdei mezei útjai.
(#12739) Polacheck: Majd írj pár sort, hogy milyen is a másik oldalon lenni, segíteni a futókat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Valaki vasárnap a vértes terepmaratonra?
Jelentkeztem segíteni, ha már futni nem tudok, akkor legalább a futás közelében legyek Illetve legalább egyszer megnézem milyen ez a másik oldalról
less qq more pewpew!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Aristeus #12737 üzenetére
Mit szeretnel epiteni vele,sima alap tempot vagy a gyorsasagi allokepesseget,mert nem egyforma a pulzuszona/iram a kettonel?! Vagy csak a dombokat,terepet szeretned jobban futni a jovoben?
-
Aristeus
tag
válasz tomcica #12727 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Azt hiszem pénteken kinézek Szőlőhegyre, egy kis létrás dombedzésre...~750m maga a domb az aljától a tetejéig. 250m-500m-750m-500m-250m -es létrára gondoltam, pienőnek meg annyi időt, míg visszaérek a domb aljára. Aztán ha jól megy ebből a létrából lehet csinálni kettő, hármat, ötöt...
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz tomcica #12733 üzenetére
Nem is tudom hogy csináltam ezeket anno.
Jó, akkoriban azért egész más edzésterhelés ért. A heti 10-15 óra edzés mindig megvolt, kivéve ha sérült voltam, és ennek a nagy részében a lábam folyamatosan dolgozott. Akkoriban bele se gondoltam ebbe, de egy rövid, 50-60 perces meccsen kb 300 felugrást hajt végre egy center (én az voltam). Edzésen ennek a többszörösét is, és akkor még ott vannak az alapozó, erősítő időszakok, nem csoda, ha sokkal atletikusabb voltam a mostaninál. Ha most meg kéne csinálnom 600 felugrást, szerintem a felénél magzat pózt vennék fel és várnám, hogy kivigyenek az öltözőbe.Persze cserébe sokkal erősebb a felsőtestem és vagy 15 kilóval több izom van rajtam az akkorihoz képest. Valamit valamiért.
-
tomcica
Topikgazda
válasz kolosanyi #12732 üzenetére
annak az 1.17-es 400-nak nagyon laza mozgassal kell hogy tortenjen ahhoz,hogy 59 menjen maxra,de nem lehetetlen ha tovabb gyorsitod magad
3200-hoz nem fuzok semmi,az maaaas vilag
-
kolosanyi
veterán
válasz tomcica #12729 üzenetére
Egyszerűen az utolsó kettőt meg akartam húzni, nem akartam hazavinni, ami bennem van, maradjon csak a pályán. Otthon ráérek kipihenni magam.
Mindenesetre nem tudom, mennyi lehet még ebben, eléggé max közeli volt az utolsó kettő. Aztán lehet, hogy nyár végére ismét el tudom érni a válogatott korombeli 59 másodperces rekordomat 400-on, meg a 12:30-as (30 valahány, nem emlékszem pontosan rá) 3200-at. Annak örülnék, de az azért a jelenlegi formámtól messze van.
(#12730) deicide
Lol.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz deicide #12730 üzenetére
Latod ezek a finomhangolasok az edzes teren,kaja,hidratalas,regeneracio,bemelegites,ejakulacio stb. (kozeptavos max terhelesre idonkent ha kell koffein,tyrosin es L-carnitin hogy a pulzus fel tudjon menni a csillagos eg fole,de oda kell figyelni a nagy versenyeken a koffeinre,mert meg van hogy mennyi lehet a veredbe,aztan nehogy az legyen,hogy egyszer csak jonnek az oltozobe vizeletmintaert,te meg az otodik edoschodat huztad le - viccelek tabletta kell 50/100mg hogy lehessen rendesen adagolni,de ezt nem tolem tudjatok ha kerdezik )
-
deicide
veterán
válasz tomcica #12724 üzenetére
Engem már rég megvertél volna.
Az én bemelegítésem a 4 maraton előtt az volt, hogy kiszálltam a kocsiból, rajt előtt elkocogtam a vécéig sarokemeléssel, vissza a kocsihoz az övtáskáért térdemeléssel, szumma 200 méter, aztán beálltam a rajthoz és indulás.
Mondjuk csak 4:20-akkal indultam, semmi extrém terhelés, az első 2 kilin bőven bemelegedett a rendszer.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
tomcica
Topikgazda
válasz kolosanyi #12728 üzenetére
a "lenyeg" rendben volt,az az 1.17es bele is karcolt szepen,mert nincs aranyba a tobbivel,szoval van ott meg potencial de lehet az elso 2db azert nem porgott annyira,mert azon melegedtel be,az meg tiszta resztav pazarlas,na nem baj,csak mondom...5x80-85-os egyforma 400-al se lenne semmi baj,ugy hogy az elso alatt melegedsz be,a vege meg mar szinte konnyu ugy porogsz
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz beltram #12722 üzenetére
Köszi.
(#12724) tomcica
Mindig úgy melegítek, ahogy röpis koromban megszoktam. Némi séta, párszáz méter könnyű kocogás, utána térdemeléssel, sarokemeléssel futások, sasszé, szökdelések, utána egy kicsi gimnasztika, körkörös mozdulatok minden ízületnél, méréskelt nyújtás, stb. Ez úgy negyed óra szokott lenni és utána szoktam indítani a trackinget. Ezután szokott jönni a fő tevékenység, csak alacsony intenzitással egy darabig és utána kezdek bele a rendes edzésbe (most a 2 km döcögés volt az, erőedzésnél 1-2 könnyebb gyakorlat).Most csak arról volt szó, hogy bár bevizeztem a pántot, de mire kiértem a pályára, megszáradt. Amúgy ha nem mondod, fel se tűnt volna, mert az elejét nem is figyeltem, csak a lényeget.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Aristeus #12726 üzenetére
igen 10-12het embertol fugg,letran ertettem pl 200-400-600-1000-600-400-200 vagy barmilyen mas kombinaciot akar hosszut is ha akkor a a domb 600-800-1000-1200-1000-800-600 stb. lehet csak egyik felet is a letranak az elso ket hetben lentrol fel,vagy fentrol le (akar cserelgetve) piheno 200-400m (1-2.5perc) pl: 200-400-600-1000 vagy pont forditva 1000-600-400-200 ,erthetoen a 200-400 utan 200piheno a tobbinel 400
[ Szerkesztve ]
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz Aristeus #12723 üzenetére
en max a tavolsag v. az emelkedo elessege miatt szednem igy szet,pl. tul hosszu es csak bizonyos tavot szeretnek futni,vagy bizonyos resze meredekebb,esetleg letrat futok rajta
-
tomcica
Topikgazda
-
Aristeus
tag
Lenne egy dombedzéssel kapcsolatos kérdésem. Már több helyen láttam/olvastam, hogy egyesek a dombedzéseket, lépcsőfutásokat szétszedik. Úgy értem, hogy pl. 3 vagy 4 részre bontják szét az adott emelkedőt. Először megfutják mondjuk a 1/3-áig, majd vissza le futnak, utána a 2/3 jön, megint vissza, végül fel teljesen a tetejéig. A kérdés az lenne, hogy ez a fajta szétszedés miért/mire jó? Mikor van értelme ennek a futásnak? Egyfajta ráhangolódás/könnyítés lenne a dombedzésekre?
-
kolosanyi
veterán
válasz bandus #12720 üzenetére
De elvileg tudja, csak most én bénáztam el valamit. Ez a szombati edzésem volt, dombrésztávoztam, itt ugyan manuálisan állítottam be edzés közben a Quick Menuből a résztávokat.
Egyébként mennyit nézted az órát ehhez a pulzusos mókához?
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz kolosanyi #12719 üzenetére
nem rossz, nem rossz ezek szerint résztáv funkciónál csak jelez hanggal, hogy mikor jön a gyors rész és mikor a pihenő? ahogy nézem az automatikus köröket hozzá kell állítani ebben az esetben manuálisan.
én ma tovább nyomtam az alacsony pulzusos mókát, egész szépen sikerült taratni a megcélzott 4 ütéses tartományt. célom, hogy ezt rövid időn belül még lejjebb vigyem, hogy elérjem a 140-144-es tartományt stabilan, értékelhető tempóban [link]
-
kolosanyi
veterán
A héten Kaposváron vagyok, úgyhogy ma este lenéztem az atlétikapályára és csapattam neki. 5x400 (R200) + bemelegítés és levezetés. Előre beállított résztávozás volt a Flow appon keresztül, de valamiért az M400 nem úgy mérte a távokat, ahogy szerettem volna, csak km-ekre bontva mutatja az eredményt, de azért a grafikonon húzogatva a csúszkát, látom az időeredményeket. 1:30 - 1:29 - 1:30 - 1:17 - 1:22. Nem hiszem, hogy többet bírtam volna, pláne az utolsó kettő után, ott durván kipurcantam, de azért jól esett.
A feltöltött képek meg...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz gombi01 #12713 üzenetére
Na jó, most már nekem is mennem kell, ezt nem lehet kihagyni
4:30-al talán tudok is menni vagy 10km-t, bár ilyen "nyúl" után lehet még 30-at is
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
-
deicide
veterán
válasz gombi01 #12706 üzenetére
Nekem nincs különösebb tervem (azon kívül, hogy egy rózsaszín, 2 számmal kisebb futósgatyában kell teljesítenem ), viszont jön egy ismerősöm is, de szerintem neki is jó lehet a 4:30, mert Vivicittán 1:30 környékét tervez.
-
gombi01
tag
válasz deicide #12693 üzenetére
(#12693) deicide:
én is pont így vagyok vele eszek ami jólesik, persze vitaminokat azért tolok biztos ami biztos.
A Velencei tókerülőn nincs kedved segíteni ? Meg kellene próbálnom végig 4:30-al, mivel Neked ez utazó sebességed gondoltam mehetnénk egymás mellett (szembeszél esetén mögötted )"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
beltram
tag
válasz bandus #12702 üzenetére
Óravásárláskor én is nagyon nézegettem ezeket a refurbished garminokat, de végül lebeszéltem magamat róla, túl sok negatív vélemény volt. Persze ki lehet fogni egy jó darabot, de olvastam olyat, hogy volt aki a 2., 3. csere után kapott használhatót, a visszaküldözgetést itthonról pedig elég körülményes és drága megoldani, hiába a garancia.
pace be with you
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Apollo17hu #12699 üzenetére
Futás közben valamennyire megdagad az ember lába. Lehet ami cipő felvételekor pont jó, az egy idő után elkezd szoros lenni és nyomni valamit. Persze ettől még nem biztos hogy ez az oka, de elképzelhető.
-
kolosanyi
veterán
válasz Polacheck #12695 üzenetére
Azért én ezt nem próbálnám ki, de vannak újhullámos trendek.
Én ezzel az időszakos böjt dologgal se értek egyet, pedig nagyon trendi mostanában. Próbáltam, de egyszerűen képtelen vagyok annyi kalóriát bevinni, hogy fedezzem a szükségleteim ha fél nap nem eszem.
(#12701) bandus
Nekem nagyon furcsa volt ilyen lassan hosszú távon csoszogni. Egész életemben magas pulzuson futottam előtte, szóval idő volt kicsit megszokni. De a résztávos edzéseket jobban szeretem.[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
[link]
innen rendelve kb. 57k-ra jön ki a forerunner 610, postával, vámmal együtt."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz kolosanyi #12700 üzenetére
én ma elkezdtem próbálkozni az alacsonyabb pulzussal. hát beletelik még egy kis időbe, amíg rá fogok érezni, hogy tartsak egy bizonyos értéket és ne folyamatosan az órát bámuljam, de azt hiszem talán, hogy nem lehetetlen, és ha jobban odafigyelek valószínűleg fogom tudni lejjebb is vinni kicsit még ezt a 151-es értéket a hosszú futásoknál. az edzés: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest