- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hieronymus: Három júniusi képem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
Kimmuriel #427 üzenetére
Az Antec P180 tényleg műanyag oldallapos? Ez komoly?
Sőt, a teteje és az előlapja (ajtó) is...
Úgy kell elképzelni, hogy ez egy hangszigetelő szendvics-szerkezet: a két műanyag réteg között van valami hangelnyelő réteg, meg talán fém is, de ez nem biztos.
Nem kell megijedni: nem valami recsegős-hajlós gagyiról van szó. Belülről jobban is néz ki sokkal, mint az R3-ban levő szivacs... A fémhez képest egyetlen hátránya szvsz a kényes felület. -
Egon
nagyúr
válasz
Kimmuriel #420 üzenetére
Akkor én is megírom tapasztalataimat.
Szintén Define R3 tulaj lettem, nekem is z0d1ak segített (ezúton is köszönöm neki).A régi házam egy Antec P180B volt. Két okból szántam rá magam a cserére: egyrészt le akartam költöztetni a gépet a "helyére" (a számítógép-asztalom jobb oldalán lent van egy rekesz a gépnek), de oda csak 50 cm alatti házak férnek el. Minőségi, hangszigetelt házat nem találtam 50 cm-es magasság alatt, csak az R3-at. A másik tényező pedig a hangszigetelés volt: a P180 szubjektíve túl sok zajt engedett ki magából (legalábbis az elődjéhez, az Acousticase C6607-es versenyzőjéhez képest); bíztam benne hogy a Define kuckója jobban teljesít ezen a téren. A továbbiakban jórészt a P180-nal összehasonlítva fogom taglalni a cucc tulajdonságait.
A ház kívülről eléggé rendben van. Tetszik, hogy fém az oldallap: a P180-nál műanyag egyrészt már attól karcosodott, ha szúrósabban ránéztek, másrészt az ujjlenyomatok virítottak rajta (ráadásul nagyon nehezen voltak eltávolíthatók). Pozitívum az is, hogy nincsenek az ajtó mellett szellőzőrések, mint a P180-nál (ahol sok zaj kijött). A bekapcsoló gomb és az USB aljzatok a ház tetejére kerültek. Ez lehet pozitívum és negatívum is (nyilván függ a ház elhelyezésétől is). Mindenképp értékelendő, hogy a bekapcsoló gomb használatához nem kell kinyitni az ajtót (bár már vagy 10 éve billenytűzetről kapcsolom be a gépeimet). Tetszik, hogy raktak előre E-SATA kivezetést.
Negatívumok. A kék led túlzottan erős, idegesítő. A reset gomb kézzel megnyomhatatlan (a P180-nál még pont jó méretű volt). Rakhattak volna az USB aljzatok mellé FireWire csatlakozást is (a la P180).Ami a belső megvalósítást illeti. Értékeltem, hogy a kábeleket el lehet vezetni az alaplap alatt. Jó ötlet a ház aljáig érő merevlemez-keret. Nagy pozitívum, hogy 90 fokkal elforgatva lehet berakni a vinyókat. Így sokkal több hely marad a hosszú vga-nak (P180-nál gázos volt a helyzet). Arról nem is beszélve, hogy nem tesz jót a vinyók hangjának, ha élére állítva kell őket beszerelni (lásd P180, alsó rekesz). Nagyon értékelendő az is, hogy a júzerre bízzák, hogy inkább hűteni akar ezerrel, vagy csendes házat szeretne (és ennek érdekében, hangszigetelt lemezekkel le lehet zárni az oldallapi és a tető levő szellőző nyílásokat). Talán ez volt az a paraméter, ami a legjobban tetszett. Szubjektíve csendesebb mint a P180 (bár a különbség szvsz marginális).
Jöjjenek a negatívumok. Az oldallapok rögzítése elég gáz (mint egy 5K-s házban). A P180 sokkal jobb volt ezen a téren. A gumikeretek tényleg kiesnek, ha csak ránézek már attól is. Nem értem, miért nem ragasztották be a helyükre őket. (Mondjuk annyira nem idegesített: elég gyorsan rájöttem, hogy lehet pillanatok alatt visszarakni). A ház legaljában, előre szerelhető venti kicserélése kész rémálom. Szomorúan láttam, hogy nem koppintották le a P180 külön kivehető porszűrőit sem. Lehet hogy egyedi hiba, de az egyik ajtó (ha jól rémlik a felső) beragadt, egy fél óráig szenvedtem mire sikerült kinyitni. A hangszigetelés átka, hogy meglehetősen melegszik a cucc (csak két házszellőztető ventivel használva (800 RPM-es S-Flex ventik)).Summa summarum: jó kis ház, nagyszerű ötletekkel, és apróbb (de az árcédulához mérten idegesítő, már-már amatőr) hibákkal.
-
zodo
nagyúr
válasz
Kimmuriel #339 üzenetére
Jól látod, mATX méretű a Define Mini. Kérdéses alaplap pedig ATX-es.
Szerk:
Most nézem ezt a Define Mini beszámolót, ebben viszont Mini-Itx lapot szereltek.
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest