Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37752) Qorthral


Qorthral
őstag

Btw szerintem kissé elbeszéltek itt egymás mellett. Mindkét oldal mondandójában van igazság, de valahogy senki nem látja azt meg a másikéban, csak a sajátját erőlteti.

Vettel idei teljesítménye parádés, akármennyire is jó a kocsi és gyenge/elnyomott a csapattárs, a futamokat meg kell nyerni, a leggyorsabb köröket is meg kell futni, magától nem ér körbe az autó. Volt már az F1 történetében sok az idei RBRhez hasonlóan domináns autó, mégsem nagyon volt senki, aki ennyire tudott volna élni a technika adta lehetőséggel, mint Vettel. Ezt pedig nem elismerni súlyos elvakultságra/vakságra vall. Nagyon rendben van a srác idegileg, fejben, fizikailag, mindenhogy. A csapat hibátlan munkát végez mögötte és Vettel idénre összeszedte azt a plusz pár tizedet (ill. Webber veszítette el), ami ahhoz kell, hogy az egyetlen embert könnyen lerázza, aki hasonló képességű autóban ül, mint Ő.

Ugyanakkor mondhatjuk, hogy szerencséje van, hogy "csak" egy Webber a csapattársa, hiszen pl Senna vagy Prost kb az év összes futamát pole-ból nyerte volna 88-ban, ha nem épp a másik zseni a csapattársa... Ha Vettel kapott volna idén egy Hamilton/Alonso erősségű csapattársat, akkor más lenne a leányzó fekvése. Akár még 2007 története is ismétlődhetett volna, RBR 2 szék között a pad alá. De nem kapott. Lényeg a lényeg, a feladatát közel tökéletesen végezte. Tökéletesebben, mint hasonlóan jó helyzetben eddig bárki.

A másik oldal védelmében szólva ugyanakkor az is jogos, hogy egy ennyire domináns autóval egy alulmotivált/visszafogott csapattárs mellett nyerni zsinórban a futamokat nem olyan nagy dolog. Elvileg persze, gyakorlatilag dehogynem. Szóval jogos kritika Vettel felé, hogy bizony még bizonyítania kell. Az évek majd megmutatják, hogy neccesebb helyzetekben mit tud. A linkelt előzésektől én pl nem estem hanyatt, jellemzően sokkal frissebb gumin/gyengébb autók ellen/első körben elért előzésekről van szó. Van köztük szép, de személy szerint nekem még ilyen téren bizonyítani kell Vettelnek, mert hasonló erejű autók esetén túl sokszor láttam már beragadni ill. két esetben balesetet okozni.

A Vettel fanok szerintem vegyék elismerésnek a sok kritikát, mert mindig a legjobbakat kritizálják a legtöbben. Olyan úgy sem lesz, hogy ne kötnének sokan bele valamibe. Schumi, Senna, Prost kapcsán is rendre felmerülnek az érvek/ellenérvek miért volt jó/nem jó, szóval sosem lesz ez másképpen Vettel esetében sem.

[ Szerkesztve ]

PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :))

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.