Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
c.zsolti
őstag
Az AMD felhagy a Ferrari támogatásával. [link]
-
Oliverda
félisten
-
ronaldo
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Így történt, de ez konkrétan nincs összefügésben a gumimizériával
Persze a sértett nagy fanatikus szurkolók szemében nyilván ott van a hatalmas szálka és összefolynak az események, de ott már más probléma is van 
-
ronaldo
őstag
Az meg még eszembe jutott a futam (meg időmérők) kapcsán, hogy érdekes módon ha hamiltonos belső kamerát mutatnak akkor 6 kanyarból legalább egynél csúnyán füstölősre fékezi a gumit. Ez nyilván nem tesz jót neki...
Namármost... ez vagy puszta véletlen és a televíziózás velejárója, vagy pedig a körönként tutibiztos 1-2 gumipörkölés megvan.
Lehet valamelyik kamionversenyből kellene neki kerekeket hozni, azoknál egy csere elég lenne versenyenként.

-
ronaldo
őstag
Az egységes elektronikát az összes csapatnak pedig a Mclaren osztja. Ezzel mi a helyzet?

S ez inkább lehetne kényes kérdés, mint ez a gumimizéria. Nyilván akkor nem folytak a Mclarennél a könnyek amikor az egygumi/verseny szabály miatt gyakorlatilag kapitulált a Bridgestone és a Ferrari egy teljes szezonon keresztül.
-
30z.Samu
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
Mindenkinek van olyan pálya, ahol jobban tud teljesíteni, mint a többiek. Massának ez a Török pálya. Nem jelent ez semmilyen gondot, max annyiban hogy elhalászott Kimitől pontokat.
-
gV
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
az Iceman bosszus? sztem te kevered vkivel
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Nyer Monaco-ban majd Montreal-ban ismét, és az idény végén VB lesz Raikkonen előtt azzal a 2 ponttal amit tegnap zsebelt be vele szemben.

-
soulcube
aktív tag
Jövőre nem lesz Francia GP [link]
Folytatás valószínűleg Párizsban 2010-ben. -
hunnylander
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
"Az igazan pozitiv dolog, amit itt tapasztaltunk, hogy megverhettuk volna a Ferrarit" nyilatkozta Whitmarsh vasarnap.
"Lewis ugy jon el innen, hogy ment egy jo versenyt Spanyolorszagban, majd egy eros es elkepesztoen gyors versenyt itt, Torokorszagban""Most jon Monaco, ahol ugy gondolom versenykepes autonk lesz... nagyon kemenyen dolgoztunk, biztos vagyok benne, hogy masok is, de ez egy olyan palya, amelyet mindket pilotank kedvel"
"Lewis nyert ott Forma 3-ban, GP2-ben es mar tudott volna nyerni tavaly is egy F1-es autoban, es nagyon lelkes lesz, hogy iden mar meg is csinalja."
-
hunnylander
őstag
Szerintem a Bridgestone ugyet lezarhatjuk, en mar elmondtam a velemenyeimet, erveimet, ha valakinek kerdese van olvasson vissza; mar biztos, hogy megvalaszoltam, nem akarom tovabb ismetelni magam.
McLaren bullish on chances for Monaco
"The really positive thing that comes from here is that we could clearly have beaten Ferrari," McLaren chief executive Martin Whitmarsh told reporters at Istanbul Park on Sunday.
"Lewis has come away from here having done a good, solid race in Spain, a strong race and an extraordinary sprinting race here in Turkey.
"He's going to Monaco now, where I think we'll have a competitive car... we've worked pretty hard as I'm sure the others have done but it's a circuit that both of our drivers like," he added.
"Lewis has won in F3 and GP2 there and clearly feels he could have had a crack at winning last year in an F1 car and will be very keen to do that this year."
-
lsc
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
1. Képzeld azért olvasom ezt a fórumot , mert nem tudok angolul . Tudom nagy hiba , viszont pontosan ezért olvasom ezt a fórumot , magyarul .
2. Ez a bridgestone kijelentés meg egy kicsit sántít , akkor a 19 másik pilótát veszélyeztették , mert nem szóltak nekik , hogy 3-szor kell kiállni ? Szerinted hihető ? Szerintem ennyi volt a merciben most /főleg hamiben/, a következő versenyt meg meglátjuk . Kimi miért nem fogta a gumira ? A verseny után még kovát sem emlegette fel , hogy a rajtnál mit művelt , a mostani futamon ennyit tudott , kész . Igaz sokkal egyszerűbb mindent a másikra fogni , csak azzal nem lehet nyerni . -
Oliverda
félisten
Erről lemaradtram. Nos szvsz tényleg kedvez, de csak azért mert már 9 éve egymás kezét fogják. Anno 2001-ben amikor a McLaren Michelin-re váltott az volt a nem hivatalos indoklás, hogy a Bridgestone már túlságosan is a Ferrari kénye és kedve szerint gyártja a gumikat, és nem igazán veszi figyelembe a többi csapat érdekeit. Ha a Michelin maradt volna akkor pedig a Renault lett volna/lenne előnyben. Ezért kellett volna egy haramadik gyártót választani 2007-től, na de ugye itt komoly érdekeltségek és pénzáramlás van a háttérben.

mod: Persze nyilván mindkét félnek megérte a dolog mert nagyrészt ezzel az exkluzív együttműköséssel zsebeltek be pár sétakocsikázós címet.
-
shev7
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Hadd idezzek ujra a kolegatol:
"A Bridgestone sz*r es kedvez a Ferrarinak. Komoly erdekeltsegek es penzaramlas van a hatterben, nem kerdeses."
Ok persze, ebben a mondatban nincs benne, az a szo, hogy direkt, de furan jonne ki, ha ezt a mondatot ugy ertenenk, hogy valaki valakitol kap egy valag lovet, es cserebe veletlenul kedvez neki...
-
Integra
titán
látom még mindig megy a homokozó

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nélküled unalmas.

-
shev7
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
tehat van 19 pilota akinek nem volt baja a gumival, egy akinek igen. Ebbol tenyleg kovetkezik az, hogy szar minosegu, es lustak odafigyelni a minosegre. Megmondtak a Bridgestone mernokok, hogy megoldas lehet ha kemenyebbre fujjak a gumit. Szerintem ha Hamilton vezetesi stilusa ezt kivanja, akkor ezt meg kell tenni, vagy ahogy tettek is, tobb kiallassal menni. Nem vagyok versenymernok, de jelen helyzetben a mercinek egy csomo elonye szarmazhat a tobb kiallasbol. Kevesebb benyaval konyebb megszerezni a pole-t, polebol rajtolva konnyebb autoval ossze lehet autozni egy megfelelo elony, ha ugyis "konstrukciohibas" (
) a mclaren, es nem bir kimeletesen banni a gumival, akkor egy szett gumit igy kevesebb ideig hasznal. Gyorsabban melegitik fel a gumit mint a tobbiek, szoval a plusz kerekcsere ebbol a szempontbol sem jelent hatranyt. Mar korabban is mondta valaki, hogy a baj az, hogy nem probalnak meg a hatranybol elonyt faragni. -
Motion_Blur
félisten
hunny ás oli ne álljatok le plz, én kimondottam élvezem a kabarét

-
lsc
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
"Az elfogadhato, hogy a Mekin jobban kopik, de az nem, hogy a normalis hasznalata defekttel veszelyeztessen egy pilotat."
Akkor Kova ? A másik 18 pilóta ? Amennyiben Haminak gyártanának külön gumit akkor meg az lenne a baj ha nem nyerne , mert ő rosszabb gumit kapna . 19 pilóta alkalmazkodik , egy nem , akkor most a Bridgestone a hülye ? Azért ez a bizonygatás már nevetséges , nem bántás , csak egy vélemény . -
littlelion21
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Az utolsó bekezdésedben foglaltak számomra új, jó lenne ha valamivel alátámasztanád (no nem Ron-papával), mert az ilyen "mindenki tudja" típusú jellegű megnyilvánulásokat Te sem gondolhatod komolyan...
-
hunnylander
őstag
Vegre valamivel egyeterthetek.
Koszonjuk Bridgestone! 
Tovabba annak ellenere, hogy nem csipem a Bridgestonet, kizarom a szandekossagukat. Egyszeruen benak, es lustak jobban odafigyelni a biztonsagra es a termekeik minosegere, mert nincs konkurenciajuk. Remelhetoleg a jovoevi slick-kel nem lesznek ilyen megbizhatosagi problemak.
-
hunnylander
őstag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Az egy szubjektiv es bosszankodo velemeny volt a reszemrol, es szamotokra ajanlottam is a helyette valo opciokat.
Ez nem alkalmazkodas kerdese; we found inside the tyre a small failure on the tyres, a Bridgestone ceg a pocsek, nem a McLaren vagy Lewis. A guminak csak kopnia szabad! Az elfogadhato, hogy a Mekin jobban kopik, de az nem, hogy a normalis hasznalata defekttel veszelyeztessen egy pilotat.
Azt meg, hogy a Bridgestone jobban egyuttmukodik a Ferrarival, azt a Ferrarisokon kivul szinte mindenki elismeri. Ez nem tolem ered es nem is osszeeskuves-elmelet.
-
D@ni88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Én nem vagyok Hami ellenes egyáltalán, de azt nem mondanám hogy EZ volt Hami legjobb versenye
vagy ha igen akkor Hami szegénységi bizonyítványa 
Csak a 2. helyet kellett védenie egész végig... 1 előzése volt, amikor egy "megpakolt" ferrarit kellett megelőznie 4-5 körre való üzemanyagot hordozó Mekivel. Nagyon nehéz volt
Ha majd olyat művel, mint amit művelt Sumi, Mika, meg pl Kimi is, hogy a mezőny végéből indulva dobogóra állt. akkor aztmondom igen, élete legjobb versenye lehet. De egy ilyen helytartós verseny amikor így is majdnem megelőzte a 6. helyről induló
én arra nem mondanám hogy élete versenye 
-
-
shev7
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Ha ez volt hamilton eddigi legzsenialisabb versenyzese akkor azt a Bridgestonenak koszonheti
hiszen miattuk valasztottak a 3 kiallasos boxtaktikat
anelkul csak egy szurke ketkiallasos versenyzes lett volna. 
-
D@ni88
addikt
válasz
JJános
üzenetére
Nem értem mit beszéltek már komolyan mondom
Hunnylander azt mondja hogy a gyors kanyarok fexenek a Mekinek, Barcelonában kikapott, Törökben a 8as kanyarban nem ő volt a leggyorsabb. Na mind1 ezt még hagynám. Csak azt nem értem hogy ha a ferrari jobb a lassú kanyarokban (ahogy ti mondjátok), akkor mért mondjátok hogy Monacoban a Meki az esélyes? Ahol a pálya 90%a lassú kanyar... -
shev7
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
vegulis csak sugallod, hogy a bridgestone direkt gyart olyan gumit ami hamiltonnak nem kedvez, illetve, hogy a bridgestone kenyszeriti ra a mercit a szamara kedvezoltlen boxtaktikara.
Tenyleg nagy kulonbseg...
-
Oliverda
félisten
-
PazsitZ
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Én meg is jegyeztem pl., hogy Hami jól ment. Szóval nem célom bántani. S nálam fel sem jött most Hami.
Annyit furcsálok, hogy te csak mást látsz hibásnak a Meki a te szemedben nem hibázhat.
Nehéz beismerni, hogy mindenki tud alkalmazkodni a gumigyártóhoz csak ők nem. De ők mondjuk legalább gyorsak
.(#15755):
Azért legalább ne hazudjunk már kérem.
Ezt te minek nevezed?
A Bridgestone sz*r es kedvez a Ferrarinak. Komoly erdekeltsegek es penzaramlas van a hatterben, nem kerdeses.
...aggodtak, tuloztak vagy hazudtak. Mindenki valassza ki a neki szimpatikus okot. -
hunnylander
őstag
Az, hogy a Bridgestone nyilatkozatai az en velemenyemet tamogatjak, ti meg bele szeretnetek ronditani Lewis zsenialis, es eddigi F1-es karrierjenek legjobb versenyzesebe a gyenge labakon allo (pontosabban ervtelen) ellenvelemenyetekkel. Es elvarnatok, hogy ne zuzzam oket semmive, mikor pedig azok.

-
JJános
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Ezek már csak ilyenek! Még ha nem indokolnád véleményed, akkor sem kellene rádszállni senkinek. De "ezek" akkor érzik jól magukat, ha macerálhatnak valakit.
Volt, akit erről sikerült leszoktatni, és volt akit nem. Én mindenesetre nagyon bírlak, és sokat tanultam tőled. Azt is, hogy nem kell kiborulni.

-
shev7
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
neked meg minden "antimclarenes" velemenyevel van bajod... akkor vegulis hol a problema?
-
hunnylander
őstag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Nem. En ilyet nem mondtam, sot a mostani eset okaira is csak lehetosegeket mondtam.
A Bridgestone azt nyilatkozik (esetleg hazudja) a gumijairol es azok velt hibairol es azon hibak velt kovetkezmenyeirol, amit akar. Ezt cafold meg, vagy hagyd abba a szekalasomat! Erdekes, minden antimclarenesnek az en velemenyeimmel van baja, mert nekem legalabb van es meg is indoklom. Nem tudnatok vegre akceptalni? 
-
madster
tag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
azzal a 23 ezreddel ne kukacoskodjál már, pláne, hogy a meki lassabb mint a ferka...
Egyébként meg ez a milyen erős gumit gyártunk sokkal rosszabb lett. Csak egy beszállító van 4 fajtával, és egy versenyhétvégén mind2 lehetségest használni kell. Régen a csapat oylan keményet kért mndig amilyen kellett neki, nem kellett mind a 10-11 csapatnak igazodnia ehhez a szűk kínálathoz és arra tervezni a konstrukciót... Így az új szabályokkal, a bridgestonnak "nehéz" dolga van, mert ha változtat a gumik összetételén azzal egy csapatnak jót tesz míg a másikat lassítja.
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Hagyd már, kár a gőzért. Pár embernek akkor sem tudod majd megmagyarázni ha tótágast állsz. Ez csak felesleges ideg és energia.
Na de ugye boldogok a lelki szegények...7Heads Drago: Fastest lap-ért itt nem járt pont, ez nem a GP2, ne keverd. Viszont Kova már 2 leggyörsabb kört is ment idén, bár ennek ellenére szerintem szívesen elcserélné a két leggyorsabb körét Hamilton 25 VB pontjára.

-
7Heads Drago
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
De akkor hol van Damon Hill? Akkarom mondani Hami fastest race lap? Idén még nem túl sokat láttunk belőle.
-
PazsitZ
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Szerintem a múltkor a kerékgyártók is le lettek fizetve, igazából direkt csináltak hibás kereket . nem?

-
hunnylander
őstag
-
shev7
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
"Mert a Brdidgestone nem szamolt a McLaren fejlodesevel."
O jeeee... Hiszen most kezdtek f1-es gumikat gyartani, es nem szamoltak azzal, hogy az autok fejlodni is szoktak. Nem az volt a mondas, hogy jelenleg ugy nez ki, hogy a ferrari fejlodott a legtobbet/legjobban tavalhoz kepest? azzel szamoltak, csak a mclaren fejlodesevel nem?
-
7Heads Drago
veterán
Szerintem a Bridgestone mostmár külön szett gumikat fog Haminak tervezni.
És most egy kis humor: Megkérek minden egyes fórum társat aki nem tud angolul az hagya el a topikot, sőt ha lehet a Tv-t se nézze ha Forma1 van benne.
És most várom a fejemhez repülő HSZ-eket. Majd félre állok.
Na de fiúk-lányok! Ez egy sport, nem a Biblia, és nem is keresztes hadjárat. Nem lehet mindenki angol zseni, illetve nem tudhat mindenki mindent. Ha valaki hülyeséget mond kijavítjátok, ha erőlteti lesz@rjátok. Bele fogtok így rövid időn belül halni vagy a Forma1-be, vagy a fórumozásba. -
PazsitZ
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
...aggodtak, tuloztak vagy hazudtak. Mindenki valassza ki a neki szimpatikus okot.
És még hogy nem gyártasz összeesküvés elméletet
-
proof88
addikt
Ha megkérdeznénk Bernie-t erről a gumi témáról, biztos megint azt mondaná, hogy "miért nem hoztak rendes gumit".

-
Pá
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Amúgy nem tudom mi a baj. Erről szól a Forma1, optimalizálni kell.
A ferka futóműve kíméletesebb a gumikkal ez hosszabb távon jobb nekik, a röviden szívnak miatta. A Meki futóműve jobban eszi a gumit hosszútávon, ez igaz. Viszont cserébe rövid etapon jobbak lehettek. Amikor az időmérőn emiatt előnyben vannak az persze nem zavar (főleg tavalyra értem). Ha már ilyen kocsit építettek akkor használják ki, hogy zúzza a gumit és menjenek rövid etapokat, mint ahogy tették azt most is. Még az is lehet, hogy ez így optimálisabb nekik.
-
hunnylander
őstag
A sokszor szot nem irtam bele a mondatba, mert magatol ertetodik. Ne forgasd ki a szavaimat. Azzal arra utaltam, hogy a Bridgestone szerint egy hosszabb versenyetapon (ami alatt ugye sokszor atmegy ott) kifaradhatott volna a jobb elso abroncs oldalfala. Nem Lewis miatt, hanem a gumi konstrukcios gyengesege miatt. Mert a Brdidgestone nem szamolt a McLaren fejlodesevel.
-
Pá
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
A közvetítés alatt kiírták a kanyarvételi sebességeket és a két Ferka verte a Mekiket a 8-asban.
-
hunnylander
őstag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Jelen pillanatban a Meki autoja kepes a leggyorsabb kanyarvetelre a gyors kanyarokban -> Turn 8. A Mekivel pedig Lewis tud a leggyorsabban kozlekedni, konstans versenytempoban, ezert ot erinti, erintheti. De ez csak figyelmeztetes volt a Bridgestone reszerol, mert aggodtak, tuloztak vagy hazudtak. Mindenki valassza ki a neki szimpatikus okot. Valszag kibirta volna a gumi a ket kiallast is, csak nem mertek bevallalni elovigyaztossagbol.
-
shev7
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
ez igy ellentmondasos... az elso mondat pont arrol szol, hogy meg lewis-nal sem jelentkezett a tavalyi problema...
-
Integra
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
persze, a meklárennek direkt rossz gumit szállítottak, a többieknek meg jót...
hány éves vagy te? 15?
tiszta óvoda ez már...
az nem lehet, hogy a mekláren nem tudta rendesen az autót és a futóművet és a gumikat erre a pályára összehangolni? ez eszedbejutott az összeesküvés elmélet gyártás közben?
MUHAHA
-
shev7
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
"A gumi azt nem birta, hogy Lewis atmegy vele a nyolcas kanyarban"
Minden vilagos, az volt a baj, hogy csak Lewis-nak kellett atmennie a nyolcas kanyaron a tobbieknek nem Vagy ha at is mentek a 8-as kanyaron, akkor rajuk ott a Bridgestone-Ferrari magia miatt mas oldaliranyu nehetsegi ero hatott mint Lewisra...
-
hunnylander
őstag
Bocs de nem akartam az osszes cikket idezni mert linkelve is volt. [link]
So we improved the construction of the tyre over the winter, to improve the strength. So this weekend we didn't see any more trouble like we had last year - even with Lewis Hamilton.
But the cars are a little bit quicker this year and somehow Lewis's driving technique is different to other guys. So we found inside the tyre a small failure on the tyres.
A problem az, hogy az idei versenyre is maradt meg a problemabol, vagy legalabbis a Bridgestone igy allitja. Most mondjak olyan hulyesegeket, hogy Ferrari erdekbol akartak rajuk ijeszteni, vegulis azt mondanak amit akarnak. Minden csapatnal Bridgestonos szakemberek foglalkoznak a gumikkal e tekintetben. Ha ok azt mondjak problema lehet, a Meki nem tudja megkerdojelezni, nem ok elemzik a gumikat ilyen melysegeiben.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
A Bridgestone sz*r es kedvez a Ferrarinak.
Ez azért durva.
Az rendben van, hogy a Meki eszi a gumit. Az is, hogy Hamival még jobban eszi.De az hogy a tetejére csak a Ferrarinak visz normális gumit? Ennyi erővel a Ferrari év eleji bukdácsolása az Mclaren szabotázs volt. (ECU)
Ha olyan jól megy a Merci és Hami akkor miért nem az ővé volt a leggyorsabb kör.
Nem vagyok elvetemült Ferraris meg a többi jelző, de én: Én elismerem a Mercik teljesítményét, de akkor miért nem jönnek az eredmények? A Ferrari tehet arról hogy a Merci eszi a gumit? Csináljanak normális autót és nem lesz gond vele.
Usa-ban jobb volt? Annyira jó gumit vitt a Michelin hogy nem mertek végig menni a pályán.
Míg a Bridgestone gumik meg bírták a terhelést.
De azért az érdekes hogy Alonsonak nem ment szét tavaly a gumi. És csak 1 tizeddel ment lassabban a leggyorsabb körében. Míg a Ferrarik akkor is gyorsabbak voltak és kaptak defektet.
Én nem láttok itt Ferrari-Bridgestone össze-esküvést. -
PazsitZ
addikt
[Kötözködés on]
Elképzelem a Bridgestone mérnököket:
-Te, milyen szempontokat vegyünk figyelembe a Török gumiszettnél?
-Mindegy, a lényeg, hogy a Meki szenvedjen rajta.
Sőt lehet a Mekinek külön gumit gyártottak.
Az is lehet a többi csapat átcimkézett Michelinnel fut.
[kötözködés off]Az kétségtelen, hogy anno a bridgestone a ferrarinak kedvezett. De azt se felejtsük el, hogy pl. a michelin a FIA döntése alapján szállt ki.
Tehát nézzük csak: Ha a gumigyártó azt mondja egy csapatnak, hogy 10 csapatból csak nálatok kopik vészesen a gumi, akkor a gumigyártó a hülye, csaló, béna banda?
Vagy mindenkinek rossz volt és az összes többi csapat volt hülye és kockáztatta a pilótáit?
It was a big delamination with Lewis, but we found a small failure with every other driver.
Lehet konstrukciós hiba, de mégis a többieknél mégis csak small failure volt és egyedül már úgy tünik csak Haminél életveszélyes probléma.(#15724) hunnylander: No mindegy, neked úgyis, béna, Meki/Hami ellenes marad a bridgestone.
-
littlelion21
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Nos, nem vitatkozni akarok Veled, mert látom nincs értelme, de egy versenyzőnek mintha feladata lenne megfelelően gazdálkodni a versenyautó erőforrásaival.
-
shev7
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
ez a mondat 2007-rol szol, ebben vagy valamelyik masik cikkben az is benne van, hogy azota megerositettek a gumit, hogy az ilyen terhelest is jol birja, es azt az uj gyartasi technologiat hasznaljak.
-
hunnylander
őstag
válasz
Vandit.
üzenetére
Egyeni szoc problem? Mekkora tahosagokat beszelsz. A gumi azt nem birta, hogy Lewis atmegy vele a nyolcas kanyarban, ott nem is fekez vele, te nagy szakerto. Egy ketkiallasos atlagos etapnal kifaradt volna a jobbelso gumiabroncs oldalfala es megnott volna a defekt valoszinusege. Maga a Bridgestone nevezi a problemat konstrukcios eredetunek.
A problemat Kimi McLarenes motorhibaihoz hasonlitanam. A motornak birnia kell ha a pilota tisztessegesen versenyzik vele, a guminak is birnia kell, ha tisztessegesen versenyeznek vele, egy ketkiallasos gumitaktika nem extrem hasznalat, es a guminak csak kopnia szabad kifaradnia nem, mert azzal eletveszelyesse valik.
-
hunnylander
őstag
válasz
Vandit.
üzenetére
Mar leirtam parszor a kerdeseidre a valaszokat, amiket a Bridgestone-os nyilatkozatokbol is kihamozhatnad, ha venned a faradsagot az elolvasasukhoz, csak nehany mondat. (Bar ezek szerint te sem tudsz angolul. Sajnalom, akkor minek foglalkozol a temaval, ha le vagy benne maradva? Mindenki en ragjam a szajaba?)
-
Vandit.
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Hát ez a lényeg. Egyéni szoc problem. Már lassan lovaggá ütök itt Hamiltont, mert annyira ügyes volt.
A másik az, hogy a többieknek jó és nekik nem? Oldják meg, ennyi csak hagyjuk már abba Hamilton magasztalását, mert ha a rajtnál nem tartják fel Kimit, akkor Kubicával partyzott volna és nem lehetne így fényezni. -
-
Vandit.
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
A Bridgestone gumi nem birta azt amire terveztek
Ez pontosan mit is jelent? Nem jó a Bridgstone? Csak Hamilton autóján nem jó a többiekén igen? Esetleg Hamiltonnak határon kellett autóznia és ezért nem bírta volna a gumi? Hogy van ez? Lassan megsajnálom, hogy neki rosszabb minőségű gumija volt.
-
hunnylander
őstag
Abban nyilvanitsatok mar velemenyt amihez ertetek es tajekozodtok is valamennyire. Hanyszor linkeljem, idezzem mar? Le se sz*rjatok. A problema gumikeverektol fuggetlen volt, mindkettot erintette, le van irva a Bridgestone nyilatkozataiban. Az anyagszerkezetebol adodik az osszes kevereknel. A problema hasonlo az indianapolis-i Michelin galibahoz, csak ott minden erintett csapatra raijesztett a Michelin, most a Bridgestone csak a McLarenre. Persze valoszinuleg kibirhatta volna, de a McLaren nem jatszhat orosz rulettet a pilotaival, es maga a Bridgestone eszlelte a problemat es figyelmeztette a McLarent, hogy tegyen intezkedeseket a veszely kikuszobolesere. Ezutan valasztottak a 3 kiallast, mert muszaj volt, ha Lewis eletere is vigyazni akarnak es nem akarnak nullazast a pontversenyben.
-
hunnylander
őstag
Technikai analfabeta. Latom te is lusta voltal tajekozodni arrol amirol hulyesegeket beszelsz.
Bridgestone: It is important to explain last year's troubles first. In 2007 we had a delamination of the tyre shoulder. At Turn 8 the front tyre rolls over (to the outside) because of the big lateral load. So the outside of the front tyre has a very small area working too much. That is why we had a delamination with Lewis. It was a big delamination with Lewis, but we found a small failure with every other driver.
This is not related to the compound softness. It was a construction problem.
Szo sincs kockasra fekezesrol, a gumi hibajat delamination-nek nevezik es a 8-as kanyar okozta extrem terheles okozza, nem csak Lewisnak. De mivel Lewis az aki 99%-ra vezet a lehetosegeket kihasznalva, mert a Mekivel nem lehet setakocsikazni, ha eredmenyt akar elerni, ezert ot erinti leginkabb. Es az o biztonsagat is figyelembe kellene vennie a Bridgestonenak, o csak kivaloan versenyzett, nem volt kockasra fekezes. A Bridgestone sz*r es kedvez a Ferrarinak. Komoly erdekeltsegek es penzaramlas van a hatterben, nem kerdeses.
-
ali3m
tag
Azért van két féle gumi lágyabb - keményebb ki-ki vezetési stílusához paszolót választhat és ugye ami az egyik pályán hátrány az a másikon előny.
-
JJános
addikt
-
lsc
nagyúr
Azért ezek a gumi "összeesküvés elméletek" nem rosszak , amikor a merci nyert akkor nem voltak rosszak ? Mindenki tudta hogy milyen gumi lesz idén , akkor mire fejlesztettek ? A BMW-nek miért nem gond a gumi /meg még egy-két csapatnak / ?
Monaco mercis pálya /eddig elég jól mentek /, amennyiben nyernek akkor a gumik jók lesznek ?
Csak egy-két kérdés , semmi több . -
AMD Power
titán
-
Pá
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Azért konstrukciós hibáról túlzás beszélni, mivel 19 auton remekül muzsikált a gumi. Arról meg nem feltétlenül a Brigestone tehet, ha egy bizonyos pilota, egy bizonyos autoban a szokásosnál jobban terheli a gumit. Emiatt kár felkapnod a vizet.
-
Oliverda
félisten
válasz
Peat;)
üzenetére
Sajnos ez várható volt miután egy gyártó maradt. Szerintem a jelenlegi gumikat is leginkább a Ferrari-ra tervezték, mivel ugye velük voltak/vannak kebelbarátságban már évek óta. Aztán hogy a többi csapat mit kezd velük az már legyen az ő bajuk. Nyilván egy csapat kedvéért nem változtatnak. Az lett volna a legtisztább ha egy harmadik új gyártó lett volna a Bridge és a Michelin helyett is.
-
Peat;)
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Ha ez megnyugtat én nem szeretem bridgestone-t, amikor kiderült hogy ők lesznek a beszállítók sejtettem hogy ez lesz, tavaly is probléma volt és kamuzhatnak eleget le sem ***rták a dolgot hogy ezen egy emberke élete is múlhat és nem javították ki a hibát megfelelően (vagy inkább semennyire, elvileg a mercik kevésbé is eszik a gumikat idén nem?!) De azért minden futam után lenyilatkozzák általában hogy elégedettek, kitünő gumikat hoztak stb. Vehetnék kicsit komolyabban a dolgot.

-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Azért szerintem ennyire ne húzd fel magadat.
Bár sajnos tény hogy van egy-két különösen okos akik nem látják a fától az erdőt. Vagy nem is akarják... -
Peat;)
veterán
Én is így gondoltam alapjáraton de azóta már történtek dolgok. A Toyota a Kers ellenes táborba állt (ők vannak élen az utcai autókban ahsznált elektromos meghajóművekben), annál az egyszerű oknál fogva, hogy az FIA előírásainak megfelelő Kers egy olyan lehetőséget ad csak meg, amit a szériagyártásban lévő eszközeik bealáznak. A formai 1 pedig nem arról szól hogy a közútról viszik át a butított fejlesztést...A reanult meg kb annyira fejlett ebben a dologban a közúton mint a ferrari vagy fiat..
-
hunnylander
őstag
A gyengebbek kedveert kiemelem a lenyeget, ha a tartalmi indoklast nem tudjatok felfogni.
Bridgestone advised McLaren on how long they felt the tyre was safe for the Briton to drive on and the team then decided he should make an extra stop as a precaution.
Volt problema a gumival vagy nem volt problema a gumival? IGEN, VOLT.
3 kiallassal mentek volna, ha nincs semmi konstrukcios hiba es sulyos fenyegeto veszely a gumikkal? NEM! (Ember, Heikki majdnem meghalt egy defekt miatt ket hete, Lewisnak teny hogy eldurrant tavaly a gumija itt, meg szep hogy nem mernek az elettukkel jatszani es a legbiztonsagosabbat valasztjak!)Viszontlatasra, most lelepek innen! Nincs tovabb kedvem bunko Ferrarisokkal es erdemkisebbito szakmailag retardalt antihamiltonoidokkal vitatkozni! (Akinek nem inge, ...) Tovabbi jo forumozast!
-
Pá
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Én azt olvastam a Bridgestone 20/18/20 körös etapokat javasolt a Mekinek. Ez két kiállás.
Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AliExpress tapasztalatok
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- LG LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- Gyúrósok ide!
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 2db TP-Link Deco M4R Mesh Wi-Fi
- 5G LTE! Whitespotos, Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Katana HX B14WFK 15.6" QHD IPS i7-14650HX RTX 5060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Bridgestone azt nyilatkozik (esetleg hazudja) a gumijairol es azok velt hibairol es azon hibak velt kovetkezmenyeirol, amit akar. Ezt cafold meg, vagy hagyd abba a szekalasomat! Erdekes, minden antimclarenesnek az en velemenyeimmel van baja, mert nekem legalabb van es meg is indoklom. Nem tudnatok vegre akceptalni?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)