Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anulu79
addikt
Mk2-es 2007-es évjáratú 1.6 Ti-VCT Focus miatt érdeklődnék. azt szeretném megtudni, hogy erre a motorra is jó a Volvo motor takaró műanyag?
-
kelly416
veterán
Egyébként igazad van, ilyen esetben az az első teendő, hogy rükibe toljuk és gáz... ja? Mégsem.
Első körben kézifék, kiszállsz, megnézed. Ha nem vészes, próbáld meg letolni a padkáról. Ha nem ülsz benne, talán már le sem ér.
Ha ez nem kivitelezhető vagy még mindig leér, vagy próbálj alá tenni valamit a keréknek emelő segítségével, vagy próbálj valamit alacsúsztatni a lökösnek, amin csúszik és nem akad, mint a padkában. -
flymi
addikt
válasz
gabor9991 #16742 üzenetére
Az a vicc, hogy nem először álltam rá ugyanott ugyanarra a magasabb padkára, de eddig nem menetem még rá ennyire. Most sikerült elkapnia a műanyag elem végét és mint a piros ász, mindent vitt. Mondjuk már törött volt előtte is, most csere érett lett. Fosok, nehogy a hűtőnek baja legyen.
Jó, h már törött volt, mert különben lehet a lökös is ott maradt volna. -
flymi
addikt
Ma sikerült az első lökössel egy picit magasabb padkára ráállni. Rükvercben viszont beakadt a hűtő alatti műanyag védő lemez és három darabban szedtem össze. Még jó, h a hűtő nem sérült. 1-2 darabka még mindig fityeg alatta, a szentlélek tartja. Holnap lekapom, nehogy a kerék alá kerüljön.
EZ elvileg patent lehet oda? (2005 Focus kombim van)
Lehet akkor veszek hozzá másik koptatót is, amire ezt fel lehet tenni. -
olasz61
tag
Valaki használ mk2 focus-on négyévszakos gumit,melyik vált be?
Köszi! -
Brave_86
aktív tag
válasz
lama_lamm #16734 üzenetére
hasznaltautok.hu
Itt kb 4,5M-ért hirdetik. Mi az eladás oka amúgy? -
lama_lamm
aktív tag
Kedves Fordosok!
Mennyit érhet jelenleg az autóm szerintetek?
2016. 09. havi gyártás és üzembehelyezés
Ford Focus Sedan Titanium 1.5 Ecoboost (150 le), manuális váltó
Alap Titanium felszereltség, csak nappali menetfény és B oszloptól sötétítés ami extra.
56k km van benne, ezt 90%ban városon kívül raktam bele.
Első lökhárító márkaszervízben ki lett cserélve gyári alkatrészekkel sérülés miatt.
15k km-enként olajcsere márkaszervízben.
Garanciális még 45k km-t, vagy 2021. 09 végéig.(Tudom, annyit ér,amennyiért megveszik, de úgy nagyjából mi lehet az irányár
Köszönöm előre is
-
flymi
addikt
No kérem. Voltam a gumisnál nyári pacsker ügyben. Azt mondta február közepén kapja a listát a rendelhető gumikról, raktárkészlete ugye nincsen. Az akkor kapott listaárból tud majd 10-15% kedvezményt adni.
Nem fog felmenni addig a nyárik ára? A kinézett gumiból méretben most ~18500-ért tudnék venni online egy darabot, igaz felnim még akkor nem lenne hozzá, viszont a gumis mondta, h tud adni a kocsihoz méretben gyári acél felnit. Kérdés h mennyiért és milyen állapotút. Találtam patika szettet 40-ért dísztarcsával együtt, csak túl messze van tőlem... -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Ford focus mk1, 2002, 1.6 benzin 16V, 185.000 km, a 10w40-est nem eszi.
Ez az ajánlott bele: Ford Formula Plus 10W40 vagy ez Ford Formula XR+?Köszi!
-
ReFleXx
addikt
válasz
bajnokpityu #16727 üzenetére
akkor mi, lebontottad az elejet?
-
flymi
addikt
válasz
ReFleXx #16725 üzenetére
Majdnem.
Amit néztem/találtam az nem 215/50, hanem 215/55 R16 a Focus 195/65 R15-höz képest így:Ennyivel kerül feljebb/lejjebb az autó: 0.42 cm
Átmérőkülönbség (mm): -8 mm
Átmérőkülönbség (%): -1%A legideálisabb ugye a 205/55 R16 lenne, ez van a
bibliábankézikönyvben is. -
flymi
addikt
5x108 Et 50 a gyári felni, viszont 215/50 16" gumik vannak rajta. 2011-es Mondeo-ról való a felni, mert az támogatta azt is, viszont a Focus-om kézikönyvében csak 205/55 a támogatott ebben a méretben.
Váltóméret kalkulátor szerint viszont még szo-szo elmegy...
Ez még mindig nem egészen az amit keresek.ReFleXx: Akkor végül is ez is jó lehet? Igen, full gyári felni, semmi utángyártott bigyó. Mondom nem értek hozzá, csak jól megszűrtem első körben a találatokat, tegnap és ma viszont már másképp keresgéltem.
-
ReFleXx
addikt
mondom, nem kell annyira ragaszkodni minden parameterhez
ha 5x108-as es ford a felni akkor valszeg jo lesz.
az ET lehet kisebb is valamennyivel meg ugye függ a felni szélességétől is, erre talalsz neten kalkulatorokat.
ET52.5 vagy ET52 hot mindegy, valszeg ugyanarra a felnire ket helyen ketfelekeppen irjak, 63.3 vagy 63.4 is ugyanaz. -
ReFleXx
addikt
válasz
bajnokpityu #16718 üzenetére
nah, ugy volt ahogy irtam?
-
Szia!
Gyárilag a 15-ös acélfelni adatai így néznek ki:
- 5x108 lyukosztás
- 6,5 széles
- 63,4 agyátmérő
- 52,5 ETCikkszáma: 1365993
Onnan tudom, mivel 2 hónapja vettem a sajátomra egy darab gyári új Ford acélfelnit (Cromaxból), de sajnos mint utólag kiderült, a Volvómra ET46 kellett volna.
Azért láthatsz sok hirdetésben sima ET52-őt, mivel gondolom a rublikába nem lehet tizedest írni. A 63,3 még a régebbi 4 lyukas felni agyátmérője.
-
gabor9991
őstag
Az enyémen 15"-os nem gyári kerék van, 195-ös gumikhoz 7" széles a felni , ilyen gumikhoz ez a maximum ajánlott felniszélesség.
63.4-es közép helyett is valami más mérettel rendelkezik, esztergáltattam bele központosítót.
ET szám 52.5 helyett talán 43??? nem tudom pontosan, az biztos, hogy a kerék az a sárvédő vonaláig kilóg.
Ezekkel a kerekekkel vettem a kocsit 8 éve nem én tettem rá de nem lett tőle eddig semmi baja. -
bajnokpityu
félisten
válasz
molnarpeter #16714 üzenetére
kürtöt cseréltem, kaptam innen segitséget, hogy merre, hány méter, ez oké.
kormány: hát megmutattam másoknak is, senki se érez/hall semmit.
ma kocsikeresésben voltam, végén hazaértem, megállapítottam, hogy xarok rá, marad.majd ennek örömére ma meghúztam a küszöböt.
-
flymi
addikt
válasz
molnarpeter #16716 üzenetére
Ez már megvolt, de ha bepötyögöm h Ford 2005 Focus és megnézem az 1.6-hoz vonatkozó EUDM adatokat ott 7 széleset ír 63,4 agymérettel és ET52-vel, de másik motornál ugyanehhez a mérethez ír ET52,5-t 6,5 széleset is.
A 101 lovas szívó benzines meg nincs is a listában. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
bajnokpityu #16705 üzenetére
Akkor továbbra is tart a hagyomány
kb újonnan kellene fújni rá még egy réteget, ahogy néztem némelyiket, még a nap is durván kiszívja. Az egyik Fiestával is volt olyan, hogy kátyú után kalapálni kellett a felnit, bár ott relatív alacsony az oldalfal is (195/50R15).
Ragaszkodó példány
duda, kormány kérdés megoldódott?
Ez a baj különben, hogy külföldön lefut 200-300 ezret az autó, megtekerik, szervizkönyv le van cserélve vagy elveszik, aztán jó esetben fél évig nem omlik össze. Otthoni Golf is német import, sajnos onnan nem is lehet sokat lekérdezni, csak a szerviztörténetet, meg az ECU-ból kiolvasni, az alapján rendben van.
-
flymi
addikt
Na én most már teljesen belekevertem a felni kérdésbe...
Fogalmam sincs, h milyen 16"-os felnivel szerelték anno a 2005-ös Focus-okat GYÁRILAG, az alap adatoktól eltérni ugye nem lehet:
5x108 lukkiosztás
6,5 szélesDe ET és kerékagy átmérővel lehet játszani, csak nem érdemes, ezért maradjak az alábbiaknál:
ET52,5 és 63,4 kerékagy átmérő. Ha nem muszáj nem mókolnék tehermentesítővel.
Viszont sok olyan hirdetést látok, ahol ET52 van (ilyen tudtommal nincs), illetve találtam olyan Ford alufelnit, ahol 63,3 volt írva az agy átmérőhöz... Most akkor hogy is van ez? Tudja valaki pontosan milyen 16-os felnivel szerelték újonnan az ezen évi Focus-t?Tudom gumi és felni topicban érdeklődjek, de itt talán több a Focus-os.
-
Brave_86
aktív tag
Én most már a C-MAX-on is gondolkodom! Ez melyik motorral lenne ajánlott (benzines)?
Elektronikusan nyilvántartott szervizkönyvben mennyire lehet bízni (német autó esetében) ezt is ugyan úgy meg tudják mókolni? -
bajnokpityu
félisten
válasz
molnarpeter #16703 üzenetére
enyém 3 évesen is merő rozsda volt. mindezt úgy, hogy tojás alakú is. ami azért szép teljesitmény, mert ruzsdálni a nagy szilárdságú acél szokott, ami meg nem lesz könnyen tojás. a ford felnmi meg kb gyárilag tojás..
ui. nagyba nézegetem a mondi utódját (másfél évre vettem, és már 2 éve megvan), és nem egyszerű ügy...
visz mindenhova, mindig látja, hogy mire cserélném el, és lassan ott tartok, hogy marad...igazából alig van baja, jó nagy, jól megy, nem eszik sokat, és diag szerint kb hibátlan a blokk, és környéke.
Anulu79:
brutál dolgok mennek még mindig az országban. amikor teljesen egyértelmű, és bizonyíték van rá, h tekert, kiirva: garantált kilóméter. kérdem csókát, hogy érti ezt, válasz: hát kifizetem az utazási költséget, ha tekert a kocsi. nemtom mit szólna a biró
biztos létezik olyan autó, amit importáltak, és valós a km, de az meg vagy kifli volt, vagy vizkáros, vagy még nem látta élő ember... van pár nepper haverom, olyan dolgokat csinálnak még midnig, hogy ihaj. egyszerűen nem értem, hogy merik megcsinálni a teljesen egyértelmű csalást. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
DeFranco #16702 üzenetére
Ez a magán Golf volt, fb csoportban legnépszerűbb bontós
A gumi miatt szerencsés volt, hogy elvitték egyáltalán. Cégnél nem jellemző ilyesmi, vagy új téli szett felnivel szalonból, vagy ha egy garnitúra van csak, akkor a gumisnál intézik mindet, esetleg biztosítás... Egyszer nonstopgumi polírozott karcos alut, de ennyi. Azt viszont meg kell erősítsem, valahogy hamarabb feladja a festék a Ford felniken, úgy Mk2.5 Focus idejéig biztosan, újabbakat még nem tudom.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
molnarpeter #16698 üzenetére
tudod hogy van ez, vagy vannak kapcsolataid, vagy van homokfúvód, vagy elcseszel egy csomó időt meg benzint mire a nulláról körbejársz mindent. ami megint csak pénzben kifejezhető.
nektek vannak kapcsolataitok, tudtok cherrypickelni a jobbakból meg tudjátok kit kell felhívni, kellynek van helye meg eszköze vasazni. mire én utánajárok, szabit veszek ki, megforgattatom gumissal, elcseszek egy fél napot a csiszire, megveszem a festéket, stb. ugyanott vagyok mintha megvenném az újat.
akkor nagyon sokszor feltettem a kérdést szerintem itt is hogy ki tud valami jó forrást, nem szólt senki hogy ismer valakit akinek hibátlan pótkereke van a pult mögött.
-
flymi
addikt
válasz
molnarpeter #16700 üzenetére
Bocs elírtam tényleg. Egy felnit görgőzni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Vadiúj SSD-k!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest