Hirdetés

Aktív témák

• c41r0^

őstag

válasz Henryk #1751 üzenetére

nem az oprendszer nem kezeli jól, hanem a JMicron vezérlő (ami be van építve az SSD-be) a szar, ha 4K-s vagy kisebb a clusterméret, akkor sokat hibázik a vezérlő, ezért lagolni fog az oprendszer..sajnos minden ilyen árkategóriájú MLC-s SSD-be ez a vezérlő kerül egyelőre...

XP-nél előre megformázod a partíciót 8-16-32K-s clustermérettel egy működő gépben, vagy akár telepítés előtt recovery console-ból, majd arra a partícióra telepíted a rendszert formázás nélkül.

Win7-nél nem tudom, mi a menete, de ott is 4K lesz a default, lévén csak NTFS-re formázott partícióra megy fel az is ha jól tudom. Szerintem ugyanaz lesz a helyzet, mint Vistánál.

Vistánál valakinek megy a telepítés minden gond nélkül előre megformázott és nem 4K-s clusterméretre állított partícióra, valakinek nem, nem tudom, hogy mitől függ, nekem sem ment pl. Vista Ultimate x64 SP1 EN telepítésnél nem kajálta meg a partíciót, pedig előtte kinulláztam az SSD-t az Active@Kill Disk progival (Ultimate Boot CD-n volt, csak IDE módba kellett állítani a vezérlőt, hogy megtalálja, mivel DOS-os a program, az AHCI összezavarja őt), majd ugyanilyen oprendszer alatt inicializáltam az SSD-t, majd egy elsődleges partícióra 16K clustermérettel NTFS-re formáztam az SSD-t. Telepítéskor kiírta, hogy nem felel meg az alapkövetelményeknek a partíció.

Aktív témák

Hirdetés