Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Kalandor: Habemus papam
Aktív témák
-
szelidorzo
aktív tag
válasz
intuicio #12752 üzenetére
Megmagyarázom a számládat!
A kábeltévédre már kaptál választ.
Net: Gondolom anno volt hűséged a sprint csomagra, majd amikor lejárt a fiber küldött levelet, hogy még egy évig újabb hűségnyilatkozat nélkül változatlan áron szolgáltatja a netet neked.
A UPC átvette a fibert. Ugyanazon az áron szolgáltat mindent, mint amit a fiber kért eddig.
Ha tv ben silvert kaptál akkor valószínű analóg fiberes voltál.
A sprint neted helyett kaptál power 30 as csomagot (ami magasabb sebesség mint eddig ugyanazért a pénzért amit fizettél a fibernek, vagyis jól jártál) A számlán továbbra is a sprint fog szerepelni. Ha majd váltasz magasabb upc fiber power 60-as vagy 120-as csomagra akkor az lesz a számlán.
Az hogy több az összeg mint az eddig megszokott, azért van mert nem 30 napot számláztak, hanem negyvenet.Nem oly bonyolult ez, csak el kéne olvasni amit a levelekben írtak, s egy kis agytekervénnyel egyértelmű a dolog.
-
upc on-line
tag
válasz
intuicio #12747 üzenetére
Kedves intuicio!
Az egyéni előfizetésekkel kapcsolatban nem adhatunk felvilágosítást a fórumokon, közösségi site-okon keresztül. Azt tanácsoljuk neked és a többi fórumozónak is, hogy az ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel keressétek fel telefonos ügyfélszolgálatunkat a 1221-es számon.
-
válasz
intuicio #12343 üzenetére
Van 60/6 és 120/10 is a UPC-nél és szerintem szinte biztosan lesz is amit elvégzik a megfelelő fejlesztéseket. Nekem 120/10-es csomagom van és maximálisan elégedett vagyok vele, még a relatíve kicsi feltöltési sebesség is mindenre elegendő, sőt hatalmas forgalmat generálok felfelé.
Nem biztos, hogy időben elindul a T-Home optikai net + a megrendelés után mennyi idővel történik meg a bekötés.
Érdemes lehet aláírni azt az egy évet mivel ez a szolgáltatás biztos. Elképzelhető, hogy ha elindul a T-home optikai net akkor lesznek kezdeti problémák a szolgáltatással így érdemes lehet várni néhány hónapot amíg stabilizálódik a helyzet és csak azután megrendelni + kikérni azoknak a véleményét akik a környéken ilyet már megrendeltek. -
kigyi_23
addikt
válasz
intuicio #12343 üzenetére
Akkor te határozatlan időre kötsz nem határozott időre
Ebben az esetben biztosan drágább az előfizetés. Mérlegelni kell, hogy mennyivel drágább ebben az esetben és mennyi ideig fogod ezt a szolgáltatást várhatóan igénybe venni. (tegyél hozzá 1-2 hónapot, mert nem biztos, hogy a nagy T időben végez!) Aztán számold ki, hogy melyik mennyibe kerülne adott időszakra tehát a te határozatlan időtartamú szerződésed arra az időszakra amíg igénybe szeretnéd venni és mennyibe kerülne egy határozott (1 éves) szerződés amennyiben kifizeted végig az 1 évet. Aztán van olyan lehetőséged, hogy megkérdezed milyen szankciókkal jár amennyiben a hűség előtt mondod fel és mit kell kifizetni plusszban ilyenkor a felmondásért hűségidőn belül. Változik-e a dolog, ha idő előtt felmondod tehát ki kell-e utólag fizetni a kedvezményes tarifa díjai és a listaár különbségét. Ezeknek járj utána, mert fél év alatt előfordulhat, hogy még spórolni is tudsz. Főleg, ha olcsóbb az 1 éves hűséggel végig kifizetni a díjat, mert akkor lesz egy tartalék neted néhány hónapig plusszban és összesen lehet ugyanannyit vagy kevesebbet fizetsz. Ha nem érthető kérdezz lehet kuszán írtam le, mert melóhelyről írok és sietek.
-
tomszi1
csendes tag
válasz
intuicio #12330 üzenetére
Sziasztok.Én XXII.-ben már megkaptam a modemet.Gyorsan bekötöttem és csak utána olvastam,hogy később fogok kapni egy levelet amiben valami kód lesz,amivel aktíválni tudom rendszert.
(így gyorsan régi modem visszaszerelés lett belőle)
De valahol még megbújik az értesítőben egy olyan mondat,hogy az átállás 04.14.
Szóval még egyelőre ne sokra számítsatok.Pedig már kíváncsi lennék arra a beígért 30 Mbit-re,amit a fiber nem tudott megoldani ugyanezen a hálózaton.Sajnos a feltöltés csak 3 Mbit lesz,az nem igazán fog megugrani az előző 2-höz képest. -
gozi
tag
válasz
intuicio #12267 üzenetére
Most kaptam meg az UPC-s modemet (Scientific Atlanta EPC2203), ezek Docsis 2.0-ások, tehát velük lefele nettó kb. 50Mbit érhető el.
Apropó: nem kéne nyitni egy új, az átállással foglalkozó topikot a Fibernet/Dunaweb->UPC-seknek? (így nem szemetelnénk össze a Fibernetnél maradók topikját)
-
-
nyxor
aktív tag
válasz
intuicio #12091 üzenetére
Jó neked. Felénk is most fogják kiépíteni, legalábbis nekem azt mondták bent. Pozitív dolog a T részéről, hogy a kertes házakra is gondolnak, nehogy már csak panelben legyen normális net
Na meg mégiscsak a kertvárosban van fizetőképesebb kereslet, a panelesek max a 15-25 megásat köttetnék be, azt szevasz. -
club1
veterán
válasz
intuicio #11783 üzenetére
20/5 csomagja nincs a T-Home-nak. A csomagjaik. IPTV-t ne kérj tőlük (optikán se)!
-
Csabee.
nagyúr
-
club1
veterán
válasz
intuicio #11766 üzenetére
Nem így van. Hűségidő - a hatályos jogszabályok alapján - már nem hosszabbítható meg automatikusan, az ügyfél írás- vagy szóbeli beleegyezése szükséges hozzá.
A Fibernet hűségidő lejárta előtt 2-3 hónappal a számla hátulján felhívja a figyelmet a hűségidő közelgő lejártára, és felajánlja, hogy további egy évig hűségidő nélkül biztosítja a hűségidőre jellemző havidíjakat. Persze csak akkor, ha rendes előfizető voltál (pontosan fizettél és nem volt veled más gond). Ellenkező esetben akár azt is megtehetik, hogy a hűségidő után a havidíjat listaárra emelik (ami horror). -
Wukiwo
senior tag
válasz
intuicio #11762 üzenetére
Ha a Fibernél történt hosszabbítás, akkor az csak annyit jelent, hogy akciós áron veszed továbbra is igénybe a szolgáltatást. De bármit csinálhatsz.Lemondhatod, módosíthatod, szüneteltetheted. Csak akkor van hűséged, ha erről írtál alá papírt, vagy ha van róla hangos szerződés.
-
DannYboi
csendes tag
válasz
intuicio #10830 üzenetére
Jaja, tudom merre van a Dévényi.
Naponta nézem reménykedve, hogy mi újság, a szembe lévő ház (asszem az a 38.) mellett a műanyag kábelcső még üres, nincs a házba bevezetve semmi. Viszont azt a csövet fektették a digisek, az biztos, a sárga szalagon láttam, amivel lekerítik a munkaterületet.
Szóval szerintem fizikailag még nincs a házakban semmi, bár már nagyon örülnék neki.
Már-már mániákusan azzal kezdem a napom, hogy nézem a honlapjukat, mikortól lehet rendelni.
Végülis mindegy, melyikünk téved, ahogy elérhető rögtön lecsapok rá.
Remélem mihamarabb....
-
DannYboi
csendes tag
válasz
intuicio #10792 üzenetére
Haverom lent lakik Budafokon a Leányka utcai lakótelepen.. Pl ott már behúzta a Digi a házakba az intrnetet, azaz kiütötte onnan a Fibernetet..
Ez jó hír lenne, de nálunk a 36-ban (szintén Leányka u.), még nincs behúzva, csak a cső áll üresen. Pedig nagyon várom.... Viszont biztató amit írsz.
-
Spirit
őstag
válasz
intuicio #10795 üzenetére
Természetesen kertesházas övezetekben is elérhető(lesz), ott, ahol a normál kábeles internetjük. Ilyenkor az adott CMTS-t(fejállomás tulképpen) kell csak lecserélni olyanra, ami képes a DOCSIS 3.0 szabvány szerint működni,a kábelhálózat marad a régi. Docsis 3-nál a csatornánkénti sávszélesség nem változik, ugyanúgy 55/30mbit az elméleti csúcs(mínusz az overhead, ami 6,66%), csakhogy itt minimum 4 sávot kötnek össze(lehet többet is), ezért az egy embernek adható elméleti maximum 222/122mbit. A CMTS-ekkel nem lenne gond a 120mbit-nél, valószínűleg mindig közel a maxot hozná, kérdés,hogy mennyire fossa össze magát a BIX-en lévő gerincük,mivel összesen 10gbit-es, ebből csúcsidőben már most is megvan a 6gbit-es terhelés. Természetesen a végpontokon le kell még cserélni a modemeket is 3.0-ra, és mehet minden szépen.
Egyébként úgy hallottam, hogy a Fibernetnek Kecskemét a teszt-területe, hamarosan országosan is bevezetik a dolgot. Kérdés, ha a 10 éves docsis 1.1-et is képtelenek normálisan karbantartani, mit csinálnak majd az új eszközökkel ilyen szakember gárdával. Véleményem szerint hibát hibára fognak halmozni és még szarabb lesz,mint most. Mindezt aranyáron.
-
Spirit
őstag
válasz
intuicio #10792 üzenetére
Már 3 hónapja kinnt van ez. Sajnos csak Kecskemét pár részén érhető el a szolgáltatás, de nem hallottam még olyanról, aki csak hallott volna olyanról, hogy az ismerősének kötnék.
Ha mégis bevezetik országosan, akkor se lesz nagy az öröm, mert már a 30-as csomag is 10 fölött van, a 60-as 16k, a 120-as meg 21k.
-
club1
veterán
válasz
intuicio #10271 üzenetére
A gond az, hogy a Fibernet internet szolgáltatását átalakítani egy Digi-féle ethernet alapú szolgáltatásra nagyon nagy beruházást igényelne. Eleve már az nagy beruházás, hogy megszerezd a Fibernetet, és akkor még alakítsd is át, hogy az előfizetők gyorsabban és olcsóbban internetezhessenek? Nem hiszem, hogy itt erről van szó, sokkal inkább arról, hogy a Fibernetnek lejárnak/lejártak a kizárólagosságot biztosító koncessziói, így muszáj lesz a hálózatára beengedni a konkurenciát. És innentől rögtön nem fogja megérni a szolgáltatás, mert versenyeznie kell a saját területein. Ezért aztán igyekeznek a tulajdonosok megszabadulni tőle, hiszen tudják, hogy versenyképtelen a szolgáltatásuk, ha meg versenyképessé teszik (normális ügyfélszolgálat, saját szerelők, versenyképes árak, normális rendelkezésre állás, stb...), akkor közel sem lehet belőle kitermelni azt az árrést, amiért érdemes a mai viszonyok között Magyarországon egy távközlési vállalkozást üzemeltetni. Ez van, be kell azt látni, hogy 5000 Ft-os havidíj alatt LAN-t építeni csak lakótelepeken, és ott is csak akkor éri meg, ha tömbönként legalább x előfizetőd van. Nem véletlenül van a Digi-nél előzetes igényfelmérés...
-
keram2009
tag
válasz
intuicio #10180 üzenetére
persze nyilván nem mindenki 4/1 el menne de oda is írtam "egyenlőre"! Ha ez be fog következni amiről most írogatunk hogy DigiFiber lesz vagy DiFi
vagy nekem tök mind1 akkor csak abban bízom hogy realizálni fogják az árakat és tisztességes sebességet tisztességes áron fognak adni!
-
TheReMiXeR
senior tag
-
Bayla
csendes tag
válasz
intuicio #10036 üzenetére
Fibernek csak és kizárólag azokon a részeken van LAN szolgáltatása, ahol nincs monopol helyzetben. Pl: XI. kerület egy része. Esze ágában sem lesz bármit fejleszteni olyan részeken ahol jóformán monopol helyzetben van (az adsl-t nem lehet egy kábelnethez hasonlítani szerintem).
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Elektromos autók - motorok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ford topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest