Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
őstag
most, hogy kondizok, hiányzik a saját testsúly. érdekes módon, attól sokkal jobban bedurrantam.
már úgy egész testileg. nyilván, sokkal többet csináltam, sokkal jobban érzem azokat az alapgyakorlatokat, mint a kondisokat. kivéve a guggolást. azt imádom, tegnap is túlságosan imádtam, emiatt ma alig bírtam mozogni. 
-
eventus
veterán
Véradàs megvolt. 48 pihi és zabálàs
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
eventus
veterán
válasz
LaCupacabra
üzenetére
Én is 80 kg vagyok és egyből nekiestem. Persze volt súlyzózàs is, de ha csak 5x, akkor 5x ment a felhúzàs elsőre, aztán fokozatosan egyre több. 4x10 már könnyen megy. Persze váltom a fogást, máshol terheljen.
-
Because
őstag
válasz
LaCupacabra
üzenetére
nem ismerem a mostani játszótereket és technikákat, de régebben, hogy könnyítsünk magunkon valaki fogta a lábad vagy székre raktad fel amikor húzódzkodtál
-
Melorin
addikt
válasz
LaCupacabra
üzenetére
Negatív húzódzkodás. Felugrasz, hogy kb állmagasságban legyen a cső és lassan leengeded magadat.
Amikor ott laktam még nem volt ilyen park
-
LaCupacabra
csendes tag
Sorozatokat szoktatok csinálni vagy köröket ? Ma a 4 feladat fekvőtámasz lett volna de annyira kikészült a karom hogy 15-öt is alig tudtam megcsinálni sőt a 3 szettnél mar a 8 se ment
.Veresegyházi parkba szokott valaki járni innen ? 1 hónapja kezdtem oda járni de még nem találkoztam senkivel ott kivéve egy két anyukával ami persze jót tesz az edzésnek

ja kezdők feladat a huzakodás elvileg hát 80kg felhúzni bicepszből vagy hátból megy a légtaposás erezel. kicsit kéne erösödni hozzá még. Tip gyakorlatok amik segítik vagy rávezetnek ?
-
DiszNóÓl
senior tag
Eddig rosszul csináltátok/tuk...

-
eventus
veterán
SCITEC 100% WHEY PROTEIN PROFESSIONAL - meglátjuk mit tud, csokoládé mogyoróvaj íz. Biotech sem volt rossz, de a nutrend

-
SkyS1gn
félisten
-
-Solt-
veterán
válasz
LaCupacabra
üzenetére

-
-Solt-
veterán
válasz
Thunderbolt
üzenetére
Én ezt használom: [link]
82 kg vagyok, simán elbír minden gond nélkül. Hajlamos guminyomot hagyni az ajtókereten, erre nem árt odafigyelni mert randa tud lenni. Könnyen mozgatható, és mivel tetszés szerinti magasságra állítható, így sokoldalúbb, jobban kihasználható mint a fixre szerelt.
-
Thunderbolt
tag
Még egy kérdésem lenne. Ezzel a húzódzkodó rúddal szemezgetek: [link]
Szerintetek ez megfelelő lehet? A fegyencedzés gyakorlatait elnézegetve, úgy látom elég lenne egy ilyen egyenes rúd. Még egyelőre nem tartok ott sem a húzódzkodással, sem a lábemeléssel, de előbb-utóbb csak jó lenne beszerezni vmit, mert pl télen nem biztos, hogy sok kedvem lenne a hideg vasat markolászni a játszótéren.
-
Thunderbolt
tag
-
troller
senior tag
válasz
Thunderbolt
üzenetére
Itt van egy elég jó kielemzése a fegyencedzésnek, többeknek nem jön be a könyvben leírt sorrend és mást javasolnak. Konkrétan a húzodzkodásnál ajánlják a 3. lépést előre venni, mert sokak szerint könnyebb, mint a 2. .
-
Thunderbolt
tag
válasz
-Solt-
üzenetére
Lehet, hogy igazad van. Gondolkozok rajta, hogy átállok majd a 3 napos edzésre, ha már bejön a híd és a kézenállásos fekvő is. Bár igazság szerint nem azért csinálok heti 4 napos edzést, mert siettetni szeretném a dolgokat, én is fontosnak tartom a fokozatosságot. Hét közben nem emelek ismétlésszámot, ugyanazt ismétlem meg csütörtökön és pénteken, mint amit hétfőn és kedden csináltam. Az első lépéseket is becsületesen végigcsináltam, ahogy a könyv is ajánlja.
-
Thunderbolt
tag
válasz
Melorin
üzenetére
Én először egy valamivel csípő alatti mászókán kezdtem el a vízszintes húzást. Már eljutottam odáig, hogy az első sorozatban sikerült 15 ismétlés, a másodikban 10, a harmadikban 6. Aztán itt megtorpantam, sőt egyre rosszabbul ment, fájt a vállam, úgyhogy találtam a szomszédos játszótéren egy kb. a hasam közepéig érő mászókát, és azóta azon csinálom. Már 25-22-22 ismétlésnél tartok, de ezzel is lassan haladok. Hetente kb 2 ismétlést tudok növelni, de legalább fejlődő tendenciát mutatok. Ha itt összejön a 3x30, akkor jöhet az előző mászóka. Remélem már jobban fog menni, mint korábban.
-
-Solt-
veterán
válasz
Thunderbolt
üzenetére
Ebben a korban, főleg sok kihagyás után a fokozatosság nagyon fontos... szerintem eleinte sok a heti 4 edzés még akkor is, ha nem érzed úgy. Én cirka másfél éve csinálom kisebb nagyobb kihagyásokkal, de még mindig a 4 alapgyakorlatot csinálom heti 3x, van amikor csak 2x, mert a munka mellett a 3 is sok. (nekem)
Annyit változtattam, hogy olyan gyakorlatokat választok, amiből egyszerre max 6-7 szabályos ismétlés megy, és egy edzés alkalmával ebből csinálok 5x5-t, aztán ha ebből megy az 5x8 akkor lépek tovább. (izmosodás a cél) Tehát egy edzésem úgy néz ki, hogy pl 5x5 húzódzkodás + 5x5 guggolás. Viszont ezekre csak akkor váltottam amikor elértem az 5. lépéseket, vagyis a teljes guggolást, teljes fekvőtámaszt...
Nekem a húzódzkodás és a lábemelés a gyengém, szóval ezekre igyekszem rádolgozni. A hétfőtől péntekig például minden reggel 1,5 - 2 perc (igyekszem növelni 5 percig) plank, húzódzkodásnál pedig az 5x5-s alapgyakorlat előtt felugrom a rúdra (mivel a teljes húzódzkodás még nem megy) és csak a lefelé ciklusra koncentrálok, azt csinálom szabályosan. Ebből 2x4-5 ismétlés.
Ezen kívül igyekszem legalább heti egy intervallum edzést csinálni, de mondjuk ez előfordul, hogy nem jön össze. Biztos sokkal jobban menne minden ha csak napi 8 órában dolgoznék és a kajára is tudnék figyelni, de ez nem adatik meg, és azért így sem vagyok csalódott az elért eredményekkel.

Ha megfelelő "alapozás" után stabilan beállsz a heti 3 (kellően kemény) edzésre, csinálsz legalább egy intervallum edzést, plusz figyelsz a kajálásra, akkor szerintem te sem leszel csalódott.

-
Melorin
addikt
válasz
Thunderbolt
üzenetére
Szia. Én is eléggé nehéznek találom a vízszintes húzást, jelenleg ennél a gyakorlatnál stagnálok: 10-nél többet nem tudok egyszerre megcsinálni.
Szerintem kezdd el a hidas és kézenállásos gyakorlatokat már most! A kéziből az első gyakorlat és a hídból a második nem okozhat problémát. A könyv is csak a nehezebb gyakorlatoktól óv. -
Thunderbolt
tag
válasz
-Solt-
üzenetére
Köszi a választ! A hidat és a kézenállásos fekvőt még nem most akarom elkezdeni, az még odébb van. A heti 2 napos edzésről 1 hónap után váltottam a 4 naposra, mert kevésnek találtam. Eddig úgy érzem elég jól mennek a gyakorlatok, egyedül a húzódzkodást találom nehéznek. Az 1-es szintről (függőleges húzás) elég éles váltás volt a 2-es (vízszintes húzás), így még azzal küzdök. Kénytelen voltam keresni egy csípőnél magasabb mászókát a játszótéren, így most azzal próbálom elérni a 3x30-at, hogy aztán jöhessen a csípő magasságú.

-
-Solt-
veterán
válasz
Thunderbolt
üzenetére
Szia,
Hasonló feltételek mellett (39 év, sokáig nulla sport, ülő munka) kezdtem bele én is, de én fél évig csak "maszatoltam" (4 alapgyakorlat heti 2 alkalom), hogy az izületeim is szokják a terhelést. A 3 hónap szerintem kevés ebben a korban, de ez nyilván egyénfüggő is. Amikor én kezdtem kevésnek érezni a gyakorlatokat, akkor váltottam heti 3 alkalomra. (egyik héten az egyikből, másik héten a másikból dupláztam)
A másik, hogy érdemes már most rámenni az erőnlétre is, mert ahogy nehezednek a gyakorlatok, előfordulhat, hogy hamarabb fogy el a levegő, mint az izomerő.

-
Thunderbolt
tag
Sziasztok!
Kb. 3 hónapja kezdtem el a Fegyencedzés 1. könyve szerint az edzést. 39 éves vagyok, 10 éve nem sportoltam, ülő munkát végzek, így szépen fokozatosan haladok. Egyenlőre még csak a 4 alapgyakorlatot csinálom + a vádlit a 2. könyvből. A hidat és a kézenállásos fekvőtámaszt majd akkor kezdeném el, ha már megcsináltam a 6-os szintet mindenből, a könyv is ezt ajánlja. Egyenlőre 3-as és 4-es szinteknél járok. Első hónapban a friss hús heti 2 napos edzést csináltam, de kevésnek találtam, így megdupláztam. Hétfőn és csütörtökön fekvőtámaszt+lábemelést+vádlit, kedden és pénteken guggolást+húzódzkodást csinálok. Ez így rendben van szerintetek? Ha már csinálni fogom a hidat és a kézenállásos fekvőt, akkor azokat tegyem külön napra, pl szerda+szombat?Köszi előre is a válaszokat!
Üdv,
Thunderbolt -
itouchfan
őstag
Láb volt, adta. Ahhoz képest hogy milyen rég guggoltam utoljára súllyal, egész jól ment.
40 kg x8, 50 kg x8, 75 kg x8, 80 kg x5. -
Melorin
addikt
válasz
kolosanyi
üzenetére
Ezt a felosztást élesben is csinálhatom vagy ez csak minta? Ha változtatok, min módosíthatok? Mi az amihez ragaszkodni kell? Futó napon ne nagyon edzek? 3 izomcsoportot dolgoztassak 1 nap?
Félre ne érts, örülnék ha ezt vakon követhetném, de szólj ha ezt a tervet csak úgy találomra dobtad össze
-
kolosanyi
veterán
válasz
Shingen
üzenetére
Tisztelem az elért eredményeit a srácnak, jól tolja, de ezt a hypeot nem értem. Mondjuk a Velvet amúgy is egy szennylap, én biztos nem mennék el egy fotózásukra égetni magam.
(#14548) troller
Pénztárcával lehet a legjobban csajozni, nem tudtad?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#14549) Melorin
A fejlődés kulcsa az egyre nagyobb volumen. A mechanikai terhelés folyamatos növelésével tudod adaptációra kényszeríteni a tested és egy bizonyos pont után csak úgy fogsz reagálni, ha egyszerűen többet edzel. Izmosodáshoz 15-30 sorozat, 100-250 ismétlés /izom/hét elvégzett munka az ideális, erőnöveléshez 10-20 sorozat, 40-100 ismétlés /izom/hét. Ha azt szeretnéd, hogy a lehető leggyorsabban fejlődj, akkor nem elég heti egyszer foglalkozni egy gyakorlattal. Egész egyszerűen nem történik meg a szuperkompenzáció, ha csak egyszer edzel valamire és tényleg stagnálni fogsz.Azt az időintervallumot kell megtalálni, ami a szuperkompenzáció szakaszába esik, akkor kell újra edzeni. A legtöbb embernél ez 24-48 órával az edzés után áll be. Természetesen ehhez az kell, hogy egy edzésen ne gyilkold szarrá magad és ne legyen olyan izomlázad, hogy napokig mozdulni se bírsz. Bukás előtt 1-2 ismétléssel állj le, inkább végezz több szériát és gondolj a következő edzésedre is. Jó ötlet magasabb edzésfrekvenciánál gyakorlat variációkat bedobni, hogy elkerüld az egyoldalú terhelést.
Van tehát 6 gyakorlatod, amiben fejlődni akarsz. Példa egy lehetséges felosztásra:
Hétfő: fekvő-húzódzkodás-guggolás
Kedd: kézállásban fekvő-lábemelés-híd
Szerda: laza kocogás/gyorsgyaloglás, nyújtás, SMR hengerezés
Csütörtök: fekvő-húzódzkodás-guggolás
Péntek: kézállásban fekvő-lábemelés-híd
Szombat: laza kocogás, gyorsgyaloglás, nyújtás, SMR hengerezés
Vasárnap: teljes pihenésA csütörtöki és a pénteki napon egy progresszióval könnyebbet csinálj, mint a hétfő-keddin, azonban a legnehezebb ponton állítsd meg 1-3 másodpercre. Statikus tartásoknál meg egyszerűen tartsd ki tovább.
-
Melorin
addikt
válasz
kolosanyi
üzenetére
Jó ötlet, kipróbálom.
Még annyi kérdésem lenne, hogy a különböző izomcsoportok edzését hogy hangolnád össze heti 1 pihenőnapot tartva, hogy fejlődjek is. Azt vettem észre, hogy ha egy gyakorlatot csak heti 1x csinálok, csak egyhelyben toporgok. Jó lenne heti 2x ugyanazt csinálni. Nincs valami jó ütemterved?
Köszi.
U. I. Én így osztottam el:
A vasárnapi guggolás nem fért már el sehova

-
troller
senior tag
válasz
Bannani
üzenetére
Átlag csajoknak (ez alatt nem a kinézetüket, hanem a gondolkodásmódot értem
) sokkal jobban bejön egy vékony, magas, enyhén izmos, kb. focista vagy úszó kinézet, mint egy szarrá gyúrt, pláne szteroiddal megtolt fazon. Modjuk a férfiak többségénk se a szénné gyúrt csajok az eseteik... -
Shingen
addikt
-
Melorin
addikt
Skacok, ha egy gyakorlatból megy 1x10 aztán pár perc pihenő után már csak 1x8 akkor hogyan tovább?
Fegyenc szerint a következő lépcső a 2x20, a hard pedig 3x30.
Ha megpróbálom az 1x12-t akkor nekem végem aznapra
Hogy fogok én a 20-ig eljutni? Főleg 2x20! 
-
-
Bannani
tag
válasz
Shingen
üzenetére
A jedik tömörülnek a facebookos Frank Medrano csoportokba.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tegnap kirakott egyik ismerősöm is egy fegyencvideót: egy fél, levegőben lépkedős "húzódzkodás", 4 "húzódzkodás" (könyökei full befordulnak miközben húzza magát), meg néhány fekvőtámasz a hintákon. Persze félmeztelenül, kesztyűben.
Lehet nekem is kellene már egy ilyen alcatraz videót csinálnom? 
-
itouchfan
őstag
válasz
Shingen
üzenetére
Újra váltottam a konditermi súlyzós edzésre. A csipomnek semmi baja szerencsére, a saját testsúllyal való edzést kicsit meguntam, elment a motivációm, most majd meglatjuk ez meddig megy így.
Nyáron főleg a foci meg a TF miatt szeretnék több időt fektetni a törzs és a láb edzésre, ugroero, robbanekonysag, ilyesmi. Majd meglatjuk mi sül ki belőle.
Amúgy, topik zárható.

-
Shingen
addikt
Topik zárható???

-
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
Jár innen valaki zuglóba, a rákos patak mellett lévő pályára edzeni?
-
brownus
veterán
válasz
LaCupacabra
üzenetére
-
LaCupacabra
csendes tag
Sziasztok. Tudnátok teljesen kezdő tutoriált linkelni. Kb 1 hete kóstoltam bele ebbe a műfajba és nagyon tetszik. A baj az hogy az erőnlétem kb 0

-
SkyS1gn
félisten
-
kolosanyi
veterán
-
Buster17
addikt
Reggeli edzés mennyire jó ötlet?
-
válasz
kolosanyi
üzenetére
Mivel csak 171 centi vagyok, a középszerűségre való törekvés számomra kivitelezhetőbb, mint a hatalmas súlyok. Nekem fekvenyomásban 95 kilóval szériázni anno nagy dolog volt, és örült a fejem annak is, mikor először nyomtam ki a 100-at. Ha megfeszülök, csinálhatok mondjuk egy 110-120 kilós maxot. Mi ez egy nagyobb darab embernek?: semmi. Meg a forma miatt én nem leszek 10% testzsírral még 80 kiló se, soha. (Igazából 75 se nagyon, 72-73 a reális, már persze kox nélkül.) Ebbe bele kell nyugodnom. Hízott disznó nem lennék azért, hogy +8-10 kilóval nyomjak fekve. A felhúzás szerintem nekem való, nagyon bejött, szerintem 150-ig biztosan fel tudnék menni hamar, de azért az is tuti, hogy a 175 már biztosan elérhetetlen cél lenne.
Viszont a siker élményére meg mindenkinek szüksége van, szóval ki kell találni azt, ami passzol hozzánk, és amivel lelkileg is ki tudunk békülni.
Asszem, nem kéne ennyit offolni.

-
kolosanyi
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
A mindenre edzünk az elismerten a középszerűségre való törekvés. Amiben eleve jó vagy, abból kevésbé fogod fejleszteni magad, inkább a hiányosságok szintre hozása a kihívás. Nem rossz dolog ez, viszont az átlag crossfitter nem izmos, azt is be kell látni. Sőt, nem is igazán erős, hiszen egy 110-120 kilós deadlift már jónak számít ott. Én is sokáig így gondolkodtam, de aztán rájöttem, hogy más céljaim vannak - kurva erős akarok lenni - és ami nem járul hozzá az elérésükhöz, az számomra feleslegesen elpazarolt idő.
-
válasz
kolosanyi
üzenetére
Azért a "semmiben se leszel jó" elég relatív. Mivel nincs különösebb -pl. verseny- célom az edzésekkel, nekem elég az is, ha jól nézeki ki, és az átlagnál sokkal jobb a kondim. Nagy kár mondjuk, hogy a "jól nézek ki" és az izmosság erős korrelációban van, és hogy tényleg igaz a "valamit valamiért".
Ha többet fogok kerékpározni a jövőben, még azt is el tudom képzelni, hogy csökkenni fog az izmosság utáni igényem, vágyam. Kérdés, mennyire.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
Valamit valamiért. Vagy crossfit szellemiségben edzel és semmiben se leszel jó, vagy kiválasztod azt, amiben tehetséges vagy (amire jól reagálsz) és csak azzal foglalkozol. A saját súlyos edzés a súlyzós ellen van, bár némi transzfer hatás azért tapasztalható. A futás azonban nemhogy nem ad hozzá a nehéz súlyzós edzéshez, hanem teljesen leépíti azt (hosszútávfutásról van szó, néha egy-egy rövid interval futás nem árt, de az meg a regenerációba szól bele). Viszont a max pulzus 60%-ával heti pár 45-60 percres edzés jó lehet.
-
válasz
kolosanyi
üzenetére
Majd nézegetem, de főként youtube lesz szerintem. Otthon viszont a fekvenyomó rúddal nem fogok tudni nagyon elmenni a súlyokkal. Ez a 118 nem visel meg, de több súlyom nincs, azt se tudom, mi lenne a maxom.
Szerintem még 2 hónap fegyenckedés, aztán jönnek a kizárólag súlyzós edzések, hogy tudjak fejlődni tovább. A diéta mondjuk erősen hatni fog a fejlődés ellen, de majd kiderül... -próbálom emelni a kcal-t, és többet edzeni. A futást meg nem vinni 1 óra fölé alkalmanként, hogy ne veszítsek nagyon ezzel is izmot.
A húzódzkodást is fel kéne hoznom, most abban vagyok magamhoz képest a legjobban elmaradva.
-
Woodslave
félisten
válasz
Fred23
üzenetére
nagyon sehogy nem kéne finoman engedni. Mondjuk ha a fekvenyomó rudadat használod felhúzáshoz is
akkor ez sajnos nem játszik, de a klasszikus deadlift-nél (felhúzás) nincs kimondott negatív szakasz, azaz sokan egyszerűen elengedik fenn... De persze ezt egy normális edzőteremben nem teheted meg 
-
válasz
kolosanyi
üzenetére
Itthon edzek, felraktam mindent a rúdra, amit lehetett, és így 118 kilóval megy is a felhúzás. A technikám mondjuk szerintem szar, még ma utána fogok olvasni a sérülésveszélyt minimalizáló módszernek. Nagyon régen csináltam felhúzást, és mivel akkor 110 kilónyi súlyom volt, nem is emlékszem rá, hogy valaha is többel csináltam volna. (Most jól esik nagyon, hogy ez a 118 viszonylag simán megy.)
Mikor engedem le a súlyt, van bennem egy olyan érzés, hogy nem is tudom, hogyan kéne szépen, biztonságosan letenni. Biztosan nagyon nem mindegy a tartásom sem ennél a gyakorlatnál.Woodslave: azt használom tényleg, és az ejtést sem tehetem meg otthon.

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

már úgy egész testileg. nyilván, sokkal többet csináltam, sokkal jobban érzem azokat az alapgyakorlatokat, mint a kondisokat. kivéve a guggolást. azt imádom, tegnap is túlságosan imádtam, emiatt ma alig bírtam mozogni.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.

már meg is rendeltem