- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
válasz
Woodslave #14394 üzenetére
az a baj hogy ha sietek vagy tudom hogy tanulnom kell akkor 40-50 mp-nek érzem a jót, és ha meg nyugi van és ráérek akkor meg hajlamos vagyok bealudni két sorozat között, és eltelik 3-4 perc anélkül hogy elkezdeném. tudom magamról ezt, többször megfigyeltem. szóval utóbbi időben csak stopperrel edzek, mert nem működik.
természetesen gyengébben megy a kevés pihivel.
-
-
itouchfan
senior tag
-
itouchfan
senior tag
válasz
adamssss #14388 üzenetére
Ebben is van igazság, csak egyrészt maga a volumen és intenzitás is kevés, másrészt ez a csinálok minden nap szinte semennyit elv sem jó. Akkor csináljon inkább heti 1-2-3x de akkor rendesen.
Kitörés, guggolasbol felugras, lepcsozes, millió gyakorlat van. Nehogy már egy nap 50 guggolassal letudjuk. -
-Solt-
veterán
Tehát ösztönös!
Nekem is az a "vesztem", iszonyat rühellem... nyomd a plank-et, én amióta csinálom a hasazás is könnyebben megy.
Alkarra, fogás erősítésre viszont találtam egy nagyon jó módszert! Gokártozás! 3 x 8 percet toltam ma az Euro-ban, az első után konkrétan a sírógörcs kerülgetett, most meg alig bírtam kinyitni az ásványvizes üveget!
-
válasz
itouchfan #14381 üzenetére
Ha abból indulunk ki, hogy a fekvőtámasztól kiment a csuklója, nem biztos, hogy kevés. Én ha lábazok akkor szabályos guggolásból megcsinálok 5x20-at, néha belerakok egy két 25-öset vagy ritkán 30-asat.
Valószínűleg az elején tart a kolléga, így lehet hogy ennyi is elég neki. (de persze én sem ismerem az edzettségét)
ZedMester: 173 cm/54kg. Ez pont, hogy nagyon, de nagyon vékony alkatra vall.
-
-
itouchfan
senior tag
válasz
itouchfan #14351 üzenetére
ma is edzettem, jó volt. húzódzkodásból összesen 8 sorozat alatt 3-mal, tolódzkodásban 3 sorozat alatt 7-tel több ment mint múlt héten (bár mint írtam a tolódzkodás az valszeg egyszeri gyengeség volt, vagy nem is tudom mi.)
viszont lenne egy kérdésem, azért írtam válaszként ezt a hsz.-t.azt az edzést csinálom ami az előző hsz-ban van leírva. a kérdés a pihenőidőre vonatkozna, mégpedig hogy az jó úgy hogy 3 percenként kezdem a sorozatokat (kb 120-140 sec pihenőidő) és a gyakorlatok között pedig 4 percenként kezdem tehát nagyjából 160-180 sec-re jön ki a pihenő?
-
mark!
őstag
Ne kérdezzétek hogy hogyan csináltam, de fekvőt akartam kinyomni és kiment a csuklóm. Majdnem sírvafakadtam ott mindenki előtt tesiórán
-
kolosanyi
veterán
-
SkyS1gn
félisten
Köszi mindenki!
Én is így voltam, meg egyetemi kóter kondi pincébe van felfele nem is tudsz mozogni, de az explosive pullupot csináltam sokat amikor eltávolodsz rúdtól
Zászlóval is haladtam már sétálva is megy lassan, a back lever is, a fránya frontlever viszont gáz hogy még mindíg csak 1lábbal, most már tényleg az jön!
-
SkyS1gn
félisten
Ma megpróbáltam a Muscle upot ami eddíg sosem ment még... nem mondom hogy kibaszottul örültem,
max 3 megy egyszerre, de kurvajó érzés mikor összejön egy kitűzött gyakorlat!
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #14366 üzenetére
Én most itthon fekvőztem, nyár óta egyet se nyomtam le. Piramist csináltam, 1-2-3-4-5-6-7-8-7-6-5-4-3-2-1 volt, meg még utána pár variáció 10-esével. Érdekes, hogy pihenés nélkül keveset tudtam csinálni, de amint kicsit pihentem, mintha semmit nem csináltam volna. Viszont közben savasodtam mint az állat.
-
mark!
őstag
-
madmike
őstag
-
itouchfan
senior tag
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #14357 üzenetére
Ez amúgy nem más, mint egy magas volumenű alapgyakorlatokból álló, egyszerű program. Az izomtömeg-növeléshez elsősorban volumen kell, szóval egyáltalán nem hülyeség. Viszont az edzéstervezésnél az egyik kulcskérdés az, hogy mi az a maximálisan elvégezhető volumen, amit még ki tud pihenni a sportoló és megtörténik a szuperkompenzáció, ergo fejlődés lesz a vége, nem túledzés.
Vagyis egy bizonyos szintig igaz az, hogy minél többet edzel, annál jobban fejlődsz.
-
RBJ
addikt
Nem tudom most miféle új nyavaja van de fáj a torkom, tüdőm, fejem de azért is elmentem edzeni.
Kiszenvedtem de megvolt. -
Pickit3
aktív tag
Hát gyerekek, mocskosul nem jó edzeni betegen.
Edzés előtt és után is kissé rosszul voltam, 37,5 fokos hőemelkedés és torokgyuszi pedig a nagyon laza edzés ellenére is elveszi a kedvet egy időre tőle. De hogy jót is mondjak, a guggolás meghozta a kívánt eredményt, futásnál elindulásnál sokat dobott.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Bannani #14352 üzenetére
tudom, de eddig erőt növeltem. kell a változatosság.
amúgy, a harmadik meg negyedik húzódzkodásnál, már nem is annyira állóképesség.
vagy csak én vagyok gyenge, inkább ez a valószínűbb. a fekvőset még nem próbáltam, de az nekem sokkal inkább állóképességi, mint a húzódzkodós nap. de azt meg lehet hogy + súllyal fogom csinálni, és akkor nem annyira lesz állóképességi.leírom, ma ezek az ismétlésszámok lettek:
széles pull-up: 11, 9
normál pull-up: 7, 6
szűk chin-up (tenyér felém néz): 8, 6
normál chin-up (tenyér felém néz, vállszélesen): 8, 5
tolódzkodás: 13, 10, 8 - nem értem hogy lett ennyire gyenge, régebben 20+okat simán nyomtam, de szerintem a széles hátizmom meg a hátam annyira elfáradt hogy egyszerűen nem tudta a megfelelő stabilizáló szerepet nyújtani. legalábbis közben ezt éreztem.
sorozatok között 2 percet, gyakorlatok között 3 percet pihentem. gyilkos egy dolog ez ám, jobban gyilkol mint ahogy így papíron tűnik. -
itouchfan
senior tag
válasz
itouchfan #14348 üzenetére
íme:
"Húzódzkodás - Pavel-féle program
=========================
(Gonosz) orosz underground testépítés, alapozó húzódzkodás program. Az egész felsőtestet lefedi. "A" és "B" edzésnapok váltakoznak.
"A"
Tolódzkodás párhuzamos korláton - 2-3 x max
Széles húzódzkodás - 2-3 x max
Széles fekvőtámasz fogantyún emelt lábbal - 2-3 x max
Fekvőtámasz emelt lábbal - 2-3 x max
Fekvőtámasz - 2-3 x max
Függeszkedve térdemelés állig - 4 x max
"B"
Széles húzódzkodás - 2-3 x max
Vállszéles húzódzkodás - 2-3 x max
Szűk fogású húzódzkodás - 2-3 x max
Semleges fogású (tenyerek egymás felé) húzódzkodás - 2-3 x max
Tolódzkodás párhuzamos korláton - 2-3 x max
Függeszkedve térdemelés állig - 4 x max
6-8 hét csodákat tehet. Ezek mellé már csak egy alsótest-hangsúlyos edzésnap kell."
confidence and power oldalrólhétfőn csinálom a B napot, pénteken az A-t, ezen kívül szerdára még van egy HSPU, invertált evezés, plank, és minden egyéb törzs (hasizom, alsó hát, stb.)
-
Shingen
addikt
-
Shingen
addikt
válasz
DiszNóÓl #14344 üzenetére
Szerintem elég neked 2500 kcal feletti is.
De akkor egyszerű a történet, beírod a gugliba étrendek és azt eszed.
vannak 3500 kcal körüli étrendek.
Illetve ha unod kereshetsz olyan oldalt ahol összeválogatod a kaját és kiírja mennyi kcal az.
De amiket találsz étrendeket olyan összetevőket egyél.Ne hurkát, meg szalonnát.
-
Shingen
addikt
válasz
DiszNóÓl #14339 üzenetére
Kb. mennyit kellene ennem egy nap, hogy hízzak?
Sokat!És többször egy nap.
Viccet félre téve, ha tudományos akarok lenni amennyi kalóriát eléget a szervezeted annál többet kell enni.
De ezt senki nem mondja meg neked így, neked kell kitapasztalni, vagy kiszámolni mennyi kalória kell neked 1 napra és annál több kalóriát bevinni.
Na meg az sem mind 1 mit eszel. -
itouchfan
senior tag
Új edzés terv, első edzés. Piszkosul adta. De tényleg. Ha érdekel valakit, beteszem a programot.
Orosz saját testsulyos alapozó edzés program. -
kk831228
addikt
válasz
adamssss #14334 üzenetére
Igaza van Wood-nak...
Ehetsz akármennyi rizsfehérje port vagy tejsavót is, nem fog tőle a tömeged nőni... Max. a pénztárcád tömege csökken... Sajnos többet kell enned, ennyi a titka...
Majd ha már normálisan kajálsz kellő mennyiséget és tele leszel fölös pénzel akkor vegyél ilyeneket...
-
kolosanyi
veterán
válasz
Woodslave #14335 üzenetére
Továbbá a saját testsúlyos edzéssel kisebb anabolikus ingert kap a szervezet. És még mielőtt...
Ezt sose tagadtam, a saját testsúlyos edzés nem az abszolút erő és a tömeg növeléséről, hanem a relatív erő és a testtudat, koordináció fejlesztéséről szól.
Húzódzkodni jó dolog, remekül fejleszti a húzóerőt, de tömegnövelés szempontjából a felhúzás és a döntött törzsű evezés a legjobb gyakorlatpár hátra.
-
Woodslave
félisten
válasz
adamssss #14334 üzenetére
ne legyél érzékeny semmi gunyoros nem volt.
nem ettem még rizsfehérjét de nem hiszek benne hogy akár tisztább lenne mint a tejsavó. Én meg azt a humbugot se veszem be amit ott állítanak róla.
ha meg tömeget nem sikerül növelned akkor meg nem a fehérjével van a probléma hanem a kalóriával.
-
válasz
Woodslave #14330 üzenetére
1. Egy kérdést tettem fel. Nem értem miért kell gúnyos stílusra váltani. Nem szidtam egyetlen fehérje port sem, de aki azt gondolja, hogy mindegyik szín tiszta, és semmi káros anyagot nem tartalmaz ott valami gond van. Én a legjobb minőségűt keresem, ezért kérem olyanok segítségét akik nálam tapasztaltabbak ezen a téren.
2. Igen, minden egyes élelmiszer amit otthon eszem magánszemélyektől kerül a házhoz, és a többségük hosszú évek óta "szállít" nekünk. Nem, nem vagyok bio-barom, egyik sem 10x-es árú kamu bio termék, hanem amit a vidéken megtermeltek, hús, zöldes, gyümölcs tejtermék, mindenféle adalék nélkül. Hosszú évek munkájába telt mire édesanyám felkutatta a legjobb ár érték arányú termelőket, de megérte, mert most egészségeset, és finomat eszünk, ráadásul a bolti árhoz képest kb "csak" 10-30% a felár. Nekünk ennyit megért. Szóval beletrafáltál igen, egészségesen étkezünk.
3. irtózom ezektől a poroktól, anno izotóniás italt is csak azért ittam mert nyáron a 40 fokban nem bírtam volna a 2,5-3 órás tenisz meccseket. Most csak azért fanyalodom ezekre mert képtelen vagyok tömeget növelni. Még mindig sok az edzés, a mozgás, és mivel az egyetem mellett dolgozom is egyszerűen nincs időm naponta 5x-6x kisebb adagokat enni. Ráadásul még az ág is húz, mivel borzasztó erős refluxom van, emiatt egyszerre sem tudok sokat enni, mert nagyon durva savam lesz. Évek óta kb 1kg-t nem tudtam magamra szedni. Emiatt sajnos muszáj lesz kitalálnom valamit. Nem szeretnék sokat, max 5-7 kg 1-2 év alatt. Úgy vélem ez még az egészséges kereteken belül mozogna.
Na, szóval részemről béke van, engem nem érdekel, hogy ki mit szed, csak a véleménye lehetőleg kulturált formában, érvekkel alátámasztva.
Köszönöm
Hogy on is legyek: Ahhoz képest, hogy a tömeg nem nő, már megvan 4x8 szabályos húzódzkodás 2mp fel 2 le. Remélem pár hét és meglesz a 4x12 ami a terv aztán lépek tovább.
Többieknek: Köszi a tippeket, tanácsokat.
-
Male
nagyúr
válasz
adamssss #14328 üzenetére
Ha a színezék, ízesítés a gond, akkor pl a Do it Yourself csinál tejsavókat is ilyenek nélkül.
-
Woodslave
félisten
válasz
adamssss #14328 üzenetére
amúgy egy farmon élsz ahol természetes körülmények között saját magad által termesztett és tenyésztett élelmiszereket és friss patakvizet fogyasztasz? Vagy mit gondolsz egy jó minőségű tejsavófehérjében milyen szenny van?
Persze majd egy rizsfehérjét áruló oldalról kell tájékozódni melyik a legtutibb...
Warrior whey a legtutibb. Legalábbis az oldalon ahol árulják ezt állítják...
-
Male
nagyúr
válasz
rumos XIII #14322 üzenetére
Nekem volt... esélyes amit -Solt- ír, vagy másik lehetőség, ha zárt helyen edzel, hogy nincs elég levegő ( jól elhasználjátok az oxigént, szellőzés meg lekapcsolva, minden ablak zárva, stb. )
-
itouchfan
senior tag
válasz
rumos XIII #14324 üzenetére
Szerintem ez mindenképpen gyógytornász hatásköre, ez nem ilyen autodidakta módon elsajatithato, és végezhető. Vannak dolgok amiknél muszáj szakemberhez fordulni.
-
rumos XIII
aktív tag
Van kifejezetten jó gyakorlat gerincferdülésre, illetve bordapúpra? Illetve ami csak rontana a helyzeten?
-
-Solt-
veterán
válasz
rumos XIII #14322 üzenetére
Szerintem dehidratáltság...
-
rumos XIII
aktív tag
Mostanában gyakran szokott megfájdul a fejem közvetlenül edzés után. Tapasztaltatok már ilyesmit?
-
itouchfan
senior tag
Megvolt, kemény volt, adta.
Holnap mocskos izomlaz várható napfelkelte körül, Kelet felől.
-
Woodslave
félisten
válasz
kolosanyi #14317 üzenetére
ez igaz én bárhol merek trikóban is edzeni
ebben igazad van. Legnagyobb hibám, hogy 14 évesen nyáron nem mentem konditerembe azok után hogy a legjobb időben a kollégium konditermében elkezdtem edzeni. Ha akkor nem vagyok ugyanezen az állásponton mint amin sokan - tök alaptalanul mint tudjuk - akkor lehet más lenne.
-
duo
addikt
vótam. atta.
-
F_Gergely
őstag
válasz
kolosanyi #14313 üzenetére
köszönöm a választ, olvastam a könyvről véleményeket,eléggé megoszlik, kb fele fele arányban kinek tetszik, kinek nem. Nekem egyébként csak az furcsa hogy megjelent az első kötet utána meg még több is, mintha több bőrt húzna le ugyan arról a dologról a szerző.
(#14314) Woodslave
Vannak "nyitott" konditermek ahol üveglap a fal és igy belátni, én ott mindig hegyomlásokat látok, kispolák méretű súlyokat emelni
Konditeremnél meg oké elmegyek, de mit hogyan, meg mennyi satöbbi...
Gondoltam személyi edzőre is de ugye azért meg külön kéne fizetni az meg a bérlettel együtt már sok lenne havonta -
Woodslave
félisten
válasz
F_Gergely #14312 üzenetére
Gondoltam konditeremre, de attól kicsit parázom, na meg ott mindenki hegyomlás, én meg hozzájuk képest...
Viszont találtam a kerületben kültéri eddzéshez épített parkot és arra is gondoltam hogy oda kijárok.
ez olyan érdekes meglátás. Milyen konditeremben voltál hogy ezt láttad?
Amúgy én is szoktam néhanapján kondiparkozni, de nekem sokkal kényelmetlenebb érzés egy játszótér mellett húzódzkodni mint egy konditeremben edzeni...
-
kolosanyi
veterán
válasz
Pickit3 #14310 üzenetére
Plusz még a híd nagyon jó gyakorlat erre.
(#14312) F_Gergely
Szia!Nem kell félni a konditeremből, egyrészt senki nem fog veled foglalkozni (legalábbis az értelmesebbje edzeni jár oda, nem a saját kisebbségi komplexusát kiélni), másrészt ott se mindenki Schwarzenegger.
Természetesen otthon is lehet edzeni, nagyon szép eredményeket lehet elérni csak saját testsúlyos edzéssel is. Javaslom elolvasni a Fegyencedzést, ott elég jó útmutatót kapsz az edzéshez. Viszont csak az edzésmódszert javaslom megfogadni a könyvből, a súlyzós edzést végzők agyatlan fikázása nettó baromság, sajnos ez teszi ki a könyv jó részét.
-
F_Gergely
őstag
sziasztok,
lehet nem teljesen idevág a kérdésem, de részben talán.
Szeretnék eddzeni, irodai ülő munkám van és nagyon eltunyultam, most már zavar. Alapvetően vékony alkatom volt/van, de a hasam látványosan nagyobb lett. A célom és amit szeretnék, hogy szálkás,megfelelő erőnlét, és izomzat. Nem akarok "kigyúrt" lenni, meg ilyeneket, szeretném a mozgási igényem kielégíteni, és egy egészséges erőnlétet kialakítani. (régen 55 kilómmal úgy pakoltam a 25 kg-s EUR raklapokat mint a pehelypárnát, ellenben most nagyon is megérzem...)
Ehhez nem kívánok fogyni (nem vagyok túlsúlyos 75 kg vagyok 177 cm magassághoz), és nem áll szándékomban fogyókúrázni, minden féle egyéb porokat fogyasztani. Mozogni szeretnék és ehhez keresném a megfelelő formát.
Gondoltam konditeremre, de attól kicsit parázom, na meg ott mindenki hegyomlás, én meg hozzájuk képest...
Gondoltam arra is hogy otthon minden nap adott mennyiségű fekvőtámaszt, felülést, és súlyzós gyakorlatot csinálok.
Viszont találtam a kerületben kültéri eddzéshez épített parkot és arra is gondoltam hogy oda kijárok.
Szerintetek melyik lenne a megfelelő? Illetve milyen gyakorlatok az ideálisak?Köszi előre is a tanácsokat, válaszokat
-
Pickit3
aktív tag
válasz
kolosanyi #14293 üzenetére
Mivel mind a kettőnket alátámasztottál így sajnos nincs mit tovább boncolgatni. Természetesen aláhúzom, hogy a hibrid edzés az egyik legjobb edzés.
Egy másik problémát szeretnék most terítékre tenni, a kyphosis-t. Ugye nagyon sok diák szenvednek benne amit részben a nehéz iskolatáska okoz. Netes megfogalmazás: "A gerinc fokozottabban előrehajlik. A lapockákat összehúzó és lehúzó izmok gyengülnek, a lapockákat fel- és előrehúzó izmok az állandó összehúzódás következtében zsugorodnak. Ennek eredményeképpen a vállak előreesnek." Ez ellen mit tud tenni az ember?
-
itouchfan
senior tag
válasz
adamssss #14303 üzenetére
akkor ne haragudj, nem szóltam, csak állandóan ez a sok ilyen hozzászólás ömlik. egyébként nem rád vonatkozott, a második része pláne, de így, akkor még egyszer mondom hhogy nem szóltam.
hétfő-szerda-péntek ritmusban valakinek van javaslata vagy esetleg konkrét programja, saját testsúlyos felsőtest edzéshez? (láb nem fér bele a foci mellett, pedig örülnék ha menne. )
-
válasz
-Solt- #14299 üzenetére
185cm vagyok.
Csak nagyon szálkás...
itouchfan: 4 évig csináltam élsportot -tenisz- napi minimum 3 óra edzéssel. (amúgy 13 éve űzöm, és ebből 7 volt versenyzés) Tudom mit jelent edzeni
. Testépítgetni most kezdek mert az alapok megvannak csak kicsit csinosítani szeretnék. Amúgy a tenisz mellett megy az AIKIDO is bár egy ideje abbahagytam egy sérülés miatt.
-
itouchfan
senior tag
válasz
kolosanyi #14301 üzenetére
Azért ezek már szép számok, le a kalappal.
Csak hogy én is írjak egy kis beszámolót, november vége óta csinálom az eronoveles központú edzést, és igaz, hogy teljes test, hétfő szerda péntek bontásban csinálom, saját testsullyal, és így annyira egy-egy izomnak odacsapni nem tudok, de lényeg a lényeg, hogy 6 ismétlés fölé nem mentem azóta edzésen, és az elején 6,6,5 széles pullup ment teljes mozgastartomanyban, így kezdtem, és most már nyomom az 5x5,5x6okat, de még ennél is szembetunobb hogy mennyit javult a kivitelezés, a szabályossag, egy szóval sokkal elegánsabb lett az egész vagy már úgy jó nézni. Na mindegy ez is nagyon kezdő szint de csinálni kell. Most akarok váltani uj edzés tervre, kicsit elbizonytalanodtam hogy mi legyen, meg terembe is kéne menni csak hát a foci, ugye az mindig bekavar nálam...
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #14300 üzenetére
Én például ősz óta mentem rá komolyabban a súlyzós erőedzésre, ezalatt odáig jutottam, hogy guggolás max 180, felhúzás max 200, fekvenyomás meg 145. Ez még mindig lószar, én pedig olyan ütemben fejlődök, mintha kezdő lennék. Ez azért van, mert valójában az is vagyok, ez új terület számomra. Biztos nem sokára jön a fal és nehéz lesz áttörni, de ez nem szegi kedvem. Most eldöntöttem, hogy ki akarom hozni, ami bennem van ilyen téren. Ehhez el fogok járni fekvenyomó, erőemelő versenyekre, mert könnyebb úgy készülni, hogy van cél, van határidő. Nyilván nagyon lealáznak majd az én súlycsoportomban, de nem is az a célom, hogy a profi magyar erőemelő mezőnnyel hasonlítsam össze magam, inkább amatőr, hobbi versenyeket célzok meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Premier előzetesen a The Talos Principle: Reawakened
- The First Berserker: Khazan
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest