- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shingen
addikt
BUÉK
Sok mászókát idénre............ -
SkyS1gn
félisten
Na asszem egy ideig viszlát edzés... izmok.
Az ünnepekre a fa alá kaptam egy szép kis vékonybél gyulladást, de csak műtét közben derült ki, mert vakbélre gyanakodtak. Kikapták azt is, meg a vékonybél egy szakaszát.
5 nap bennfekvés volt, már megőrültem. Most 1-2hónapig no edzés, kajára is igen figyelni kell.
Már 3kg-ot fogytam 90->87Kg, hát nem zsírból...
Mindegy #comebackstronger, majd onnan lesz szép visszajönni.
-
itouchfan
senior tag
Boldog, sikeres, és edzésben gazdag 2018-at kívánok mindenkinek! A topiknak pedig kicsit több látogatottságot, tagot és hozzászólást!
-
itouchfan
senior tag
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
brownus
veterán
válasz
bagyulajuve #15189 üzenetére
Lol
-
mark!
őstag
elfogyott a motivációm, mindig csak pár napra elég.
egyszerűen nem értem, hogy miért nem sikerül huzamosabb ideig edzeni.
vagyis tudom, hogy mi miatt (egy g*cidurva izomláz, tart 2 napig, utánna meg elmegy a kedvem az egésztől) -
mark!
őstag
válasz
bagyulajuve #15189 üzenetére
keep it christian 😂😂
-
brownus
veterán
-
itouchfan
senior tag
válasz
Czmorek #15179 üzenetére
az L-karnitin segít a zsírsavak mitokondriumba való bejuttatásában. a mitokondrium energiát termel az energiaigényes folyamatokhoz. Mihez kell energia? Izommunkához főként, illetve az alapvető életfenntartó működések biztosításához.
Egy aminosav nem fog csodát tenni veled nyilvánvalóan. Még aktív, komoly edzésmúlttal rendelkező embereknél is megkérdőjelezhető a szükségessége, mivel ha a kajára figyelsz, változni fog a tested L-karnitin nélkül is, ha kajára nem figyelsz, nem lesz kevesebb zsír rajtad attól hogy iszol L-carnitint edzés előtt, illetve bármennyire is jó ezt hinni, nem egy sportitaltól fogsz tudni 80 helyett 90 kilóval nyomni, vagy 6 helyett 8 abcúgot csinálni.Egyébként jó rég óta nem írtam ide, de utálom, amikor valaki gondolkozás nélkül, utánaolvasás nélkül kérdez, mondd ki valamit. Inkább számolj el 5-ig legközelebb. Ha pedig fogyni akarsz, menj le a terembe 2-3x egy héten, vagy futni...
-
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha az L-Karnitin-t napi 1-et beveszek, de nem edzek, akkor van valami hatása? -
Shingen
addikt
Na megindult a forum.....
-
SkyS1gn
félisten
Fal mellett? Ez úgy működik mint a kézrátétel?
Bocs erre gondoltam nem a reach underre. -
SkyS1gn
félisten
válasz
Shingen #15169 üzenetére
readonly
Multkor kicsit elhagytam magam, vagy 2hétig össze vissza ettem meg semmi edzés kb nagyon undorodtam magamtól... nem is szoktam kihagyásokat csinálni...
Visszatértem most minden nap nyújtok, törzs edzést szétszedtem minden nap nyomok egy 10percest (halál) meg néha többet akkor függeszkedve is. Meg megy a szokásos többi edzés is.
-
emiki6
veterán
Egy ideje követem a CalisthenicsMovement csatornát, de ismerek sok más is, ám valahogy egyik sem volt számomra elég praktikus. Viszont találtam egy jót, melytől egyel fentebb linkeltem videót, de azóta jobban átnéztem a csatornát és nagyon tetszik: Tom Merrick
Nyújtás, mobilitás, saját testsúlyos edzés, minden ami kell. Tudományosan, részletesen, alkalmazhatóan. Tök jó! -
emiki6
veterán
How Long Does Mobility Take?! (MY JOURNEY)
Apicsába! Legalább fél éven keresztül, minden nap, hogy legyen látszatja is. -
Because
őstag
helló!
tatabányai Tescoban volt még 2db 10kg-os súlymellény (XQ Max) a kiárusításnál 4300ft-ért. én is hoztam egyet azt mondom egész jó minőség.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Woodslave #15163 üzenetére
Ez egy példa nap, de van ilyen is. Többségében a reggeli az adott, az ebédnél próbálok a jobbakat (grill csirke, zsírszegény hús) választani. A köret meg mindig rizs. Néha egy csésze leves befigyel.
Tudom, hogy a legjobb a zab/csirke/rizs/lazac, de ezt nem tudom tartnai. Napi 1-2 órám sincs főzni, bevárásolni, mosogatni. A vacsrát is csak gyors összedobom, általában az alapján, hogy a napi makró milyen volt.
Tudom, hogy a menzás makró nem az igazi, de egy sajtos csirke, édes-savanyú csirke, holstein sertés kajánál azért olyan nagy eltérés nem lehet.A pizza általában saját, ez pl a tegnap esti csalás.
Ez múlt hétvége.
Igyekszem mindig szart enni, de a 90-10 arány nálam nem megy, inkább 70-30 felé mutat.
Ha mondjuk fél évig csak saját magad által készített megfelelően kimakrózott dolgokat ennél akkor rájönnél hogy mi a helyzet.
Nyílván ez lenne a legoptimálisabb, és ezzel tudnám a lehető legjobb/leggyorsabb eredményt elérni. De nem tudom a napi rutinba beiktatni. A heti 3-4 nap edzést is csak itthon tudom megoldani egyelőre.
emiki6: Nem tudom, én mindenütt az látom, hogy ha negatív a bemenő, akkor fogyás van. -
emiki6
veterán
válasz
Woodslave #15163 üzenetére
Ha már itt vagyok, Speedfire-nek:
Do Calories Matter? Is a Calorie a Calorie? (Science of Weight Gain) -
Woodslave
félisten
válasz
Speeedfire #15161 üzenetére
és ez tényleg egy napi kajád?
két energia ital (egyik zero király) két vajas-sonkás zsömle és menzakaja aminek gyakorlatilag f/ngod nincs a pontos makróiról és nem tudod miért nem fogysz. Hétvégente meg becsalsz burgerrel meg pizzával.
Rejtély
Ne vedd magadra és előre is elnézést, de az ilyenek miatt mondják hogy nem működik a kalóriaszámlálás. És jönnek a ketogén meg böjtöléses dolgok (nem mondom hogy baromság nem akarok megbántani senkit én is böjtöltem mondjuk nem 3 napot)
Ha mondjuk fél évig csak saját magad által készített megfelelően kimakrózott dolgokat ennél akkor rájönnél hogy mi a helyzet.
-
martillo
tag
válasz
Speeedfire #15161 üzenetére
Szetnezek, koszi!
Van vagy 10kg plusszom , gondoltam vmi sajat testsulyos mokaba kezdek, hogy orvosoljam a dolgot.
Meglatjuk majd -
martillo
tag
válasz
Speeedfire #15140 üzenetére
Ez a tablazat milyen programbol van?
Nem csak simpla excel, ugye? A kaloriaertekeket, honnan veszed? -
Speeedfire
félisten
válasz
emiki6 #15158 üzenetére
Sajnos szoktam csalónapozni, látszik is az listán, hogy van amikor felmegy 3000 kcal felé a napi átlag. Ilyenkor megcsúszik egy kis pizza/burger meg sör/üdítő. Hétközben azért próbálom magam jobban tartani, de ilyenkor is beeshet 1-1 cerbona műzlisztelet, vagy sport szelet.
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15157 üzenetére
Ezt írta valaki, másnak, hasonló témában:
"1) alacsonyabb kalóriaszint kell nálad a további fogyáshoz 2) lelassult az anyagcseréd. Az előbbinek evidens a megoldása. Hosszú hónapok tapasztalatai után csak ajánlani tudom a slowcarb diétát, az utolsó egy-két kiló kivételével elég jól olvasztja a zsírt. Ha a második lehetőség okozza a problémát, iktass be egy csalóétkezést, majd folytasd a diétát. Esetleg több kardió/aerob, mate tea stb."Fogyasztasz amúgy gyorsabban felszívódó szénhidrátot?
-
Speeedfire
félisten
válasz
emiki6 #15153 üzenetére
A fényt duplán mérem.
A böjt kizárva, már hús nélkül is elég szar egy nap. Nemhogy kaja nélkül. A ketogen-en agyalgatok egy ideje, de az elég combos lenne. Hús, tojás meg zöldség. Aztán kb ennyi.
Inkább megpróbálok többet mozogni, meg szigorítani a diétát. Majd csak megindul lefelé valamikor. -
emiki6
veterán
válasz
SkyS1gn #15155 üzenetére
Ja, hát ennek az a lényege, hogy napokig nem eszel...
És akkor elvileg nem lesznek ilyen problémák, mert ha kiürül a szervezet glikogénraktára és átáll ketózisba, akkor a zsír állandó energiaellátást biztosít. Ha naponta eszel, akkor mindig megszakítod ezt a folyamatot és a szervezet nem tud átállni, olyan, mintha csak kevesebbet ennél.
Persze én nem értek hozzá, a fogyás vágya távol áll tőlem, sőt! -
SkyS1gn
félisten
válasz
emiki6 #15154 üzenetére
Tényleg csak megszokás amúgy, én fastingeltem sokáig, ha hozzászoktatod magad akkor tényleg nem vagy reggel éhes... én d.u. 3-4ig nemszoktam enni. Aztán elhagytam mer nyáron melóba összeestem volna ha nem eszek kb... meg sokszor éreztem azt dél-d.u. hogy szédülök vagy ilyesmi nemvolt energy.
-
emiki6
veterán
válasz
Böjt esetleg?
Fasting vs. Eating Less: What's the Difference?
Should You Eat Every Day?Elvileg ha nem eszel, akkor harmadnapra szinte elmúlik az éhség, továbbá nem fogysz izomból (ha sportolsz), csak zsírból. És ha a böjt után nem eszel többet, mint elhasználsz, akkor elméletileg fenn tudod ezt tartani.
Csak egy ötlet, nézz utána. -
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15152 üzenetére
A fényből bevitt energiát is felírtad?
Illetve a meleg vízben több kalória van, mert energia kell a melegítéshez, azt se felejtsd. -
Speeedfire
félisten
válasz
Apollo17hu #15151 üzenetére
Pedig mindent felírok. De ha napi 200 kcal-al kevesebbet írok, akkor is mínuszba lennék.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Speeedfire #15150 üzenetére
Valamit nagyon nem jól számolsz, mert a táblázatod alapján, ha semmi sporttevékenységet nem végeztél volna, már azzal 2 kg mínuszban kellene lenned.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Ez az alapjáraton történő 2500 kcal égetés honnan jött? Mert ez kb. azt jelenti, hogyha egész nap nem csinálsz semmit, akkor 5 db Big Mac tápértékét égeted el.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Speeedfire #15147 üzenetére
Fogyáshoz ne is súlyzózz, fuss, cardio, hiit edzésmódszer, kicsit cseréld fel a sorozatokat
-
Speeedfire
félisten
válasz
SkyS1gn #15146 üzenetére
Mitbánom én, ha 100kg maradok, de szálkás.
Mióta pár éve abbahagytam az edzést, eléggé felmentek a kilók. Akkor 78kg voltam kb 22% testzsírral, most meg 100kg kb 41%-al.
Na mindegy, majd túljutok rajta valahogy. Csak fura volt, hogy lassan 2 hónap telt el, és nem igazán fogyok.Minden nap lenne a legjobb, de lusta vagyok terembe menni. Pedig van aycm.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Hát igen ez nem ilyen gyors... meg inkább minden nap csinálj valamit de rendszeresen...
Én se igen fogytam 90Kg vagyok csak leszálkásodtam mint atom
-
Ispy
nagyúr
válasz
Sajnos nem olyan könnyű rávenni az emberi testet, hogy zsírt fogyasszon, mert ez ellentétes az evolúcióval.
És sajnos ez nem egy ilyen 1-2 hónapos projekt, hanem nagyjából az ember életének végéig tart, szóval az életmód váltás egy életre szól. Ha 1 év múlva sem fogytál egy dekát sem, akkor rosszul számolsz, vagy írjad be az esti csipszet is a listába.
-
emiki6
veterán
válasz
Nem lehet, hogy izmot építesz zsírból?
(természetesen átvitt értelemben
)
-
Speeedfire
félisten
válasz
bagyulajuve #15141 üzenetére
Kiderül, hogy zőccség vagyok és a levegűbő' veszem ki a zokszigént.
-
bagyulajuve
addikt
válasz
biztos fényevő vagy
-
SkyS1gn
félisten
Kifogás az van.
Én is read onlyban vagyok de akkor írok pár sort.
Egyre többet futok, 2 naponta max, pár km-től 7-10ig álltalában, a km/perc időm is javul, parkba se biciklivel hanem futva járok ki
Más, alakul az egykezes kézenállás is, egyhelytemben egyre többször tudom áthelyezni a testsúlyomat egyik kézről a másikra.
1kezes huzi negatívot lassan le tudom engedni fel szinte nulla.
Frontlever még mindíg csak 1lábas, fuck it. Planche-re is csinálom a negatívot, jobb mint volt.
Bw:90kg
-
emiki6
veterán
A bajok akkor szoktak kezdődni, mikor a szórakozás elveszi az időt az edzéstől. Javaslom, hogy tégy ez ellen, később még bánni fogod.
-
mark!
őstag
ritkán edzek már, sokat kell tanulni meg hát a WoW is sok idő
-
-Solt-
veterán
Én is így vagyok... követem a topikot, de nem írok.
-
emiki6
veterán
válasz
Petya07 #15119 üzenetére
Valószínű, hogy jók, csináld nyugodtan.
Más: Kicsit kedvem lett az olvasáshoz, pedig eddig sose olvastam önszántamból könyvet. A következő Pavel nyújtással foglalkozó könyve lesz (Relax into stretch), mert a nyújtással mindig is hadilábon álltam, sose fejlődtem benne jól, így mindig elfelejtődött.
-
emiki6
veterán
Többé kevésbé sikerült a kelepforgás.
Persze alacsony rúdon és sokat ráaegítettem az elrugaszkodással, de legalább megvan. -
Petya07
csendes újonc
Sziasztok!
Mit gondoltok a reddit ajánlott edzéséről? -
troller
senior tag
-
RBJ
addikt
Azon gondolkodok, hogy oldjam meg gyereknek játszó és nekem kondipark féle minél kisebbe.
Gyereknél hinta, csúzda játszik. -
emiki6
veterán
Megkérdeztem Galba Zsoltot mit javasol hoygan növelhetném a fekvőtámasz max ismétlés-em, azt mondta olvassam el ezt: Joel Jamieson: Tökéletes MMA-edzés
Mi kell az MMA-snak? Robbanékonyság, az, hogy a küzdelemtől ne fáradjon el hamar és hogy erőset üssön, avagy erő és állóképesség együtt. Arról szól a könyv hogyan fejleszthetjük e kettőt együtt hatékonyan, az MMA mondjuk úgy egy "szemléltetőeszköz", ám az elv bármilyen sportba jól átvihető.
ncoreon fent van angolul -
Melorin
addikt
Ti hogy követitek nyomon / ütemezitek be az edzésterveteket?
Ha csak a fegyencedzést nézzük van 6 testrészes gyakorlat, mindegyikben más szinten járok, ebből ennyi kell abból annyi ezen és azon a napon, stb.
Valami noteszba írjátok vagy telefonba?
Nekem sajna nem megy, mindig az van, hogy kimegyek edzeni és fogalmam sincs hogy miből hányat kellene csinálnom így elkezdem azt csinálni ami épp eszembe jut. De nem igazán megy a fejlődés, szerintem ugyanannyi ismétléseket végzek vagy' 2 éve -
SkyS1gn
félisten
-
SkyS1gn
félisten
Apropó fasza a gyűrű is, csak magasabbra jólenne felaggatni.
-
TomPack
őstag
Mi a fene az a fegyencedzés?!
-
mark!
őstag
be kéne indítani valahogy ezt a topikot, mert eléggé halottnak tűnik. valami ötlet?
-
mark!
őstag
kezdésnek milyen gyakorlatokat csináljak? húzódzkodni egyelőre nem tudok hol, majd egy pár hónap múlva fogok edzőparkba menni.
jelenleg ilyen gyakorlatokat csinálok:fekvőtámasz, felülés, hasprés, guggolás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest