Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
az mdmonitor, a livesys és a livesys late kikapcsolásával a boot idő nem csökkent...
Viszont a memória felhasználás igen! Alapból 10-12%-on volt, netezéskor ~16-20% között (programok, cache-t nem néztem).
Most Chrome fut, és 8%-on van (+4% cache)systemd-analyze
Startup finished in 1979ms (kernel) + 2137ms (userspace) = 4117ms
Gondolom a kernel tovább gyógyítható lenne, de kernelt forgatni nics húzásom, túl sok a hibalehetőség a tudásomhoz képest. Userspace faragható, mert pl. Fstab-al mountolom a win partíciókat, mert amúgy az a retek Nautilus megjeleníti, mint egy pendrive-ot, arra meg nincs szükség, hogy a gyerek pl. ott kavarjon.
Onnan ki lehet kapcsolni amúgy? Mert akkor a fene csatolná fel, évente 1× ha kell linux alól ott buherálni.
Blame:
709ms udev-settle.service
502ms mnt-Minden.mount
351ms akmods.service
258ms systemd-binfmt.service
205ms NetworkManager.service
185ms fedora-storage-init.service
172ms proc-sys-fs-binfmt_misc.mount
166ms udev-trigger.service
133ms systemd-logind.service
121ms dbus.service
118ms systemd-readahead-replay.service
107ms mcelog.service
102ms systemd-readahead-collect.serviceaz udev-settle az nemtommi. Azt találtam, h az eszközök indulására vár...
A mnt-minden.mount az adat HDD csatolása, akmods az kell, systemd nemtudommi, de ha system akkor gyanús
NV managert nem lőném le, storage-initről is van hol azt írják kikapcs... de nem piszkálom, nem tudom mi az.
mcelog megint passz...
SELinux kikapcsolást is írják, h gyorsít, de van értelme? auditd.service failed amúgy, ez az?

Így jobb:
systemd-analyze
Startup finished in 1976ms (kernel) + 2009ms (userspace) = 3986ms
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- OTP Bank topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Konteó topic
- Steam topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10100F 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Fractal Design 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
NV managert nem lőném le, storage-initről is van hol azt írják kikapcs... de nem piszkálom, nem tudom mi az.