- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vadászcsiga #8294 üzenetére
tudom, hallottam. Kapott egy esélyt és tényleg jó lett a végeredmény.
-
Spet
addikt
válasz
vadászcsiga #8290 üzenetére
Előjöttek a "szép" emlékek?
-
Köszi, ő egy olyan lány, aki ennek 100x jobban örül mint egy beharapottalmás lópikulának
(#8290) vadászcsiga: igen, a legjutányosabban intézte el nekem a számlap felújjítást (olaszo.) és helyrehozta ezt a kis kincset párom számára.
-
Páromnak névnapra
Köszönöm König Leventének a munkáját -
FIREBLADE78
addikt
Nike melegítő mellé nike verziós apple watchot hordok
-
Tulku
veterán
válasz
vadászcsiga #8282 üzenetére
Már nem bírta ezt a sok omegázást
Skimaster: 6 hónapos szerviz egy vicc, de egy eredetiség vizsgálat is eltarthat addig...nevetséges, nyilván mondjuk 2-3 ciklusonként tanácsos meglépni, mivel hazai órásoknál azért mást tartalmaz egy szerviz, mint szakszervizben...már annak is örülhet a delikvens, ha kicserélik a tömítéseket,de gyakorta csak megkenik és visszateszik...
Az igazi, jól elvégzett szakszerviz azért más tészta...és biza sok hónap várakozás... -
Skimaster
senior tag
Nagyon jó kis adás, hála Viktoréknak remélhetőleg a Breitling szkeptikusok is látják,hogy a Breitling nagyon komoly minőséget képvisel ebben az árkategóriában és a B01 egy igazi kuriózum. A 6 hónapos szervízről csak annyit,hogy azért tart addig,hogy az, aki kifizeti a borsos árat úgy érezze,hogy kap érte valamit.
Az idő pénz! vicc!
-
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra #8278 üzenetére
Na végre előbújtál.
-
Skimaster
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #8276 üzenetére
Én Panerai-t vagy Breitling-t. Ez komoly hogy ruhákhoz külön óra kell?
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
FIREBLADE78 #8276 üzenetére
-
yodamastah
őstag
gshock
-
FIREBLADE78
addikt
Sportos ruhához ( mackó
) milyen órát szoktatok felvenni?
-
Macika_MC
tag
Nekem Omegám van csak jót tudok elmondani róla, havi 20 másodperces járás eltéréssel és a Co-axial szerkezetek nagyon jók, ez nem más mint a gátszerkezet, nem horgony-gátszerkezettel, hanem Co-Axial gátszerkezettel.
Szerviz meg van dögivel Omega téren.
Edison út 12, Baross utca 20, Sas út 21, Andrássy út 20. -
WiZARD
addikt
válasz
yodamastah #8269 üzenetére
Drága a gyári szerviz, de azért óvatosan hasonlítsuk a független mesterek áraihoz.
Gyári szervizben benne szokott lenne full tömítés csere, minden kopott alkatrész cseréje, főrugó csere, Omegánál mutatókat is cserélni szokták, polírozás stb...
Függetlenek általában mondanak 1 árat arra, hogy szétszedik-tisztítják-olajozzák-összerakják a szerkezetet. Minden többi az plusz."Aki majmot tart, annak legyen pénze banánra is!"
-
yodamastah
őstag
Az Aqua Terra-k meglehetősen nagynak hatnak. 43-ast próbáld fel mindenképp mielőtt emellett döntenél. Olyan érzés lesz mint egy 44-45ös búvár
A co-axial gátszerkezetes órákat olyan helyre értemes vinni, ahol fel vannak készülve ezeknek a szerkezeteknek a szervizelésére. A gátszerkezet olajozása igen kifinomult folyamat. Mikroszkópikus mennyiségű olajat kell felvinni több helyre. Ehhez megfelelő eszközök és tudás kell. Ezt nyilván a márkaszerviz meg tudja oldani, de az Omega szerviz árak igen magasak. Jelenleg egy 3 mutatós szerviz 170e, chrono pedig 230e ft az Omega Butikban. (Igen egy "mezitlábas" kézihúzós speedmaster szervize is 230e.
)
Aqua Terra-t amúgy ajánlom, nekem régi kedvencem ez a sorozat. De a 43ashoz tényleg vastag csukló kell
-
Beri78
őstag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék. Feljebb szeretnék lépni, és egy ideje már gondolkoztam egy Rolex óra vásárlásán. Sajnos az elmúlt pár hónapban elszabadultak az árak.
Nekem személy szerint a date és a gmt funkció szükséges az órán, és a sub vonal nem tetszik, így az Explorer II, abból is az újabb kivitel, a 216570 Black, ami tetszett. De a várólista és az felmenő árak idén már mást súgnak nekem.Elkezdtem a többi márkát is nézegetni, de a Tudor-nál nincs olyan gmt, ami tetszene csak a sub forma. Fortis-om már van:), IWC-nél a Timezone van, de az a modell már 46 mm (nekem túl nagy – max 43mm-ig vagyok kompatibilis), máson nem akadt meg a szemem. Egyedül az Omega, ami még csinál számomra tetsző modellt.
Omega Seamaster Aqua Terra GMT 150m - 231.13.43.22.03.001. Ebbe a co-axial chronometer 8605-ös kaliber van, de ezt nem nagyon ismerem. Valaki tud róla használható infót? Megbízható ez a szerkezet? Illetve Omega órám még nem volt – milyen a szerviz háttér itthon? (gondolom elégséges, mivel elég sok Omega kering a piacon, de egy kérdést megér…)
Vagy bármi egyéb vélemény, észrevétel?
Köszi a segítséget előre is.
-
-
Pár hónapja felvetettem, hogy idén szeretnék venni egy GS Spring Drive búvárt, nevezetesen az SBGA229-et. Viszont van 1-2 dolog, ami zavar benne: a mérete (16-17 cm-es a csuklóm) és a lünettája, ami se nem kerámia, se nem zafír. Hallottam pletykákat, hogy talán jön majd egy kisebb SD búvár idén?! 40-41 mm körül, kerámia lünettával beneveznék rá. Meglátjuk..
Mivel még sosem volt mechanikus órám, gondoltam addig egy valamivel olcsóbb modellel kielégíteném vágyamat és ismerkednék a "lélellek rendelkező" órákkal. Ezeket néztem (mindet fekete színben, lehetőleg nem fém szíjjal):
- Rado Captain Cook 42mm (Powermatic 80, szóval csak egy 2824-es szerkezet az alapja és 570k, viszont ez tetszik a legjobban).
- Longines HydroConquest Ceramic 41mm (L888, ennek már a 2892 az alapja, de annyira snassz a dizájn, a számlap egyenesen unalmas, ez 460k).
- Union Glashütte Belisar Datum Sport 45mm (UNG-07.S1, 2892 alapokon, viszont hatalmas és az a gumi berakás a tok szélein kérdéses, hogy mennyire tartós. Ez inkább már 650k+).
- Különböző Seiko búvárok 500k alatt.. nem hoznak lázba.Mire lenne érdemes még pillantást vetni? Keret az legyen mondjuk 600k, ha nagyon jó, akkor valamivel több is lehet. Használt nem igen jöhet szóba, maximum ha nem több, mint 1 éves.
-
squir
aktív tag
Őszintén Órákról különkiadás
Érdemes megnézni, nagyon jó lett
[Őszintén: Órákról I Különkiadás: Breitling bécsi szervizközpont látogatás] -
-
squir
aktív tag
válasz
vadászcsiga #8254 üzenetére
Miért pont furulya?! Kis hamis...
-
Sungoo
addikt
válasz
vadászcsiga #8254 üzenetére
😂
-
squir
aktív tag
válasz
vadászcsiga #8243 üzenetére
-
Skimaster
senior tag
-
Spet
addikt
válasz
Jól néz ki, bár az ára (7,600€), eltérít az azonnali vásárlástól
-
Skimaster
senior tag
válasz
Ezt megnézném élőben,mérete jobb(nekem),mint az alap verzióé,de ettől a kúpos HE szeleptől kifutok a világból!
-
Mercutio_
félisten
Tehát nem vagyok roller fan (most épp nincs is) és biza az árpolitikájuk kifogásolható, de a roller még szerintem magasabban van. Kinézetben, kidolgozásban (majd Wizard eldönti elektromikroszkóppal
) már szerintem épp ott tart, a szerkezet is bitang, talán az összhatás és a hype, a presztízs van kissé alacsonyabban, mikor belegondolok, valahányszor ránézek, hogy ez biza egy Omega….egy jó Omega…de nem Rolex…
Csak cukkollak ám, tudodés a leírásod egyébként klassz
-
Gempas 70
aktív tag
válasz
ez nem a kerámia?
-
dzsi23
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #8240 üzenetére
Pedig általánosságban ez az igazság, nem tévedés; a többség szerint pont azért menő, mert drága és felismerhető, ergo tudnak vele villogni. Az más kérdés, hogy neked (vagy nekem, vagy itt [és máshol] az órakedvelő közösségnek) nem az a lényeg.
-
Tulku
veterán
válasz
vadászcsiga #8239 üzenetére
Egyébként ha megfelelő méretű a dátum (A JLC-n is az) akkor nem kell buborék, tehát el is hagyható...de ennél az smp-nél nagyon pirinyó...
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
yodamastah #8236 üzenetére
"Attól menő mert drága és sokan felismerik."
Ez hatalmas tévedés! Nem az ára miatt szeretik vagy nem szeretik a rolex sub-kat, és még véletlen sem az miatt menő mert drága!
-
Tulku
veterán
válasz
vadászcsiga #8237 üzenetére
Akkor inkább nagyító
Azt látom, hogy a szelep ezen az új modellen, mintha más lenne kissé....kúposabb... -
yodamastah
őstag
válasz
K.Andras.Vfx #8234 üzenetére
Attól menő mert drága és sokan felismerik. Az említett sub a legszélesebb körben ismert óramodell.
-
Tulku
veterán
Omega SMP co-axial 2019 vs Rolex submariner kerámia
Az smp nálam kék, a sub rendszerint fekete. Én kéket választottam, nekem tetszik, ezt subból nehezebb megvalósítani. Nagyobb méretű az smp, de ezt nem érzékelem. Szerintem nehezebb is. Talán kissé jobban hordhatóbb a sub, de az smp-nél sincs probléma, kényelmes.
Szíj állítási lehetőség mindkettőnél adott, én az smp (deepsea) állítást preferálom, nagyon gyors és kényelmes, de a subé sem rossz.
Szép óra az smp, a vastagabb hullámokkal figyelem felkeltőbb, mint elődei, de őszintén szólva feltűnőbb modellre számítottam.
Rolex nálam itt egy fokkal jobb megközelítése az órának, de ez erősen szubjektív. Talán az smp-ről lemaradhatna a hélium szelep. Viszont az üveg hátlap és a szerkezet látványa plusz pont a rollerrel szemben….már ha ezt valaki szereti.
A kinézet tehát szubjektív, a járás eltérés, pontosság viszont nem. Itt óriásit lépett előre az Omega a múlthoz képest, 10 éve nem versenyeztettem volna a két modellt, mert a roller klasszisokkal jobb értékeket produkált (2892 mellett is). Ez itt most elolvadt, tehát ez a co-axial szerkezet pontos, hozza a 3135 szintjét. Járás tartaléka nagyobb kissé. Dátum az smp-n felejtős, nem látom, inkább rá se tették volna, nyilván a subon még én, a vak is le tudom olvasni.
Most kellene valami szubjektív értékelést írnom a végére és igen….erősen szubjektív leszek…
Tehát nem vagyok roller fan (most épp nincs is) és biza az árpolitikájuk kifogásolható, de a roller még szerintem magasabban van. Kinézetben, kidolgozásban (majd Wizard eldönti elektromikroszkóppal) már szerintem épp ott tart, a szerkezet is bitang, talán az összhatás és a hype, a presztízs van kissé alacsonyabban, mikor belegondolok, valahányszor ránézek, hogy ez biza egy Omega….egy jó Omega…de nem Rolex…
Pár hónapos smp-t kaptam kicsivel mill felett, ez egy kerámiás sub esetén majd háromszor ennyi…tehát ez egy rendkívül fontos szempont, ár érték arányban nyilván egyértelmű ki győzne…
(hogy legyünk tárgyilagosak…ugye)
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
yodamastah #8228 üzenetére
Önmagában nem attól menő valami mert drága...
Pl egy jacob astronomiával a kezeden futni a parkban sem menő hanem egyenesen ciki.
-
Gempas 70
aktív tag
válasz
K.Andras.Vfx #8209 üzenetére
Akárki akármit mond. Pont.
Gino. Az okos óra elsősorban nem óra....a legutolsó funkció amiért valaki megveszi.
innentől off. -
dzsi23
addikt
"almás óra szinte mindenkinél van otthon"
Nálunk nincs, munkatársaknál sincs, baráti körben sincs senkinek... ilyenkor mi van?
Bár 70-80%-uk órát sem hord.
Okosóra nekem csak sportoláshoz kellene (pl. egy Garmin Instinct), de nem arra, hogy az időt mutassa.(#8213) squir & (#8208) Macika_MC:
Felüdülés igazi órát látni itt!
squir: Mire való a 100-as beosztás? -
Tulku
veterán
válasz
yodamastah #8228 üzenetére
Ha már be kell szállnom (miért ne?) akkor azzal a saját alapvetéssel kezdem, hogy az okosóra szerintem nem tartozik a karórák csoportjába, ergo irreleváns egy ilyen fórumon való emlegetése.
Ha indoklásnak írhatok valamit, akkor azzal kezdeném, hogy eleve nem arra lett kitalálva, hogy mutassa az időt, jobbára a zsebben vagy messzebb található telefon bizonyos értékeinek leolvasása, kezelése a cél....maga az idő egy járulékos valami az Ő esetében....tehát nem óra...
Nevezzük okos karkötőnek, szerintem sokkal jobb megfogalmazás (illetve sok úgy is néz ki...bár ekkor meg Lui Vuttyon fog erőteljesen reklamálni -
yodamastah
őstag
Jelen pillanatban sem azért vesznek az emberek 3+ millióért sub-ot mert az egy praktikus használati tárgy. Hanem mert menő, és tartja az árát. Okosóra ebből a szempontból értéktelen. Apple watch nem luxustermék, ezért nem menő és nem is tartja az árát. 20 év múlva egy mai apple watch teljesen értéktelen kacat lesz.
Tag heuer is úgy árul okosórát hogy lehet upgradelni, vagy be lehet cserélni egy idő után egy "igazi" órára (nem ingyen).
-
Tulku
veterán
Még az a szerencse, hogy okosórákról nem írogat ide senki
-
Fall-N
veterán
Csak reagáltam órás szemmel a gyorsan elavuló okosórákra.
Azért egy kvarc vintage óra vagy egy mechanikus nem elavult, mint egy okosóra lesz pár év múlva hasonlóan a régi telefonokhoz. Ezért is csak addig van értékük, ameddig ki nem jön az újabb széria. De igaz lehet hogy illik ide a téma, mert sok gazdag híresség számára egy okosóra most amit régen egy Rolex vagy más óra képviselt.
Okosóra válság nem lesz. Rengeteg eladó okos kütyü van hirdetve, mert ajándékba kapja az illető, de rohadtul nem érdekli az ajándékozottat és nem is praktikus számukra. Persze a média hírességek meg a YT influenserek most hordják az Apple Watchot, mert ez most a divat, de ez is lecseng majd egyszer. Időtállóságuk is 0.
Egy kvarc szerkezetű óra azért kiválóan tudja helyettesíteni a mechanikus werket úgy hogy cserébe pontosabb, kevesebb a karbantartás igénye (vagy nincs is) és nem kell törődni azzal, hogy lejár a járástartaléka. Pont ezért is lett a bökkenő, hogy bizonyos szempontból sokkal több előnye lett komoly hátrány nélkül. Azért valljuk be ha nem lennénk megszállva az órák irányába akkor sokkal praktikusabb egy kvarc óra. Főleg egy hétköznapi ember számára akinek még exkluzív óra sem kell csak egy divatos kiegészítő vagy egy szolíd óra. Persze hogy hirtelen komoly gond lett a svájciak számára. Okosóra telefon nélkül sokat nem ér és ha lemerül akkor nem mutatja az időt. Egy olcsó kvarc is legalább eltiktakkol három évig, de vannak amik tíz évig is. A mechanikus is elketyeg legalább 38-40 órát. Ha hordja az illető eleget akkor le sem jár. Ezzel egy kütyü sem tud versenyezni. (Amazfit Bip bírja sokkal tovább, de az nem okosóra.)
-
rbalint88
addikt
egy DJ mellett tényleg nem sok szükség van a másik kettőre
mármint 2,5 öltönyóra helyett szerintem lehet adott összegből izgalmasabb/hatékonyabb/változatosabb kombókat is kihozni, amellett, hogy kitűnő óra a Reverso és a Nomos is. persze ha minden nap öltönyözöl, akkor a lehetőségekhez mérten ez is változatos szett.
szerintem egész addig nem fog elértéktelenedni a mechanikus óra, amíg azok a generációk és az örökségük (mind tárgyi, mind szellemi örökség tekintetében) ki nem hal, akiknek még nem az okosóra volt az alapértelmezett és tudják értékelni a mechanikus órákat. plusz talán butaság is eltartott kisujjal és fenn hordott orral, kicsit undorodva elfordulni az okosóráktól, mert bár egyelőre semmiképp nem ellenfelei a komolyabb mechanikusoknak presztízs tekintetében, de könnyen hozhatnak egy második kvarcválságot. pár éve divat is lett órázni, amit segít, hogy épp nincs semmi komoly gazdasági válság, ami visszafogná az órapiacot, ez meg is látszik az árakon, mind új, mind használt esetén. egy kis recesszió és a fejlődő okosórák mondjuk ennek a divatnak betehetnek elég szépen, szerintem az utóbbi 3 évben irreális mértékben ment fel a használt órák ára, ezt kicsit rendbe tenné egy válság.
-
pulutodurumo
őstag
Pedig az Apple Watch megfordítva marha hülyén nézne ki.
Én azt a nézetet vallom, hogy ezek nem egymás ellenfelei. Ahhoz még kell jó néhány év, hogy a karon hordható kütyüknek meglegyen az a romantikája, mint egy mechanikus órának. Mellesleg míg egy sima órát hordhatsz 30 évig is, ha arra van gusztusod, egy okosóra pár év alatt a használhatatlanságig elavul. Oszt' milyen menő már valami, ami 50 évvel e gyártása után pont ugyan úgy működik, mint új korában.
-
Nekton
aktív tag
Pont egy jó hosszú okosórás posztod után írod ezt?
Engem amúgy pont a komoly órák kontra okos órák téma érdekel mostanában, pedig nekem még nem volt okoskütyüm, de érdekel a trend. Érdekes, hogy almás óra szinte mindenkinél van otthon. Én erősen tartok attól, hogy elértéktelenednek az "exkluzív" cuccaink, amikor az okoskütyük üzemidejében, használhatóságában áttörés következik be. El is kezdzem eladogatni a gyűjteményem. Már csak egy DJ, egy Reverso és egy Nomos maradt. Most a Reverson gondolkodom, hogy mennie kéne.
-
válasz
K.Andras.Vfx #8217 üzenetére
pedig igaza van, értelmezd a topic címét (esetleg olvass vissza légyszives) milyen órák kerültek szóba eddig
-
K.Andras.Vfx
tag
Tényleg? Előttem pont 4 ember irt róla itt... Mindenki leírta a véleményét, és már rég tovább is léphetnénk ha nem jönnének ilyenkor az "önkéntes rendőrök" akik a nagyon exkluzív órás párttagságijukat belengetve a kínai átnevelőtáborok felvigyázóinak dalát eléneklik a rendről... Ne ilyen mereven elvtársak!
-
Fall-N
veterán
válasz
K.Andras.Vfx #8215 üzenetére
Pedig ez az órás topikba való. Aki exkluzív órát hord azt nem érdekli az okosóra. Vagy ha érdekli is akkor sem itt.
-
K.Andras.Vfx
tag
-
@mriya@
őstag
válasz
Ez egy exkluzív topik, rossz helyre írogatsz.
-
yodamastah
őstag
válasz
A 4 gombos 7 zenélős kvarcórám, amit általánosban hordtam a 80as évek elején, az az óra is jócskán meghaladta technikailag azt amit pl egy speedmaster tud. De ez a topic nem erről szól
-
Fall-N
veterán
válasz
Szerintem meg nem. Rengeteg okosórát próbáltam, de gyorsan meguntam mind. Az állandó töltögetés sem jön be. Meg amúgy is egy olyan kicsi kijelző nem való sok mindenre. Az akksi a rákfenéje az egésznek, mert a nem bír ki sokat aktív használat mellett. Munkára viszont egy Amazfit Bip, amit használok, de csak a szükséges dolgokra és bírja több, mint egy hónapig az akksija és a transzreflektív kijelző miatt sem kell állandóan feléleszteni. Munka után veszem is le. Az anyaghasználat is gagyi, amelyik nem drága. De ha már drága, akkor biztos hogy valódi órát vennék helyette.
Aki tényleg óramániás annak idegen egy órában a színes kijelző. A monokróm LCD is véleményes, de G-Shock vonalon elmegy. A tervezés meg nem nagy dolog, mivel itt is OEM cuccok vannak Kínából, amit összelegóznak. De hely nem is marad a nagyobb akkumulátornak így a mai színvonalon még messze vagyunk a legalább egy hetes üzemidőtől. A szoftver sem mindegy mennyire gyors, de itt is látszik, hogy nem óra az amit szoftver frissíteni kell meg telepítgetni.
Ennél tényleg jobb egy kvarc vagy e mechanikus óra ha órás szemmel nézzük. Nem véletlenül nem óra kategória hanem sport kiegészítő, tech kütyü.
Öltöny mellé meg véleményes. Nekem nagyon nem jön be.
-
rbalint88
addikt
válasz
Inkabb azt mondanam, hogy mas nehezsegek vannak egy okos es egy mechanikus fejlesztesenel, gyartasanal.
nekem is van egy almas oram az edzesekhez, szeretem nagyon, de teljesen mast ad egy hagyomanyos karora. Ez ugyanaz a kerdeskor kb, mint higy hetkoznap meloba jarni imadnek egy elektromos onvezeto autot, de hetvegen csak valami benzines, minel kevesebb elektronikasat terelgetnek. -
K.Andras.Vfx
tag
válasz
rbalint88 #8202 üzenetére
Akárki akármit mond nem rosszak az okos órák. Technológiai értelemben fényévekkel jár bármiféle mechanikus óra előtt. Tartósságban persze nem, de ennek is megvan a jó oldala, pár évente még jobb még több funkcióval ellátott okos órát vehetsz.
Lassan egy komplett számítógép is elfér egy órában.
Szerintem bár ezen biztos vita lesz, ezerszer több fejlesztést igényel egy okos óra megtervezése aztán legyártása, proci memória ezek mind nanotechnológiák (ami ugye nanométeres pontosságot igénylő folyamat amit egyetlen mechanikus óra sem közelik meg a gyártás során), ennek ellenére árban mégis töredéke. Persze tudjuk hogy nem az előállítási költségek miatt drágák a svájci órák, ahogy tudjuk azt is miért drága a gyémánt.
Szóval ha nem is azonnal meg nem a kvarc által de szép lassan csak be fog teljesedni a sorsa a mechanikusoknak, és egy modern ember autóval jár hintó helyett úgy egy modern ember is inkább már okos órát hord.
Anyagilag a funkciókat tekintve és gyakorlatilag minden más értelemben véve sokkal jobban jár.
Persze ennek ellenére tovább fogom folyatni a nyálam a triple axis tourbillonokra.
-
rbalint88
addikt
válasz
Macika_MC #8200 üzenetére
Nalunk is asszonyka jobban orul az almas orajanak, mint orulne egy ilyen omeganak. Ugy van vele, hogy neki nem statuszszimbolum az ora, nincs ilyen tekintetben bakanacslistaja vagy ilyesmi. Gyujtogessem csak en a karorakat nyugodtan, lepfeljek felfele ahogy kiadja, neki a divatorak es az almas tokeletesen kielegiti az igenyeit es nincs fraszban, ha veletlenul odaveri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged