Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
K.Andras.Vfx
tag
1000 darabos limited edition BALL Roadmaster Skipper cosc elővételben 2600 svájci frank helyett 1950-ért. Mindegyik verzióból ezer darab készül. Ha valakit érdekel:
BALL: Introducing the Roadmaster Skipper, a tool watch that equips sea-faring explorers with high practicality, robust material and bright luminosity. The timepiece is available with two COSC movement options, including our Caliber RRM 7309 in-house movement featuring an 80-hour power reserve. Plus, the choice of two unique bezels: bronze-steel combination or full stainless steel. Designed to kick-off our partnership with worldwide adventure base Maewan, the Roadmaster Skipper is built for all nautical voyages. Limited to 1,000 pieces each. Exclusive price ends 12 June. Pre-order now to select your preferred number and enjoy complimentary engraving to personalize your Roadmaster Skipper.
-
K.Andras.Vfx
tag
Azért vannak érdekes dolgok ezen a chrono24-en is, de azért nehezen hihető, hogy valaki vesz egy több mint 25 millió forintos urwerk-et és nem tartja meg a papírokat meg a dobozt?! Még az olcsóbb óránál is alap, hogy valaki elteszi a számlát és a dobozt, én is bármilyen órát veszek annak megmarad a számlája, a garancia papírja és a doboza is... Képtelenségnek tűnik, hogy emberek csak úgy eldobálnák ezeket a dolgokat.
Egyébként rengeteg óránál előferdül a chrono-n, hogy se eredeti doboz sem papír nincs hozzá.
-
K.Andras.Vfx
tag
Tehát azt akarod mondani, hogy akinek van 25 és vagy 50 milliója egy urwerkre, az eldobja a dobozt meg a papírjait mert nehogy ki keljen fizetni rá egy vámot? Többet bukna a doboz és a papírok eldobásával mint a vámmal. Hol van ebben ráció? Másrészt kínában is kapható a rolextől kezdve bármi hivatalosan, miért innen vinné valaki kínába ötösével ahol a legnagyobb 27%-os az áfa az ilyen dolgokra is?!
Szóval ha egy drága órának nincs doboza és papírja az mindig legyen nagyon gyanús. Ahogy Djeperto is mondja...
-
K.Andras.Vfx
tag
"A világ jobbléti országainak tehetős lakói nem feltétlen hosszas-hosszas spóroláshoz kötik az óravásárlást."
De itt nem arról van szó, hogy mennyit spórolsz hanem arról, hogy az igazán gazdag emberek még véletlenül sem olyan slendriánok ahogy itt próbáljátok őket bemutatni, hogy eldobálják a dobozt és a papírt akár autóról akár óráról van szó. És nem nem él a gari kártya nélkül sehol! És ugye ezeket a jobb drága órákat szervizelni is kell, pl egy richard mille szerviz önmagában többe kerül mint egy rolex óra. Szóval az ilyen embereknél vigyázzban állnak még a cipók is a closet-ban mellette a saját részlegben pedig az óra dobozok benne a papírok stb, ahogy mondjuk producermichael-nek, aki itt éppen a félmilliós jacob astronomia óráját mutatja meg, ez már a harmadik ilyen órája megvan neki az 1 milliós baguette gyémántos verzió is, meg lennék lepve ha valaki kidobná az astronomia meteorból készült dobozát.
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz Deskdiver #6993 üzenetére
Nyilván nem minden ember egyforma.
Ugye elég sok olyan tehetős ember is van aki valóban megtehetné hogy igazit vegyen és mégis inkább hamis órát hord, pl Neymar vagy Mohamed Hadid hamis richard mille-ben feszítenek(@fakwatchbusta fent vannak a képek is), de én is ismerek nem egy nagyon tehetős embert aki azt mondja, hogy esze ágában nincs milliókat adni egy óráért, inkább megveszi a replikát. S mivel 7-es bmw-vel jár, a legtöbb ember úgy sem gondolná azt, hogy hamis.
Ami engem illet, én pl alapbl egy vicc kategóriának tartom azt, hogy "pár darab fogaskereket" egy komplett 7-es bmw áráért tudnának előállítani?!
Emellett persze ez csak saját vélemény, de ezt a hamis óraipart igazából a svájci óraipar keltette életre azzal, hogy valójában évtizedeken keresztül nagy részük "hamis órákat árult". A tokozós cégek ugyan azt csinálták mint ezek a replika gyártok azzal a különbséggel, hogy mivel övék volt a márkanév, ezért saját márkájukat hamisították illetve annak a szerkezetet, ugye az olcsón előállítható gyenge és közepes minőségű eta szerkezetek árultak saját név alatt sok esetben milliókért.
Ti mit gondoltok, az nem hamisítás, ha pl eladsz egy tag heuert egy eta szerkezettel és azt írod rá meg mondod, hogy az egy tag heuer calibre 16?!
Kicsit elkalandoztam, de sebaj.
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
Nem azt mondtam, hogy szar az eta, hanem azt mondtam, hogy egy tömeg-gyártott és tetszik vagy sem de olcsó termék, és ez egészen biztos! Erre te most felsorolod azokat a közhelyes marketing fingokat, amire a svájci óraipar fizetett hirdetésekben évtizedek óta épít... És persze az az elfogadott bizonyos órás körökben, hogy aki hibátlanul fel tudja mondani a fizetett hirdetésekben betanított olcsó mézes mázos leckét, azok a hozzáértők, akik gondolkodnak azok meg az eretnekek.
De ha őszinték akarunk lenni sajnos olyan a svájci luxus óraipar mint a gyémánt ipar! Átverésre épül.
Ugye azt mondják, hogy a gyémánt ritka, s valóban a nagy gyémánt az tényleg ritka meg különleges, viszont a kicsi egy karátosokból annyi van a földön mint grafitból!... Ugyan ez igaz az óragyártásra is, egykor valamikor régen kivételes tehetségű órások a korukban kiemelkedő művészien kivitelezett különleges órákat készítettek, és persze ma is vannak ilyen órások, csakhogy ezek az független órakészítők, s nem pedig a tömeg termelt kommersz luxus ipar termékei...
Szóval ez nem képzelgés, hanem a valóság. Pl ha egy Vianney Halter-tól vagy egy független órakészítőtől veszel egy órát, akkor tudod miért fizetsz, mert valóban kivételes minőséget kapsz, és egy különleges nem tömeg-gyártott terméket, na most ehhez képest sok esetben ugyan ennyit elkérnek egy olyan óráért is, amiből évente százezer darabot köpköd ki egy gép?!...
Szóval ja, ahogy a nagy gyémánt ritka és különleges, úgy az egyedi nem tömeg gyártott órák is azok... De csak azok és nem minden amire rá van írva, merthogy svejci.
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
Ha már COSC, na most azon túl, hogy egyrészt az is egy konkrét marketing eszköz, emellett még a tisztességtelen üzleti magatartás magasiskolája is, és egy tisztességtelen üzleti csoport monopóliumának fenntartását szolgálja.
Miért is ne kaphatna bármely óra COSC tanúsítványt, ha megfelel és teljesíti az előírt számokat?! Miért csak svájcban gyártott óra kaphat ilyen tanúsítványt?
Ez kb olyan, mintha te magyarországon vagy a világ bármely országában gyártanál egy kiváló terméket mondjuk egy szerszámipari berendezést, és nem kaphatnál rá iso minősítést mert a német szerszámipar saját ipara védelmében azt találná mondani, hogy csak Németországban gyártott termék kaphat iso minősítést...
Szóval nem, a cosc minősítés leginkább nem valaminek a minőségét jelöli, hanem a tisztességtelen üzleti magatartást. Azt mondjuk, hogy ez jelöli a minőséget, tetszik tudni?! Csak rajtunk kívül senki nem kaphatja meg...
Persze úgy könnyű a világ legjobbjának kikiáltani magad, ha mindenki mást kizársz abból a versenyből!
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz pulutodurumo #7002 üzenetére
"Miért nem kaphat Magyar Termék védjegyet a Milka csoki? "
Azért a swiss made az más, szóval ne keverjük a dolgokat, mondom, úgy az összes olimpiai számot is megnyerhetnék a görögök, ha csak a görögök indulhatnának rajta... Aztán mindenki arra hivatkozna, hogy a görögök a legjobb sportolok a világon és a legnagyobb sportnemzet, hiszen mindig csak ők nyernek azon az olimpián amelyen amúgy csak ők indulhatnak.
-
K.Andras.Vfx
tag
Én vagyok az, és persze a tévedés lehetősége is benne van, a fakewatchbusta is tévedett, pedig 90%-ban kiszúrták melyik hamis melyik nem. De az a rolex szerintem akkor is gyanús, pl nézd meg 7 óránál azt az indexet, göröngyös nagyon és több más indexnél is hasonló ahogy a fény rávetül látszanak a göröngyök, így szerintem nem jön ki egy rolex a gyárból... Emellett nézd meg a számok szélét is a minőségéét, szerintem több mint gyanús ez a rolex.
Másrészt nem, semmi választ nem adtál az általam felsorolt dolgokról, csak elkezdtél most terelni és más témát idehozni, azzal bizonygatva, hogy te mennyire szaki vagy. De nem, még csak órás sem vagy, semmiféle képesítésed nincs ahogy egyébként nekem sem, csak ne akard itt eladni, hogy te bármiféle extra erkölcsi bizonyítványt állíthatnál ki erre hivatkozva magáról a svájci óraiparról, és ne akard már eladni, hogy aki mást gondol mint amit a svájci marketing megenged, hogy gondolhass, hogy azt ne lehetne és szabadna meghaladni. Mert miért is ne? Ezek nem próféták ám ott, hanem kőkemény üzletemberek akiknek elsősorban az eladások és pénz az érdekük...
Amúgy itt van nagyobban és be is jelöltem a kérdéses részeket, hogy meg is lehessen nézni:
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
"Egy ~25mbps h264, youtube által ~16 mbps-re konvertált változatát nézed"
Mit akarsz, a fakewatchbusta olyan képeket használ, hogy ez egy szuper ahhoz képest.
Amúgy nem volt semmi ilyesmiről szó, leírtam a véleményem nem kell hogy neked vagy bárki másnak tetsszen. És itt le is zárhatnánk.
Hacsak nem azt a mások dolgot nem citáltad volna ide feleslegesen. De ha már megtetted akkor elmondom, hogy tetszik vagy sem, de bizony valami nem stimmel azzal a rolex-al...
Itt van pár kép 14060m-es rolexről egy Chrono 24-es trusted sellertől:
https://www.chrono24.hu/rolex/submariner-no-date--id11221471.htm
A képek alapján és a videón amit linkeltél a nagyobb felbontásút, a lünettán lévő számokkal gond van, pl a tízes számmal a 30-sal és a 40-sel sincs valami rendben, a 10-nél túl közel van az egyes a nullához ráadásként nagyon göröngyös is a széle, a harmincas szám túl közel van a belső részhez, a negyvenes számnál is vannak eltérések. Persze még ez sem bizonyíték semmire, még lehetne akár igazi is amit mutatsz mert lehet, hogy a rolexnél hol így hol úgy sikerülnek az órák, s nem pedig egy konstans minőséget adnak...
És félre ne értsd nem akartalak megbántani, de ha rolex-et látok az első gondolatom az, hogy ez az óra azért mégiscsak a legnagyobb számban hamisított óramárka, és ösztönösen keresem rajta a hibát. Most meg is találtam, ez nem jelenti azt, hogy igazam lenne ahogy az sem jelenti, hogy tévednék.
Leírtam a véleményem, akar a franc veled vagy bárki mással vitázni, leírom a véleményem oszt kész, nem tetszik? Így jártál! Ilyen az élet, vannak akik mást gondolnak. Meglepődtél rajta, hogy nincsenek egyforma emberek?
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
Én kit idiótáztam le?
Ja, hogy ti vagytok a nagyon értelmes emberek, és ha valaki nem ért veletek egyet vagy más a véleménye, akkor személyében próbáljátok megalázni, leidiótázni stb?
Nem süllyedek le a szintedre, ez téged minősít, én senkiről nem fogalmaztam meg ilyen állítást...
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz rbalint88 #7019 üzenetére
De miért mi a bajod pl azzal a megállapítással, hogy egy olyan független órakészítő által (mint amilyen pl a Vianney Halter) kis darabszámban készített óra != a tömeg-gyártott kommersz luxusipari termékekkel?
Vagy szerinted az eta szerkezetek nem egy olcsó tömeg gyártott szerkezetek?
Vagy melyik más állításommal van a problémád?
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz phranxinatra #7023 üzenetére
Ha te mondod akkor biztos eredeti. Én meg biztos el is hiszem, mert én olyan hiszékeny vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
Egy a lényeg hogy ne rosszindulatnak fogd fel... És igen, pl az első linken amit te magad mutattál ugye ez a trusted selleres magyar Quality time, (+meg a harmadik linken is az is egy trusted seller) ott pl a lünettán lévő fontok már valóban olyanok mint a tiéden,de ott meg a submariner felirat kompletten teljesen más fonttal készült.
Azt kell mondjam, ha tényleg ekkora szórások vannak meg lehetnek mind minőségben mind pl a fontok tekintetében, akkor gyakorlatilag tényleg ember nincs aki meg tudná mondani hogy mi hamis és mi nem?!...
De zárjuk is rövidre ezt a témát, és tudjuk be ahogy mondod: "A Rolex kétezres évekbeli gyártástechnológiájának."
És akkor ez a vita lezárva.
Üdv: András
-
K.Andras.Vfx
tag
Ahhoz képest, hogy akár 12 éves is lehet ez az óra nem sok karcolás látható rajta, persze szerinted ez is azért van mert a titán gyengébb mint a 316L és ezért jobban karcolódik...
Az még most se zavarjon, hogy a rockwell b hardness értéke a 316L-nek 80 míg a grade2 titániumnak 84... Az ilyen tényeken azért nehogy fennakadjál...
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz djeperto #7045 üzenetére
Az a pure titánium. És na látod ezért kell grade5-ös titánum órát venni. A jobbakat abból is csinálják, de egyébként több helyen is néztem, egyik helyen ezt írják a keménységre a másikra azt, meg ember legyen a talpán aki pontosan meg tudja mondani, hogy az óragyártók hogyan és mivel ötvözik a titániumot.
Szóval az van, hogy az igazságot egyikünk sem tudja pontosan, adataink vannak fémekről amiket összevethetünk, anélkül mint mondtam, hogy tudnánk az óra gyártok hogyan ötvözik azokat. Márpedig attól sok minden függ.
-
K.Andras.Vfx
tag
Nem is olyan rég még azt mondtad, hogy nem vállalja senki a polírozást, azért remélem nem a bicskával políroztad?! Meg azért a repülőgép gyártásban, az űrhajókban meg a hi-tech iparban sem azért használják elsősorban a titániumot, merthogy még a bicskájukkal is jól meg tudják farigcsálni ezt az anyagot.
Biztos nem véletlen, hogy jóval drágább és nehezebb a megmunkálása a titániumnak. De látod ez is azért van mert nem jönnek ide és nem tanulnak pl tőled, mert akkor már tudhatnák legalább azt is, hogy a titániumot még a bicskával is simán meg lehetne faragni, minek az a sok speciális szerszám meg költséges eljárás...
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz pulutodurumo #7050 üzenetére
Jól mondod, meg ugye az sem mindegy, hogy még egy szénacél bicskával is be tudják oda faragni! Egy rakéta hajtóműnél meg ugye amúgy is csak az számít hogy bírja a hőt, hogy mekkora a szakítószilárdsága és a keménysége az már mindegy, nincs ott semmi tolóerő.
Viktor: Megpróbálom úgy. Bár nem lesz könnyű, mert nekem a titánról vagy mindig a szaturnusz legnagyobb holdja vagy a Thanos jut az eszembe.
De akkor legyen titánium.
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz Deskdiver #7057 üzenetére
Az egész a citizen super titániumból indult ki, aminek a felülete konkrétan több mint 5X ellenállóbb a karcolások tekintetében is az acélnál. És ezt nem én állítom nem magamtól találtam ki, ez a timecenteren is fent van, és ott van mellette a sima titánium meg az acél karcállósága is, idézem meg mutatom képen is:
Felületi keménység összehasonlító adatok (Hv):
Titánium: 170-200
Acél: 150-220
Szuper Titánium: 1.000-1.200Na a titánium 170-ről indul, míg az acél 150-röl. Persze van olyan acél ami elérheti a 220-at is, de ez nem jelenti azt, hogy mindegyik acél karcállóbb lenne a sima titánumnál. Egy dolog viszont biztos, hogy a super titánium felülete és karcállósága konkrétan 5X ellenállóbb még a legkeményebb acélnál is...
És itt van egy kép is róla, nehogy azt mond hogy én találtam ki. Tehát akkor most ott tartunk, hogy ha én órás oldalakról bemondok konkrét elérhető infókat, akkor el kell hinnem gipsz jakabnak, aki amúgy bicskával farigcsálja a titániumot, hogy de mert ő jobban ért hozzá, meg pontosabb adatai vannak erről mint mondjuk a komoly üzlethálózattal rendelkező timecenternek?! És persze én vagyok a hülye, mert mondjuk inkább hiszek a timecenternek... WTF?!
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
Ez az alakul. Egyébként szinte mindjárt gondoltam, hogy a timecenter és üzlethálózata most hirtelen egy kamu oldallá válik, ami kamu valótlan állításokat terjeszt a titániumról.
És kedves nyelvtan nácik, ha az órásboltok 99%-as használhatja a titánium óra megnevezést, akkor hadd tegyem ezt én is.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz Mercutio_ #7075 üzenetére
Ha már a svejcieket akarod védeni a "témát is érintve" akkor azt kellett volna mondanod vagy kérdezned, hogy tudtad, hogy az első karcmentes óra is egy svájci óra volt?! Konkrétan egy rado volt az, ami amúgy titánium-carbid-ból készült. (Persze azóta készítettek még keményebbet is)
Egyébként meg nyilván, ez is marketing meg az is, és persze lehet hibáztam és sokak számára úgy tűnhetett, hogy az egész svájci óraiparra rá akarom húzni a vizes lepedőt, pedig ez nem igaz. Sok svájci óramárka van amit kimondottan szeretek és tisztelek, még akkor is ha ezek általában olyan órákat készítenek amelyekért egy komplett igen komoly házat lehetne venni. Szóval pechemre pont azon óramárkákat kedvelem leginkább, amik sajnos ugye megfizethetetlenek, de azok legalább haladnak a korral az anyagok, a dizájn, a szerkezetek és minden más tekintetben.
Fogalmazhatok úgy is, hogy én a fejlődést szeretem. Viszont egy rossz viccnek tartom azt, hogy sok esetben még ma is maximum csak azok a 40 éves automata szerkezetek érhetőek el egy átlagos ember számára, ami az előző két nemzedéknek...
Miközben ugye hatalmasat fejlődött a világ és föleg a gyártási technológiák, amikor 20 milliárd tranzisztort képesek egy körömnyi felületre tenni, na ott van precizitás! És mindezt széles tömegek számára megfizethető elérhető módon gyártani, szóval azért elég nagy a kontraszt a svájciak által uralt mechanikus órák és az egyéb technológiák területén...
Citizent egyébként pont ezért is szeretem, mert ugyan nem mechanikus órákat gyárt, de mi az ha nem szuper komplikáció, hogy az órád fénnyel működik, bármilyen fényt képes átalakítani elektromos árammá. Szóval a citizen legalább a jelen és jövő technológiáit széles körben próbálja mindenki számára elérhetővé tenni.
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
Pedig sokkal modernebbnek (és szerintem férfiasabban) néz ki egy tonneau style sealiner mint ez a Jaeger... Bár nekem cvstos-ból leginkább a chrono 2-es a carbon tetszik igazán, a honolulu... Nem rossz ez a cvstos talán az egyetlen Richard Mille alternatíva, kb tizedébe kerül és ráadásként egyik másik még jobban is néz ki mint egy Richard Mille.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz K.Andras.Vfx #7104 üzenetére
Már úgy értem, hogy kinézetre nem rossz a cvstos, mert ami az árait illeti ezek még mindig iszonyatosan túlárazottnak tűnnek, főleg ahhoz képest, hogy a chrono2-ben is egy módosított Valjoux 7750 ketyeg...
Szóval azért 18000 svájci frank elég húzós érte.
-
K.Andras.Vfx
tag
Amúgy ez a Cvstos azon túl, hogy nyilván nem olyan régi márka azért nem mindenféle kapcsolat nélkül indult... Ahogy olvasom Vartan Sirmakes fia alapította aki meg a Franck Muller egyik tulajdonosa.
Egyebek mellett sokan kimondottan RM homage óramárkának is tekintik pedig a Franck Muller-t is a tonneau stílusú óráival lehet leginkább azonosítani.
Az nem lehet kérdés, hogy keveri-összegyúrja az RM és a Franck Muller stílusát. Szóval mind a két óramárkából merít. De árban tényleg húzós ahhoz képest, hogy nem in-house szerkezeteket építenek be ezekbe...
-
K.Andras.Vfx
tag
Ezt nem mondod komolyan? Szakmai blogokat és írásokat hogy a francba ne lehetne linkelni ilyen fórumokon?!
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz phranxinatra #7168 üzenetére
Amúgy vajon miért nem pontosan időben vált, amikor a három mutató 12 óránál van? Ha jól megnézed látszik, hogy dátumváltásnál az óramutató is "lép egyet" és kb 13 másodperc eltéréssel áll be 12 órához. De ha már lúd legyen kövér és akkor váltson a dátum amikor 12 óránál áthalad a másodperc mutató, másrészt azt is elvárnám, hogy ha csak egy pillanatra is de a három mutató azért legyen már konkrétan egy vonalban éjfélkor...
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
Ha már másik topikban is szóba került ide is berakom, nagyon tetszenek nekem az azimuth racing órái bár a többi órájuk is tetszik. Ráadásul nincsenek is annyira elszállva az árakkal pedig svejciek ők is.
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
31 Million USD: Crazy Record Patek Philippe & Other Lots at Only Watch 2019
Új rekord. Azért gondolhatod mennyi pénze lehet annak, aki 31 millió frankot kiad egy óráért. Hihetetlen összeg.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz FIREBLADE78 #7690 üzenetére
"Ennyire ritka?"
Ez az onlywatch jótékonysági árverésre készült és egyébként rá is van írva az óra számlapján, hogy csak ez az egy létezik belőle. Ezek speciális kiadások, no nem mindegyik mert pl a Richard Mille iszonyatosan smucig módon egy "sima mezei" Mclaren órát küldött, ami egyébként a retail price alatt kelt el. Nem véletlen...
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz FIREBLADE78 #7690 üzenetére
Egyébként nekem gyanús, hogy a marketing osztályokon már rájöttek arra, hogy érdemes pl egy rolex-et vagy bármilyen más órát egy árverésen az égig emelni, mert akkor bekerül minden médiába a világon, és olcsóbban jön ki mintha hirdetésekkel tennék ugyan ezt. Sok millió tízmillió dollárt lehet spórolni azzal, ha kiadsz egy óráért pár tíz milliót és beszámol róla minden média... Így meg most ráadásul két legyet is üthetsz egy csapásra, egyrészt megvan a reklám a világ minden médiájában megjelnik a Patek neve, másrészt meg konkrétan jótékonykodásra megy a pénz... Szóval ki tudja ki az igazi vásárló...
-
K.Andras.Vfx
tag
Az Only Watch jótékonysági aukció rekoderei-Krono.hu
Ahogy nézem egy r betű lemaradt.
-
K.Andras.Vfx
tag
A Kronometert szándékosan rövidítettem volna így elvileg, nem tudtam, hogy van külön krono.hu is. Azt viszont tudom, hogy írtak neked itt egyszer, hogy nem oszthatod meg.
Ami engem elgondolkodtatott a cikkel kapcsolatban, hogy no igen, azért ha veszel egy órát két és fél millió dollárért azzal a feltétellel, hogy egy 6 darabos limitált széria aztán kiderül hogy mégsem, akkor én sem örülnék. Persze az ár garantálja, hogy így sem lesz egy tömegtermék, de megvágja az értékét a 6 darabos limitnek az, hogy bárki megveheti ugyanazt a szerkezetet azzal a "kis különbséggel", hogy másba tokozzák. Igazából azért várható is volt, hogy egy 7 évig fejlesztett szerkezetből ilyen vagy olyan módon de ki fogják venni annyi pénzt amennyit csak lehet...
-
K.Andras.Vfx
tag
A Jacob&Co sokkalta szimpatikusabban csinálja, mert ők azért a szerkezeten is elég sokat változtatnak ha valami új limitált variációt építenek az asztronómia alapjára... De lehet benne van az is a kritikámban, hogy mondjuk nekem alapból is sokkal közelebb állnak a szívemhez a triple axis tourbillonok. Sokkal látványosabbak és sokkal inkább a jelent képviselik mint a múltat, számomra egy Patek mindig is túl konzervatív és túl maradi volt függetlenül attól, hogy nyilván magas minőséget képviselnek.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz K.Andras.Vfx #7702 üzenetére
Érdekesség, hogy ezelőtt Paul Newman óráját tartották a legdrágább eladott órának, holott a Jacob-nak a billioner órája 18 millióért ment el, de valószínű hogy a Graff is eladott már pár 20-25 millió dollár feletti árcédulával különböző gyémántos órákat.
-
K.Andras.Vfx
tag
Double Spherion by Purnell. Nem rossz, bár fogalmazhatunk úgy is, hogy kurva jó. (Bár azért nekem a Jacob&Co twin turbója jobban tetszik.)
-
K.Andras.Vfx
tag
-
K.Andras.Vfx
tag
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz FIREBLADE78 #7872 üzenetére
Tévedés, ha megnézed az igazán gazdagok, a dollár milliárdosok nem hordanak ékszert, nézd meg Jeff Bezost, Bill Gates-t, Warren Buffet-et, a Zuckerberger gyereket stbstb, az igazán gazdagok nem hordanak ékszereket, de még csak fancy órákat sem.
Ezen emberek közül egyébként Warren Buffet a legelvetemültebb, már olyan értelemben, hogy napi szinten kb 50 millió dollárt keres, és még ma is abban a házban lakik amit 1956-ban 32 ezer dollárért vett nebraskában. És 87 milliárd dollárja van az embernek.
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
Elég stílustan lenne, ha egy milliárdos teleaggatná magát gyémánt ékszerekkel... Egy milliárdosnak nem a bazári külsőségek adnak magabiztosságot, hanem a tudat, hogy felépítettek egy jól megalapozott prosperáló vállalatot.
Csak egyféle csoportra szokott jellemző lenni ez az ékszerekkel meg öklömnyi láncokkal való flexelés... Az, hogy valaki milliókat keres dollárban még nem jelenti azt, hogy megengedhetik maguknak ezeket az ékszereket, és pont azért van annyi tönkre ment rapper meg sportoló, mert nem jól kezelték a bevételeket, olyan dolgokra költöttek amik nem hozták hanem vitték a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
Igazából FIREBLADE78 által felvetett dologra akartam reflektálni. Miszerint az igazán gazdagok 100 milliós ékszerekkel villognak rolexek és AP-k helyett.
Egyébként mindenki arra költi a pénzét amire akarja, és csak megjegyeztem, hogy szerintem nem érnek ennyit ezek az órák, de látod van olyan ember is aki képes kiadni 600 dollár egy szimpla fehér pólóért mert ráírták, hogy balenciaga.
Én is simán eladnám annyiért, ha találnék rá vevőt...
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz Reverting #7880 üzenetére
Egyébként 26-57 ezer dollár között már lehet kapni használtan ezt a GMT II Ice modelt ellenőrzött kereskedőknél a chrono24-en.
Bár a tövig rágott ujjak helyett nem jár hozzá egy megfelelően ápolt kéz is.
-
K.Andras.Vfx
tag
Sokan szeretik, főleg a rapperek, gondolom a CR7-é sem factory setting legalábbis tudtommal rolex-nek nincs full kirakott gyémánt órája. Amúgy ja, gagyi, akkor már legalább csak baguette gyémántokkal kellett volna kirakni, mondjuk van neki pár Jacob&Co ami olyan és a millió dolláros árat verdesi, kíváncsi is lennék Jacob fejére amikor meglátja CR7-et egy rolexben...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest