- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #6298 üzenetére
-
Deskdiver
senior tag
válasz
phranxinatra #6296 üzenetére
-
Macyke82
tag
Ez érdekes, mert korábban nekem is a Pelagos tetszett jobban a BB ellenében, mára ez teljesen megfordult olyannyira, hogy a Pelagos már nem tetszik ezekkel a paraméterekkel.
Nem vagyok súlymániás az órákat illetően hogy “minél nehezebb annál jobb mert legalább van benne anyag”. de az sem tetszik hogy olyan érzésem van mint ha műanyag óra lenne a kezemen.
Deskdiver: pont ez kellene az in-house werkkel és hibátlan is a dolog 👍
-
WiZARD
addikt
válasz
Macyke82 #6290 üzenetére
Azt akartam írni, amit Deskdiver is ír, ezen a heritage vonalon meglepne a kerámia.
Titan nem rossz imho, csak el kell vonatkoztatni a megszokastol, hogy a nehezebb jobb. Nekem Pelagos az egyetlen Tudor ami tetszik. Azon legalább összhangban van az indexek formája és a Snowflake mutató, akár az eredetin. A többin nekem nagyon összevissza.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Macyke82 #6287 üzenetére
Ha 16610 vonalaihoz hasonló tokba raknák ami a Rolexnél úgyis kifutott az telitalálat lenne szerintem is. Sokan jobban kedvelték azt a formát. (Köztük én is) Küklopsz/dátum szerintem csak valami gyengénlátó Limited edition-ön mutatna jól. Az alu lünetta szvsz hitelesebb a Heritage vonalon. Aki kerámiát akar vegyen Pelagost. Lehet csak a genetikailag belémprogramozott balkáni pesszimizmusom sugallja ,de szerintem csalódni fogunk.
-
Macyke82
tag
válasz
Deskdiver #6278 üzenetére
Pár gondolat ehhez a koncepciós modellhez:
-Ez így nagyon öszvér megoldás lenne, remélem nem lépik meg (Jelen formájában a BB58 pl. sokkal szebb és ízlésesebb ebben a tokban)
-Ha már lúd legyen kövér és igenis csináljanak egy oyster tokot és adják ki úgy ha merik
-Kíváncsi leszek mikor "engedi" meg a Rolex, hogy a kistesó is használhassa végre a kerámia lünettát -
-
Tulku
veterán
válasz
Deskdiver #6283 üzenetére
Szerintem el fog térni az apukától, ezáltal az apuka értéke növekedni fog...itt nyilván az új 70 órás werk lesz a csábító, de a kinézete nem sokban fog eltérni a BB-től, max a küklopszban és mutatókban).
BB GMT sem lett világmegváltó, pedig abban is a 70 órás werk van...
-
Veron
addikt
Jártam ma a Seiko butikban megnézni egy 37 mm-es GS-t. Mivel kvarc (SBGX261) nincs ebben a méretben itthon, ezért egy automatát méregettem (SBGR253) és nem restellem megosztani a gondolataimat. Mivel kidolgozásban, méretben, mutatókban, számlapban nincs különbség a kvarc és automata között, sőt a tok is nagyon hasonló, így megfelelő alap lehet egy összehasonlításhoz a 36-os Tudor BB36-tal. Hangyányit nagyobb és jóval vaskosabb az automata GS, de a kvarc 10 mm-ével partiban van a svájcival. Kézbe véve egyből két dolog volt szembeötlő: nagyon szépek a mutatók és meglepően könnyű a szíj.
Mutatók, indexek: Egyértelmű, kérdés nélkül a japánnál van a fölény e tekintetben. Aprólékosan kidolgozott és applikált elemek, megfelelő arányok. A fény játéka a Zaratsus mutatókon mesteri, és ebbe tényleg nehéz belekötni. Talán a lume hiány fájhat kissé, ami a "hercegen" megtalálható.
Számlap: Fényes fekete, egyszerű, textúra nélküli. Szép, de semmi különös, a Tudoréhoz nagyon hasonló.
Zafírüveg: Fura, mert azt gondoltam, hogy az AR réteg miatt alig fog tükröződni. Ennek ellenére a bolti fényben meglehetősen csillogónak tűnt, noha ebben nyilvánvalóan szerepet játszik a fényes számlap is. Az AR nélküli BB36 hasonlóan fényvisszaverő, igaz, utóbbi pontszerűen teszi ezt, míg a Seiko inkább szórja.
Tok: Kidolgozásban az én szememnek hasonlónak tűnt a két óra, maga a kialakítás a Tudoron talán egyszerűbb, de megmunkálásban nem feltétlen látom a különbséget. A több él és picit több felületi textúrajáték miatt, ha nagyon kellene inkább, az SBGR-nek felé hajlana a mérleg nyelve.
Korona: Mindkettő tetszetős, a GS-é kisebb, rajta a logóval, a BB-nél a tradícioális rózsa motívummal. Ennél a korona mérete sokkal jelentősebb, ez megosztó szokott lenni. Mindegyiknél menetes megoldást található, a Seiko 100 m-ig, a Tudor 150 m-ig bírja a merülést.
Szíj, csat: Újra egy egyértelmű kategóriagyőztes: ebben bizony Svájc veri Japánt. A Tudor tszíjának nagyobb súlya és sokkal finomabb csatja emeli a másik fölé. És akkor még nem is esett szó a csat finomállítási lehetőségéről, amit a Seikon félszemekkel oldanak meg (Tudorhoz nem jár félszem).
Werk: Ugye kvarcért mentem, de csak automatát találtam, így nem feltétlen adekvát ezt a dimenzió. A BB36-ot módosított ETA2824 működteti, nálam napi 1-2 mp eltéréssel jár mostanában. Fájó pont a járástartalék, ami mindösszesen 38 óra a gyári adatok alapján. A Seiko esetében 9F kvarcot találunk, ami egy HAQ besorolású, évi 10 mp-es eltérést biztosító "szív". (Az automatában 72 órás 28800-as féllengéssel működő megoldás ketyeg).
Summa: Impresszív a Seiko kidolgozása a tokon és azon belül, szépek az arányok, visszafogott, elegáns óra benyomását kelti. A szerkezet (kvarc és automata is) saját kategóriájában az élmezőnyben található.
A Tudor a sportosabb vonalat képvisel, minőségileg egységesebb óra benyomását kelti. A tokon belül kidolgozás nem annyira aprólékos, cserébe a szíj is magas minőségű. A szerkezetből kihozták a legtöbbet, de nem különösebben érdekes megoldás. Talán sokoldalúbb a megjelenése.Azért mentem, hogy megerősítést nyerjen a GS felsőbbrendűsége, de ez ebben a formában nem nyert megállapítást. Bizonyos területeken igen, de összességében nem. Ettől eltekintve nagyon szívesen lennék tulaja egynek, de nem biztos, hogy a Tudor helyett. Ami lehet mégis bekövetkezik, mivel még nem döntöttem el. Viszont elgondolkodtam egy pillanatra a legkisebb, 39 mm-es Spring drive-on. Na abban van innováció bőven és talán (?) nem is olyan nagy. Megnézni nem tudtam, fejest ugrani ekkora összegű órába pedig nem szerencsés az álmoskönyvek szerint. Magyarul nem tudom mit teszek.
-
Tulku
veterán
válasz
Deskdiver #6267 üzenetére
Nagyon szépen húzza maga után a király a herceget...nyilván a felemelés a dolga, azért fordultak el, amikor megmutatták az új szerkezeteket....már hogy legyen idejük alaposan átnézni, esetleg némi ösztönzést is kaphattak belőle...vagy lehet jóval többet...ugye...
Persze mindig egy kicsit kevesebbet ad, de a "majdnem" feeling azért ott lengedez állandóan....és ez valljuk meg, elég nagy tábort képes vonzani.... -
Deskdiver
senior tag
-
Deskdiver
senior tag
Múlt hónapban felkerült egy fotó a Tudor instagramjára. Vajon mire célozhatnak?
Tökös lépés lenne, bár a Submariner felirat és a merci mutató merész gondolat. Mindenesetre érdekes egybeesés idén van 20 éve, hogy az utolsó ilyet kiadták.
(#6256) Tulku Ugyan, meg se kottyan neki, mert az nem plexi hanem Hesalité.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
yodamastah #6253 üzenetére
Ötletes.
(Ha a közeljövőben a hírekben látnátok ,hogy egy ismeretlen pali ólálkodott egy Falcon rakéta körül kilövés előtt, akkor az azt jelenti ,hogy megvan a Moonwatch-om és sikeresen rászigszalagoztam az oldalára.
)
-
consono
nagyúr
válasz
yodamastah #6253 üzenetére
Zseniális ötlet
Jól kihasználta a lehetőséget...
-
yodamastah
őstag
Így lehet egy új standard moonwatch értékét megsokszorozni
[link]
-
Misi1979
őstag
Skagennek “van” lifetime warranty cuccosa, de kb úgy, hogy igazából semmire nem jó, max ha egyszer bedöglik magától (nem fog) a benne lévő miyota kvarc, cserélik a szerkezetet (filléres tétel). Semmi másra nem vonatkozik.
-
válasz
TazLeacher #6248 üzenetére
Bevittem egy egyszerű Breil automatát tisztításra. Átadtam. Megláttam a pultba a Davosat. Megvettem. Visszamentem a Breilért. Őszintén nem vettem azonnal észre, hogy fordítva lett visszarakva a hátlap mivel a Davosat kezdtem el hordani...
A többit már leírtam. A davosa bedöglött... oda vittem gariba... -
Kedves V.
A #6233 hozzászólásomban kijavítottam magam és elnézést is kértem a rossz kifejezésemért nehogy füllentős hazugnak higyjetek. A szóban forgó hazai bolt elutasítása után, több évvel ezelőtt vettem fel a kapcsolatot a központi szervizzel. A válaszukban írták meg, hogy ha elküldöm az órát, sorozatszámkártyával mivel LE bármikor (és itt szerepel a lifetime) szervizelés után kicserélik az előző garanciális szervizből eredendő hibákat, amiket itt okoztak. És még nem emailben, hanem papiruszon, amit megkeresek és le is fotózok.Elhiszem neked, hogy egy Fortis, Davosa, Hamilton... LE nem valami nagy dobás, nem is azért vettem, hanem azért mert megtetszett.
Én az óráimat hordom, szerettem, ápolom. Ha megveszem és nem tetszik valami oknál fogva, áron alul eladom. Nem spekulálok befektetésként, a munkámból élek és az órabuzulásom nem meló hanem hobby.Azt csodálom inkább, hogy senki sem kérdezte meg, ki basz... el így az órát... az lenne a fontos, de sebaj, úgysem mártottam volna be őket és küldtem volna még 1 képet, ahol pl. egy másik órán fordítva csavarozták fel a hátlapot...
Béke -
g0n21
senior tag
válasz
djeperto #6244 üzenetére
A levélrészletből nem esik le semmi lifetime. A kártyán meg fényképezd le nekünk kérlek azt a részt, ami erre utal, kíváncsi lettem.
Majd egyszer át fogod látni talán, de a limitáció akkor értékes, és értelmes, ha amellé hatalmas igény társul. Egy Fortis, Davosa esetében egymindegy, hogy limitált-e valami, jellemzően az árat nyomja csak fel.
Az Ingersoll élettartam garijával meg... hagyjuk is
-
válasz
Deskdiver #6234 üzenetére
Bocs, te érted félre
Nekem nem volt kedvem szőrszálat hasogatni a hazai forgalmazóvalIdézek a levelükből:
"You are welcome to contact your local DAVOSA dealer for a service inspection. Alternatively, you can send your watch directly to our main service centre. Before we carry out any work, we will provide you with a cost estimate for the necessary repairs. You are then free to decide what you would like to have done.
Please get in touch with us via our contact form, before you send in your watch for servicing. Please also note the following instructions to ensure that servicing runs smoothly"Más.: de a Luminox "kezelését" komolyan gondoltam, elválalod e
-
Deskdiver
senior tag
válasz
djeperto #6232 üzenetére
Totál félreérted. Nem hasogatok semmit. Nem ismertem fel milyen óra a fotóról és kiváncsi voltam melyik gyártó kínálja lifetime garanciával a mechanikus óráját. A “Shinola” nevű gyártó kínál ilyesmit a kvarc óráira (bár a garancia nem terjed ki a szíjra, üvegre, csatra, vízállóságra, normális használat melletti kopásra, nem normálisra meg pláne nem) Egyébként a Cartier megpróbálkozott lifetime garanciával a hetvenes években. Szerintem azóta is bánják.
-
És, hogy kijavítsam magam, mielőtt nekem esnétek
Nem lifetime gari, hanem lifetime reconditioning.
... ez a LE előnyeElnézést
-
válasz
Deskdiver #6227 üzenetére
Pontosan Davosa
a model pedig Davosa Titanium Black Limited Chronograph
333 db-ra limitált, enyém a 012-es.
Felvettem velük a kapcsolatot, ehez a limitált darabhoz a sorozatszámot jelző kártyán írja (nem mechanikai sérülésekre, vízkárra, üvegre, szíjra nem)
Pár levélváltás után kérték küldjem el és helyrehozzák azt bármikor.
El nem küldtem, járok arra évente, elviszem magam.Amúgy meg a kommentemnek nem az a lényege, hogy ad e valamelyik gyártó örökös karbantartást vagy sem (vegyél limitált Davosat és kapsz, természetesen feltételekkel mintn az a levélváltás során kiderült), hanem az, hogy így adnak visza egy órát garanciális javitás után és mikor észreveszed és visszaviszed a válasz: már volt gariban javítva, meg számolják a napokat, hogy elmúlt e a 730 nap.
Természetesen lehet a szőrszálat hasogatni, de nem érsz el vele semmit sem.
-
Teljes mértékben egyetértek veled! Pár éve egy neves szegedi órásnál vettem ezt a darabot. Garanciába visszavittem, mert egy kis csavar elszökött valahonnan és mászkált az óraházban össze vissza... amit láttam az üvegen keresztül. "Megcsinálták"... azóta a dátum fél 10 körül vált a csavar meg... lásd a képen.
Felfordult a gyomrom. Leraktam "pihenni" és alig várom, hogy újból Svájcba járjak és elvigyem a gyárba (mivel ők lifetime garit válalnak míg engem 2 év után elhajtottak idehaza) és helyrehozzák. -
WiZARD
addikt
Szerintem egy órástól elvárható, hogy ne sértsen/karcoljon meg semmit, és a szerviz után hibátlan állapotban adja vissza az órát.
Aki erre nem képes, oda nem szabad órát vinni.(és itt semmilyen szinten nem a korábbi rossz tapasztalatomra próbálok célozgatni. Lehet hibázni, csak akkor a hibát ki kell javítani...)
-
Tulku
veterán
Szerintem Patekéknél kissé más a finish-elés és a minőségellenőrzés...
-
Fall-N
veterán
Pedig valahol elvárható lenne ezen az (ár)szinten. Csak gondolom úgy vannak vele, hogy ha szemmel nem látható a hiba és nagyságrendekkel drágább lenne még jobb minőségben gyártani, akkor nem vesződnek vele. Bár ennek kicsit ellent mond a Grand Seiko. Bár Svájcnak és Japánnak más a kulturális és társadalmi dolgai.
Engem különösebben nem zavarna, mert nem vizsaltom nagyító alatt az órákat. Csak elvben jó lenne ha a gyártók a minél tökéletesebb felé haladnak.
Közben eszembe jutott a legutóbbi kronometer adás, ahol pont szó van az új AP Code óráról és hogy a hátlap és a különleges tokfül között milyen apró tűréssel kellett elkészíteni az alkatrészeket. Árban az is még eggyel más kategória és ott belefér, ha már a számlap tényleg nem olvasható könnyen.
-
ricsik
őstag
válasz
Toobias #6219 üzenetére
Nem várom el, hogy minden szempontból hibátlan terméket kapjak, pláne nem ennyiért.
Wizard jóvoltából többször is fény derült, hogy az Omega és a Rolex sem hibátlan, sőt....
Én kommersz luxus cikknek szoktam mondani ezeket, ahol ezek szerint ez belefér.
Kíváncsi lennék, hogy egy 10x ennyibe kerülő Patek és társai mit mutatnának a makrón.
Továbbgondolva, biztos hogy csak ár kérdése a minél precízebb munka?
A vágyam az, hogy ha elmegy az óra a szervizbe, akkor ugyanúgy is jöjjön vissza.
Valahogy a gyári sorjával együtt tudok élni, de ha Józsi bá olyat csinál a csavarral, amit előttem linkeltek, az valószínűleg megviselne.
Röviden: szeretem a gyári állapotot. -
Toobias
csendes tag
Neked nem az Omega a befutó, ha fontos neked, hogy mikroszkóp alatt is szép legyen. Nemrég volt nálam egy P.O., hat inkább ne néztem volna meg 15x nagyitassal a szamlapot, indexeket és a mutatókat. Gyárilag sérült a másodperc mutató, szoszosek, maszatosak az indexek, a számlap, az elek néhol sorjasak, szerkezeten a hidak néhol maszatosak. Ne várd ennyi pénzért Svájcból, hogy mikroszkóp alatt nem fogsz rajta hibát találni, ha ez zavar, akkor érdemes lenne valamelyik Grand Seikoval szemezni. (Természetesen annak is vannak hiányosságai, de ilyen terén elég előkelő helyen van)... Egy Maseratiban is sorjas, recsegős műanyag a kesztyűtartó és a többi műanyag elem. ... visszatérve az orakhoz: 100-300 ezer forint között már minőséget kapsz a pénzedért, felette minimális javulást minőségben, mert rengeteg pénzbe kerül valamit 1 mikornnal pontosabban gyártani, másrészt márkanevet, márka történelmet, fejlesztést, statuszszimbolumot, esetleg eladhatosagot kapsz a penzedert. Ez bármelyik luxuscikkre igaz, nem csak az órákra.
-
g0n21
senior tag
Tudom, hogy nem rám értetted, de én is le szoktam írni sokszor a lengésszöget, stb, ezért gondoltam elmondom, hogy én mi alapján írom.
Egyébként sokszor a gyártási év is sokat számít. Tehát ha az ember egy 2-3 éves órát akar eladni, valószínű, hogy nem szervizelt, az is, hogy még nem is kell. Nyilván a szükséges vizsgálatok kellenek, csak, egyszerűbb... -
Tulku
veterán
A lengés lehet félrevezető (mondjuk rollernél láttak már 10 éve nem szervizeltet is 300 körüli lengéssel....többet is) de a kenőanyag, a szerkezet állapota szakértőnek már beszédes...
Egyébként gondolom lényegtelen információ, de nem rád értettem...
(viszont van eme közszájon forgó mondatokból épp elég a neten...)Egy szösszenet....megvettem chronno24-en az órát, de az eladó 5 atm vizállóságot írt le ( a certifikációban is) pedig gyárilag 10 atm. Megkérdeztem, az volt a válasz, hogy ők 5 atm-on tesztelték és nem fog ráírni többet, mert erről bizonyosodtak meg...
-
g0n21
senior tag
Minden órát, ami hozzám kerül, elviszek Hantoshoz. Felteszi a gépre, kinyitja.
A gép megmutatja a járás egyenletességét, a járáseltérést, a pontosságot, stb.
A kibontás után látja lüpével azokat a pontokat, amikről mi csak sejtjük, hogy mi azok, ők meg pontosan tudják. Tehát, hogy mennyire koszos a werk - száradt, porladt kenőanyag -, van-e csapágyaknál még olaj (ezek látszanak...)Ezek alapján meg állapítani, hogy szükséges-e szervizelni, ajánlott, vagy nem szükséges még, vagy, hogy valszeg nemrégiben szervizelt.
Az más téma, hogy vannak akik minden hirdetésbe beleírják, és közben 150-et leng és éppen csak ketyeg. Tőlük nem kell órát venni, vagy le kell alkudni a szerviz árát...
-
Olyan profi nepperek arulnak ezekkel a mondatokkal orat, akik mar ranezesre tudjak, hogy semmi gond nem lesz az oraval, szinte bele is latnak a szerkezetbe. Kb. pont akkor veszek ilyen embertol orat, amikor a TV-ben felhivom a tavgyogyitokat, hogy kuldjenek penzenergiat.
Amugy a gondozasmentesrol nekem mindig az ugrik be, hogy biztos nem kell naponta ontozni.
ps. Egyszer rakerdeztem egy hasonlo reklammal hirdetett orara es se az evjaratot nem tudtak, se a szerviz datumat.
-
Tulku
veterán
Egyre jobban furdal a mardosó kíváncsiság...
Mégpedig annak a relevanciának a megállapítása (levezetése, bizonyítása) érdekelne, ahol ez a két mondat cseng füleimbe olvasva az FB-n található hirdetések zömét:- Évekig gondozásmentes
- Csak az óra (megkérdezésre természetesen szervizről sincs semmilyen bizonylat, info)A bizonyítások sorában kiemelt helyen találjuk a "300 feletti lengésszög" avagy "napi járáseltérés x másodpercen belül" hangzatos rigmusokat...
Nyilván szakavatott órás szétszedve némi támponttal szolgálhat a szerkezetben található olaj mennyisége és konzisztenciája alapján, de nekem egy elég neves órás azt mondta, ez sem releváns...épp erre (is) találták ki a hátlapba vékony alkoholos filccel beleírt legutóbbi szerviz dátumot...persze üveg hátlapnál ez sem nyerő...
-
Tulku
veterán
Hát ha szervizelve nem is, de valaki szétszedte...az biztos
Egyébkánt igen...furcsa...normálisabb órások megflexelik a normál csavarhúzókat, amiknek így más lesz az ívük ezért jobban illeszkednek a megfelelő csavar vágatba...mert egyábként a csavarhúzó ékre van köszörólve, a csavar meg ugye egy párhuzamos négyszög...de ívesen nagyobb az illeszkedés...de ehhez már egyetem kell sokaknak...
-
-
BloodRay
veterán
válasz
Mamuska #6203 üzenetére
Igen, ez a bajom nekem is, ezért félek a mérettől. Pl amit te is ajánlottál, szuper lenne, de nég nagyobb mint a kézihúzós változat, lug to lug már 51mm, az nekem már sok lenne szerintem. A 733 49mm-étől is félek már. Mindenképp fel kell majd mennem Pestre próbálni(és remélni hogy épp lesz is ilyen).
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- BestBuy topik
- E-roller topik
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- Sorozatok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!