Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadászcsiga
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
Képlékeny még. 41mm-es tok, és 22-es fül a kritérium. Ennek nagyjából egy komolyabb svájci felel meg

-
resool
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Szerintem inkább alálőtted, mint fölé, én ez alatt semmiképpen nem adnám el.
-
g0n21
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
a 499 az 500 alattinak számíthat?

-
yodamastah
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
500 alatt már senki nem rak fel automata smp-t. MI a kiszemelt utód?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
Teszek egy próbát, de csak óvatosan ami az árból is látszik

-
yodamastah
őstag
Vadászcsiga upgrade lesz?

-
WiZARD
veterán
Ha szállodában/külföldön megyek szaunázni, akkor rajtam is marad az óra. Nincs hova tenni, szobai széfben nem hagyom.
Úgy, hogy kézre felfekszik, esetleg felülről másik kezemmel fogom, kizártnak tartom hogy 40 fok fölé melegedjen. -
FLx
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Normalis szauna azert 90-100 fokos, par perc utan egy nyaklanc is olyan forro lesz, hogy azonnal egeti a borodet, nem kicsit. Egy ora teljesen nem melegszik at ilyen gyorsan, de ha 20 percet bent vagy, az nem lesz jo neki az fix. Aztan mindenki oda viszi a millios orait ahova akarja, szive joga.
30 fok kb. lent van a padlon, ha lefekszel,
-
Fall-N
veterán
Én csak azt nem értem miért kell szaunába órát bevinni? Én még az edzőteremben is az öltözőben elzárva hagyom, ott a rizikó hogy nekiütődik valaminek vagy megkarcolja a gép az órát.
Fürdésnél dettó. Ha nem búvár az ember, akkor csak nem az időt vizslatja az ember, ha egyszer kikapcsolódni megy az ember. De jó ezt még elfogadom, de amikor valaki írja, hogy fürdéskor sem veszi le.

vadászcsiga: Ahogy írtam feljebb, minek bevinni? Eleve rohadtul kellemetlen lenne viselni, amikor folyik az emberről az izzadság.
-
Deskdiver
senior tag
Egy kb. 40mm-es acél tok esetén a térfogat hőtágulása 0°C-ról 100°C-ig hevítés során kb. 60μm. Az üvegé nagy vonalakban ennek kb. huszada. Ha megvan valakinek a tömítések anyagának térfogati hőtágulási együtthatójának mértéke illetve egy átlagos szaunában uralkodó hőmérséklet adatai alsó és felső szintre lebontva akkor pikk-pakk kiszámolható ,hogy elbír-e ekkora térfogatváltozást egy ilyen anyagokból és ilyen méretben összeállított konstrukció vagy rés keletkezik ahol utat talál magának a gőz. Jó számolgatást.

-
Tulku
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem hőmérsékletről írt elsősorban...hőingadozásról...
Az órákban lévő spec olaj viszkozitását szerintem ne szaunával teszteljük...különösképpen mikor kijövünk aztán egy hideg zuhany, vagy merülőkád...
-
vadászcsiga
félisten
Vagy itt mindenki szaunamester?
-
vadászcsiga
félisten
Egy szaunában hol van extrém hőmérséklet? A plafonnal, ahol a hőmérő van. És ki érezte már a lábánál a hideget ami bearamlott az ajtó resein? Ott kb annyi fok van mint a szaunán kívül. Alsó szinten ülve, csuklonkat a combunk mellett tartva jó ha 30 fok van. Egy 38-40 fokos láznal már leveszitek az órát?

-
g0n21
senior tag
Ahol az ember nem érzi túl jól magát mondjuk 20-40p után, ott az óra sem.
Természetesen a fokokat nem úgy kell értelmezni, hogy simán mennyi a levegő, mert ha a csuklónkön van, onnan más hőt kap.
Tehát ha kint vagyunk a -40-ben, de rajtunk van az óra, az nem para, ha kinthagyjuk két-három napra a -40-ben az nem használ.
Ahogy a szauna sem. Nem hogy nem javasolt, hanem kifejzetten nem tesz jót az olajnak a szauna.
Ezek nagyon érzékeny, finom olajak, csak bel kell gondolni, hogy egy 28800-as lengésszámú óra, ha mondjuk folyamatosan jár öt évet, akkor a billegő több, mint 1,2 milliárd féllengést tesz, ehhez kell kenés, és nem akármilyen, nem véletlen, hogy 3,5 milliliter ~ 4000 forint.És ami nagyon fontos, hogy ugye a hirtelen hőterhelés, vagy a folyamatos extrém hőterhelés, ami kiemelten nem tesz jót... (Szauna után merülőfürdő, stb).
Nem kell okosabbnak lenni a gyáriaknál.

-
Tulku
veterán
válasz
Macika_MC
üzenetére
Én tényleg nem vitázni szeretnék, de pár tapasztalt órással beszéltem már...hidd el, két oka, van ami miatt nem javasolják a hirtelen hőmérséklet emelkedést és süllyedést...a tümítéseknél lehet probléma és magas hőmérsékleten más lehet az olaj viszkozitása, esetleg bizonyos területekről egy idő után hiányozhat...
Aladdin: Majd 10 perc után a tetejét fogd meg az acél órádnak...az nem 40 fok az biztos...
-
-
Macika_MC
tag
válasz
Aladdin
üzenetére
Ezeknél az óráknál azért már elvárás, hogy -50 foktól +100 fokig bírják a hőmérségletet. Biztos vagyok benne, hogy a olajnak ezek a fokok meg se kottyannak. Golnolom nem wd40-et használnak.
Meg ha véletlenül nyáron a kocsiba hagyod a órát napon 35 foknál akár, 80-90 fokra is felmegy a hőmérséglet, dobjam ki az órát.
Nem kell agodni a laborba sokkal nagyob teherbírásnak vetik alá az órákat. -
pulutodurumo
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
A titán nem szeret korrodálni. De még ha acél is lenne, egy kis strandolás lepkefing.
-
Tulku
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Én a gumi tömítésekről hallottam rosszakat klóros víz kapcsán...
Az nyilvánvaló, hogy a szauna (már az olaj miatt is) tilos!
-
válasz
xtremetuning
üzenetére
Köszi szépen!
-
WiZARD
veterán
Igen, PAM00372
Szerintem a legszebb Panerai, csak gyúrnom kell még csuklóra, és amint jó lesz rá, azonnal veszek egyet
Nekem ez a tökéletes design, csak 2 mutató, dátum, másodperc és minden felesleges sallang nélkül. Szendvics számlappal, plexivel (a 44esem zafíros volt, az se tetszett benne).
-
Macika_MC
tag
válasz
xtremetuning
üzenetére
Én is jobba szeretem ha számok vannak írva vonalak helyett, meg én sokkal gyorsabban leolvasom az időt róla.
De azért még várom a véleményeket.
Kiváncsi vagyok milyik tetszik a nagyközönségnek jobban. -
flexxx2
őstag
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
https://www.chrono24.hu/sinn/sinn-u1-aus-u-boot-stahl---achtung-30-gespart--id10095648.htm
A legolcsóbb U1

-
vadászcsiga
félisten
Én 400-ert mégis inkább egy etas U1-et vennék.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Igen, de ez Selitás, nem pedig ETA-s, ahogy wizard úr kérte

-
flexxx2
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Szép ez az óra. Néztem a szervíz lapot, fog görbülések, meg fog kopások 7 év használat után? Ez normális?
-
Tulku
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére

Csúnya....vagy....
-
Tulku
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Hááát...nyilván ízlések...akkor nekem már az a Longines hidroizé is jobban tetszik...azt is kb ennyiért árulja valaki..
-
vadászcsiga
félisten
400 alatt ez kell megvenni. Maurice Lacroix Miros Diver Nem én árulom, csak kivételesen ismerem a konkrét órát.
-
WiZARD
veterán
400ert hozhatod is a full set, szervizelt smp-t, amikor viszem neked a cuccot, akár több darabot is vennék

Nem mondom hogy az LLD a legjobb vagy legszebb, vagy bármi hasonló. De ilyen áron elég kicsi a választék ebben a kategóriában. Persze ha hozzarakunk (pár)százezret vagy elég a Sellita, micro brand, stb akkor nyilván van rakás más óra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Kutya topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Robotporszívók
- Spórolós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0326)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jó néha látni állapotú smp-t amit 400ért raknék fel max

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)