Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekton
aktív tag
válasz phranxinatra #1597 üzenetére
Sziasztok!
Azért ne szaladjunk el ezen óra mellett. Mi a véleményetek az Új Bond SMP-ről? Biztos, hogy Mr. Bond ezt fogja felvenni szmokinghoz?
Mit jelképez a csíkozás a szíjon, amit a videóban is osztogatnak kitűzőként? MI6 csíkozás?
Elég nagy bulit csináltak neki a videó szerint.
-
Nekton
aktív tag
Wizard és Resool!
Köszi a leírást! Vajon vastagabb (magasabb) is lett ettől az alapszerkezet, vagy csereszabatos és suttyomban ugyanúgy átcserélgetik a nagyszerviz során, mint azt az A és B verziókkal tették?
Ettől függetlenül, mivel exkluzív óráról van szó, igazán beletehették volna az újabb, talán jobb szerkezetet. Meddig reszelgetik mét az ETA 289x-re épített kísérleti cuccot?
Nekem az elsők között volt 2500-ás kék SMP-m. Nagyon boldog voltam vele. Így utólag, szerencsére még azelőtt eladtam, hogy felütötte volna a fejét a probléma.
ui:
Az órát újonnan vettem: balkéz fel! Aztán eladtam és vettem Rolexet: Balkéz fel! Jobbkéz fel! Aztán a rolexet is eladtam: Jobbkéz le! Most van egy GS-em is: Balkéz fel! Igen, mert megérdemlem: Jobbkéz fel! Nem biztos, hogy a GS-t megtartom: Balkéz le! Ja! De újonnan vettem: Balkéz fel! Jááj! Malomkörzééés!
-
Nekton
aktív tag
Bevonatos gátkerék? Az meg mi a szösz? Köszi!
A GS egy számotokra érdektelen HEQ/HAQ 9F62-es kvarc, viszont én rajongok az egyszerű, komplikációmentes, de HEQ/HAQ szerkentyűkért és abba az irányba fordultam
Képet nem teszek fel, mert szeretek anonim maradni nyilvános fórumon.
Mint személyes tapasztalatot azt kell, hogy mondjam, hogy a makrofotók alapján valóban elképesztő finoman készítik el a mutatókat, indexeket, számlapot a GS-eken, viszont ezt normál körülmények között egyáltalán nem lehet észrevenni.
A mostani GS újdonság viszont nekem is egy túlméretezett, 50-es évekbeli Doxára hajaz. Nem tetszik egyáltalán. A GS különválásról és a bazinagy rakott GRAND SEIKO felirattól is kiráz a hideg.
-
Nekton
aktív tag
válasz consono #1632 üzenetére
Szia!
Én nem szeretem az üveghátlapos órákat. Számomra egy automata szerkezet sem érdekes, pláne egy tucatszerkezet. 20 éves órabuzulásom alatt ezek kikoptak az érdeklődési körömből. Nagyon kevés olyan órával találkoztam, amire érdemes volt üveghátlapot tenni és annak arányait szépen el is találták.
A kvarc GS-ek közül is csak ez az egy limitált változat az üveghátlapos. Legalább így láthatunk ilyet is.
-
Nekton
aktív tag
válasz Korkas1979 #2133 üzenetére
Szia!
Nincs értelme más órákat próbálgatni. Ha budapesti vagy, esetleg itt jársz, a butikban biztos tudnak mutatni 34-es Oystereket. (Csak ne a rózsaszín, lila, oliva számlaposokat adják)
Nekem egy nagyon szép kék számlapos Air King-em volt. Teljesen jó méret. Volt egy szintén 34-es, fekete számlapos Date-m. Na azzal nem tudtam megbarátkozni a küklopsz miatt.
Szvsz ez az a méret, amit kényelmesen lehet viselni kompromisszumok nélkül. Na jó! Búvárórában elmegyek 38-ig. A 40-es Sub nekem már nagy volt.
(185 cm magas vagyok 16,5-17 cm-es csuklóval)
-
Nekton
aktív tag
válasz Sirati79 #2141 üzenetére
Szia!
Igen, igen. EU-n kívülről mindent szorozz meg 1,3-mal. Na úgy már igazán drágák.
Ez az utolsó pizzás a hátlapon is gravírozott és egy szemet cserélni kell. Ezt is terheli 30% VÁM-ÁFA-eljárási díj.
Ja! a szállítási költségre is jön a 30%!
Nem is gondoltam volna, hogy így felment a használt Oysterek ára. A Chrono 24 mondjuk nagyon magas árakkal bír. Ezek az órák ráadásul még a lemez csatközepesek. Az enyém ennél kulturáltabb, forgácsolt csatközéppel volt szerelve, pedig az sem most volt. Hát nem tudom... Nekem vegyes érzéseim vannak ezekkel a használt, de minden fóliával és cimkével rendelkező órákkal kapcsolatban ilyen árakon. Én 900-ért vettem vadi újonnan az enyémet 2010-ben és az már akkor kifutó volt a sokkal modernebb csatjával. Szerintem ezek a hirdetések madárra várnak.
Mennyi most a hazai listaára újonnan ezeknek? Nem hiszem, hogy 1,5-nél több. Használtan meg nehezen eladhatóak a kis méret miatt. De ilyen régi modellek 1m HUF és afölött? Nekem nagyon soknak tűnik...
Saját vélemény: Ez a szürke-szürke (ezüst-ezüst) szerintem nagyon szürke. Mindene szürke. Ilyen szürke-szürkét amúgy biztos tartanak a butikban, úgyhogy fel is tudod próbálni a konkrét modell új változatát.
Aztán ha kiderül, hogy újonnan mondjuk 1,4, akkor nem is érdemes gondolkodni a pizzéria gravíros, lemezkés használt cuccon 1,4-ért (mert ugye annyi lesz, mire idejut + csatszem + polír)Mi lett az enyémmel? Eladtam. Nem nyugszom.
Az enyém ilyen volt: 114200
A csatja pedig ilyen:
Szerk: Hú, de csodaszép és fantasztikusan kényelmes óra volt ez.
[ Szerkesztve ]
-
Nekton
aktív tag
Szép óra!
Hogy működik? Ugye ahhoz, hogy az elektronika tudja szabályozni a rotor, mint generátor-forgórész és egyben dinamikus fék fordulatszámát, ahhoz áram kell, amit ugyanezen generátor termel meg. Namost akkor ezt az órát járatni kell egy kicsit, mielőtt beállítod? Gondolom az elektronika tárol némi töltést egy kondenzátorban, de nem sokáig. Ha kihúzod a koronát, akkor az leállítja a rotort, vagy sem? Tehát ha kihúzod és megáll, akkor nem kap áramot az elektronika és emiatt szabályozni sem tud induláskor, vagyis lehet itt némi bizonytalanság indításkor, ha másodperc pontosra szeretnéd beállítani. Hogy van ez? Persze az is lehet, hogy a felfutás tizedmásodperc alatt megtörténik, de minden esetre érdekel.
Szóval: Van másodpercstop? Olyankor áll a lefutást szamályozó rotor?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Nekton
aktív tag
Fiúk! Ércsük mán a viczet, na! A húzó modellek nagy részében 31xx van, majd mostantól 32xx lesz.
Azért egy jó kvarcszerkezettel igazán előállhatnának.
Én például nem vágyom arra, hogy a letett órán azt figyelgessem, jár-e még, amikor felveszem. Néha csak 1-2 órára veszek fel egy órát. Csavaros koronazáras órát meg a tököm fog mindig húzogatni. Az óraforgatókról meg ne is beszéljünk...
szerk: mondom ezt úgy, hogy most is automata óra van rajtam.
[ Szerkesztve ]
-
Nekton
aktív tag
válasz vadászcsiga #2397 üzenetére
Normális ember kíméli a dolgait. Minden eszköznek megvan a rendeltetése. Míg 50 éve egy SUB tényleg toolwatch volt, ez most már luxusóra akárhogyan is nézzük. Ez igaz a többi Rolex modellre is. Azért ezek drága dolgok ahhoz, hogy szétverje az ember.
-
Nekton
aktív tag
válasz vadászcsiga #2402 üzenetére
Egy autóbuszvezető toolwatch-áról írtam. Az nem irodai munka, vagy utcai séta.
-
Nekton
aktív tag
Ahha! Eddig csak csúnyán elvékonyított órákat láttam. Ezek szerint ezzel az eljárással visszaállítható a tok.
Azért mégis ott van a fizikai munkáknál, hogy összetöröd, benyomod az üveget a mutatókkal és számlappal együtt. Én "luxus", vagy "exkluzív" órában nem végeznék ilyen munkát.
Most a baleseteket ne vegyük ide, mert az bárhol, bármikor megtörténhet. Az ellen nem lehet védekezni, úgyhogy ne kössetek bele.
-
Nekton
aktív tag
válasz vadászcsiga #2454 üzenetére
Hát a zafír, ahogy írod is. Lepattogzás van 1 óra körül.
Az óra szép.
[ Szerkesztve ]
-
Nekton
aktív tag
válasz KelemenUhr #2577 üzenetére
Hamilton kontra: műanyag gátszerkezet. Swatch-ba való az.
-
Nekton
aktív tag
válasz Lev Abalkin #2603 üzenetére
Na az lesz az! Tissot, Certina, Hamilton ugyanaz a liga ugyanazon szerkezetekkel. A Tissot “fejlsztését” kapja a Hamilton is, a Hamilton 7750 fejlesztését (talán h21?) pedig pakolják fű alatt a Tissot Couturier kronókba (a refszám pedig előzetes jelzés nélkül változik). Valójában ezek ugye központi fejlesztések az ETA-nál, aztán egyiket itt sütik el, másikat ott (marketing szempontból). A Certinának a Precidrive kvarcok jutottak, de nyilván az összes Tissotba is az kerül majd, mert csak azt gyártani olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
-
Nekton
aktív tag
válasz Lev Abalkin #2609 üzenetére
Jaj! Nem akartam elrontani a keved! Legyen benne örömöd sokáig! Én semmiképpen nem vagyok szakértője a témának. Az iparági kapcsolatom révén általában csak a hibás darabokkal találkozom, ezért tudtam nyilatkozni a C01.211 sorozatról olyan negatívan. A jó hír, hogy személy szerint hibás Powermatic 80-nal még nem találkoztam. Csúnyán járóval már igen. Nem lelkesedem a műanyag gátszerkezetekért, de ez legyen az én bajom. Részedről szívesen veszem majd a személyes tapasztalatokat!
-
Nekton
aktív tag
Köszi Fiúk!
Kint a vízben sehogy sem látja a búvár a dátumot, csak a harangban. Tényleg a nagy nyomásállósághoz nem passzolhat a küklopsz, mnt feszültség gyűjtőhely. Kíváncsi lennék, ma mi ehhez a marketing rizsa?
Azt tudja valaki, hogy azok a búvárok, akik ilyet használtak, milyen mélyre merészkedtek?
-
Nekton
aktív tag
válasz Lev Abalkin #2618 üzenetére
Nem vettem személyeskedőnek és bántani sem akartalak.
A tapasztalat az, hogy az említett trió exkluzív szerkezetei egymás között vándorolnak és a 80 óra, valamint a lengésszám alapján nagyon valószínű, hogy ez ugyanaz a szerkezet. A kőszám mndegy. A 2824 is készült többféle kőszámmal kiviteltől függően. Ettől amúgy nem lesz javíthatatlan a szerkezet. Később biztos hozzáférhetőek lesznek a gátszerkezet részei is alkatrészként. Aztán az is lehet, hogy szuper tartós lesz és túlél mindent.
Legyen benne örömöd! 👍😉
Ha már van ilyened, belenézhetnél és megoszthatnád, mit látsz!
-
Nekton
aktív tag
Sziasztok!
Egy kollégám keres kétmutatós, kézihúzós órát 500.- tól 3.000.- EUR-ig. a tok max átmérője "emberi" legyen. Elég kicsi a karja, úgyhogy az szerintem 38-39mm-ig van.
A nomos nem csinál ilyet. Egymutatósokat találtam, de azok nagyok. Van Stowa pilótaóra Unitas szerkezettel, de az is nagy. Longines La Grande Classique az automata.
Tudnátok valamit javasolni?
-
Nekton
aktív tag
Köszi! Most ezt meg is néztük:
Chrono24-en EU-s eladótól sincs 1,5 millió alatt. 1 millióig lehetne tolni a lécet Forintban.
Azt nem írtam, hogy új kellene.
-
Nekton
aktív tag
Most kismásodperces órája van. Fura fazon. Nem akarja nézni az idő múlását.
Azért is javasoltam neki az egymutatós órát. Abból a Meistersingert ismerem, de azok bazinagyok. Az orosz Luch meg nem egy műremek. Mást nem ismerek.
Beírtuk Google-ba, hogy "two handed...", "two hander...", de nem sokra mentünk vele. Sok a divatóra, de annál azért több kell.
-
Nekton
aktív tag
Gondolom a 2824-et gyártják a legnagyobb számban, így az az olcsóbb. A kézihúzós 2800 is drágább a kisebb volumen miatt, pedig ugye ott csak elhagynak alkatrészeket, furatokat, és mégis.
A WUS-on volt egy cikk, miszerint egy egyedi 50 darabos kézihúzós pilótaóra rendelésnek úgy vitte lejjebb az árát a Laco, hogy a 2824 szerkezetekről szedték le az automatikát, mert úgy jobban jött ki árban, mintha 2800-val szerelik.
-
Nekton
aktív tag
Miért ne tennének?
Mi köze a lengésszámnak az óra árához?
Az ETA kivitel amúgy nem finomszabályozós és nem is másodpercstoppos, így szerintem a pontosság is mindegy.
A mechanikus órák Rolexen, Omegán, a Grand Seiko-n és egy-két egyéb gyártón kívül nem a pontosságról szólnak. Nem is emiatt van reneszánszuk.
Amúgy milyen pontosságot vársz el a Marine Chronometer-től? Azon van egyltalán másodpercstop?
[ Szerkesztve ]
-
Nekton
aktív tag
Fiúk!
Köszi a kétmutatós ajánlásokat!
Közben képbe került még a Meistersinger Phanero is. Az talán 35mm.
A WDL-ben nem túl nagy a Montblanc választék, így az ajánlott Ultra Flat modellt nem sikerült megnézni. Mindenesetre tetszetős óra.
Majd kíváncsi leszek a választásra.
-
Nekton
aktív tag
Nekiugrok mégegyszer.
Tehát: Az Unitas szerkezet ETA kvitele nem másodpercstoppos. Ez nem azt jelenti, hogy nincs másodpercmutató, hanem azt, hogy a másodpercmutatót, és így magát a szerkezetet nem lehet megállítani a korona kihúzásával, így be sem lehet állítani másodperc pontosra. Innentől a pontosság kérdése nem is értelmezhető azon a szinten, ahogy gondolod.
A Stowa azért megfejeli az alapkivitelt egy hattyúnyakas finomszabályozóval. Ez segít a pontos járáson, de a pontos beállításon nem.
Vannak gyártók, akik házon belül megoldják a másodpercstoppot is, de nagyrészt ez nem erről szól.
Szerk:
A. nekem mutatott Montblanc Ultraflat órában is egy mezei Peseux 7001 szerkezet van. Se finomszabályozó, se mp-stop (na jó, ez egy kétmutatóson megbocsájtható), de a hajszálrugó is mezei lapos (Breguet véggörbe nélkül).
[ Szerkesztve ]
-
Nekton
aktív tag
válasz KelemenUhr #2699 üzenetére
Szép óra, de mi ezen a "railroad watch"?
Egy vasutasnak nem kell sem stopper, pláne nem tachiméterskála 500km/h-tól egészen 60-ig skálázva. Nekik csak egy pontos, strapabíró, porálló, jól leolvasható (perc pontossággal) óra kellett. A menetrend adott írásban. Nem kell semmit stopperelni, sebességet mérni.
A mutatók és a pálcika indexek amúgy sem hajaznak vasutas órára.
A hivatalos vasutas órákon (USA, Kanada):
- fehér számlap
- fekete arab számok
- 13-24 óra megjelölések
- percskála
- sötét, kontrasztos mutatók (lehet lumineszkáló is)
- porálló
- ütésálló
- heti 10 mp megengedett eltérésMa már talán csak Kanadában van érvényben ez az előírás, de ott sem használnak már hivatalos vasutas órákat. Ott az óra, GPS, kutyafüle minden mozdonyon.
-
Nekton
aktív tag
válasz Sirati79 #2873 üzenetére
Légyszi linkeld be legközelebb a képet, mert így elég nehéz megnézni! Telefonról nem is lehet.
Most beteszem én:
Úgy kell, hogy a szerkesztőgomboknál rányomsz a KÉP gombra és a felugró ablakba bemásolod a címet.
Szép óra amúgy! Vajon ebben is Sellita SW-200 van?
[ Szerkesztve ]
-
Nekton
aktív tag
válasz Sirati79 #2880 üzenetére
Szia!
Üdv a 16.5-ös klubban!
36-os Nomosokat felejtd el! (Bár amúgy is kismásodpercesek) Ekkora csuklón lapostányérok és a Metro-t kivéve nagyon eláll a tokfülük is.A 33-as méret viszont kényelmes és jól passzol.
Volt egy modern Co-ax Omega DeVille-em. Szintén kismásodperces. Az is lapostányér volt.Sajnos ez a Flagship is hatalmas és a kinézett Ingenieur szintén.
A mi csuklónkra 38 körül a szélesebb lünettájú és sötét számlapos órák valók. Világos számlapú órákból inkább ez alá kell menni.
Esetleg kisebb Junghans-ok? Longines (talán Prestige?)34-es automata (már az újabb, hosszabb járástartalékú szerkezettel. Aréna WDL-ben láttam.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest