- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi1979
őstag
válasz
Bumburnyák #6391 üzenetére
Bőven 30% alatt van a jutaléka, az alku meg sportmodellekre elvben központilag tiltott, a kereskedő sokat kockáztat vele. Arany/nemesfém/sokköves modellekre viszont lehet bőven alkudni, itt nincs tiltás, asszem a ;(dokumentált) rekord 30% volt Japánban.
-
Bumburnyák
csendes tag
Magyarországon egy üzlet van, azért engedjen, hogy jól vérszemet kapjanak a suttyók és szénné alkudják magukat? Jól le kell ordítani az arcukat, terjedjen csak el, itt nincs alku. Bécsben viszont 4 üzlet van egymás mellett. Simán elképzelhető, hogy az egyik beajánl 10%-ot /30-35% alatt nem nagyon lehet a jutaléka/. Ha nála veszed jó, ha a konkurensnél, az legalább ennyivel kevesebbet keresett.
Ez persze csak az az én józan paraszti elgondolásom /na jó, egy deci Talisker már lecsúszott/.
-
resool
aktív tag
Inkább azt mondtanám típusfüggő, egy arany/platina/2tone modellen azért van esélyed alkudni. Steelek esetében ez már komplikáltabb, OPknál még szerintem lehet sok helyen, főleg ha nem az új fehér/fekete.
Női modelleknél nem tudom mi a helyzet, ott is el tudom azért képzelni, hogy szóba jöhet egy kis alku. -
Reg nem jatszik mar sehol a 10%, jo ha listaaron hajlandoak neked eladni barmit. A max amirol en tudok az 3-5%, de sok helyen ez is meredek. Kiveve ha mar vettel naluk 5-10 orat, akkor lehet erdemben is beszelgetni.
ps. Irogatni, telefonalni szinte felesleges, alkudni mindig csak szemelyesen fognak, ha fognak egyaltalan.
-
Beri78
őstag
Nincs különösebb oka, csak ha kedvezménnyel ugyanaz az ár elérhető, mint chrono 24-en, akkor inkább ott venném, személyesen megnézve.....
Chronon EU-ban 2,15 M-től indulnak, de Németországban inkább 2,25 M.Ha Bécsben a Milgauus-t pl. 7500 Euro-s listaár helyett 6750-ért megkapnám(10% kedvezmény), akkor ez jó ár lenne.
Amúgy meg nem vásároltam Chrono24-en még
, és ez az összeg nálam már a kísérletezési határ felett van
Jobban szeretem személyesen intézni az ilyen ügyeket.
Írtam tegnap még Wagner-nek, és ő azt mondta egyik modell sincs raktáron, és ha lenne se tudnának rá kedvezményt adni
Lehet a többieknél is próbálkozni....
-
Macyke82
tag
Azt azért tedd hozzá, hogy az OP nem a "tied" hanem az asszonyé és ő hordja
(egyébként nagyon is jól néz ki a GS mellett, igen, minőségileg is)És ha szívedre teszed a kezed és az SBGA229 mellé ugyanígy odatennél egy SUB-ot vagy egy SD-t, hogy azonos stílusú órákat hasonlíts össze.......hááát...... nálam ez esetben nem a GS nyerne.
És én sem vagyok elfogult hisz már egy Rolex érdekeltségű órám sincs -
WiZARD
addikt
-
-
WiZARD
addikt
konkrét számokkal:
OP36 kint listáron 4900 EUR volt, itthon 1.6x millió forint. Így az akkori 306os EURHUF mellett 1.5m lett volna a kinti listaár. Itthon próbáltam annyira lealkudni, nem lehetett.
Bécsben meg telefonos kérdésre 4400 EUR-t ajánlottak, nem alkudoztam, elhoztam ennyiért. -
Mercutio_
félisten
válasz
phranxinatra #6366 üzenetére
Lehet élőben/kézen nem tetszene ennyire, de elég fotogén.
-
Mercutio_
félisten
válasz
phranxinatra #6359 üzenetére
Ez továbbra is aztaqrv@
-
WiZARD
addikt
-
Beri78
őstag
Sziasztok!
Elérkezett az idő, hogy én is megvegyem életem első Rolex óráját.
A kérdésem az lenne, hogy Budapest vagy Bécs legyen a helyszín? Azért van egy kis árkülönbség, illetve barátom régebben azt mondta, hogy Bécsben 10% kedvezményt simán adtak kp-s vásárlásnál.
Pesten bent voltam a boltban, de nem tűnt úgy, hogy bármilyen kedvezményt akarnának adni
Valakinek van tapasztalata a közelmúltból?
Köszi
-
Tulku
veterán
válasz
phranxinatra #6360 üzenetére
Csak az a 11.59 (vagy 9.11?) ne vóna...na azt miért találták ki...azt nem tudom...rettenetes...
-
resool
aktív tag
válasz
phranxinatra #6359 üzenetére
Legalább drágább lett
-
squir
aktív tag
Épp tisztításon van, csak két gyors képet lőttem róla a beszerzés után
Benrus UltraDeep 666ft búváróra a 60-70-es évekből. 41mm acél tok, eredeti (brutálvastag) plexi, ETA2872 szerkezet
Valaha nagy nevű amerikai székhelyű óragyártó (a cég 1923-ban került bejegyzésre Svájcban, az 50-es években csak a tőzsdefelügyelet közbelépése akadályozta meg, hogy felvásárolják a Hamilton-t)) mely hadi beszállítóként is működött ( II. VH és a vietnámi háború idején). A kvarcválság és az olcsó Timex órák sajnos csődbe vitték 1977-ben
-
Tulku
veterán
válasz
Macyke82 #6352 üzenetére
Félre ne értsetek...nem a Tudort akartam ekézni....csak vhogy ebből az egész hajcihőtől kapok kissé hidegrázást...
Nyilván a múnvaccs se más, illetve lehetne sorolni mindenhonnan (most a 675 ezredik royal oak változatról már nem is beszélek)....inkább a körítésen mosolygok...
Viccet és iróniát félretéve, azért egy normálisan kinéző Tudor sub az új werkkel elég nagy dobás lenne tőlük...
Wizard: Igen...de a múnvaccson még lünettát sem kell cserélni, elég a számlapon egy kis ez-az...
-
Macyke82
tag
Csak úgy halkan kérdezem, hogy egy adott búvár óránál mi mást kell/lehet nagyon változtatni, hisz a stílusjegyek alapjában véve adottak? Amúgy szerintem a számlap is változni fog picit (legalább is, ha hinni lehet az "előrejelzéseknek").
Ha megnézed például a Grand Seiko "öltönyös" vonalát, gyakorlatilag ugyanaz a tok és mutatók és kb. csak a számlapokat variálják meg csinálnak 800 fajta LE modellt és adják el. (És most csak a külcsinyről beszélek)
Ez mitől jobb? -
válasz
CsigaGyilkos #6345 üzenetére
Nekem a jatszos a g-shock kategoria, az Omega-kat kicsit sajnalnam erre a celra.
-
yodamastah
őstag
válasz
CsigaGyilkos #6345 üzenetére
Játszósnak ott a mudmaster. Annak kűdheted, és legalább lesz olyan órád is ami jó messze van stílusban a PO-tól
-
Igen igazad van, de akkor legalább átérzed a helyzetemet!
Pont SMPc-d van neked is "játszósnak". Jó mondjuk a "játszós óra" nem tudom kinél mit jelent, de nálam nem azt, hogy akkor abban megyek focizni aztán ha a földön végig csúszok benne akkor ez van. Szóval egyszerűen minden apróbb karc bántja a szemem, de kezdek megbarátkozni vele, hogy az óra viselése ezzel jár.
(#6344) WiZARD: Nagyon szép pláne ebben a színkombinációban! Fotóról egész vékonynak tűnik a tokja főleg, hogy kronográf!
-
WiZARD
addikt
válasz
yodamastah #6322 üzenetére
-
BAti77
aktív tag
Egy in house búvar 1000€ alatt...
Yema Navygraf Heritage -
-
Deskdiver
senior tag
És a Speedy?
(Tavaly novemberben a Soyuz modul javításának felvételén láttam "szolgálatban". A NASA amúgy sem arról híres ,hogy szeret felesleges dolgokat orbitális pályára reptetni. Még a legolcsóbb diszkont SpaceX áron is kb. 1800 jó amerikai adófizető dollár feljuttatni oda egy Speedmastert karperec nélkül. Pár éve ez még a négyszerese volt.) Szerintem az még "toolwatch"-nak nevezhető, de igaz hogy már kihalóban van egykori jelentése.
A Sinn féle "TESTAF" pilótaóra standardot már én is marketingszagúnak érzem. Semmi olyan nincs előírva benne amit egy G-shock nem tud teljesíteni tizedáron. -
g0n21
senior tag
válasz
CsigaGyilkos #6324 üzenetére
.
-
Macika_MC
tag
válasz
t_a_m_a_s #6334 üzenetére
Nekem az Omegán volt már üveg cserélve. 80e forint volt a andrássy úton szereléssel együtt.
A lünetta is cserélhető, a tok acélból van szóval polírozható javítható.
A szíj cserélhető.
Inkább használd az órát játszósan vagy viseld állandóan és ha valami megsérül akkor cseréled, még mindíg olcsóbb, mint venni egy 600-800e közötti játszós órát és azt is szervízelni 4-5 évenként ami 100e-150e között. -
WiZARD
addikt
válasz
Nincs toolwatch, felejtsd el. Szépen hangzik, sok óra annak indult régen. Mára ezek ékszerek, luxusórák, hiába bírnák az igénybevételt, senki se fogja arra használni.
Ha az igényekből nem adsz lejjebb, akkor sose lesz igazi játszós órád. Legalábbis nekem nem lett, próbáltam, az olcsóbbakkal nem voltam elégedett, végül egyre drágábbak lettek. Most egy SMPc a "játszós", amire persze pont úgy vigyázok, mint az összes többire... Ha olyan terveim vannak, akkor inkább leveszem, vagy aznapra fel se veszem.
Ha meg tetszik az smpc (vagy bármi), akkor vedd meg, örülj neki, és ne indokokat és magyarázatokat keress, hogy ez azért kell, mert játszós, bálba menős, szerdai óra, befektetés vagy bármi hasonló hülyeség.
-
válasz
Macika_MC #6330 üzenetére
Ez sajnos valószínűleg így lenne!
True story.
Értem. Nekem az Omegak nagyon betaláltak minden szempontból. A Rolexek tetszenek még nagyon, csak hát az ára...
(#6331) Deskdiver: Ez igaz, egyet értek a dologgal viszont más az ha régebbről van egy egyszerű órád, mert ajándékba kaptad/emlék fűződik hozzá, mint amikor magadnak kell venni egyet "kényszerből" mert a drágábbat félted.
Utána olvastam ennek a "tool watch" kategóriának és szimpatikus az irány. A Rolex Submarinerek is így lettek gyártva.
Majdnem el is csábultam egy Rolexre
De azért az még egy kicsit drága lenne most SMP az kb. 1/3 áron van a Rolex Sub-hoz képest, ha újonnan nézem.
-
Macika_MC
tag
válasz
CsigaGyilkos #6329 üzenetére
A seiko soha nem lesz rajtd ezt elhiheted.
Kb olyan, hogy van egy Mercid, de ezeken a rossz utakon nem akarod használni inkáb veszel egy suzukit is.
A suzukiba se ülnél bele amikor a garázsba van Merci.Már az a Omegám nincs meg a csak a Omega Ocean Planet, de a Omega seamaster diver 300m jobban tetszet, viszont nekem nagy a csuklóm és a minimum a 44mm-es jöhet szóba vagy annál nagyobb. A új diver nekem se tetszik még a hullám számlap se.
-
válasz
Macika_MC #6326 üzenetére
De nem adtad el?! Csak lett mellé meg egy.
Na igen a Panerai is a kiszemeltjeim között van!
Köszönöm, nekem is tetszik!(#6327) yodamastah: "mint játszós óra, az sem tűnik annyira olcsónak" Ezt sajnos (vagy nem sajnos) én is így gondolom, viszont olcsóbb mint a PO.
"kb annyiba kerül majd javítgatni mint a mostani planet oceant" Ezzel is tisztában vagyok viszont maga az alapára mégis olcsóbb és vékonyabb a tokozása + 2mm-rel kisebb is. Arra gondoltam ez kevesebbszer akadna be a hétköznapokban, mint a PO.
"én a kékre szavazok"(#6328) Deskdiver: Elméletileg ezeknél karcálóbb nincs. Mindegyik zafír üvegkristályból, kerámia lünettából van. A bronz színen elgondolkozom még.
Nagyon köszönöm nektek a gyors válaszokat és segítségeiteket/tanácsaitokat!
Szerintem veszek egy kék SMP. Aztán ha azt is félteni fogom akkor veszek 100K -ból egy Seikot.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Szerintem ha zavarna a karc a PO-n az SMPc-n is zavarni fog. Az SMP sem kimondottan toolwatch jellegű darab inkább olyan koktél-búvár (nem negatív értelemben.) Ha zavarnak a használatból eredő karcok szerintem olyan órát érdemes venni ami vagy karcállóbb mint az átlag vagy olyat aminek jól áll ha kap egy párat. (pl. bronz)
-
yodamastah
őstag
válasz
SMPc jó választás, de mint játszós óra, az sem tűnik annyira olcsónak. Bár te tudod milyen összegtől játszós, de ha odavered az SMPc-t úgy rendesebben, akkor kb annyiba kerül majd javítgatni mint a mostani planet oceant.
Ha már SMPc akkor én a kékre szavazok
-
Macika_MC
tag
válasz
Nekem volt fekete Omegám amit nézegetel.
Mikor megvettem azt mondtam, hogy soha a büdös életbe el nem adom. erre már a második Omegám van és van mellé egy Panerai is.
Amúgy nagyon szép óra amit kinéztél, én a Feketére szavazok -
Deskdiver
senior tag
válasz
Jó óra, jó fotó, jobbulást.
-
Üdvözletem!
Szeretnék egy kis élménybeszámolót írni a novemberben megvásárolt Omeg Planet Ocean órámról!
Nagyon szeretem és ugyan egy kicsit nagy a csuklómra, de kárpótol az ahogyan tudom viselni az órát magamon. Itt arra gondolok, hogy nincs bennem olyan érzés, hogy másikat szeretnék, vagy több olyan típus jött azóta szembe velem amire szívesen lecserélném, vagy ne venném fel minden reggel szívesen. Tehát nem szándékozom eladni vagy lecserélni! Egyedüli hátrány, hogy nagyon féltem.
Nem szeretném hogy karcos legyen bár tudom ez olyan, hogy azért vettük, hogy viseljük és a viselésből származó karcok természetesek.
Talán ami miatt aggódtam az a színe, hogy esetleg nem fog passzolni sok ruhához vagy furán fog kinézni a narancssárga miatt, de ilyen gond egyáltalán nincs!Igazából, ha másoknak nem tetszene az sem zavarna, de hozzá nem értők (akik nem igazán szoktak órát viselni max. csak nagyon ritkán), nekik is megtetszett a csuklómon, többen dicsértek, hogy szép óra.
Én meg mondtam, hogy jó ízlésetek van!
Nekem is megvolt az első ilyen élményem! Amikor megláttam először a Rolex GMT Pepsi órát élőben egy másik férfi csuklóján nem tudtam, hogy az egy drága luxus óra csak annyit tudtam, hogy elég ritka, szinte sehol nem láttam még ilyet. Utána is kerestem, hogy milyen típus lehet azután hamar letörtem, hogy ilyenem egy jó darabig még nem lesz.
Nézegettem "olcsóbb" kategóriákat, hogy legyen egy olyan amit nem sajnálok felvenni, ha tudom, hogy valami kisebb ütődés érheti. De az a baj, hogy mióta megvan nem igazán tetszenek másfajta órák, vagy ami mégis tetszik azok drágább mint a mostanim, vagy közel egy árban van vele.
Emiatt nem szeretném ha sznobnak tartanátok de ez van sajna. Gondoltam megkérdezlek Titeket nektek van e tippetek amit szívesen javasolnátok a vékony csuklómra?!
Nekem van már kinézett típus, merő véletlenségből az is Omega.Eggyel régebbi Omega Seamaster diver 300m. 2 oka annak, hogy az eggyel régebbit választanám:
1. A régebbi 1mm-rel kisebb átmérőjű, a vékony csuklóm miatt ez fontos,
2. Először nem zavart, de mióta összehasonlítottam a régebbeikkel az új modeltt nem tetszik a "homokozóvödör" alakú héliumszelep. Lehet hogy nem annyira szembeötlő, de nekem olyan mintha az egész óra formáját megváltoztatná a csuklón és emiatt egy kicsit kevésbé tetszik. Persze az is szép!
A másik amin gondolkozom még a színe: fekete, kék, vagy Rios változat
Nekem a kék tetszik. -
válasz
Gyönyörű. Egyik omegagyűjtő haverom nevezi ezt a "pöcsös" speedmasternak... na vajon miért?
-
CaptainG
újonc
Kedves Órakedvelők!
Én rég óta szeretem és gyüjtöm az órákat (Breitling karórától az Omega zsebóráig...), de faliórákban nem vagyok otthon.
Örököltem egy tetszetős faliórát, és bármennyire is kutattam hasonlót nem találtam.
Az órásmestert már megtaláltam arhívumokban, de egy hasonló "márkájú" órát csak egy zsebórát sikerült fellelnem a készítőtöl (Germann Frigyes).
Tudna valaki támpontot adni az óra értékéről? Mennyire megbecsült helyen tartsam -
WiZARD
addikt
thx
régóta szemeztem vele (2012), decemberben szembejött, felpróbáltam, akkor beférkőzött az agyamba...
-
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #6301 üzenetére
Nem, annál valami sokkal jobb
Csak azt hittem ilyen képeket kell berakni ide
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia