Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
Délben egy Akvavittel indíttottam a napot. Tudtam, hogy ennek alkalom kell. Sógor, vonakodó szemben szomszéd, aztán most itt veretek faluban a sörfesztiválom, ahol teljesen korrekt a buli. Jó zenekarok, rendes technika, 400 a Borsodi...
-
npera
addikt
Ausztrálok. Bámulatos.
-
hobizoli
nagyúr
de ha a Tesla-et szedszedik, akkor azert lathato mi egy kiindulasi felallas ma ezen a szinten
viszont ok mit szedtek volna szet ehhez, ami ekkora teljesitmenyt tud kezelni?
a korai e-auto csetreszek 20eve orultek, ha 100km-t el tudtak csettegni vmi fika akkukapacitassal meg teljesitmennynel
pl volt a Pug106-bol is elektromos:"In 1995, Peugeot launched an electric powered version of the 106, called the 106 Electrique. This was offered in a number of European countries including France, Belgium, The Netherlands, Norway and the United Kingdom.
The electric powertrain was developed and built by French engineering company Heuliez. The car used Nickel-cadmium battery technology manufactured by Saft Groupe S.A., had a top speed of 56 mph (90 km/h) and had an official range of 100 km (62 mi).
Despite the high price of the vehicle, Peugeot anticipated demand for around 15,000 to 20,000 Peugeot 106 Électriques each year, with an expected total production run of 100,000 vehicles. In the end, only 6,400 Peugeot 106 Électriques were sold between 1995 and 2003, most purchased by the French Administration. "na, 8ev alatt 6.4k db... ez ma a Tesla 1 napi gyartasa sincs

-
hobizoli
nagyúr
eleg hat

egy 60+ eves ceg tudjon mar mindent IS jobban csinalni egy 10 evesnelfoleg ugy, hogy volt lehetoseguk csavarok-anyák szintjere szedni egy-ket autot az evek alatt, es nem a nullarol kellett csinalniuk egy invertert meg a motort meg az akksit, es egesz eleve elektrmos autonak tervezett vmit, ahogy a Tesla csinalta
mer az elott kb a GM EV1 volt csak a 90-s evek vegen vmikor, ami mukodott is, de azokat a GM mind begyujtotte es bezuzta lassan 20 eve, ott nincs egy kiberelheto meg megveheto auto, amit szet lehet szedni es megnezni, hogy na minel kell a jobbat csinalni majd a sajatban
!!!!4444!!!Néééégy!!!!

-
blueboi69
őstag
Ez voltmár? Elég korrekt:
https://totalcar.hu/magazin/kozelet/halal/1/
-
én nem tudom, mi történt az aktuális win frissítéssel, de azóta már a második alkalmazásról derül ki, hogy új rendszernek érzi az egészet. a paragon hfs bizbasz kétévente egyszer kell, persze pont amikor kellene, akkor derül ki, hogy szerinte ez most másik gépen van, tehát release-eljem a régit weben, és akkor aktiválhatom az új gépen.
éljenek a legális szofferek. -
npera
addikt
válasz
Samott
üzenetére
Alapvető különbségek vannak az összehasonlított kocsik között. Teljesen más a koncepció, mások a részletmegoldások.
A Model S és a Model 3 más invertert és motort használ. Más a fókusz is. A Model S egy eléggé rossz hatékonyságú (magas fogyasztású) autó brutális teljesítménnyel (gyorsulással), a Model 3 sokkal kisebb fogyasztású.
A Tesla 400V DC rendszerű, a Taycan az első széria 800V DC rendszer. Gyakorlatilag annyi közös van bennük, hogy "áram hajtja".
Ennek ellenére eléggé hamar leírta a topik a Taycant, mivel drágább és rosszabbul gyorsul. Még a mérés elve sem azonos. A Tesla gyorsulási számai a Motortrend-féle módon jönnek ki, amikor elő van feszítve az egész hajtáslánc és a kocsi már gurult egy lábnyi távolságot. A Porsche meg álló helyzetből mér.
As does the NHRA, we subtract a "1-foot" (about 11.5 inches in reality) rollout from the launch to replicate dragstrip time measurement equipment.
-
Samott
addikt
A Taycan-t nem ismerem, de lattam videokat ahol szetszedtek es elemeztek amit a Tesla csinal es jokat mondtak rola. A motort meg az invertert is. Nekik a kasznigyartassal volt gondjuk azt csinaltak nagyon nem optimalisan (kerekobol valami kilenc darabbol volt osszeheggesztve) de a muszaki tartalmat mindenhol dicsertek. Ettol meg a Taycan is lehet jo vagy akar jobb is.
-
npera
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Most várom izgalommal, hogy a Model S vs Taycan műszaki tartalmát is fejtse meg a topik részletekbe menőleg. Lehetőleg a következő részletekre kellene kitérni:
- elektromos gépek tekercselése, a gyártási eljárás részletes elemzése
- a forgórész laminált tömbje, milyen specifikáció
- a mágnesek specifikációja, ha van benne egyáltalán
- az inverter részletes specifikációja, különös tekintettel a félvezetőkre
- a hűtőrendszer lebontása részletekre és kielemzése
- az akkumulátorok összevetése. Modulok, cellák, cellakémia, a BMS, az OBC és persze a hűtése és fűtése.
- 400V DC vs 800V DC okozta különbözőségek
- a reduktorok és vagy váltóművek részletes elemzése. Disconnect, torque vectoring és hasonlók előnyben.
- ha marad extra kapacitás akkor a szoftvert is elemezzétek ki, különös tekintettel a motor core és a derating területekre. Meg egy kis safety concept. ASIL-követelmények összevetése fontos. NÉGY!!!Vagy csak elég beírni, hogy a Taycan nem gyorsul úgy, ezért fos

-
Gabibácsi
őstag
Porsche - Tesla témához :
Szerintem tökéletesen lényegtelen a gyorsulási adat, meg a végsebesség, inkább a hatótáv a lényeg egy elektromos autónál.
A porsche neve sokat ér, az összeszerelés minősége is gondolom sokkal jobb mint egy teslájé
De én is inkább teslát vennék, mert az fancy, porscheból meg egy 911 targát, 72-eset, fehéret -
hobizoli
nagyúr
válasz
Bujdy81
üzenetére
kozel sem annyiba, amivel a Porsche tobbe kerul
ezek par ezer USD-s cuccok egyutt is
komplett kit-k vannak mar hozzaa Tesla helyeben siman arulnam hozza opcionalisan track kit-kent azt a 8-10dugos Brembo feket meg a rajabb futomuvet is
ugy megvennek hozza, mint a huzat
most is megveszik, csak igy mas keres rajta
es a M3Performace meg akkor sem lenne 60kUSD-ben, amikozben 8dugos fek van mar rajta, meg a futomuve is "jo"van egy nemet ceg, aki fokent VAG-kat tunnerolgat meg eleg patentul megcsinaljak
mindenuk a nemet TUV vizsgaval egyutt ertendo, nem kell neked eveket utanajarni, hogy engedelyeztetsd, hanem minden modositasuk TUV vizsgas es le van papirozva kompletten
HGP-turbo.de a oldalukott lehet kerni pl a mk7 Golf R-hez 370mm-s 8 dugattyus feket is, 4400EUR-s felarert, ez ink MWST ar mar, es beszerelve ertendo
es abban benne van minden, a feknyergek, fekcsovek, a fektarcsak es a fekbetetek is es mar kerestek is rajta nyilvan, mert ez nem a maltai szeretetszolgalat, de az 300kmh-rol is megfogja az 1600kg-s 480loerosre tunnnerolt autot
gondolhatod mennyiert veszik (kb a feleert...se)
szoval nem egy kivitelezhetetlen dolog
Eibach Anti-roll bar (ARB) kit, vastagabb kereszt stabrudak elore-hatra, amivel a kaszni borulasi hajlama csokkentheto kanyarokban, az is ~450EUR korul van szilentekkel mindennel kb akarmihez
a KW Variante ver2 allithato magassagu es kemenysegu futomu kb barmelyik autoba is 1300-1400EUR korul van a 4db INOX lengescsillapito a rugokkal egyutt kisker brutto aron
szerinted ha berendel a gyar 10k db-t belole mennyiert kapja a darabjat?
biztos messze nem ennyiert
a fekeket is eleve beszallito viszi a gyartoknak is, max olyan feliratot kap a feknyereg, amit rendelsz ra, az egy festes csak rajta amugy isAlfa 166 3.0 V6 24v-n is 330mm-s 4 dugos Brembo nyereg van elol, de tokugyanazt a feknyerget nem Alfa Romeo felirattal ellatva szereltek mas autokba is
-
eattila
őstag
En meg bejelentettem egy tuzet. Valaki egy utcaba a sok egymas mellett levo tuja kozul felgyujtotta az egyiket. Keskeny jarda valasztja el a haztol aminek bitumenes teteje van. Es fa keritese. Es fuj a szel.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Gabibácsi
üzenetére
amugy ja, de a FB-n is a multkor, amikor a holland bringast elverte a 19-s vili a Bem rakpartnal vhol es meghalt, akkoris elokerult az osszes sajata maga szerint szabalyosan tekero bringas, akik szerint az osszes autos a szabalytalan csak
ertsd: szerintuk az egyetlen alkalmazando KRESZ szabaly az az autok sebessegkorlaztosara vonatkozik
azon kivul, hogy rajuk mi vonatkozik, persze semmit nem tudnak -
hobizoli
nagyúr
válasz
Bujdy81
üzenetére
ez a bringasok kozott max azert tunik normalisnak, mert nincs szamonkerhetoseg sem, egy kamera felvetele alapjan
ott nem repked ki ra az 50-100k-s bunti a piroslampan athajtasra, mert nincs rendszama, meg a kamera is hatulrol-felulrol veszi fel oket, ahol max a hata latszik
ismi autoval befordult jobbra a Baross utcanal a Jozsef krt-ra, jott is a 30k a kepfelvetel alapjan
ugyanitt bringaval siman befordulhatsz kovetkezmenyek nelkul -
Samott
addikt
válasz
Bujdy81
üzenetére
Csak ugye ebben a lazan ertemlezett kreszben az is benne van hogy a biciklis kb. csak akkor nem megy at a piroson ha villamos megy keresztben. Mindenki mas, mint peldaul a gyalogos a zebran le van szarva. Mikozben a gyalogosnak zold van megis neki kell vigyaznia hogy a piroson atzuzo biciklis el ne csapja. Oszt ha megrugod meg o pofazik.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Bujdy81
üzenetére
Ők nem bringáznak, úgyhogy a lámpa az szent és sérthetetlen, betonfal és törvény. Te bringázol, neked veszélyforrás is. mert érted az okait. Én bringázok, és ugyanúgy gondolkozom, és mérlegelek, és a biztonságosabb opciót választom, ahogy te is. De ez is olyan, mint az Olasz boltban amikor veszekedett velem egy másik vevő, hogy nem húztam műanyagkesztyűt, hogy abban vegyem el a gyümölcsöt a pultról. Azt, amiért odanyúltam. Nem fogadta el érvként, hogy előző nap legalább egy tucat olyan kesztyűt szedtem ki a tengerből, és nem akarok szemetet generálni. Mindig lesz ilyen, akinek a leírt betű szent, nem mérlegelhető dolog.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Samott
üzenetére
Utcai lámpánál dinamikusan indulás az NEM 3 másodperc alatti 0-100 idő. Igazából a 8 másodperc is ilyen túlpörgetett Keleteurópai őrület normál forgalomban, kultúrált országokban lazán vonulni szokás, ahol nem használod ezt ki. Előzés sem indokolja különösebben ezt a teljesítményt, ha szükség van rá, akkor veszélyes előzés volt.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Az, hogy normális-e vagy nem, azt nem tudom. Ha az a normális, amit a többség csinál, akkor sok dolog, ami szerintem deviancia (alkohol, könnyű drogok, stb.) normálisnak számít.
De pl. mikor egy kereszteződésben két opció van:
- megvárom keróval a zöldet és akkor a mögött sorban álló autók (legtöbbször úgy jön ki a lámpák ritmusa, hogy a keróval én vagyok az első a lámpánál) elkezdenek kikerülgetni a kereszteződésben, ahol fele azt sem tudja, hogy pont hol a sáv széle, mert nincsen felfestve, vagy
- átmegyek a piroson és akkor olyankor érnek utól, amikor már lazább a sor és látják, hogy mennyi hely van pontosan.
Ráadásul olyan a kereszteződés, ahol kb. 100 méterre belátható.De lenne még több ilyen példám is. Mindegyik egyedi. Egyedileg kell mérlegelni és eldönteni.
Abban természetesen igazatok van abban, hogy ökölszabály szerint be kell tartani a KRESZ-t!
Példa az élni és élni hagyni dologra:
Megyek nagyobb edző körre. Van benne egy jó nagy ívű balra kanyarodás. Az pl. alap, hogy nem nagy ívben kanyarodok balra, hanem megyek egyenesen, majdnem neki a járdaszegélynek, aztán kis ívű kanyar balra, és tovább, immár balra kanyarodva. Ezzel a balra kanyarodó 2-3 autó, akik mögöttem álltak, simán megelőz, nekem meg kb. 2 sec veszteség... -
Samott
addikt
válasz
hobizoli
üzenetére
Ebben speciel a Teslanak van igaza. Egyreszt nem megyunk versenypalyara ket es fel tonnas tankokkal, masreszt hogy az utcai lampanal dinamikusan elgyorsulj ahhoz nem kell 22x megismetelhetonek lennie fel oran belul. Pont annyit tud mint amit tudnia kell. De jo hogy van a Porsche is, mert legalabb van valasztek. En a VW ID3-at varom az elvileg Golf szeru lesz.
-
Sipi-
őstag
válasz
Bujdy81
üzenetére
Nemrég a jobbkezes utcában vágtatott el előttem kicsivel egy biciklis. El sem nézett felém (nem láthatott korábban, mert építkezés van a sarkon, nem belátható). Ha elütöm, akkor az 4 embernek lett volna rossz:
- nekem, mert összetöröm asszony autóját és nekem kell megcsináltatni és addig mindenhova nekem kell autózni
- asszonynak, mert összetöröm a kiskocsiját
- biciklisnek mert összetörik a biciklije és saját maga is
- és annak az embernek is, akinek éppen a kajáját szállította, mert kajafutár volt az öngyilkos hajlamú. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Bujdy81
üzenetére
de ezt azert te is erzed, hogy nem normalis
vmi baleset van belole, hogy a piroson mesz at es aki nem szamit rad elhuzva a kormanyt utkozik vkivel vagy eluti a zebra szelen allo gyalogost, akkoris ott maradsz bevallalva, hogy te idezted elo az egeszet?a bringasok mennyi %-a pucolna el onnan a gyaszba egybol szerinted? kb 99
-
npera
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Kollégám versenyzett Porsche 924-kupában és 125-ös gokartokkal is. A 924-es teljesen stock acél fékekkel is simán ment pályán.
Chris Harrisnek volt egy időben E92-es BMW M3-as autója, amivel ment pályán és összehasonlította az akkori 911 GT3 RS-el (acél fékekkel). A BMW pár kör után elforralta a féket és beesett neki a fékpedál. A 911 a stock acél fékeken csak futotta a köröket gond nélkül.
Másik kolléga Cayman S-el versenyzett pályanapokon, acél fékkel. Aztán vett egy Cayman GT4-et (még hathengeres), azzal is pályázik stock fékekkel. És nem lacafacázik, a gáz és a fék is rendesen be van nyomva.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Szövegértés. Ott megyek át a piroson, ahol ismerem a környéket ÉS látom a helyzetet. Záróvonalon is átmegyek, ha biztonságos. Szembe sávban is megyek, ha biztonságos.
Az edzéshez használt lassú kerék is a biztonságot növeli, mert az autóvezetők 95%-a nem tud lakott területen országútist előzni. Számít az is, hogy 28-cal megyek a lassú kerékkel és nem 33-mal a gyorssal. Azzal is az autóvezetők hibáját korrigálom.
A Velencei-tó körüli edzést is azért hanyagolom, mert nem elég biztonságos az iszonyatos forgalom miatt.
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott
üzenetére
Véletlenül sem a Te hibád! Ha átmegyek a piroson, onnan kb. MINDEN az én hibám!
Azon vagyok fennakadva, hogy ha ez az agyhalott rendesen felöltözik/felszereli a kerót, akkor "csak" anyázol, mert látod a futárt, nem pedig éppen nem csapod el. Ráadásul ha piroson megyek át, akkor illik figyelni arra, hogy:
1. nem számítanak rám
2. akinek zöldje van, az jönni fog.Szóval nem Te vagy a hibás, pont azon koppant az én állam is, hogy hogyan lehet valaki ilyen suicide...
-
-NoVa-
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Jazzel az 1.2CVT-vel kell menni time attackra, akkor nincs gond az alap fékekkel is.
A normális Porsche vásárló meg normális. Nem áll neki munkahónapokat beleölni katalógusbuzerálva rendelgetős beszerelős upgradekre, csak vesz egy autót, ami alkalmas rá, hogy extra karbantartás nélkül néha játékautó legyen. A Tesla nem ilyen, sima utazóautó, meg pár PR feature.
-
npera
addikt
válasz
hobizoli
üzenetére
de azt nem nezi meg senki, mert abban semmi fun nincs
Te, szerintem ezt az összes teljesíményorientált BEV-et gyártó OEM megnézte igen alaposan (értem ez alatt a mérőpadot és mindenféle tesztpályát, sőt a kiszerelt elektromos gépet speciális mérőpadon hajtva autó nélkül). Annyi a különbség, hogy nem kommunikálták a médiába amit találtak, hanem az ott talált hibákat és gyengeséeket megpróbálták kiküszöbölni a saját konstrukciójukban.
Ilyenkor messze nem korlátozzák magukat a 0-100 vizsgálatára, hanem minden apró részletet és elképzelhető tesztmódot végignéznek.
Még egy tipp: el kellene engedni ezt a lassab az rosszabb felfogást a BEV-ek esetében. Most még mindenki a eget rengető teljesítményt várja el a BEV-ektől, de ezeknek a lényege igazából a magas hatékonyság lenne és az alacsony költség. Tehát bár vannak elképesztő teljesítményű vasak és vélhetően lesznek is, de a mainstream BEV kábé max 160-as végsebességgel és kábé 8 másodperces 0-100 gyorsulással készül.
Ha elkezded növelni az utazási sebességet, akkor 90 felett szépen veszted a hatótávot. 110 körül már érezhetően kevesebb van. De ha 130 körül veretsz, akkor hamar eljutsz oda, hogy olyan gyakran kell tölteni, hogy nem nyersz semmit a magasabb sebességgel.
A jövőben vélhetően lesznek magasabb energiasűrűségű "akkumulátorok", amivel ez a határ feljebb tolható, de ugyanakkor a világ az alacsonyabb sebesség irányába mozog. Szépen lejjebb fognak menni a határok minden országban, a jelenlegi óra szerint 145-ös tempó el fog tűnni 10 év múlva.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
-NoVa-
üzenetére
ja olyan 10 dugattyus keramia Brembo fekekkel...koszi

hat ilyet fel lehetne rakni a Tesla-ra is
van is hozza mar upgrade fek amugyde vhogy azert +80kUSD-ert ez ferjen mar bele egy sportkocsi araba, hogy jobb fek van rajta, mint egy alapvetoen sedan auton
ha meg a Model3Performance-hez nezem az arat, akkor +130kUSD
aztan seggre meg kb ugyanugy megy, mint az is
a hatotavot meg majd meglatjuk mennyi EPA szerint------
egybekent a Hring-n nezve kurva sok auton keves a gyari fek, nem csak a Tesla-n
ismi jar ki egy Honda Jazz-l timeattack-zni, amiben egy 7gen CivicTypeR K20Z3-s szivomotor van, 230loeros, a Wilwood 4 dugos elso fekkel sem tudott menni 2 kort a Hring-n, mert masodik kor felenel mar fustolt a fek az auton, ugyhogy 1-1 power kor utan menni kell vele egy hutokort
-
hobizoli
nagyúr
-
blueboi69
őstag
Létezik egyébként olyan kerékpár szállító amit hátsó csomagtérajtóra lehet rakni ÉS 4 bringát elbír?
Nem bringázunk még ennyien, de csupa 3 bringásat találtam, aztánakkor mivan ha mi meg 4en mennénk?
Vagy ne tervezzek ennyire előre? Lehet mire a gyerekek felnőnek annyira, hogy együtt menjünk bringázni valahova, addigra már rég nem is lesz meg az autó.
Na mindegy
-
npera
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Egyenként nem tudok válaszolni a többi anti-Porsche kommentre, de Novával értek egyet.
Nézzétek meg a Fully Charged kis riportját a Taycanról, ahol a gyorsulások konzisztenciáját tudták kipróbálni egy töltéssel számolva csak. És drámai volt a különbség a Teslához képest. A Porsche modelljei tipikusan tudnak mozogni pályán is anélkül, hogy 1-2 kör után elkezdeni elforrni a fék vagy bedőlni a hajtáslánc. Az, hogy a derating ennyire érzékelhetetlen a kuncsaft számára nem kis fegyvertény.
Az, hogy nem mentek rá a mindent űberelő gyorsulásra cserébe elég piciny kompromisszum. Nem annyira lassú a jármű, hogy sárga jelzőfény kell a tetejére.
A hatótávval kapcsolatban is érdemes lesz kivárni. Vannak néha csúnya meglepetések a hatótávokban, ha nem teljesen optimális környezeti viszonyok között tesztelik. Én inkább kivárnám a valós teszteket és nem a NEDC és WLTP számokra repülnék rá.
-
Gabibácsi
őstag
Somogyban múlt héten balra kanyarodott bringás előttem , hátranézés nélkül. Szerencséjére a mozgásán látszott (elkezdett kacsázni) hogy valamit akar, úgyhogy lefékeztem. És kurvaanyáztam magamnak bent a kocsiban, mert dudálni se mertem, mert elesik az istenbarma
Na és ez ott teljesen mindennapos. -
-
Sipi-
őstag
Tudtok ajánlani olyan boltot, ahova beviszek egy darab tapétát és kevernek ki ugyanolyan színű festéket, mint a tapéta alapszíne?
A helyzet az, hogy az egyik tapéta nem túl szépen lett felrakva (nagyon nehéz jól felrakni, elég rossz az anyaga, de aki felrakta az sem állt a helyzet magaatán). Ezért néhol vannak fehér részek a csíkok között. Nem sok, 1 mm-esek, pár centi hosszan, viszont a narancssárga tapétánál ez látványos. Ezeket akarom nagyon vékony ecsettel lekenni. Próbáltam filctollal, de nincs pont ugyanolyan színű. Minimális festék kellene, fél deci is bőven elég. -
Samott
addikt
-
-NoVa-
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Nem az. Nem fáj senkinek, ha valami más legyorsulja. Az fáj, ha elmelegszik a fék egy pályakör után, meg az, hogy a gyorsulását csak 2-3 alkalommal tudja töltésenként. A Porsche meg amíg van benne töltés, hozza a paramétereit, és nem figyelmeztet előtte, hogy ez károsítja az akkut, annyira határérték.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
WiZARD
üzenetére
de az is milyen mar, hogy a P100DLPlus Model X is bekoszonne a Taycan turbo-nak a 2.8-s idejevel
es az egy SUVmekkora troll lenne a Musk, ha csinalna olyan videot, hogy Taycan-ben ul egy muki, a Model X-ben meg ulnek 5-n, es meg akkoris adja a cigit a sportkocsinak... de ha meg fej-fej, akkoris kinek ciki az is
-
hobizoli
nagyúr
válasz
WiZARD
üzenetére
ja nekem is ez jutott eszembe
es akkor meg ezek a FSD meg az auto parkolas meg a tobbi okossag, amiket a Tesla siman tud, az a Porsche-ban is benne lesz majd annyiert? vagy egyatalan kerheto opcionalisan?
ez a kisallatnak jaratom a klimat, meg odahivom magamhoz az autot a bevasarlokozpont parkoloban a smartphone-l a bejarathoz, hogy ne keljen odasetalni, meg elkuldom az autot parkolni a bejarattol amikor kiszallok, meg figyeli a kamerakkal ki karcolja meg az oldalat kulccsal meg ki tolat neki...
ezek olyan extra dolgok amikrol egyik gyarto sem szol egy szot sem azota sem, ja hogy ezt mienk is tudja...amugy meg a par hettel ezelotti elozetes tesztekben meg 3.5sec-t mondtak a Taycan turbora, ami a Tesla 2.6sec-jehoz kepest, aminel meg gyorsabbakat is mertek ra (2.3-2.4sec-t is), "lassu", foleg ugy, hogy van kulon gyorsitos sebesseg fokozata is
OK, hogy Civic thai/ vagy egy aktualis M3 utan beulve a 3.5sec is geci gyorsnak tunik, de gyakorlatilag dupla arert se szagolja meg ez sem egyik teljesitmeny adatat sem a mar 7+ eves Tesla-nak
lassabb, kisebb a hatotavja, es gyorsabban sem toltheto, hiaba 800V-s
ha ez is "csak" 350 illetve 375V-s lenne, akkor mennyivel lehetne tolteni ezek utan?az kulon vicces, hogy a Musk masfel eve mar megmondta, hogy a 350kWh-s toltesnek nincs realitasa, amikor meg a Porsche azzal vetitett, hogy 2x olyan gyorsan lehet majd tolteni, mint a Tesla-t
es amire vegeleges production model lett belole, meg jaaanem
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Spórolós topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Lexus, Toyota topik
- Vicces képek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest