- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
-
Samott
addikt
#erdemes elolvasni
Energiatermelési szempontból semmi értelme nincs atomerőművet építeni
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #34983 üzenetére
Vagy occsósítanak, vagy "átszervezés" címszó alatt táblázat végén olyan, mint amikor elpusztítják a felelőst. Mondjuk általában ezt kisember szopja meg, de akkor pár évig kuss lesz, míg a befektetők nem nyígnak a pénzért. Aztán utolsó 1+ évben ismét meleg lesz a talaj.
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #34978 üzenetére
Jaaaa, az csöppet durva. Olyankor azért jól meg kell suhintani a céget. Házon belül itt is kérdezgették, hogy akad-e valami céges vas, ami olyan arra nincs szabály, legfeljebb amiről nincs papír azt első jelentkező vigye ingyen és kész, többi meg úgyis olyan állapotban hagyja el acéget, hogy azt már Tumorral lekopasztottuk és esély nincs semmiféle használatra. Vagy meglátják a 17"-es lehányt monitort és fujjognak, hogy húúúú, ezt inkább a mégse :-D
Főleg míg 35-40ezres körül teljesen jó régi i7est lehet venni :-O Ezen én is meglepődtem: https://www.subscribepage.com/marseus-ajanlat
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #34971 üzenetére
Egyszeráen fasság az egész, van kb. 30+ banki program, mire levadászom a júzert? De neki sem tudom állni, mert elrángatnak, júzert elhoztam a főnöke elől, mert jajj haviznak és az ilyenkor a legfontosabb, most idejött, erre elzavartuk, hogy mégsem. Tök logikus és következetes. Közben nem látnak az orruknál tovább, mondatonként kapom az infót. Kellene egy gép. Milyen? Csak egy gép gyorsan. Tess. Ez nem jó, X céges domainos kell. Tess. Gépnev enem kell, vagy távoli felhasználónak felvenni valakit? Adj egy névsort, felveszem, megnézem, szólok a júzernek ha kész,. Nem, nem kell semmi. Ja de, ezt a júzert vedd fel. És ezt konfigd fel. Persze míg nyomkodnám, addig a távoli júzer megpróbált belépni.... És így most odavissza megy a felesleges szájtépés, közben ezt napok óta sejtettük, kérdeztem, csak ha most megmondja mi kell, akkor is összerakom és világbéke. de nem.
Most azt fejtettk meg, hogy a júzerek kedvenceiből nézzük ki, hogy miket nézegetnek és nem értik, hogy pont a céges cuccok nem ott vannak, mert én tudom.... Sikerprojekt.
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #34964 üzenetére
"Az nem eleg, hogy 3T vagy 38e oldal akarmit ledaraltatunk,"
És ebben az a nagy szopolás, hogy a legnagyobb nemzetközileg elismert megsemmisítő tőlem kilóra vitte el a cuccokat, ami ugye elég érdekes és amit tavasszal elvitt, arról semmit nem adott, a következő adagért meg egyszerűen nem akarnak jönni. Ilyen az integráció, mikor a nagy nemzetközi megveszi az itteni kicsit és elhasalnak a folyamatok....
-
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #34964 üzenetére
Itt elindult a majmok bolygója, főnök is csak üvöltözik, megmondja mi kell, leülök csinálni mert sürgős, aztán abban a pillanatban el is rángat máshva. Reggel kitalálták, hogy adnak a switchen egy portot és a cég ÖSSZES alkalmazását tesztelni kellene most azonnal. Persze, júzerek sehol, felénél azt sem tudom ugye, hogy mit használ, csak nagyságrendileg, ha elromlik. Aki 3 napja még VPNel távmelózott cégeknek, azok teljesen más munkát csinálnak, nem tudsenki semmit, rohangálok iroda egyik végéből a másikba és kérdezgetek... Vicces, mint egy aukció. Ja nem. Jobb helyen írnak egy körlevelet és jelentkeznek, igaz ezeket akármikor a múltban is el lehetett volna kezdeni, meg hát körlevelet sem olvasunk, mert minek. Kell 4 laptop, de nem mondják mire és milyen loginnal, persze mikor lerakom akkor nem jó az OS, adjak távelérést annak akinek a nevét sem tudják, jönnek az újak, hétfőn két új vasat ki kellene csempészni Szerbiába valakiknek a nem létező helyi készletből, júzer nélkül, aztán persze a vállalat igazgatónak is most jön helyettese és most van telefonos szolgáltatóváltás, sorban jönnek az igazgatók, hogy mentsem és függetlenítsem az iPhoneokat, de hát közvetlen főnök szerint az sem sürgős, viszont akik hétvégén is 24 órásban felelnek 1-2ezer emberért, azoknak fontos lenne, tehát sürgős. Cserébe enyém is megállt és várom a futárokat, szóval sikerült megint a szerveztlen fasszopásba belekerülni úgy, hogy egész héten toltam, de pár haragost mindig sikerült más miatt összeszedni. Meg ilyen laza feladatok, hogy írjak egy TXT-t az összes olyan webes linkről, amit majd hétfőtől meg fognak nyitni. 1. normális kérdés ez? 2. ott van a szájbakúrt proxyban.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
eattila #34951 üzenetére
Volt ilyen kerdes is.
Hol a certificate az adatok megsemmisiteserol?Sehol, 10 evig kotelezo megorizni. Es alig 10 eves mult a szalloda.
Szoval majd lassan hivunk valami ceget aki papirt daral, magnesszalagot lemagnesez, vinyot fizikailag atfur meg meg magnessel is megkuldi. Csak eleg lesz ezt dokumentalni es felmutatni. Par trainee el lesz a dokumentalassal is honapokig.Az nem eleg, hogy 3T vagy 38e oldal akarmit ledaraltatunk, teteles lista kell.
Eszemfaszommegall...
-
Gabibácsi
őstag
Szóval tartózkodási engedély megvan, jöhet a letelepedési engedély 1 év múlva, de ahhoz kéne valami lánykérés
-
törölt tag
Nafene. Poénból állítottam Revolutot, hogy 310-nél váltson CHF-et HUF-ra. Csippant, hogy az automatikus átváltás végrehajtódott.
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #34868 üzenetére
Jelentem megérkezett:
"Separation of development, test and operational environments"
Természetesen ma és sürgős, és a többi is. Én meg itt ülök az értekezleten, aminek értelme nincs, kaptam újabb 5 teams csoportot és már Yammer is kell...
Előző auditon a "no" válasz nem tetszett, csak ugye itt sincs fejelsztés (pedig valamennyi van, csak nem tekintjük annak) és ezt magyaráztam ezeknek a gyagyásoknak is, hogy NEM ez a környezet indul újra, szóval ne ebből a szempontból szidja az üzemeltetést, hanem abból, hogy nincs rá pénz és erő.
-
FőDudu
veterán
válasz
eattila #34935 üzenetére
Aki nagy zenekarral tolja meg megfelelo helyen (nem egy sima studioban), annak lehet is hallani a felvetelen a kulonbseget.
Sima szinpadon, 2 gitar egy szinti felallastol nem lehet elvarni azt a teret ami egy tobbszaz negyzetmeters teruletre bepakolt zenekar muvel tobbtiz/szaz mikrofonnal.
Hangmernokon is sok mulik.
Multkor volt egy riport, az osszes komolyabb hangmernok 45-50+. Azaz egyikuk sem hall kb 14KHz folott. Es megis kurvajol kevert muvek jonnek ki a kezeik kozul. Ennyit szamit a tapasztalat. -
ncc1701
veterán
Mi is tőlük veszünk mindent. Főnök nem értette miért, néha kicsit lázad, erre ekkor mutatom neki, h dicsak, hát az iponból olcsóbb, mint a ramirisből, vagy chs-ből, vagy akármelyik nagykerből, oszt ott van tőlünk 10 perc sétára. Nem tetszik neki az előre utalás, de azt meg pont leszarom.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #34934 üzenetére
Én másról beszéltem, de ez szintén ismerős. Meg mikor a nagyker egy másik fontosabbnak eladja a lefoglalt cuccom. Még Miklandos vergődés vége felé integráltuk a számlázót a webes cuccokhoz, ott fél órás tényleg aktív készletet mutatott. Éjjel meg biztos ami tuti alapon nem csak a különbözetet, hanem a teljes készletet szinkronizálta. Be is buktam egy kevés lóvét.
-
eattila
őstag
Nem. A legtobb azert fos mert a nagyker adatokat kezzel vagy ritkan frissiti. Nekunk is van a belso rendszerunkben sok allapot. De kifele csak annyi latszik, hogy rendelheto e. Igaz a webshopunk nem megy, de majd lesz benne keszlet adat is. Valamikor.
ahol 1-2 nagyker az input ott sima liba. Ahol sok ahogy nalunk, ott szopolas van. Hiaba frissul minden kb naponta xml bol. -
-NoVa-
veterán
#Mithallgatszmost
Hans Zimmer: Mission Impossible 2: Orchestra Suite
7 nap alatt nagyjából összeállt a planar hangja, ma már nem javult érezhetően semmiben. Nincs is hova tovább, simán elképesztő. Egy Sennheiser HD 650 2 centisre zsugorítva. Bobának kötelező darab, ha már a fejhallgató miatt úgyis van valami értelmesebb teljesítményű kimenete, meg akart egy tényleg jó hangút, mindenki másnak ajánlott.
-
npera
addikt
Ezt sem 5 perc volt felvenni és megszerkeszteni.
Here is my second rendition of storm chasing with a Phantom Flex 4K. The best shots from two years of storm chasing jammed into 3.5 minutes.
Stats: 35K miles traveled, 30 terabytes of hard drive space, 300 hours editing/coloring, 3 speeding tickets
Technical info: The Phantom Flex4K is a camera that must be post triggered while shooting high speed. This works out well for capturing lightning because the camera is always recording and rewriting to internal ram. As soon as a bolt appears in my view finder I trigger the camera to save what has been stored in the ram. Shooting at high frame rates requires a lot of light. Therefore, I mostly used my Zeiss Otus 28, 55, and 85mm lenses wide open at f1.4. -
Sipi-
őstag
enpera: a svéd példa másolása
-
-igu-
veterán
Kis napi színes a finn hétköznapokból: kicsit vastagabb lett az aktuális boríték, van az elszámolásban egy olyan tétel, ami eddig nem volt. Utánakérdeztem a helyi erőknél. Ez egy régi történet, nagyjából arról szól, hogy a nagy nyári szabadságokról nem mindig tértek vissza az emberek a gályára az evező mellé. A munkáltatók kitalálták a tutit, jutalmat kap az, aki a szabadság leteltével emlékszik még, hova kell bejárni dolgozni. Ebből hagyomány lett, így most nekem is vastagabb a boríték.
-
npera
addikt
FullyCharged tesztelte a Taycant. Svédország is látszik picit, még Göteborgban is megálltak vele a nagyobbik híd alatt.
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli #34911 üzenetére
Ezek még sokáig meg fognak maradni, már cuccok nagy része külön szoftveres, vagy webes, de azért vezérléseknek és egyéb konfigurációs portoknak megmaradnak. Riasztónál azért kezd idegesíteni, hogy a felhasználónév csak 6 karakter lehet, 200 felhasználósnál nagyobb cucchoz már külön szopni kell és az IP modul is igazából egy soros cucc, ami legalább lassú.
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli #34913 üzenetére
Ipon a leggyorsabb, pár cucc kivételével minden ott van aznapra, ha hajnalig megrendeled. Nekem az Aqua is elég jól tartja, ami van az sokszor azonnal át is vehető. A többi meg ilyen, főleg akkor szar amikor kereskedő szopolik a konkurencia miatt, aki olcsón kirakja webboltba, de ott ugye nics :-D
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Samott #34912 üzenetére
ezek a webshop-k baszki siralmasak
kb a PCX az egyetlen hely, ahol eddig nem volt gond a rendelesekkel, mert eleve csak azt listazzak ki, ami van is
2 munkanap mulva itt volt a csomagautomataban minden
ez is, ooo, majd kb 2-3 het mulva kihozzuk a mosogepet, amit masnapra irunk az oldalon
'nyatokpitsaja, az -
Jahno
veterán
Bláááá, most, hogy minden soros kábelt végigszoptam a laptopomon, kiderült, hogy a soros portak van valami hisztije. USB konverterrel megy. Bár szidja a fél világ, de nekem és sok másnak nem nagyon volt vele baja, néha érteni kell hozzá egy jobb gomb/tulajdonságok kattintásig, de kb. ennyi.
-
hobizoli
nagyúr
na hetfon este behanyodott a mosogep is "szerencsere"
korbeneztem kedden mi a szituacio ez ugyben
megneztem, hogy 1400rpm 8kg-s terhelesu az mennyibe faj, igazabol nem sokkal tobb az sem, par ezerrel kerul tobbe csak a kisebb sulyos es kisebb centri fordulatosnal, szoval most ilyen ~10-15k-s diffit igazabol leszarom, csak legyen jo, mert neha agynemu is mosva van es arra program csak a 8kg-sokban szokott lenni, meg az eleve nehez
tovabba felultoltos a jo csak, mert az eloltoltosnek pont a nem jo iranyba nyilik az ajtaja, es eleg ritka az a tipus abbol, amit at lehet szerelni masik iranyos nyitasura is
munkatarsamnak pl pont olyan, de annak pl 2-sel kezdodott az ara is
na meghesszeltem egy parat eloben is, a nekem kello konkret darab nem volt sehol, csak a 6/7kg-s es a 1000/1200rpm-s pl a MM-ban is, neten raneztem itthon utana tobb masik gyarto masik darabjaira is, hogy ez itt ennyi, ott annyi, meg vhol regi gepcserere jar A+++ gep eseten ennyi ammo stb
az egyik webshop-rol megrendeltem, ahol 5ev garit is adtak ra, es masnapi a kiszallitas
ez volt kedden este
szerdan nezem, csak ne akar jonni az email, hogy visszaigazoljak
ma delelott odateloztam, hogy mi van
mondtak delutan hivnak miatta
jo, gondoltam max penteken kihozzak
delutan hivnak, hogy ezt a gepet ezen a heten biztosan nem tudjak kihozni, de jovoheten sem, mert a kozponti raktarban sincs, mert keszlethianyos a termek, de tudnak ajanlani helyette mast, ha az jo:
-koszi, de nem kell, akkor toroljetek a rendelest
-dehat...
-figyi mar, ha nincs keszleten, meg a kozponti raktarban sem, akkor miert van kint az oldalon, hogy rendelheto? nem ket-harom het mulvara kell, hanem minnel elobb, ha egyszer ezt is vallaljatok be, hogy a ma megrendelt termek masnapra itt van... na visszhall
ugyhogy most visszamentem a MM-ba, es ott sem volt a boltban keszleten, ahogy kedden sem lattam ott, de az o kozpontijukban volt par db belole meg es onnan kihozzak szombaton
mondjuk kb 10k-val tobbe kerul igy, de nem oktober ~8-10 korul lesz mukodokepes mosogep itthon
megkerdezhettem volna, akkor is igazabol, de... namind1
-
Jahno
veterán
Tumor üzeni bezzegnyugatról, hogy addig okés, hogy még hétfőn kinézte az oszlopot, hogy merre tölti fel a kocsit, de "Bazz itt is van villanyautos kultura, kedd ota itt van egy model S a tolton.."
Mondjuk még van pár napja az indulásig, de ennyi erővel rulettezhetne is.
-
eattila
őstag
válasz
halapidori #34902 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy az autóvezetéshez meg jogsi kell bezzeg.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Mass Effect
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Előnyére módosult az AVX10.2 specifikációja
- E-roller topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!