Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
buzi-e vagy taxis majdnem osszetort a gyorsforgalmi kezdetenel koradelutan
jottem Vecsesrol befele a kuslo savban, ez a majomivadek meg a belso savban a Ferhegy1 elott, erre a feluljaro kezdete elott 10-12m-rel egy index es mar jott is ki jobbra ugy, hogy az auto orra a seggevel volt egyvonalban, belaalltam a fekbe es behuztam a balra a helyere, hogy ne utkozzunk ossze, ugyhogy utana kenytelen voltam tovabb jonni a gyorsforgalmin, mert nem tudtam kimenni vissza tole mar a kintre, a kulso savban is ott benazott meg vmit, es meg a mogottem jovo is alig tudott megallni, hogy ne menjen bele ahioyg az ott kiment
neztem azt a f.szt ott a tukorbol, hogy megis mi a banatert jott ennyire hirtelen ott ki, kiallt a belso savbol vmiert jobbra a fure, de nem szallt ki, csak ott megallt -
Jahno
veterán
Na, elindult az őrültek háza. Minden projektet év végéig be is kell fejezni, amiről az elmúlt 2 évben feltételesen beszéltünk. Jönnek a 100 oldalas kitölteni való cuccok, amit úgyis elbasznak, de legalább sürgős. Aztán ha indián is így halad, hogy olvassa a kis listáját és szerda óta szív azzal, hogy az új cucc 10es portjába dugják egy laptopot, akkor ez hosszú lesz.
-
npera
addikt
Ha kiléptet a rendszer magától, akkor utána eltűnik az oldalsó hozzászóló gomb. Bug.
-
válasz
Gabibácsi
üzenetére
manapság a digi ingyenes és korlátlan tesztkártyájával is gyorsabb a net, mint az itt elérhető adsl-lel
oké, költői túlzás, mert a digi mobil a gyakorlatban max 5-10 megabitet tud, igaz azt mindkét irányba, az adsl meg errefelé egyik irányba max 20-30-at, másikba viszont jó esetben egyet. és ezen nem szégyellnek iptv-t kínálni. -
válasz
FőDudu
üzenetére
el van terjedve :) és egyre több a kétsávos modemjük.
telekom optika csak káposztás 2-n van, itt csak dsl, az talán kevesebbnek is van, meg lehet hogy sokan használják régi modemmel, ami még nem wifis. a digi van még elterjedve errefelé, de az meg fttb, amihez nem adnak szolgáltatói eszközt. -
válasz
FőDudu
üzenetére
ez azóta jobban is ki van találva, vowifinek hívják, és nem kell hozzá plusz eszköz, csak annyi, hogy az adott készülékben meglegyen a szolgáltatóhoz passzoló profil (ez mondjuk már magában is nyűgös tud lenni). diginél van ilyen (mondjuk ők erősen rá is vannak szorulva), meg asszem telekomnál.
-
válasz
BobaHWSW
üzenetére
valószínűleg az lesz, hogy mindkét szobába megy egy ap. eddig a konyhában volt a kettő között, azzal a hálóban 300 megabit stabilan ment, a nappaliban azért foltosabb volt a dolog ennél. a képen látható eredmény is ott készült, a hálóban 5 gigán picit jobb a helyzet.
-
FőDudu
veterán
Opel Combo tapasztalatok:
Varosban 5.8, orszaguton 5.2
8e KM utan kerte az Adblue-t is.
(diesel verzio).Elotte a 2 literes Antara evett 9 litert varosban.
-
FőDudu
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Utana meg panaszkodik, hogy nincs mobilnet meg szakadozik a hang a mobil hivasnal...
Persze kar elaprozni, mehet a mobil is neten, vagy legyen az AP gsm/umts is.
Nekunk van olyan cucc - Alcatel ha jol remlik. Valami femtocell neven emlegetik.Irodaba lerakod aztan megvan a lefedettseg.
Bar ott van 1-2 nagysagrend beli ugras, 2 wattos mobil mar ki tud adni egy kisebb pancelszekrenybol is. Anno GSM szerviz ugy tesztelte a mobilok vegfokat - ha ra tudtak hivni a pancelban, akkor eleg karaj volt, hogy elerje a tornyot.
Amugy tok logikus lenne a mobilhivasok internetre terelese akar vegfelhasznaloknal is - bar ugye a kesleltetes meg hasonlo dolgok miatt ertheto, hogy nem sietnek vele.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Hat jo lenne mert ez a peugeot mely es rossz nyomokat hagyott bennem.:) 6 henger mindig jobb mint a semmk.
Oktober4iken repulunk vissza. Ma lesz nagy csaladi kupak tanacs, hogy akkor pontosan hova mikor miert megyunk mert meg en se tudom mire erek ra. Ezert se mertem Blubinak emliteni semmit.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
-NoVa-
üzenetére
Sajnos. Mind Kanadaba mind Ujzelandon amint mutatom, hogy van residency vagy work visa akkor welcome back-el udvozolnek itt csak mutogat es hozzam se szolnak a hataron.
Mondjuk egy idoben jott be a Dubai Emirates es a Lutoni nemtommi szoval lehet csak Londoni mosogatofiunak neztek. Belefer.
-
-
Jahno
veterán
Bláááá, kell egy kávé még le sem tudtam ülni az asztalomhoz, megy a möhözés ezerrel. Már annyi dolog összejött, hogy estig kitart. Tumor péntekig szabin, így most 2 nap túlélésre játszom.
-
BobaHWSW
aktív tag
Na, Kaposvaron vagyunk.
Pestrol levezetve ez a 3 ora (marha sok utepites es 40-80as szakasz) utan kozosen megallapitpttuk, hogy de borzaszto itt autosnak lenni es a kozlekedesi kultura es az emberek agresszioja/frusztracioja meg mindig az egekben. Mi 85ot tartottunk gps szerint a 80as tablanal es ha 5en nem dudaltak le akkor egy se.
Pedig jol lathatoan ott van a budget rental car felirat a kocso hatuljan. Turistak vagyunk.
Valoszinulef a magyarok fele utalna ujzelandot. Tengernyi nyugalom.
A repteri szemelyzet is borzaszto volt. Tudjak, hogy kell nyujtani a fapofat es a szemforgatast az mar biztos.
Node a kocsi. 10k km-et futott benzines peugekt 3008. Fu de sz*r. Motorhangtol orditanek, ez 3 hengeres? A valto iszonyat rangatoan valt. Automata a kocsi, 10k alatt szetszedtek vagy ez sose jo? A csomagtarto iszonyat kicsi. Hatso ulesre is kellett pakoljunk.
Ules jo, majdn olyan kenyelmes mint az accordom, picit hangosabb. A kozepkonzol logikajat nemtudom kinek talaltak ki.
Valtogatni kell a kijelzo modok kozott gombbal ha a klimat akarom allitani dr a navigacio is kene.
Nagyon nem kene az auto. Nem vartam sokat de meg az is csalodas.
Belso dolgok amugy szepek es jonak tunnek, es csak icipicit kezdett el rezegni zorogni. Accordnal jobban, crvnel kevesbe. Megneznem 100-180k felett ami nalunk van.
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Ja, Microsok egyre jobban mennek a kockaklubban. Néha feldől az alátámasztás miatt, de ez van. És marok CF kártyát kellett belepróbálni, mert úgy néz ki az 512 felettit nem kezeli. Viszont kártyáról át tudja ugrasztani a bootolást penre, csak abból az 1-2 gigás nagyon kilóg, a többit meg inkább nem erre pazarolnám. Sok sör fogyott már mellette, Seek & destroyt fél napig bírom csapni, szóval kúl:
-
WiZARD
veterán
-
zetor2000
addikt
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Én amiatt vettem, mert a cangám el van temetve a tárolóban, ez meg kábé elfőr bárhol is. Meg mozogni is kéne néha, ez kábé megmozgat annyira, hogy ne legyen nagyon tunya. Amire most használom, tökéletes. Irodaház emeletén A-B távot leküzdeni. 2-300 méter feletti a hossz, néha. És gyorsnak is kell lenni. Napi ~20000 lépés volt eddig, e helyett / mellé kell valami, ami spórol / időt nyer nekem.
Amúgy kellemes (12-14 cm) a kerékmérete, a kisebb bukkanókon átmegy, a nagyokkal kell vigyázni, ne akadjon fenn az alja, vagy a kitámasztó. Pereceltem már vele, fel tud akadni...
-
zetor2000
addikt

-
zetor2000
addikt
Szerintem igen, csak győzzed taposni. Elsőre szokatlan, meg ~180 magasság felett lehet a kormányrúd kicsi (alacsony) lesz, de az én 170emhez elég. Nyugatinál vettem a Skálában, ha megvan a csinos vöröshajú fiatal eladócsajszi, akkor segíteni is fog kiválasztani meg beállítani. Ott pár métert lehet gurulni is.
Első utam ~800 méterre a közértbe volt, de majdnem belehaltam
Utána megszokható. -
zetor2000
addikt
Megérkezett a kínai készülékem...
Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Egyelőre kínai, pár távol keleti (ujgur, meg thai?) és angol nyelv van benne. Magyar majd jön egy droid frissítéssel, ha sikerül egyszer... A "hivatalos" oldalakon még nincs is a telefonnak topikja. Play áruház nincs, de van 2 Xiaomi shop, egy a kínaiaknak, egy angolul tudóknak. Meg egy halom kínai alkalmazás, WeChat, SinaWeibo, Tencent Pay, Alipay, meg párat már letöröltem. Eléggé erőszakos lett a kínai Miui, mindennek kell internet és minden alkalmazás hozzá akar férni a névjegyeimhez, a fotókhoz, a GPS koordinátáimhoz, a fájlokhoz meg mindenhez is, ami a telefonon van.Ezt leszámítva patent a telefon. Csodaszép kialakítás, gyöngyház fehér.
-
zetor2000
addikt
Manuális (az kézit jelent...) - azaz lábbal hajtósat használok néhanap melóban. Sima Decathlonban kapható Oxelo Town 7est. Nagy jóság. Első-hátsó felfüggesztés rugózott, hátsó fék kézi karos ÉS lábbal tiprós. Kölöknek opciós fellépő is adódik, de ez nem alaptartpzék. Dobozból kivéve 5 percen belül üzemképes, tömegközre összecsukható és a vállon cipelhető a mellékelt hordszíjjal.
Komoly cucc, mindene cserélhető / rendelhető. És nem vészes az ára, 30 alatt vettem. -
Sipi-
őstag
Kaptam ajánlatot zsalúziákra. Mindjárt sírok
-
FőDudu
veterán
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Kivagja lemezvago olloval, par luk es popszegecs, pont ahogy kozepiskolaban muhelyen taknyoltunk.
Utana szepen okkersarga rozsdagatlo alapozoval (koralkid?) ramegy, majd lefujja szepen a szinkod alapjan toltott spray-vel.
Gyerekjatek. ;)
Esetleg Phulop kuld neki a hasonlo nevu varosbol nemi festeket... Tikkurila emlegetese nem lehet veletlen. :)
-
npera
addikt
6:10-nél jön a BMW-s driftkőnig. Durván tolja.....
-
npera
addikt
Van újra gomb jobb oldalt és alul is.
-
npera
addikt
válasz
FőDudu
üzenetére
Nagyon egyszerűsített görbék:

A görbe egy ponton erősen elkezd lejteni, onnan nincsen "végtelen" nyomaték.
Felhívnám a figyelmet a rövid ideig elérhető (másodpercekben számolják) görbére és a "folytonos" görbére is, ami egy bizonyos DC-busz feszültség alatt már nem olyan magas.Ezen kívül van még pár paraméter, ami befolyásolja a hajtáslánc képességeit. Nem utolsósorban az inverterben levő szoftver, ami adott esetben olyan mértékben tudja korlátozni a leadott teljesítményt és nyomatékot, hogy hatékony hűtéssel karöltve a rendszer még csökkentett üzemmódban is annyit ad le, hogy a sofőr nem érzékel semmit a csökkentésből. Most utalok legalább egy járműre, de nem mondok márkát és típust.
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Porszívóból ha annyi por kavarodik, akkor régen rossz. Ezek az új lézeres és egyéb cuccok meg már 10+ éve egyre jobbak. Nem nagyon van fals riasztás, szerencsére már a csajok sem itt nyomják a hajlakkot a péntek esti buli előtt. De ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor rárakod a kupakot. Ellenben az is igaz, amennyibe a beruházás kerül, annyiért legyen egy kis állásidő. Úgyis van mentés és redundancia, de azt az okostónit is szeretem aki a gázos ellen tiltakozik, mert ha véletlenül megszalad akkor károsíthatja a szerver elektronikáját. Háthógyne. Vízködöst már pukkant el mellettem, teljesen jó és gyakorlatban sem lett hosszabb távon kár.
-
FőDudu
veterán
Biztositos meg azon kerdezoskodott, miert nincs inergen gazos oltorendszer...
Mert mondjuk 1500 Euro alkalmankent es eleve olyan erzekenyek a szenzorok, hogy a szerver szobaban porszivozni sem lehet, hiszen mar a porszivobol kijuto por is beinditja a tuzjelzest

Aztan kiderult, hogy igazabol nem is fontos, csak egy kerdes a tobbszazbol...
Ettol meg ugyanugy rendben vagyunk... -
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Egyfelől ja. Másfelől nem, az én autóm pl fullfapad. Van utcára néző ablak, ami nem zár, ha benyomom a kulcson a zárógombot, van sebességtartás, ha odafigyelek a lábammal meg a szememmel, és van turbo boost gomb, amikor a DSTC-t lekapcsolom és hagy az autó hülyegyereknek lenni. Aztán a többség holttérkamerát meg masszázsfejpárnát meg motoros ülésállítást akar, tehát kérik a bonyodalmat. Én meg legalább 1-2 úttal érintkező kerékkel beérem.9
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Ha nem kérdez, akkor nem tudja, hogy van-e és le kell írni papírra. Az már nagyobb baj, hogy tőlem marhaságot kérdeznek, vagy a cég elad és előre válaszol olyasmit, amit nem tudunk teljesíteni... Aztán ezt ügyfél ellenőrizheti is :-/
Napi gyorsban ilyenek jönnek százával, több cég megkapja szerte a világon és lehet értelmetlen is. Ezen azért gondolkoznom kellett, meg persze mi a kerettörténet?
"Please let me know whether your office does not use Citrix or Orange Business. This subprocessors are widely use by Company, could you please double check with you local IT if this entities are used by your office? Citrix is a cloud server and file share for accounting services and Orange Business is a data centre."
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa-
üzenetére
Nem lehet, hogy a mai vilagban minden tul van bonyolitva?
Kaptam mar en is olyan kerdoivet, hogy BCP cimszoval olyanokat kerdezgettek ami az eletben nem fodulhat elo. Soha, semmilyen korulmenyek kozott.
Az ugye vilagos, hogy van UPS meg ha nem lenne eleg az athidalasi ido akkor roffen a 800KW Caterpillar generator. Van ra karbantartasi szerzodes meg beszallito is garantalja az uzemanyag utanpotlast. Joido.
Szakszeruen karbantartva, idonkent teszt cellal beroffentve, meg neha amikornelektromos muveknek keves a kapacitasa akkor visszafele taplalunk a halozatba. Szoval le van tesztelve, nem csak egy darab papiron letezo biztonsagi cucc.Erre bekerdezi a nagyokos, hogy akad-e tartalek generator es persze a tartalek generatorhoz tartalek akkumulator.
Ez mar szerintem kicsit tulzas...
-
Gabibácsi
őstag
Telekom felhívott hogy két év hűségidőt ha vállalok, kaphatok párezeért egy lenovó TÁBLAGÉPET. Mondtam hogy köszi, de nem annyira lelkesedem, elég lesz az egy év, és akkor kevesebbet fizetek vagy 5-tel havonta.
-
Jahno
veterán
Áááááá, végre kialakult a sárvédő vitám a szerelő/laktos/fényező útvonalon és felfogták a kérdésem. Eddig ugye az volt az alapállapot, hogy majd a Sanyika aki nagyon ért hozzá ott tanyán az levágja, kipótolja, lefényezi, gyári lesz, örülni fogok, ésatöbbi, mert a gyári az "drága". Én is mindig mondom cicimennek, hogy inkább kibaszom a tápot, mert a javítás általában drága és tervezhetetlen, de hasonlóképpen nem érti :-) Döntsenek már a számok, határidők, állásidők.
Most mondja a lakatos, hogy pfúúúúú, a gyárinak 25ezer / darab körül lesz a festés + munka díja, mert az fekete és hát az nem kevés. Nem kevés, de a másik mennyi? Jó, lehet a végén még feketével járok, de mondjatok már számokat a mostani megkendácsolására.
És akkor szép sorban mentünk, csak pár ezres, megnézzük, hümmögünk, belevágunk, kipótoljuk, visszarakjuk, ez olyan kb.12-14ezer. Oldalanként. Aztán kell a fényező aki fényez és ködöl, az még kb. 10es körül, oldalanként, de ez közben derül majd ki, szóval inkább 14ezer. Most ha megpróbálunk összerakni 2x2x13ezrest, akkor éppen 52ezer, igaz az első verzióhoz meg kell vennem a sárvédőt. Amiből egyik oldalra már megvettem. Szvaól majd ha megérkezik a másik oldala, akkor meghümmögöm, de lehet a végén még fekete marad és elnevezem optikai tuningnak :-D
Ez a hét ilyen, laptopomba megérkezett az akku, az egész jónak néz ki. És most vettem észre, hogy azért nem érkezett meg a billentyűzetem, mert nem fizettem ki, áááááááá.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Inkább az a helyzet, hogy az összes klasszikus autógyártócég úgy pislog, hogy jön az új hülyegyerek, minden minőségbiztosítási normát leszarva sorozatgyártásba tol tervezőasztalról autókat, amivel esélytelen lépést tartani nagy gyártóként úgy, hogy végtelen mennyiségű szervezet és ország ugrik rád, ha te is megpróbálod ezt. Na ez a fele furcsa, de egyelőre pusztán azért, mert nem pöfög a seggén, félrenéz mindenki a többi apróság miatt.
És pont a Tesla az, ahol gátlástalanul lehet bétatesztelni bármit is. Mint a SpaceX, ahol az üzemanyagbefecskendező egy részét lecserélték kerti locsolóra a rakétában, mert végülis bírja, és fillérekbe kerül. És bírja is, fillérekbe is kerül, bizonyította az idő, de azért még pár évig inkább nem utaztak emberek, csak műholdak a rakétáikkal. Az autóikkal bezzeg igen. Kicsit vadnyugati hangulat, aztán embere válogatja. Miután tegnap legalább olyan lelkesen jártam körbe egy verseny NSU Prinz 1000-et, mint egy Dodge Challengert, részemről simán jöhet bármilyen félbéta romhalmaz, csak guruljon, de közben nagyon megértem Enpera álláspontját is.

-
Bujdy81
aktív tag
7 üléses kocsi témához:
- 5008-ban ültem hátul, 130 kilósan, elfértem. Bemászni szar volt ez tény, de bent már elfértem,
- C4 Grand Picasso simán 7 üléses. A középső sort előre húzva kb. 10 centit simán elfér egy full size felnőtt. -
Samott
addikt
Mondjuk linkeltem a cikket rola, amit teszteltek az het uleses, es azt irtak mar nem gyerekules lesz hatul. De amugy tenyleg ugyanugy prototipus mint a Taycan volt. Ami ha jol emlekszem egy uleses allapotaban futotta azt amit.

Es persze megint egy lenyegtelen reszleten lovagolunk, hiszen ot uleses szedan se szokott ilyen idoket futni a ringen.
-
Gabibácsi
őstag
Ezt értem, de szerintem nincs igazad ebben. Az önvezetés egy opció, te meg letesztelted úgy hogy nem volt bekapcsolva pl. HA jól értem.
Amúgy meg két prototípus verseng egy pályán, és egyik sem arra lett amúgy kitalálva, tehát hülyeség is. Ja és egyik eredmény sem hivatalos. Szóval erről sem nagyon lehet mit vitatkozni nagyon, max elmélkedni. -
Gabibácsi
őstag
Nagyon jó az új fórummotor, elérte az indexes színvonalát. Vagy error 500-at kapok vagy többször küldi el. Ráadásul minden hozzászólás előtt be kell jelentkeznem, ez eddig nem volt, csak mobilon.
-
ncc1701
veterán
Akker, egy okádék, ahogy ez a fórum most kinéz.
Action pack-ra valaki melóhelyen fizet elő? Most valamit kavartak, eddig be tudtunk jelentkezni, most nem. Ugyanarra a mail címre felad két opciót, egyik egy work, a másik egy privát valami, utóbbiba tudunk belépni, viszont azzal nem tudunk előfizut hosszabbítani. A work-el próbálva pedig annyi van, h sem a password reset, se a forget jelszó sem megy, mert azt mondja, nincs jogom.
Hívtam az ms magyar support számát, felvette egy angolul beszélő srác, elmondtam a bajom, kapcsol valakit, majd 5 perc csend után meguntam.
Már ott tartok, h próbálunk egy új mail címmel beregelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Napelem
- Spórolós topik
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

oké, költői túlzás, mert a digi mobil a gyakorlatban max 5-10 megabitet tud, igaz azt mindkét irányba, az adsl meg errefelé egyik irányba max 20-30-at, másikba viszont jó esetben egyet. és ezen nem szégyellnek iptv-t kínálni.