Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
válasz Gabibácsi #33879 üzenetére
Lehetséges. A Model 3 az konkréten USA-modell, nem kiskereskedelmi forgalomból vásárolták. A P100D is valami hasonló korai beszerzés volt, amikor még nem rohangált ilyesmi párszáz méterenként az utcán.
Ettől függetlenül lehet, hogy geofencing alapján letilt dolgokat, mivel GPS alapján sejti, hogy merre van.
Ez azonban sokat nem változtat a fő kérdésen. Ez egy Level 2 AD-rendszer ami folyamatos felügyeletet igényel. Akár képes átmenni a egy körforgalmon az USA-ban, akár nem. És ezen bukik nálam a dolog két erős pont mentén:
1. Egy Level 2 rendszert nem lenne szabad Autopilotnak hívni, mert emberek halnak meg így.
2. Egy Level 2 rendszer állandó felügyeletet igényel, ami számomra inkább egy extra terhelésnek tűnik a sofőr számára.A Level 4-től lehet ténylegesen elengedni a dolgokat és csak kivételes esetekben szükséges beavatkoznia a sofőrnek. Még a Level 3 is egy felügyeletet igénylő szint lesz, ahol be kell tudj avatkozni. Csak ritkábban.
-
WiZARD
addikt
Cadillac SuperCruise is csak előre ismert/betanitott utakra lesz elérhető 2020ban.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Jahno
veterán
De durva: https://infostart.hu/belfold/2019/09/12/hatalmas-tuz-angyalfoldon
Érdekes, hogy Parlamentig tiszta az ég, aztán Deák felé van akkora fekete felhő, mintha ott is égbe valami.
-
WiZARD
addikt
válasz Gabibácsi #33879 üzenetére
Euban jobban korlatozva/butitva van az autopilot.
Volt is vmi YouTube video, hogy software frissítés után már nem tudta bevenni azt a kanyart, amit előtte igen, mert EU jogszabályban korlátozta, hogy mennyire forgathatja a kormányt...
Meg mintha a savvaltashoz is közé lenne.
Pár hónapja jött ez a "frissítés" az EU Teslakra, irogattak is hogy aki nem akarja ezt, az ne tegye fel a software update-et.Amugy autópályán, országúton én imádom a Nissan propilotjat is, és dugóban is néha egész kényelmes. Bár videkikent már nem sok dugó van (na meg semmi más sincs vidéken )
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Samott
addikt
Kihereltek az Astrat: Ez az Astra már 21 %-kal kevesebbet kér, az jó?
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
hobizoli
nagyúr
van is sajnos olyan munkatarsam, aki hisz ezekben az orokeletu kenoanyag technikakban
egyszer kerdeztem is tole, hogy figyimar, hogyan lehet az, hogy ebbe a hajtomube ide a gepben nem sikerult tenni meg abbol az orokeletu hajtomuolajbol, ami az ehhez kepest frutti aru egyes autokba van gyarilag, es 2-300db uj autot veszel az aran
pedig ez nem all a -10fokban sem meg a tuzo napon sem, meg nem 80-100kW-s motor hajtja, csak egy 18kW-s, es nem csak ket liter olaj van benne, hanem 8....es ezt ebben megis evente csereljuk
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Jahno
veterán
Pffff, holnap fele iroda költözik fel-le. Másik szinten meg "csak" helyet cserélnek. Ezeket mindig szerettük. Aztán csak "gyorsan" szeretnének velem beszélni mindenféle ISO/audit dolgokról. Jajj de jó lesz ez is, aminek mindig az a vége, hogy küldjed el emailban a kitölteni valót és meg kitöltöm. Feltéve ha értem, de ha nem tudja senki megmagyarázni a kérdést, akkor főleg nagy a baj. És jön a szeptember, jönnek a kétlaki diákmelósok. Erről persze hivatalosan nem tudunk, csak lementem a cigizőbe begyújteni az információt. Hosszú lesz az a péntek...
-
Jahno
veterán
Tesla egyvalamire volt jó: kicsit megmozgatta a világot és a piacot. Erre nagyon. Meg lehet csinálni, beszélnek róla, többieknek is beszélni kell róla, valamint csinálni is. De az hogy kb. egybeforrt a neve az elektromos autóval, a technológiával és ez az akasztófáravaló csak marketingel, vagy próbálja úgy felvázolni a piaci trendeket és a jövőt, hogy a többiek ne bírják megoldani a Teslánál meg majd valami apróbetűs alig kibogozható, homályzónás fassággal elintézik az vérlázító. És az emberek agyában mégis a Tesla hatótávja marad meg és az, hogy meg tudta csinálni, a többi csak a nyomában kullog, piac- és önvezető.
-
npera
addikt
Jaj, majdnem el is felejtettem.
Próbáltam Tesla Autopilot funkciót a régi P100D-ben és utána a Model 3-ban is. És bár megpróbáltam nagyon nyitott és pártatlan lenni a megfigyeléseim során kábé az jött be, amit vártam. Ez egy picit jobb tempomat. Semmi esetben sem AD-rendszer.
Trollhättan felé haladva próbáltuk a Model S-et autópályán és országúton, valamint elővárosi környezetben. A Model 3-at pedig elővárosban és városban, valamint sima országúton.
Egyenesen menve az autópályán még működik valamennyire, de nagyon rövid ideig bírja csak elengedett kormánnyal, utána elkezd figyelmeztetni, majd jön a piros ikonos figyelmeztetés, aztán elengedi a kormányt és csinálj amit akarsz van. Nem tudott egyik autó sem Autopilot mellett sávot váltani úgy, hogy indexelek és majd ő vált sávot. A Model 3 jelezte, hogy én váltsak sávot ilyenkor, tehát érzékelte a szándékot. De sávváltásra rázott egy nagyot a kormányon, búgott egyet és lekapcsolta az autopilotot.
Körforgalomban teljesen feladta mindkét rendszer, azonnal kikapcsolt és ha nem vetted át a kormányt, akkor ment volt a susnyásba a kocsi tangenciálisan. Körforgalomból kifelé addig el sem volt hajlandó kezdeni az autopilot aktiválását, amíg ki nem egyenesedett az út (nagy átmérőjű 2-sávos rendesen felfestett svéd körforgalom). Picit kopottas országúton be sem kapcsolt, csak búgott és tiltakozott.
Autopilot navigációra rákapcsolva (lehúzod a kart duplán, aztán kijelzőn benyomva a megfelelő gombot) a fenti korlátozások éltek. Tehát az első körforgalomnál feladja és ha nem csinálsz valamit, akkor ütközöl másik autóval vagy mész árokba.
Ez a rendszer így ahogy van egy rossz vicc. A tempomat kifejezés legalább nem félrevezető, mert akkor nem várod el, hogy vigye az autót önállóan. Így viszont konstans felügyeletet igényel, ami számomra extra erőforrás ahhoz képest, hogy én vezetek. Mivel figyelni kell a forgalmat és készen állni, hogy bármikor feladhatja a rendszer és akkor azonnal vedd át a kormányt és gázt/féket.
Lehet, hogy a svéd úthálózat nagyon specifikus a sok és nagy méretű körforgalommal. Lehet, hogy az országutak felfestése sem a megszokott USA-standard. De még autópályán is sok kívánnivalót hagy maga után, ami a szituációk komplexitását tekintve nagyon egyszerű. Egy körforgalmakkal teletűzdelt városi környezetben ez a rendszer így szerintem simán életveszélyes.
-
FőDudu
veterán
En is ilyesmire gondoltam.
Valoszinuleg nem 4db eletromotor van benne es emiatt difimu meg egyeb nyomatek elosztos/szabalyzos tortenet is van. Ott meg olaj van a cuccban, annak meg kell a melegedes.
Azaz barmennyire is egyszerubb, amig akarmilyen folyadek van az autoban aminek adott az idealis mukodesi homerseklet tartomanya, addig javasolt a bemelegites.
FőDudu
-
Jahno
veterán
Tumorral is itt gizdáztunk, hogy pfőőőőőőőj, benyazabáló környezetkárosító gyagyások, bekaphassátok, nekünk még a parkolás is ingyen van. Aztán csipog a gép, hogy lassan enni kérne. Afenébe. És akkor a gyerekkel be volt tervezve valami zebegényi kirándulás. Térképen nézi, ok, töltő akad arrafelé, abból nagy baj nem lehet. Ja, csak a Duna másik oldalán :-D Majd megmondom Neki, hogy a szokásos Monaco - Savona távon tesztelje, abból viszonyíthat meddig jut majd el. Azért a drivr gyerek sem piskóta, ezzel a 3600 kilométer / 4 nap / 33 darab tankolás lett az egyenleg.
-
npera
addikt
válasz FőDudu #33862 üzenetére
Hidegben az akksi károsodik, ha túl erős áramot akarsz kivenni belőle. Ezt normálisan a kalibráció nem engedi, de ha van rá lehetőség, hogy kickdown esetén felül legyen bírálva a védelem (valami vészesetet feltételezve), akkor a cellák kémiája sérül. Ez nem visszafordítható.
Szintén hidegben (extrém hidegben, tehát -30 körül) a hűtőfolyadék olyan, mint a jégkása. Ilyenkor az inverteren valami nagyon kevés tud csak átfolyni, ezért ha nem tökéletesen van megtervezve a hűtés, akkor lehet lokális túlmelegedés. Mivel nagyon kis helyen lesz nagyon sok hő, ezért ebből legrosszabb esetben fehér füst lesz. Mondjuk ha ezt nem védi a szoftver, akkor szintén baj van.
A reduktor igényli a kenést. Hidegben ugyanúgy rossz lesz a kenés, mint egy hagyományos autó esetében. Ha télen izomból indulsz nulla bemelegítés nélkül, akkor nem olajpermet lesz a váltóban, hanem méz sűrűségű olajat keneget körbe a rendszer. Értelmes nyomatékkal indulva és hagyni bemelegedni a rendszert (kábé negyed óra futás) már lesz rendes kenés. Ez sem digitális persze, hanem felmelegszik fokozatosan és egyre jobb lesz a kenés.
A csapágyak a gépben és hajtásláncban szintén megköszönik az értelmes elindulást. Tehát nem maximális elérhető nyomaték hidegből indulva.
Az igaz, hogy mivel nincs benne belsőégésű motor és komplikált forgattyús mechanizmus, turbó és szelepvezérlés, ezért a hagyományos bemelegítési technikák nem teljes mértékben érvényesek. De ettől még el lehet rontani rajta alkatrészeket nemtörődöm használattal.
-
hobizoli
nagyúr
tesomek rendeletek vmi bizbazt, de ausztriaba nem viszik ki, nemtom a webshop-nak miert olyan kurva nem midn1, hova adja fel de mind1
nemtom mar melyik csomagkiszallito ceg volt az elokoveto aki kihozta vegul ide, de varom a cuccot, nem jon
kiderult visszavittek, mert nem vettuk at
itthon voltam ez miatt egesz nap
kihozzak megint, ugyanez
harmadszor telefonalok, hogy WTF, hat ok voltak ott mar 2x isna kihozzak ujra, mar elo telefonkapcsolatban voltam a futarral, amikor jott
mondom neki, hogy befordul az Ulloirol 50m, es pont ures a lepcsohaz elotti resz
o nem latja
bazeg 4-5 auto beferne egymas moge, akkora hely van...o nem latja
persze nyilvan o volt rossz helyenna vegre ideer, megall ott ahol mondtam is neki, felhozza a csomagot
nezem a cimet rajta, a lakcimkartyarol 1:1 bemasolt cim helyett, csak az utca neve van ott meg a hazszam
semmi mas
mintha egy kertes haz lenne, se epulet, se lepcsohaz, se emelet, se ajtokerdeztem tole, hogy ez itt ez hogyan lett ilyen roviditett?
biztos nem fer ki tobb chr odaaha, de akkor nem a cim volt rosszul megadva, mert amugy kb barki idetalalt eddig ugyanigy megadva, hanem a Ti rendszeretek a szar, ha nem fer ki normalisan, hiaba is van megadva
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
FőDudu
veterán
Van egy userem, nem akar kipurcanni a HP P2015 nyomtatoja.
11 eves es birja. Pedig napi 100-200 odalt nyomtatnak vele.Igaz mult heten eltortek a pickup rollert, de az meg van, mert ~1 perc kicserelni.
Adnek nekik ujat, de van nekik kb 5db nagy kapacitasu toner raktaron, igy meg hasznaljak.FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #33860 üzenetére
Tumorral most mi is javítunk, de ma még csak kétszer voltam a Lomexben. Elsőre csak a kondik tűntek zűrösnek, azt végigvarrtuk, de azért volt zűrös és konyult le, mert elment egy stabIC. 5 volt már megérkezett a cuccba, de terhelés alatt sem indul. Most nézegetem valami diódahíd adatlapját, hogy merre kell nyitva lennie. Közben lehet keresek tápot Jófogáson, az már egyszerűbb lenne, de szeretjük a kíhávásokat :-D Ja, nem.
-
FőDudu
veterán
-
WiZARD
addikt
Engem meglep, hogy még nincs semmi aftermarket hűtés a Leafhez...
-
FőDudu
veterán
Van par rendes iparinak mondott cucc.
Ruckus, Ubiquty, Cisco, Aerohive, stb...A Meraki az kb a Mikrotik szinvonala - masodik vonal beli. Szerintem.
Van par nyugje - foleg az automatikus frissites tud szopo lenni ha epp kivezetnek egy addig hasznalt szolgaltatast.De majd meglatjatok - nem tudom nalatok mik a kovetelmenyek.
Nalunk a Wifi roaming (seta a Skype es hasonlo VOIP progikkal) eleg magasrra teszi a mercet, nehez megcsinalni. Ruckus is vert izzadt mire megoldottak (mashol).
A vendegek kepesek Skype hivas kozben barangolni. Naponta latom.Jartam olyan helyen, hogy minden szobaba raktak a TV moge egy Ruckus H510 AP-t ami csinalt netet, IP telefont IP TV-t egy kabelen. De utana a kontroller vert izzadt amikor a vendeg kiment a folyosora es rogton eldobta a Skype a hivast. Volt fasza net a WC cseszeben is - csak annyi AP volt, mint egen a csillag.
Gondolom nalatok mas prioritasok is elofordulnak.
Nalunk irodaban eleve nincs wifi (munkara, PCI-DSS tiltja is) - es csak kevesek dolgoznak wifi-n keresztul VPN-en. Mindenhez van dokkolo, max meetingeken wifiznek.
FőDudu
-
npera
addikt
válasz WiZARD #33828 üzenetére
Arra leszek kíváncsi, hogy a kisipar mikor áll majd rá az akksi "okosításokra". Kicsit szétszedni, aztán megpróbálni hűtést applikálni bele. Remélem majd senkit nem vág agyon a HV, meg nem gyújtanak fel komplett épületeket a megkendácsolt pakkokkal.
Szerintem sem tizedfokokon múlik az akksi állapota, hanem egy bizonyos tartományon túl más függvény szerint degradálódik benne a kémia. Ez az egész úgyis annak függvénye, hogy milyen áramot akarsz kivenni belőle egy adott hőmérsékleten és milyen áramot akarsz beletölteni. A kivételt jobban bírja, a töltést nem annyira. És persze az sem mindegy, hogy milyen tranziensek érik közben. Mert egyenletes áramerősség csak a mesében van, sosem stacioner állapotokról beszélünk a gyakorlatban.
-
Samott
addikt
#comic pictures
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
FőDudu
veterán
válasz -NoVa- #33847 üzenetére
Aztan jon mas. Meg varj megegyszer annyit. Nem nekem valo.
Nem vagyok turelmes ember - a mai rohano vilagban nincs idom azt sakkozni mikor is er majd ide, otthon leszek-e vagy epp mar mashol leszek, stb...Nem utazok tul sokat, de ha most kezdi el kuldeni a kinai, az pont oktoberre erne ide, akkor meg utazgatas lesz, szovqal kinek hianyzik ez...
Van penzem arra amire vagyok, Amazon meg is hozza 2-3 nap alatt.
Ami nincs Amazonon az nem palya[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
-
-
Samott
addikt
Ezzel az egesz futar dologal csak szivas van. Ha lehet box-okba kerek mindent. Oda akkor megyek amikor nekem megfelel es oda kerem ami nekem utbaesik. Miert kell ket embernek egymasra varnia egy ilyen hulyeseg miatt?
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
Otthoni (max 10-15 eszkoz) korulmenyek kozott nem volt jobb a szolgaltato altal adott Fritzbox 7490-nel.
Szep dolog, hogy lathato guglimapsen a sok forgalom, szep dolog, hogy mutatja kor diagramon, hogy Apple update a forgalom mekkora resze - de azt hiszem ezek nelkul is lehet elni.Ha jobb lefedettseget vagy sebesseget tudott volna, akkor nyilvan hasznalom, igy siman leketyegett a 3 ev aztan eloveve rogton panaszkodott, hogy vegye' licenszt soke' pahaszt
Szoval kapott WRT-t ha jol emlekszem. Tudott volna masodik/harmadik/guest wlan--t is - ezt is tudja a mostani.
FőDudu
-
eattila
őstag
válasz Gabibácsi #33835 üzenetére
Van ilyen, én sem értem, hogy ezek hogy élnek meg. Pl edigital is valami ilyesmi céggel szállított anno, azóta pontra kérem. Ha gls vagy transoflex hozza, az jöhet futárral, mert járnak ide a céghez is.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Sipi-
őstag
válasz Gabibácsi #33831 üzenetére
Royal futárszolgálat is hasonlóan "életképes". Nem küldenek semmit, hanem egyszercsak hív a futár, hogy itt van. Én meg 20 percnyire Megbeszéljük sokadik telefon után, hogy másnap 9-kor jön. Fél 10-kor felhívom, hogy hol van már: jaa, reggel átrakatta másnapra egy nő a csomagot, mert aznap Szombathelyen van. Mondtam, hogy én nem vagyok nő, Szombathelyen sem vagyok, akkor wtf. Kiderült, hogy ugyanarra az utca-házszám címre jön majd egy másik csomag is és a nagyon lelkes nő megszerezte a futár számát és felhívta, hogy ne hozza aznap a csomagot. Azt a csomagot, ami egyébként még nem is volt a futárnál. Fuvarlevélszámot nem egyeztettek, csak utca-házszám. Így még egy nappal később tudtam átvenni a csomagomat.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Gabibácsi
őstag
a sprinter futárszolgálat minek van, és miért használják cégek? a futár telefonszámához beírják hogy 701234567 , aztán írhatok emailt valakinek hogy mi a faszért este 6-kor akarják szállítani egy irodába a cuccot, ráadásul rossz napon
-
WiZARD
addikt
Erős túlzás ez az 50 fokon való rugózás. SOH csökken folyamatosan, nem csak 50 fok felett. Főleg nem úgy hogy 49.8 még jó, 50.1 meg már sok.
Újabb BMS software meg nem segít a melegedésen, sőt jobban melegíti az akkut, mert kevésbé korlátozza a töltési sebességet.
50 fok fölé sokkal úgyse megy, mert ott már nagyon korlátozza a töltési sebességet.Sajnos hűtés hiányában q lassan hűl le az akku. Nyári estén 45 fokos akkuval hazaertem, 20-25 fok a külső hőmérséklet, reggelre, 10 óra állás után még simán 30-33 fok az akku.
Szellő kb semmire se elég, főleg ha a külső műanyag burkolatot akarja ventilátorozni.Aki messze akar menni az ne Leafet vegyen, főleg ne 40es akkuval. Amit melegedés para nélkül le lehet tolni az az a távolság, amin elég 1 db villamtöltés félúton...
-
veterán
ez nekem mindig furcsa volt, hogy komplett nem kicsi cégek lógnak 30 megabitnyi vonalon, miközben morgok, ha telefonon csak ennyi a mobilnet sebessége, és otthon gigabit van (ami nyilván közel nem úgy gigabit, mint egy bérelt vonal, de azért na).
hanyas vagy, te disznó?
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #33802 üzenetére
"Legalabbis regen a lemezeket nem digitalis kopiarol nyomtak."
Na de hányadik nyomat és milyen minőségben? Különbség van, kérdés csak az, hogy jobb-e.
"es a tunel epp sorra kerulo reszrol tisztitotta le a szmotyiket, meg meg kicsit be is nedvesitette a lemezt amitol kevesbe sercegett."
Ez vagy más volt, vagy így baszta el a lemezt.
-
FőDudu
veterán
Ja, hogy ezek a jokepuek szurni akarjak vele a forgalmat. Mert keves az uplink.
Na arra nem lesz jo...Szepen megmutatja mi folyik, de megallitani pl. torrent forgalmat mar nem fogja.
Vannak jo funkcioi, de inkabb vettek volna gigabites uplinket egy rendes tuzfallal es wifi kontrollerrel.
(mondjuk Ruckus/Aerohive, ha mar a Cisco draga)Meg az osszes gepre mondjuk Sophos Cloud vagy Threatspike.
Azok szepen logoltak volna ahogy kell, meg is akadalyoznak mindent ahogy kell.Threatspike raadasul nem is draga (56 Euro per gep per ev), de a gepek kozti kommunikaciotol az adatlopas megakadalyozasan at (cloudba is) kb. mindenre jo... Modularis. Szep lassan bekapcsoltok egyre tobb funkciot es ki is derul mindenfele dolog. Ki nezeget epp jobsite-ot es miert kezd utana intenziv masolgatasba, stb...
A beepitett AI meg riasztja akit kell.Paranoia? Nem hinnem...
Uzleti titok.Net az nem olyan veszes. Gigabites, jo SLA-s net kb. 700 Euro.
Nyilvan nem egy Digi ar, de a garancia sem annyi.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #33796 üzenetére
Itt nem így matekoznak, vagy ki tudja. 19 darab AP, dupla doboz, minden redundáns, sok net. Céges 20+10 megabites netet rögtön 2x200-ra bővítettük, meg a satöbbi. Nem tudom az árát, mert idehaza fárasztani kellett a cégeket ajánlatokkal, aztán mondták, hogy nóta állj, mert több irodában gond volt vele, aztán egyszer csak valami futár lerakta a pakkot és oldjuk meg, folytassuk. Valami lesz.
-
-igu-
addikt
válasz FőDudu #33817 üzenetére
Nem értem, mit nem értesz. Van élet a Google-n kívül is, és nem kényelmetlen. Google jó néhány cucca viszont az (gmail, gdrive).
Egyébként érdekes, hogy engem nevezel paranoidnak, miközben a legfőbb érved a Chrome mellett a biztonság meg a javítások gyakorisága.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
FőDudu
veterán
Ugy ertem, hogy a Google cuccait kb heti szinten frissitik, legalabb a biztonsagi oldala rendben van.
Ma is jott uj Chrome, foltozott egy marek serulekenyseget. Desktopon es mobilon is.Szoval nem eri meg mindenfele nevenincs szoftvert hasznalni amit esetleg ritkabban frissitenek (mondjuk ebben pont nem vagyok biztos, mert nem hasznalom).
Chrome peldaul hasznal olyan technikakat, hogy nem tudnak a bongeszobol az oprendszer dolgaihoz hozzaferni (sandboxing) - azaz barmit is tud a bongeszohoz hozzaferve csinalni, azt egy kvazi virtualis gepen csinalja es nem tud a tobbi adathoz hozzaferni.
Aprosag, de jol johet az Androidos kartevok ellen. Akarmilyen website csak kb a Chrome-ig jut.
Es meg sorolhatnam.Praktikussag mellett biztonsagi szempontbol is jobb a Chrome kb. az osszes masik bongeszonel.
Androidon is.Persze mindenre vannak exploitok es ismeretlen sebezhetosegek (ASLR es hasonlo megkerulesek), de egy nagyobb platformon nagyobb az eselye a hibak mihamarabbi befoltozasanak.
Talan igy mar erted mit nem ertek...
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz -NoVa- #33813 üzenetére
C16 nem lesz. Szimplan azt veszek ami hangban megtetszik es leszarom a teszteket.
Ha nekem epp a Harman gorbe jon be, akkor az. Nem tudom, majd hallas alapjan dontok.
Mind osszevissza beszel, nem lehet bennuk megbizni.A Crinacle is kihozza a Samsung Earbuds-t B-re, aztan meg a ketezer euros fuleseket C vagy D-re.
Ne vicceljunk mar. Szubjektiv az egesz, akkor meg hogyan lehet rangsort felallitani?
Komolytalan.FőDudu
-
FőDudu
veterán
Nem ismeretlen, csak nem ertem mitol parazol.
Amig nem illegalitasban utazol, addig semmi baj nincs a Google szolgaltatasaival.Nem mellette beszelek, csak nem ertem miert eri meg nevenincs/ismeretlen/biztonsagot igero akarmiket hasznalni a mukodo (mainstream) megoldasok helyett...
Lazadozol a tomeg ellen? Kulonckodsz?
FőDudu
-
-NoVa-
addikt
Lemezjátszó az analóg felvételekre jó, nagy dinamikatartományra. Digitális stúdióban felvett, nem loudnesskezelt anyag nagy bitrates formátumban hasonlóképp jó tud lenni. Fogod a C16 helyett kapott kábelt, és a füledre akasztva elképzelheted mennyire jól adja vissza 16 bejáratott extrém reszponzív armatúra a Muse - The 2nd Law album finom részleteit ilyen formátumból, ott a bakelit már nem hoz sok extrát
-
-igu-
addikt
válasz FőDudu #33797 üzenetére
DuckDuckGo kereső volt előtte, gondolom, az is ismeretlen neked.
Titkosított mail-em nincs, vagy 10 éve találtam egy szolgáltatást, ami lefedi az igényeimet. Bocs, hogy ez nem a gmail. Amea is ezt használja, mert neki is megfelel.
VPN a TdF miatt kellett: egyrészt a lokalizáció elkerülésére, másrészt az Eurosport előfizetés is olcsóbb így. Azóta megvan. Amea is használja, mert 3 gépes a liszensz, akkor miért ne? Neki céges dolgokhoz is kell, így pont jól jön.
Mindemellett Vivaldi böngészőt használok (van már béta Androidra is). Ehhez kapcsolódik, hogy Androidos telefonról írok épp (Google).A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
npera
addikt
800k volt és ráment 1,5M HUF már.
-
FőDudu
veterán
FőDudu
-
npera
addikt
Norvég kolléga fél éve talán vett egy lemezmosó készüléket. Ténylegesen elmossa a lemezt, mint egy mosogatógép, kábé. Attól teljesen el volt ájulva.
Neki McIntosh erősítője van és a DAC is az. De a lemezjátszó valami olyan márka, hogy nem is hallottam róla korábban (vélhetően engem minősít), valamint a hangfalak sem piskóták. És a kábelek.
A csóka vagy különféle lossless cuccokat hallgat vagy lemezjátszóról. Meg filmeket is néz, múltkor talán az Interstellar hangra kihegyezett kiadásától kapott lúdbőrt.
-
FőDudu
veterán
A 2 gyerek nem tudom mennyit nyomott el, csak ezt az egyet lattam.
Az viszont durva, hogy a fiammal egyidos kislany mar videot csinal az iPhonejaval (rendesen narratorosan, ahogy a youtube-on latja)(megmutatja a temat, aztan magara iranyitja, elmondja, majd vissza, stb...)Miket meg nem tanulnak a netrol...
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Lemezjatszo pont a legaudiofilabb cucc a rendszerben, mert nincs digitalisra atkonvertalva a hang.
Legalabbis regen a lemezeket nem digitalis kopiarol nyomtak.Es sokan meghalljak a kulonbseget.
Vagy valami 5300Kbps koruli Guns&Roses FLAC albumom amin hallhato a serceges - de meg ugy is kurvajol szol... Azaz lemezrol is tudnak nagyon jo minosegu zenet lejatszani.Emlekszem apamnak volt valami lemez tisztito keszlete - az valahogyan a tu elott jart es a tunel epp sorra kerulo reszrol tisztitotta le a szmotyiket, meg meg kicsit be is nedvesitette a lemezt amitol kevesbe sercegett.
FőDudu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kuponkunyeráló
- Játékmenet előzetesen a tavaly bemutatkozott EXODUS
- Dell notebook topic
- Bundle topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.