Hirdetés
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50 #51275 üzenetére
Egy kis WoT, hátha érthető az egész történet.
Főnökség ad-hoc jelleggel talál ki különböző statisztikai mutatókat és azokon "finomhangolnak" hogy éppen mit akarnak látni. 3 évre visszamenőleg, havi bontásban. Az egyes elemzéseket külön-külön rakom össze a táblákat és makróval pörgetem az időket bennük, betöltött alapadatokat. Alapadatok célszoftver riportáló eszközéből jönnek. Van hogy olyami kell, ami már meg van írva, csak más időintervallumra. Igen ám, de a gyártásfelügyeleti célszoftver nem minden riportban ad dátumot, csak a riport eszközben lehet beállítani, hogy milyen dátumok közötti adatokat adja meg. Így vagy havi bontásban szedegetem le a riporterből, vagy egy másik riporot hazsnálok, amiben van ugyan dátum, de nem arról szól amit nekem fel kell hazsnálnom. Így erre készítettem egy konverziót táblát, ami a dátumos riportból elkészíti a szükséges riport formátumot és azt átrakja az eredeti számoló táblába. Így lehúzom a 3 éves adatsort, bepakolom a konverziós táblába, ami legenerálja a szükséges riport formátumot a megfelelő havi bontásban és szépen megeteti a számoló táblával. Indítaná a számoló táblának a makróit, ami megcsinálja szsükséges elemzéseket, lementi az eredményt, majd jöhet a következő hónap, szűrés, riport generálást, adat átadás, elemzést mentés. És így tovább....
De akkor lehet azt kellene csinálni, hogy minden, már megírt makrót átrakok az riport konverziós excelbe és onnan vezérlek mindent. Igen ám ez jó is lehet, mert a 4 sub-ot bele fogom 1 for ciklusba ami végig megy a hónapokon. De mivel tudom biztosítani, hogy 1 for-on belül a 4 sub úgy fut le, hogy szépen, megvárja az egyik a másik futását, és minden rendben kiszámolódik és lementődik.
föccer
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- WOT - Roham
- Kaposvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Borderlands 4
- Synology NAS
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- TCL LCD és LED TV-k
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- PC Game Pass előfizetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- Bomba ár! Dell Latitude 7370 - Intel Core m7 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest