Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
karlkani
aktív tag
válasz Delila_1 #45800 üzenetére
Szia!
Igen, ha az F oszlopban levő cellákat törlöm, akkor működik. Ellenben, ha a G oszlopban több cellát kijelölve törlök, ugyan az a hiba, mint amit az előző hozzászólásban írtam (gondolom itt az egyszerre több cellába való bevitel a gond, több cellát kijelölve Ctrl+Enter kombinációval szintén).
If Target = "" Then
Ez a sor van "sárgával kitöltve" a hibakeresőre kattintva.Sőt, az új makró utána már egyáltalán nem működik, csak ha bezárom, majd újra nyitom a füzetet.
A vége az lesz, hogy kézzel beírom mindig a dátumot. A törlésre meg kirakok egy gombot, ami az összesítés cella tartalmának értékét másolja G2-be, majd törli az F3:H39 tartomány tartalmát.
Még egyszer köszönöm szépen a segítséget!
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Képlet beillesztés téma:
Adott B1 cella, melyben egy képletben, ami A1-re hivatkozik
Hogyan tudom átmásolni B1 cellát pl. K1-be úgy, hogy továbbra is A1-re hivatkozzon?A képletek egy nagyobb cellatartományban vannak, tehát kézzel nem szeretném másolatni a tartalmát, és ilyen beillesztést nem találtam. A példa alapján B1 cella tartalma a továbbiakban mást fog tartalmazni, kell oda a hely, ezért szeretném átrakni máshova.
Ez megoldható? Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
lappy
őstag
válasz RAiN91 #45802 üzenetére
Fogd meg és húzd oda a cellát
Képlet áthelyezése
Jelölje ki az áthelyezni kívánt képletet tartalmazó cellát.
A Kezdőlap lap vágólap csoportjában kattintson a kivágás gombra .
A képleteket úgy is áthelyezheti, hogy a kijelölt cella szegélyét áthúzza a beillesztési terület bal felső cellájába. Ez minden meglévő adatot lecserél.
Hajtsa végre a megfelelő műveletet:
A képlet és a formázás beillesztése: a Kezdőlap lap vágólap csoportjában kattintson a Beillesztésgombra.
Ha csak a képletet szeretné beilleszteni: a Kezdőlap lap vágólap csoportjában kattintson a Beillesztésgombra, majd az Irányított beillesztésparancsra, végül pedig a képletekelemre[ Szerkesztve ]
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
bela85
aktív tag
válasz ny.janos #45784 üzenetére
Szia!
Nem teljesen értettem a dolgot.. ezért dobok fel egy fiktív adatokkal levő "rövidített" táblát.
Tehát vmi olyasmi lenne a lényeg, hogy a Krit.Fő.állapot amit szűrnék elsőre, hogy az összes IGEN, TALÁN állapotút szeretném venni (ez az amit mindig nézek), és úgy hogy, aki ott IGEN, TALÁN azután nézem, hogy a Krit.1. állapotot, hogy ott is IGEN legyen, majd nézem a Krit.2. állapotot, hogy IGEN legyen, és így tovább..de nyilván aki mindkettőnek megfelel nem számolnám duplán, hanem csak 1x. (tehát aki a Krit.1. állapotban is IGEN és aki a Krit.2. állapotban is IGEN).
Egyedül a Krit.Fő.állapotban van több változó ami miatt korábban kellett a tömbfüggvény, a többiben csak IGEN, NEM érték van)Az már más tészta, hogy utána még ezeket szűrném, hogy férfi vagy nő külön-külön. (de azt már nem nehéz megoldjam)
Köszi előre is a segítséget!
-
bela85
aktív tag
válasz Delila_1 #45805 üzenetére
Sajna nem.. mert jelen példa szerint a képlet eredményül 1-et hoz.. de az csak azt nézi hogy minden oszlopban IGEN legyen.. de nekem az kéne, hogy ha a Krit.Fő. állapotban IGEN,Talán, Lehet stb.. több feltétel lehet, akkor utána szűrje, hogy a krit.1. állapotban van egy IGEN, akkor az már 1 fő (példa szerint 3 főre igaz).. utána a fő állapot marad, és nézem a következő oszlopot, Krit 2. állapotban van e IGEN. (van, 2 fő, de abból mindkettőt már számoltuk a Krit.1 állapot miatt is, tehát őket nem szeretném újra duplikálni) és így tovább.. Krit.3. állapotban (2fő aki megfelel, a fő állapotot is figyelve továbbra is), de itt is ugyanaz van, hogy abból 1-et már számoltunk az előző Krit.2. állapotban...)..
-
bela85
aktív tag
válasz Delila_1 #45807 üzenetére
Ez így jó lehet.. Köszönöm! Esetleg úgy változtatni, vagy finomítani, hogy ha a kr1,kr2,kr3 stb oszlop között más oszlop is van, amit nem kell vizsgálnom, de ott is igen,nem paraméter lehet, akkor csak több darabteli függvényt kell csak egymásba ágyazni?
Illetve segédoszlop nélkül kivitelezhető valahogy?szerk: még egy dolog.. ha nem fixen a NEM-re megy a H2-be a függvény.. hanem ott is több kritérium lehet ami nem kell..
[ Szerkesztve ]
-
ny.janos
tag
válasz bela85 #45808 üzenetére
Szia!
Bocs, nem voltam nap közben. Próbálkoztam, ez lett belőle (elképzelhető, hogy van egyszerűbb, elegánsabb megoldás is, most így estefelé ennyi tellett tőlem). Segédoszlop nélküli megoldás nem tudom, hogy létezhet-e (nekem nem sikerült ilyet alkotnom).
Bármelyik oszlopban számolja az IGEN, LEHET, TALÁN értékeket, a lista értelemszerűen bővíthető. A tömbképlet első fele a Krit.fő.állapot oszlopot vizsgálja, míg a második fele annyi DARABTELI függvénnyel, ahány krit. állapot oszlopod van azt, hogy ezek közül szerepel-e valamelyikben az elfogadható válaszok valamelyike.
A képletet természetesen Ctrl + Shift + Enter -el zárd le (tömbképlet továbbra is).
Utóbb jöttem rá, hogy a képen még használt két mínusz jelre nincs is szükség.
=(SZUM(DARABTELI(H2;$K$2:$K$4))>=1)*(SZUM(DARABTELI(D2;$K$2:$K$4);DARABTELI(E2;$K$2:$K$4);DARABTELI(F2;$K$2:$K$4);DARABTELI(G2;$K$2:$K$4))>=1)
[ Szerkesztve ]
-
bela85
aktív tag
-
bela85
aktív tag
válasz Fferi50 #45811 üzenetére
Szia!
Természetesen, de azt hiszem megvan a hiba oka..csak a megoldásra nem jöttem rá.
Nálam az eredeti táblában a Krit.Fő állapotban és az Kr1,Kr2,Kr3 résznél más szöveg van.. és ezért a Darabteli részt átírtam arra a hivatkozásra.. és itt dobja a hibát. Természetesen az eredeti felállással működne jól. -
Fferi50
Topikgazda
válasz bela85 #45813 üzenetére
Szia!
Szerintem ott a gond, hogy a NEM benne van a keresendő értékek között (L3:M3
), így persze a NEM is megfelelőnek számít. A keresendő értékek azL2:N2
cellákban vannak, a D-G oszlopot is ezekhez kellene hasonlítani. AzL3:M3
cellákra nincs szükség. A NEM ne legyen benne a keresendő értékek között.
Tehát, aholL3:M3
hivatkozás van, azt írd átL2:N2
hivatkozásra.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
bela85
aktív tag
válasz Fferi50 #45814 üzenetére
Nem az a gond.. ahogy írtam nálam a Krit.fő.állapotnál az eredeti táblámba totál más értékeke vannak mint a Kr.1,Kr2 stb részen. Most ezt a "teszt táblát"is átírtam az alapján. és a 3. sorban ugyanúgy 1-et hoz.
Bocsi, ha eddig félrevezető voltam, az eredeti táblát a GDPR miatt nem fotózhatom.. ezért próbáltam vmi hasonlót beírni.
Talán így a mostani "Alma,Körte,Barack és IGEN NEM részekkel" hiteles és hasonlít legjobban az eredetire, annyi kiegészítéssel, hogy a Kr1,Kr2,Kr3 oszlopok között más oszlopok is vannak.. szóval sokszor azért nem jó pl amit Delila_1 készített képletet.[ Szerkesztve ]
-
-
gyendre2
tag
Sziasztok !
Csak alapvető dolgokat szoktam csinálni excelben, de most egy kicsit bonyolultabbat kellene és nem tudom, hogy lehetne összehozni. Már nézegettem youtuben pár videót, de itt gondolom több feltételt kellene egybefűzni.A megoldandó problémám a következő :
Adott 2db excel munkalap 1. és 2. számú.
-Nevek és születési dátumok az A,B oszlopban mindkét munkalapban
-Ha 2. számú munkalapban megtalálható egy név, ami az 1. munkalapban is, akkor ami 2. munkalap G sorában van, másoldójon az 1. munkalap C sorába. (Csak az egyező nevek esetén.) -
-
gyendre2
tag
válasz bela85 #45822 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek !
Viszont valamiért HIÁNYZIK eredményt ad vissza. És igen, G oszlop akart lenni.
A G oszlopban dátumok vannak, Dátumra is van formázva. Az oszlop indexet jól adtam meg, pontos egyezésre keresek az A oszlopból.
A táblázatot próbáltam fixálva és nélküle is, nem jó.
Az egyezés biztos megvan, Ctrl+F megtalálja mindkettőt ha beírom a pontos nevet.
Sajnos nem tudom megmutatni a táblázat, személyes adatok vannak benne. -
gyendre2
tag
Sikerült minden amit szerettem volna, köszönöm szépen !
-
porjes
friss újonc
Sziasztok!
Van egy naptáram amit összeraktam, de elakadtam benne.
Mindenfelé körbenéztem de nem jövök rá a megoldásra.A naptárban az A1-cellában a ma függvény van írva és az alapján megkeresné a mai napot az alatta lévő táblázatból és az aktuális nap alatt lévő három cella értéket megjelenítené a D2,E2,F2-be.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
ny.janos
tag
válasz bela85 #45818 üzenetére
Sziasztok!
bela85: Ma sem értem ide mostanáig, meg el is felejtettem, de örülök, hogy megoldódott.
Fferi50: köszönöm a kisegítést.
Delila_1: Nem jobb, nem rosszabb, más. Ha valamennyi oszlopban előfordulhat több figyelembe veendő érték (igen, talán, lehet stb.) valamint a nem érték helyett is lehetnek más nem számítandó értékek (pl. soha, semmikor stb.), a tömbképlet akkor is működik érdemi átalakítás nélkül. (Én úgy értelmeztem, hogy bela85-nek ilyen megoldásra van szüksége, ezért lett ez az általam javasolt megoldás.)
Én mindenesetre mindig örülök, ha több megoldást is látok, mert sokszor én is tanulok ezekből. Például hogy adott esetben másként, egyszerűbben is gondolkodhatok.
-
ny.janos
tag
válasz porjes #45826 üzenetére
Szia!
Bár a már javasolt INDEX és HOL.VAN függvény páros megoldást adhat, de ehhez minimum a cellaegyesítéseket megszüntetném, ha valóban arról van szó pl. az A5-A6, B5-D5 stb. tartományokban.
Alternatívaként megfontolásra javasolnám, hogy egymás mellett oszlopokban kerüljön felvitelre a mozgás dátuma, mellette a kiadva és bevétel valamint a kiadható oszlop, mely utóbbi egy görgetett összeget tartalmazzon. Ebből pedig kimutatással lehet bármely napra utólag statisztikát készíteni. Persze lehet, hogy más a cél, mint amit én gondolok a táblázatot látva, kérlek ne vedd kukacoskodásnak, hogy én strukturálisan máshogy állnék neki a probléma megoldásának.
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Ezzel mit tudok kezdeni?
Combobox_para (Sajnos animált GIF-et nem enged beszúrni)
Office 365-ön és 2016-on ugyanúgy előjön.
Előre is köszönöm! -
p5quser
tag
Sajnos nem. Már párszor töröltem és újrakreáltam a comboboxot, default fonttal, színnel, mérettel, de ha több gépen használják, meghülyül egy idő után. A tulajdonságainál rögzítettem a méretarányát és a helyét (nem mozog a cellákkal). Mindegy hogy csak O365-tel használják vagy csak 2016-tal. 2016-tal kreálva ugyanez. Ja, és a textbox is ugyanez. Szóval passz.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz porjes #45826 üzenetére
Egy célszerűbb (és Excelesebb) formát javaslok, amit könnyebb kezelni is, nem kell 31 oszlopot görgetni.
A képen a B2 cella képlete látható, amit jobbra húzhatsz.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
andreas49
senior tag
Sziasztok,
Esetleg erre #45815 valaki tud valami biztatót ajánlani?
Köszi előre is.HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
p5quser
tag
válasz Fferi50 #45834 üzenetére
Szia!
Nincs alatta adatérvényesítés és ActiveX a combo.
Természetesen kimásolva csak azt a munkalapot megszűnik a hiba igaz, most csak egy gépen tudom kipróbálni. Gyanítom egyben lenne jó látni, szóval most kimetszem az érzékeny adatokat a használt file-ból és egyben felrakom.
Köszi! -
Fferi50
Topikgazda
-
p5quser
tag
válasz Fferi50 #45834 üzenetére
Róla lenne szó.
Nincs benne turpisság.
A "szamlazott" és a "konyv" lapon mászik el csúnyán kattintásra a combo. Valamint a "cikkek" lapon a cikkcsoport keresője.
Előre is köszönöm! -
Fferi50
Topikgazda
válasz p5quser #45839 üzenetére
Szia!
Nálam ez a jelenség (2016 Excel) nem jelentkezik....
Ellenben a két munkalapon a Combo értéke egy pillanatra megváltozik, ha utána belekattintok a Textbox-ba.
Ezt úgy lehet elkerülni, ha a Textbox nullázása után még egy sort beírsz, pl.
Textbox1.Activate
Ekkor átkerül a fókusz ide és utána már nem "ugrál" a Combo felirata.
A jelenség magyarázata persze nincs meg.
Remélem, ez nálad is segít.
Üdv. -
gombii
tag
Sziasztok,
Elég sok mindenre használtam már a feltételes formázást, de a következő nem tudom megvalósítható-e:
Van egy hosszú sorom amelyben B1-től indulnak az értékekek. Azt szeretném elérni, hogy az A1 cella színe változzon, ha bármely cella (B1 : Y1-ig) értéke meghaladja pl. a 0,2-t. Lehet ilyet és ha igen, hogy?
Köszi előre is! -
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Nem tudom, hogy a későbbi Excel verziók engedik-e a tömbképletet a feltételes formázásban, a 2016-os még nem.
Ezért egy segédoszlopot lenne érdemes csinálni, ahol a tömbképlet a következő:VAGY($b1:$y1>0,2)
A képlet eredménye IGAZ vagy HAMIS lesz a cellában.
A feltételes formázásban pedig az adott oszlop cellájára kell hivatkozni a képletben, pl.=$AA1
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
gepesz13
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy oszlopban számok vannak és a tizedesjelet pontként jelölve másoltam be (elég sokat). Hogyan lehetne a pontokat tizedesvesszőre alakítani?
Üdv és köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest