Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nyugdíjas

nagyúr

Hy all!

Egy ismerősömnek kellen csinálnom egy(az én szintemhez képest) komolyabb excel táblát. Végső soron egy eladás-bevétel-leltár nyilvántartó izé lenne:D
    Merhogy én ugye értek az Excelhez(gondolta ő),aztán csináljam meg neki:D

Naszóval már nagyjából megalkottam. Ott akadtam el,hogy szükség lenne egy olyan funkcióra,hogy mikor ő elad egy képet(nepáli selyemfestményekkel foglalkozik történetesen),akkor csak az adott kép kódját/számát irja be az eladások nyilvántartó táblába. És a kódhoz keresné hozzá az Excel a leltár táblában korábban megadott egyéb adatokat(ár pl.),majd ha beirja, hogy menynit adott el,akkor azt ki is vonná a megfelelő helyről a leltárban. Tehát alapvetően ez a két tábla lenne(persze az eladásokból idővel több,mert havonta kellene egy újat nyitni talán,hogy átlátható legyen,aztán idővel archiválni). Valahogy igy képzeltem én el.:B Az is könnyen meglehet, hogy baromság:D

Tuti hogy nem sikerült érthetően megfogalmaznom,de nagyon hálás lennék,ha segitenétek nekem! Természetesen segitek kibogozni kusza mondataimat,és bármi plusz információra van szükség állok rendelkezésre(ha tudok:D)...

Új hozzászólás Aktív témák