Új hozzászólás Aktív témák

• zolnagy

őstag

Sziasztok!

A következő a problémám.
    Van két Cella A és B. Három állapot lehetséges: A<B, A>B, A=B.
    Az állapottól függően egy harmadik cellában (mondjuk C) egy jelzőlámpának piros, sárga, vagy zöld jelzést kell mutatnia. A jelzőlámpát úgy kell elképzelni, mint egy sima közlekedésit, azzal a különbséggel, hogy itt egymás mellett legyenek a lámpák. Kb ilyenek az állapotok (a fekete pont az eredetileg piros, sárga, vagy zöld):
    ○○● ○●○ ●○○

Ezek itt egyébként sima karakterek, nem képek, tehát azt gondoltam, hogy a három állapotot három külön cellába teszem (D,E,F), a C cellában meg írok egy HA függvényt, aminek az eredménye D vagy E vagy F.
    Ez idáig jó is lenne, csak az a probléma, hogy a karakterek színét nem hozza magával (nem piros, zöld, sárga a jelzőlámpa, hanem mindig fekete).

Gondoltam, akkor írok egy makrót, ami a feltételtől függően egyszerűen átmásolja a megfelelő cellát. Ez működik is, ha a gombra, amihez hozzárendeltem rákattintok.
    Megoldható-e, hogy ez a makró automatikusan, a munkafüzet indításakor lefusson?

Valahogy e kettő megoldás kéne nekem együtt. A HA függvény automatizmusa és persze, hogy szép színes jelzőlámpáim legyenek.

Új hozzászólás Aktív témák