- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Ha Isten létezik...
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashing
senior tag
egy ellenőrző makrón dolgozom, ti hogy csinálnátok?
szituáció: D4 cellától jobbra azaz egy sorban vannak a fejlécek pl.: akármi 1, akármi 2
alattuk az adatok...Azt akarom ellenőrzini hogy ha bekerültek az adatok a fejlécek alá akkor ha valamilyen oknál fogva foghíjas lesz az adattartományom vagy nem szám kerül bele akkor fejezze be a makró futtatását esetleg írjon ki valamit.
Az én ötletem az hogy darab2-vel (countA) megszámoltatom a fejléc tartományt majd sima darab-bal az adattartományt és ha a fejléctartomány * ahány sorban van adat = annyival mint amennyi az adattartományom akkor Okésak vagyunk ha nem akkor gáz van.
Az én kódom így néz ki, látszólag tökéletes, ti mit csinálnátok másképp vagy jó lesz ez így..?!
Sub ellenorzes()
fejlec = WorksheetFunction.CountA(Range(Cells(4, 4), Cells(4, ActiveCell.End(xlToRight).Column)))
adatok = WorksheetFunction.Count(Range(Cells(5, 4), Cells(ActiveCell.End(xlDown).Row, ActiveCell.End(xlToRight).Column)))
usor = Cells(Rows.Count, "D").End(xlUp).Row - 4 '-4 mert az első négy sort nem akarom számoltatni (D1-től D4-ig)
If fejlec * usor = adatok Then
MsgBox "ok"
Else
MsgBox "ng"
End If
End Sub
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4510
- OnePlus Nord CE5 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Air 5 10.9 256GB WiFi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50