- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
rappit4 #47730 üzenetére
Az XMC-1 az valóban nem olcsó újonnan, alternatívája lehet használtan az Emotiva UMC-1.
Földhurok: elsőre annyit tudnok mondani rá, hogy egy elosztóban legyen a PC és a proci.
-
Patice
Topikgazda
válasz
rappit4 #47726 üzenetére
Hát, nekem a link alapján úgy tűnik, hogy az a Tascam inkább egy több csatornás BEMENET egy PC felé, amivel kisebb stúdiókban lehet összeszedni a csatornák jelét és továbbítani a PC felé. A kimenetei szerintem monitorozásra vannak kitalálva, nem mozira.
Vagy nem tudom, lehet úgy is konfigurálni, hogy az előlapi XLR-ek kimenetek legyenek? Kétlem...
Ha mozi szempontjából nézem, akkor neked/nektek inkább egy házimozi processzorra van szükségetek, ami pl. HDMI-n fogadja a jelet és XLR kimeneten adja ki a PCM jelet és ezt lehet végfokra kötni közvetlenül. Ezt szokták úgy emlegetni a házimozi fórumban, hogy proci + végfok. Procira példa.
-
Patice
Topikgazda
válasz
rappit4 #44714 üzenetére
Szerintem próbáld meg LibreELEC-kel. Végső megoldás esetleg EGL-es Kodi.
(#44715) adodaniel:
Én az Intel-re szavaznék. De elfogult vagyok.
(#44718) djnice:
10bit a Kaby Lake kiváltsága lesz a Gen9.5 IGP-vel. Apollo Lake a Gen9-es Skylake IGP egy változatát örökli meg, így 10bitet még nem fog tudni. Szvsz. így meg még felesleges Apollo Lake-re várni, Braswell is tudja, amit kell.
(#44719) adodaniel:
Win10, de inkább a hsz.-em elején linkelt EGL-es Kodi.
Szerintem.
-
python1
veterán
válasz
rappit4 #44614 üzenetére
A tálca jobb alsó sarkánál (dátum mellett) kis négyzet,klikk -minden beállítás-rendszer-értesítések és műveleteknél kell kikapcsolni az értesítéseket.
Érthetetlen módon ha ez a funkció be van kapcsolva,folyamatosan pörgeti a HDD-t,Microsoftnál adták ezt a tanácsot.Egyébként ajánlom mindenkinek,hogy kapcsolja ki,amúgy sincs sok értelme.
-
vvili
csendes tag
válasz
rappit4 #44434 üzenetére
Nekem egy CA 650r erősítőm van. Amikor nem volt itthon mediaplayer,akkor az asztali gépemet állítottam be "htpc"-nek. Az nvidia kártya (gtx660) felismerte a CA-t,erre biztosan emlékszem.
Viszont azt már többször tapasztaltam,hogy amikor hangot váltok a Dune-n (pláne ha hd hangra),akkor elég sokat szöszmötöl mire megszólal a hang.Amikor még Popcorn A400-am volt,sokszor újra kellett indítani a lejátszást,mert nem szólalt meg az erősítő csak kereste folyamatosan a jelet.Régebben az Onkyo erősítőmmel soha nem tapasztaltam ilyet.
Mondjuk a CA-tól kapott hang kárpótol minden ilyen hibáért -
python1
veterán
válasz
rappit4 #44434 üzenetére
A lapodat le kellene frissíteni,ha még nem tetted meg,legalább a chipsetet,hátha.
Más forrásról próbáltad a problémát kezelni,van esetleg másik PC-otthon,azzal is lehetne próbálkozni,hogy legalább forrás oldalon biztos lehess.
Egyébként a kapcsolási sorrend bizony nem mindegy,nekem is a TV .kézikönyvét elő kellett bányásznom. -
dunkel
őstag
-
bajnokpityu
félisten
-
dunkel
őstag
válasz
rappit4 #44374 üzenetére
Talán még ökölszabályként is merek ilyet kijelenteni (ma mint látjátok teleszemetelem a topikot
), hogy aki nem a mélyvízbe való (nem akar madVR-ezni, tápolni) annak HTPC-re ma 99%-ban bőven elég az Asrock J3160 ha új alkatrészből akar építeni (mj.: értelmét nem látom) vagy az Asrock Beebox (
) ha egy félig kész megoldást. Erre rá az openelec vagy libreelec, rákötni NAS-ra, internetre és kész.
-
-
Oszilaci
senior tag
válasz
rappit4 #44301 üzenetére
miért nem mész oda vagy hívód fel őket? sajnos a garis dolgok néha hónapokig tartanak még ha egyértelmű is a dolog és sokszor nem az üzleten múlik a dolog.Még nálunk is az autóalkatrészeknél van hogy a gyártó bekéri az alkatrészt és nyáron náluk is szabadságolások vannak mint ahogy máshol is.
-
Patice
Topikgazda
válasz
rappit4 #44278 üzenetére
Hagyhattad volna NTFS-en is, de ha már így tettél, akkor egyszerűbb Win alatt formázni Ext4-re és utána csatolni ezeket LE alatt parancssorból. Akár permanensen is megteheted ezt az /etc/fstab módosításával, ahol UUID alapján megadhatod a HDD-k adatait és hogy hova mountolja őket az LE mindig.
-
Celtis
veterán
válasz
rappit4 #43940 üzenetére
Első körben a "mount" és "df -h" parancsok kimenete kéne, meg közvetlenül újraindítás után a "dmesg" parancsé.
Viszont látatlanban azt mondanám, hogy linux alatt ne erőltesd az ntfs-t.Egyébként ez elvárt működés, hogy minden gond nélkül felmountolja a meghajtókat a /storage/media folder alá. Érdemes lehet esetleg upgrade-elni Libreelec 7.0.2-re, hátha...
-
rappit4
őstag
válasz
rappit4 #43939 üzenetére
szerintem feladom ezt a windowsos bohóckodást és akkor megpróbálom megcsinálni az openelecen viszont ahhoz előbb az kéne hogy lássa a két belső HDD-t. most egy 3.0-ás pendrivera van felrakva az OE és sehol sem találja a 2 NTFS fájlrendszerű HDD-t. mi ilyenkor a teendő?
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
rappit4 #43937 üzenetére
Ez a módszer nem, de Windows alatt is lehet trükközni az EDID infóval:
Windows - HOW TO - Fix Loss of HDMI Audio After Resume from Sleep Using an EDID Override -
cinemazealot
addikt
-
cinemazealot
addikt
válasz
rappit4 #43766 üzenetére
Csak az erősítőn keresztül nem ad ki HDMI-n semmit, vagy ha közvetlenül a HDMI-re dugod a monitort (és a többi kimenet üres), már akkor sem?
(#43768) jézusom
Biztos, hogy amit a tévé beépített lejátszója megjelenít, az 4K tartalom? Úgy hallottam, hogy a YouTube zsugori a nem saját, hanem API-n keresztül működő lejátszókkal, és azoknak csak butított (pl. 720p) tartalmakat továbbít. Egyébként ha már letöltötted a 4K tartalmat, próbáld meg bármilyen kommersz lejátszó alkalmazással megnyitni (pl. VLC, MPC), hogy ki tudd olvasni a média információt. Így meggyőződhetsz, hogy valóban 4K tartalmat töltöttél-e le és utána tudsz nézni, milyen erőforrás/alkalmazás lehet szükséges a lejátszásához. -
_Smooth
senior tag
válasz
rappit4 #39100 üzenetére
Két külön dologról beszélünk. Nem is vitatom, h az itthon filmek alá tekert audió minősége jellemzően csapnivaló. Ezért is nézünk rengeteg anyagot eredeti nyelven. De én a szovegre, a színészek teljesítményére gondoltam. Sokszor a magyar nyelvű verzió sokkal élvezetesebb, mint az eredeti.
-
-
Froclee
őstag
válasz
rappit4 #37946 üzenetére
Hát több módja van a troubleshootingnak ugye. Először tesztelni kéne, hogy szoftveres-e (más openelec-et felhúzni), ha ugyanúgy jelentkezik a hiba, akkor jön, hogy hardveres-e: ugyanazon a hangcuccokon mást megszólaltatni. Pl laptopot.
"beakad egyszerűen csak eldobja a jelet." ebből szerintem erősítő vagy kábelre is lehet akár következtetni.
-
Celtis
veterán
válasz
rappit4 #37445 üzenetére
Azért nem tűnik olyan nehéznek. Elég jó támogató fóruma van az Openelecnek. Pl. Network témakör
A hang dologra pedig kaptál tippet.Az, hogy a samba megosztás néha nem látszik, nálam is előfordul, de nem zavar különösebben, lévén csak konfig meg logfájlok miatt akarom néha elérni a htpc-t. Viszont 2. 3. kísérletre megy. Amúgy is windows hibának gondoltam., mivel a nassal is szokott ilyet játszani. Mondjuk ha média fájlokat akarsz elérni, akkor ez nyilván bosszantó. Ha jól látom a fórumon az NFS-t javasolják inkább.
-
Celtis
veterán
válasz
rappit4 #37440 üzenetére
Windowsos beidegződés.
Az OE-t nincs értelme újratelepíteni. A teljes rendszer egy read-only fájlrendszerben van. Ha akarod sem tudod módosítani. Legfeljebb a konfigurációt, felhasználói adatokat és addonokat tudod kisöpörni az alapbeállítások visszaállításával.
Itt sajnos (vagy inkább szerencsére) ha hiba van, akkor annak az okát kell megszüntetni. Az esőtánc nem segít.
Természetesen van, hogy upgrade kell... -
BullZeye
veterán
válasz
rappit4 #37431 üzenetére
Én telepíteni se tudom, mert bár csak 1 kijelző van rajta (TV HDMIn) ő úgy gondolja kettő, és kiterjesztett asztalban mutatja a TV-t azaz telepítés közben nem látom a telepítést, így állítani se tudok semmit.
Persze nincs mód arra, hogy telepítés közben képernyőt váltsak, mert miért is lenne.
-
sb
veterán
-
Istju
senior tag
válasz
rappit4 #37251 üzenetére
Szia.
Nekem egy sima 65 wattos lapostöltőről megy. 2 vinyó 1 memória. Gond nélkül működik, a táp se melegszik túl, a gond csak az , hogy hidegen 20adszorra indul csak, kevés a táp neki. Ha már elindult akkor megy, és a restartnál sincs gond. Attól is függ , mit akarsz rálógatni. Mindenképpen erősebbet javasolnék. -
gurabli
őstag
válasz
rappit4 #36871 üzenetére
Hát, lehet, hogy megoldható, de macerásabb, mint újra megcsinálni egyszer rendesen.
Skin minden megy OE alatt is. Először csak próbára pakold fel az OE-t, Alap skin, meg hozzáadod a médiatárat (keresd le újra, pl. Trakt-al gond nélkül tudod szinkronizálni is).
Beállításnál első körben csak az alap dolgokat, majd próbáld ki. Szerintem rendesen fog menni. Ha meg htpc-nek használod, akkor úgyis jobban jársz OE-vel, meglátod! -
rappit4
őstag
válasz
rappit4 #36860 üzenetére
Na asszem egy 75ms késleltetés megoldotta, köszi mindenkinek!
Még annyit megfigyeltem, hogy most éppen az American Psycho-nál megfigyeltem, hogy néha mintha ugrana egyet a kép meg amikor zene van mintha nagyon picit akadozna. Ilyet talán a True Detective egyik részénél figyeltem meg, de betudtam annak, hogy szar minőségű volt. Ez hardveres probléma lehet? -
MasterMark
titán
válasz
rappit4 #36857 üzenetére
Arra lennék kiváncsi, hogy mi hova van kötve pontosan.
Ha pl. HTPC-ből megy HDMI-n a kép, és HTPC-ből megy külön optikain a hang, akkor a alapjában a kép késik az input lag miatt. (Amit még mindig nem értek hogy veszel észre, mert nekem is UT50 van, és nem észrevehető az input lag.)
Próbáld hozzákésleltetni a hangot. Pl. 50-70 ms-al.
A TV-n ugye nem megy képjavító?
-
Celtis
veterán
válasz
rappit4 #36846 üzenetére
Most akkor optikán megy a hang vagy HDMI-n? Ha mégis optikán megy a hang egy erősítőbe és HDMI-n a kép a TV-be, akkor siethet a hang, ugyanis a TV késlelteti a hangot, hogy a képpel szinkronban maradjon, de az erősítő nem.
Mondjuk azt sem értem, hogy hogyan veszed észre az eltérést, ha azt sem tudod megállapítani, hogy siet-e vagy késik a hang.
-
Celtis
veterán
válasz
rappit4 #36830 üzenetére
Igen, transmission kliens az könnyen felrakható Openelecre. Nem ismerem a másika említett klienst, de szerintem a TM is minden alapvető igényt kielégít. Többféle módon is elérhető. Van saját webes felülete vagy a PC-den futó remote alkalmazással tudod kezelni, stb. Nem fogsz benne csalódni.
-
canniball
nagyúr
válasz
rappit4 #36823 üzenetére
Így van, az a kettő kell (természetesen tetszőleges méretben).
Nem spórolnál, mivel árban a két megoldás kb. ugyanannyi. A DC-s lap előnye hogy a tápot is kapod, így kompaktabb az egész; hátránya hogy
- úgy emlékszem cserébe valamelyik hátlapi csatit lehagyták
- plusz egy hibaforrás
- a táp mérete adott, nem szabadon választható
- amennyiben lapot cserélsz kereshetsz új tápot is. -
Celtis
veterán
válasz
rappit4 #36818 üzenetére
Mindenképpen valami passzív tápot tennék bele.
Az Openelecfut pendrive-ról. A 16 giga még sok is neki. Inkább kisebbet, de minél gyorsabb USB3-ast vegyél. Önmagában az USB3 még nem garantál semmit. Nem is a rendszer miatt (az az elején betöltődik a RAM-ba és kész), hanem az egyéb fájlműveletek miatt, mint pl. a borítók beolvasása.
RAM-ból elég 2GB is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged