- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- #95904256: Socket370 / 3DMark2001
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
Superhun #5669 üzenetére
Tegyük fel nem indul.
Akkor ugye mehetnék tovább a többivel ami megvan, viszont így az analízíses rész egy évet tolódna.Ha viszont passzíváltatom a következő félévet, akkor a mi most második félévben lennének tárgyak, nem tudom, hogy indulna-e harmadik félévben ugye.
Szóval ilyenkor mi van?
szerk.: A lényeg, hogy vagy most vagy a végén nem lesz meg egymás követő két félévben az átsorolás elkerüléséhez szükséges kredit.
-
hEngi
tag
válasz
Superhun #5663 üzenetére
azért ne nyugtasd túl...
Én láttam 20 perces analízis feleletetAz a lényeg h ne kérdezzenek bele olyanba amit nem tudsz. Azt hogy ezt szerencsével vagy tudással oldod meg már rajtad múlik
Persze ez vizsgáztatótól is függ
Van aki ha talál valamit amibe bizonytalan vagy akkor csak azért is addig piszkálja míg ki nem derül hogy mennyire vágod.
A lényeg szerintem az hogy mindenhez tudj hozzászólni és ne hagyd magad elbizonytalanítani abban amit tudsz.
-
Neuler
csendes tag
válasz
Superhun #5655 üzenetére
Igen, de abban csak ennyi szerepelt:
A NAPPALI programtervező informatikus BSc szakosokat a Tanulmányi Hivatal osztja be záróvizsgára, a záróvizsga napjáról és a záróvizsga-bizottságról a Neptun rendszeren keresztül kapnak értesítést.Nyilván a konkrét nap később derül ki, de a TO-n megkérdeztem és január 20-30 között lesz valahogy.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Superhun #5605 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót!
Megnyugtató volt a válaszod. A biztonság kedvéért azért csinálok egy 5-ös szakdogát, meg egy 5-ös záróvizsgát a 45 pontért, de az utóbbi nem lesz egyszerű.
Amúgy ilyen kevesen jelentkeznek, hogy mindenkit felvesznek, aki nem kalácsarc? felvi.hu-n láttam, hogy estire 5-15 ember mehet, de nappalira sem túl sok.
Én még nem hallottam semmit az ELTE-s MSc-ről, ha van kedved, megoszthatod, hogy miket hallottál.
-
Neuler
csendes tag
válasz
Superhun #5582 üzenetére
Ááá köszönöm a gyors választ.... akkor nem lesz világvége és nem kell a gyűrű útját követnem a Végzet-katlanba.
Gondolom a csúszás a szakdogára kapott jegyet nem befolyásolja, illetve nem tudom az jelenthet-e a gondot ,hogy a téma le lett adva (a szakdolgozat témája), bár ezt ugye a záróvizsgára jelentkezéskor is fel kellett tüntetnem (kellett a szakdoga címe).
Még 1 (azaz egy, one, uno, eins) kérdés: Ha az abszolutórium megvan (összes tárgy + szakmai gyakorlat), de hiányzik még a szakdoga meg a záróvizsga akkor a kicsúszás miatt kell perkálni az egyetemnek vagy ilyenkor már nem?
-
-
aktív tag
válasz
Superhun #5559 üzenetére
Sziasztok! Az idei tanévben végzek gimnáziumban és eddig az ELTE programtervező informatikus szak tetszik legjobban. Lenne itt olyan, aki tudna segíteni pár kérdésben, egy-két személyes tapasztalatot megosztani velem? Ha igen, egy fb elérhetőséget privátban nagyon megköszönnék.
-
realee
tag
-
realee
tag
válasz
Superhun #5493 üzenetére
Hát ezt elég szánalmasnak érzem. Persze újítani kell és nem rossz ötlet a Neptun, de az, hogy az elsősöket (illetve a felsőbb éves hallgatókat) sem segítik SEMMILYEN tanáccsal/utasítással semmilyen oldalon az picit undorító. Pl. ejthettek volna 1-2 szót a diákigazolvány igényléséről, illetve arról, hogy honnan kapok ideiglenes diákigazolványt. Persze minden hülyeségről szó esett a beiratkozás napján, csak arról nem, hogy a többi dolgot mit hogyan kell. Pl. nem lett volna hülyeség, hogy valami A4es lap lett volna nyomtatva és amíg vártak az emberek a sorra kerülésre elolvashatták volna az ideiglenes diákigazolványról, neptunról szóló dolgokat...
7.102es termet mennyire nehéz megtalálni?
-
realee
tag
-
realee
tag
válasz
Superhun #5463 üzenetére
Köszönöm a választ, de még mindig vannak kérdéseim!
Ha államin vagyok, fél évente kell csinálni ezt a regisztrációt a minden félévben megadott regisztrációs időszakban? Vagy ez ilyen Neptunon keresztül elintézhető dolog vagy személyesen kell majd a 2. félévben is bemászni?
További kérdésem a vizsgákkal kapcsolatban lenne, hogy ugye dec. 16tól vizsgaidőszak lesz, erről van valami tájékoztató, hogy hogy működik vagy majd beiratkozáskor esetleg kapok valami brossúrát amiben részletezve lesz ez az egyetemi rendszer? Jelenlegi elképzelésem szerint a vizsgaidőszak így néz ki:
- X tárgyat felvettem, szóval X-ből kell vizsgáznom (kivéve elvileg 1-2 gyakorlati óra?)
- Ezeknek az X tárgyaknak vannak Y,Z,stb időpontokban vizsga időpontja (nyilván a vizsgaidőszakon belül) és ezekre előre jelentkezni kell, hogy melyik nap akarok menni. -
Jim-Y
veterán
válasz
Superhun #5457 üzenetére
ezt aláírom, nekem van/volt olyan szerencsém, hogy van saját lakás, tehát albi pénzre úgymond nem kell költeni, de a kaja az valami baromi drága, nekem szinte csak arra megy el a pénzem, főleg ha az ember próbál egészségesebben élni, és itt most nem arra kell gondolni, hogy minden másnap sushit enne az ember, vagy lazacot, egyszerű csirkemell, meg zöldségek, saláta stb... sajnos a mai magyarországon az egészséges étel drágább, mint a szar kaja
-
realee
tag
válasz
Superhun #5449 üzenetére
Ha lenne pénz, nem lenne ez a bejárós variáció. Vagyis van pénz, de max havi 30-35/ezer hóba megállva lenne. Bejárósként ugye egy jó 25ezret megspórolnék... Csak a belefektetett energia, stb. nem biztos, hogy megéri. Ezért kérdezem, mert ha nagyon szar első félvées órarendet kapok, lehet nekiállok albit keresni, de amíg az órarend egy hatalmas kérdőjel, addig nem akarok nekiállni semminek.
-
realee
tag
válasz
Superhun #5434 üzenetére
Remélem, hogy így lesz, mert így a legrosszabb esetben (ha az utolsó előadásom 16ig tart) 6-ra itthon lehetek... Persze a reggel fél 5ös kelés sajnos ott lesz
Tudom, nem jó ezzel kezdeni, de vannak olyan előadások amiket lehet "skippelni"? Ha más dolgom van esetleg és nem tudom igazolni.
-
proof88
addikt
válasz
Superhun #5420 üzenetére
info alapismeretek az szakmaibb, nincs benne könyvtáros tétel sem, meg nyelvtan tétel sem (kommunikáció-jel-adó-vevő-stb). Azért arra mentem anno még 2006-ban, mert azt mondták hogy akinek jobban megy a prog, az menjen arra mert ott több a prog mint a sima info érettségiben.
Aztán tavaly óta kormányrendelet módosítás miatt sehol nem fogadják el sajnos. Pedig info alapismeretekből anno országos 3. lettem. Arról nem beszélve, hogy úgy nem vesznek fel info érettségi nélkül, hogy már voltam egyetemen, 100%-os emelt info alapismeretek érettségim volt, számítógép programozói okj ... de hiába, pedig a pluszpontjaimat is kimaxoltam ... nincs info érettségi, le vagy szarva ... ez nem egyetemi döntés volt. -
spibal123
csendes tag
válasz
Superhun #5405 üzenetére
Programtervező informatikus, elsős, alacsony volt a korrigált kreditindexem, mert túl sok kurzust vettem fel. Bevallom erről nem igazán tudtam hogy így számolják, ráadásul a neptunnál is rengeteg volt a hiba (Most nem sorolnám.), bár ez nem mentség. A kérelemnél meg elkezdi a TO, hogy már lejárt a határidő két hónapja. Mondom mi van? Ez egyéni kérelem, mi van ha valakit mondjuk baleset ér és ezért nem tudja lerakni az utolsó vizsgáját, és átsorolják. Válasz: ÍGY JÁRT!!! Enyhén szólva intoleráns.
-
peterszky
őstag
válasz
Superhun #5365 üzenetére
Ha valamire büszke vagyok, akkor az az, hogy maminál tettem le a Logika vizsgát (nekünk még külön volt, Logikai alapok a programozáshoz néven)
Az a titok, hogy érteni kell, ha érted, akkor átmész, ha nem érted, akkor megbuksz, még ha felmondod neki az egész könyvet, akkor is. Legalábbis én ezt szűrtem le az ismétlések alatt
-
Jim-Y
veterán
válasz
Superhun #5367 üzenetére
Sokáig úgy működött, hogy amelyik részt szarabbul írtad meg beugrón, oda kerültél szóbelin. Na abban az évben amikor én mentem belőle vizsgázni, 3.-ra, pont akkor vezették be, hogy random kerül szétosztásra a csoport, én meg persze, hogy mammerhez kerültem
Gazdag Zs 30 perc alatt lefeleltette a fele csoportot, asszem senki se bukott, mami pedig olyan 3 órán át feleltetett. Mondanom sem kell...
-
-
Érd.lány
csendes tag
válasz
Superhun #5257 üzenetére
Hát, látom nem vagy túl naprakész a merőpiac jelenlegi helyzetét illetően
Mindkét területen túlképzés van, jogászként vagy apu vesz neked egy ügyvédi irodát, ahol molyolhatsz, vagy mehetsz a munkanélkülibe a 3 hónapos segélyért. Pénzügyesként több esélyed van elhelyezkedni, ezen a területen is leginkább könyvelőként, ami ha lehet, még szárazabb, mint az IT; vagy kontrollerként egy SSC-ben 2-3 nyelvtudással. Mindezt 160e Ft-ért, max. 200e Ft-ért egy fokozottan stresszes környezetben. A gazdaságis emberekre ma egyáltalán nincs kereslet... Jogászokra, főleg pályakezdőkre meg aztán még annyi sincs...
-
Érd.lány
csendes tag
válasz
Superhun #5254 üzenetére
Igen sajnos, nem könnyen kapcsolható össze a két terület
Nem vagyok túl tájékozott a témában... Mindenképpen diplomás képzést szeretnék elvégezni és a mai 3 lehetőség közül ez volt a legszimpatikusabb. A hardverekhez még annyit se konyítok, mint a szoftverekhez és a fizikától kiver a víz, ezért a mérnök-info ugrott. A gazd.info szintén nem érdekel, a gazdasági képzésen már megtanultam amit kellett. Így marad a prog.info, ami érdekel is és ez a diploma biztos, hogy sokat ér. Igazából nem programozó szeretnék lenni, hanem fejlesztő, ha ez a kettő valamilyen értelemben különbözik egymástól
Szeretnék egy-két területen tapasztalatot szerezni, hogy később ugródeszkaként használva külföldre menjek vele, vagy esetleg belevágjak munka mellett valamilyen saját kis vállalkozásba, majd ahogy alakul. De szeretnék végre egy olyan stabil tudást elsajátítani, amivel hosszú távon tervezhetek és anyagi biztonságot ad. Ha tudsz esetleg olyat amihez nem kell vért izzadni és ugyanez az eredmény, kérlek szólj!
-
peterszky
őstag
válasz
Superhun #5250 üzenetére
A BevProgon a szóbeszéd szerint főleg azok szoktak elhasalni, akik úgy érkeztek az IK-ra, hogy volt már prog. előképzettségük, erről nem tudok mit mondani, nekem őszintén szólva nem igazán volt (info fakton egy nem működő pascal progira kaptam meg az ötöst
).
Linuxot ProgKörön láttam először életemben. A programozáshoz közelebb álló tárgyakkal semmi gondom nem volt, kivétel a SzámHáló (oktató és saját hiba) és a PP gyakorlat (ezt a mai napig nem tudom megmagyarázni
). Inkább a matematika az, ami miatt nehéz elvégezni a szakot, szerintem is.
-
bbazsy
őstag
válasz
Superhun #5250 üzenetére
majd azért kíváncsi lennék, h Te bevprog előadáson és gyakorlaton mennyit programoztál / mennyire kellett AKÁRMILYEN programozói előképzettség. igen, valamihez nem árt, de nem a bevprog az.
és véleményem szerint informatikai tudás nélkül meg lehet csinálni a szakot, nem 1 embert ismertem. matek tudás nélkül nem.
-
Érd.lány
csendes tag
válasz
Superhun #5250 üzenetére
HR diplomám van, alapvetően ezzel szerettem volna foglalkozni, de túltelítettség van a merőpiacon. Nincs lehetőség állást kapni ezen a pályán, ami azt jelenti, hogy a diplomámmal gyakorlatilag kitörölhetem... Ha mégis kapnék állást ebben a szakmában, akkor is csak nagyon hosszú idő után és óriási szerencsével vagy nagy csókkal (ami nekem nincs) érhetnék el olyan pozíciót, ami megfelelne fizetés szempontjából is. Ezzel szemben a prog.infósokat keresik, hamar kapnak jól fizető állásokat és ha ügyesek viszonylag rövid időn belül nagyon szép fizetéseket vihetnek haza. Nem mellesleg, ebben a szakmában külföldön is kiválóak a lehetőségek és persze az sem utolsó szempont, hogy sokan nem szakadnak bele a munkába, viszont baromi jól keresnek. Amikor rájöttem mit ér a diplomám, arra gondoltam, hogy ha valami mást kell csinálnom, akkor az olyan legyen amivel jól lehet keresni és mi az ami viszonylag állandó, lehet benne fejlődni, van rá kereslet és jól fizet... az IT, ez a jövő, muszáj alkalmazkodni a piachoz, nem látok más kiutat ebből a végtelen labirintusból...
Ezért érdeklődöm és gondolkodom... Vannak aggályaim, de más csaj elvégezte már, ezért reménykedem, hogy nekem is menne... -
Érd.lány
csendes tag
válasz
Superhun #5248 üzenetére
És te mit gondolsz, ha úgy megyek neki, hogy egyáltalán nem tudok programozni, akkor kibukok? Mindenképpen kell valamilyen előképzettség programozás terén? Vagy majd a suliban megtanulom? Illetve suli mellett önszorgalomból, merthogy inkább elméleti oktatás van, azt olvastam... ?
-
almost10
csendes tag
válasz
Superhun #5219 üzenetére
C-n tényleg nincs C# csak java ? ez kicsit furcsa számomra , de annyi baj legyen
egy java + php kombót el tudnék viselni , mostmár csak a jelentkezésembe a névadó a matek lehet , az A szakirány megse fordult a fejembe , szóval a következő kérdésem az volna hogy a B vagy a C szakirányon húzósabb a matek ? Max 7 félév alatt kellene teljesítenem , azaz megszereznem a diplomát, és ha csúszok valamivel az majdnem biztos h nem a programozás lesz . És természetesen 1 forintot se szeretnék állambácsinak visszafizetni . -
Jim-Y
veterán
válasz
Superhun #5217 üzenetére
hát nem tudom te mikor végeztél? de ma már a B és a C között kb 3 tantárgy, és a pár vizsgán szigorúbb bánásmód a különbség, jó esetben 10% kül.
És több matek van C-n, nem 40/60, vagy akkor engem átvertek
Plusz B-n is van ADA..Magyarán az A nagyon különbözik, a B és C 10% eltéréssel de kb ugyan az, persze amit írt a kolléga az úgy van, C-n JAVA van, B-n C# .NET... üdv
-
almost10
csendes tag
válasz
Superhun #5212 üzenetére
először is köszönöm szépen a válaszod , sajnos a hallgatói szerződéssel teljes mértékbe tisztába vagyok , a sajtó a röghözkötés részét kapta fel , pedig az a leges legkisebb gond vele , azzal már sokkal nagyobb baj van h ha kikerülsz állami támogatásból visszafizetheted a teljes képzési díjat , viszont ebbe még a legeslegszebb az az h az Apeh felé van lejelentve, így amint kikerülsz könyörtelenül fizetned kell , halasztást nem kérhetsz , max részlet fizetést ... ezt a rész nem gondolhatták komolyan , egy 19-20 éves diák azért tanul egyetemen h munkája legyen , és végzettség nélkül akár több milliós adósággal könyörtelenül kitehetik onnan , és ki is fogják ... és pont amiatt próbálok minnél több infót gyűjteni , hogy ez velem ne történhessen meg , imádom az informatikát , hobbiból végig C# oltam a nyarat , matekkal sincs bajom .
Nade témához visszatérve , elsősorban a véleményetek érdekelne a szakról , és temérdek infó hogy mit fogok kapni , mibe nem érdemes belekezdenem , és milyen arányba tanulok majd matekot informatikához képest ?
-
scream
veterán
válasz
Superhun #5197 üzenetére
És tényleg, köszönöm
Szabadon választható tárgyakat meddig lehet/kell felvenni ?
Illetve mennyire "szabad" az első félév órarandileg? Tehát, hogy mennyi üres hely szokott benne maradni? Csak azért kérdezem, hogy hogyan kalkuláljak még mennyi szabadon választható tárgy férne el normálisan benne.
-
-
peterszky
őstag
válasz
Superhun #5154 üzenetére
Logika tételt, valamint kaptam utána BevProg (maxker specifikáció) és Algo (AVL-fa) kérdést. A felelet hármas lett, a szakdolgozat négyes (témavezető értékelése 30/30 pont, szóval ezen mosolyogtam), a védés szintén négyes (ezt sem értem, de mindegy). A diploma így négyes. Ideje volt már, hogy meglegyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Futás, futópályák
- Le Mans Ultimate
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest