- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
válasz
peterszky #2586 üzenetére
Én nem ismerem, mit tanít amúgy? Meg mondhatnál némi infót a "módszereiről", ha már tudsz.
Crystalheart: ez egy tévhit, hogy a kerékpárosok jobban károsítják a tüdejüket. Olvastam, hogy a kerékpárosoknál is veszélyeztetettebbek az autóban ülők és a babakocsiban ülök. Általában minél magasabban vagy, annál kevésbé szennyezett a levegő. A babakocsiban ülők alacsonyan vannak, ott a legnagyobb a szennyeződés. Az autóban ülők meg azért, mert mérést végeztek, és az a durva, hogy az autóban egyre inkább gyűlik a szennyező por, tehát elindulsz és ahogy telik az idő, egyre szarabb levegőt szívsz be, nem feltétlenül kell büdösnek lennie. A nagyon kis szennyező porokat sem fogják meg az autó légszűrői. Szóval érdemes néha átszellőztetni az autót, mert felgyülemlik benne a sz@r.
Abban igazad van, hogy a kerékpárosok nagyobb intenzitással vesznek levegőt, de az legalább valamennyivel tisztább, mint amit a gyalogosok, autósok szívnak. Tegnap vettem egyébként egy Respro City maszkot, ez kivéd néhány szennyeződéstől, de sajnos a PM10-et ez sem szűri tudomásom szerint. A PM10 (szálló por) koncentrációja alapján rendelik el a szmogriadókat egyébként, amit nem fognak, mert nem merik megtenni, de másik téma.
Munkavédelmi boltban lehet kapni maszkot és olyan szűrőt, ami olcsóbb, mint a Respro, és véd a PM10 ellen is. Azért nem ilyet vettem, mert ezeket nem igazán lehet nedves időben használni, valamint a Respro most pont jól jön, mert hideg ellen is jól védi az ember pofáját.Jövőre majd kipróbálok egy 3M maszkot filterrel egy munkavédelmiből is. Persze azoknak elég elrettentő kinézetük van, de sajnálom.
Hétfő délután/este elég nagy szelek voltak és láss csodát: másnap Bp légszennyezettségi térképe sárgás-pirosról kék-zöldre változott! Nagyon szép látvány volt.
Az már más kérdés, hogy a hétfői nagy szél hullámvasutat csinált nekem a Petőfi-hídon, alig tudtam egyenesben tartani a gépet.Amúgy azt mondják, a városban biciklizés reggeli kávé helyett is jó, mert adrenalint növel. Van benne valami, csak az a probléma, hogy miután > 30-cal legurulok Budán a hídról, beérek az egyetemre, elkezdődik az előadás, és már alszom is. :S Pedig előtte pár perce még száguldoztam.
Érdekes érzés, hogy tényleg csak pár perc választ el ez előadás altató melegétől, sokkal másabb, mint az a pár perc, mint mikor leszállok a villamosról és még 5 órát kell gyalogolnom a Délibe.
Tudom, bolond vagyok.
Amúgy úgy látszik, hogy folyton ellenérveket akarok állítani az említettekkel szemben, de való igaz, hogy van némi tévhit az emberekben a biciklizéssel kapcsolatban. Csak a tapasztalataimat írom le, meg amiknek utánajártam. Amúgy itt Bp-n tényleg életveszélyes biciklizni, de a közlekedés az önmagában is egy veszélyes üzem, ahogy azt szokták mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hobby elektronika
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest