Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41601) BandiT85


BandiT85
aktív tag

Napi fail: elmentem a guardianokhoz, hogy FSD és Shield boostereket tehessek fel (boosterből egy hármat-négyet gondoltam) a Corvettere és egyéb hajóimra, de én láma azt hittem hogy a 3 db boosterhez össze kell gyűjteni 3× ezeket:
1xGuardian Module Blueprint Segment (6)
17xGuardian Power Cell (240)
20xGuardian Technology Component (90)
24xPattern Delta Obelisk Data (96)
8xHardware Diagnostic Sensor (0)

Úgyhogy gyűjtöttem-szkenneltem-lőttem-relogoltam vagy 5 este, és mikor unlockoltam egyet, akkor már csak péééénz kellett a tetszőleges mennyiségű modul felszerléséhez... :W :C

(#41602) Submarine válasza FehérHolló (#41599) üzenetére


Submarine
senior tag

A többi mérnök "sima ügy" volt, de kérdezz ha elakadsz, még én is most érek a végére(egyelőre), ha egyszer valahára combatban dangerous leszek..
:)

Az 5k fényévet pl. úgy oldottam meg, hogy egy mérnökölt fsd-s krait phantommal (a többi minimal edition - pajzs nuku ~60ly), elbicikliztem a rozetta ködhöz:

Shinrarta Dezhra
HIP 23759
Flyooe Eohn HA-U C5-0
Rosette Sector CQ-Y d59

A köztes útvonalakat ki tudja számolni a gép - csak van arra egy egedélyköteles rész, és ilyen formán kellett egy kis kitérőt eszközölni.
Ott meg van egy állomás, úgyhogy repair után jöttem is vissza. Egy ködös szombaton elbohóckodtam vele.
:D

Bandi: igen csak a licenszet kell anyaggal fizetni, de azok meg jók lesznek még másra..
Nekem a barbi-pajzsal volt hasonló user fail-em a minap:C

[ Szerkesztve ]

(#41603) Balcsix válasza Cooper911 (#41578) üzenetére


Balcsix
senior tag

Közben találtam infókat, de erről az új exploration módról nem hallottam. Elég érdekesnek tűnnek az újítások. Azt hiszem megint el leszek a játékkal egy jó darabig. :D Köszönöm szépen az infókat!

Btw anno a te videóid segítettek a játék megismerésében a 0-ról, nagyon részletesek, kiemelkedő szint hazai fronton! Csak így tovább! :)

[ Szerkesztve ]

(#41604) duvi


duvi
nagyúr

A januárban érkező frissítésnek, november 27-én indul és december 2-ig tart a publikus bétája! Bővebb információk az alábbi linken.

(#41605) pcnet


pcnet
addikt

Elvileg ma már hozzáférek a Prismatic Sieldgeneratorhoz. Az lenne a kérdésem, hogy a mérnöknél, aki a G5ös tuningot tudja, van minden méretben A-s SG? Arra gondoltam, Anacondával odamennék és arra meg tudnám venni az összes méretűt és tuningolni is tudnám. Így nem kellene több hajóval oda menni, vagy modul szállítgatásért fizetni. Bocsi, nem vagyok gépnél. Este szeretném megvenni a SG-okat. :R

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#41606) duvi válasza pcnet (#41605) üzenetére


duvi
nagyúr

Nincs :( Amíg él a rankod, vásárolj be mindenféle méretű Barbipajzsot (pl. Jamesonon). A pajzsos mérnöknél pineld a pajzs fejlesztést és onnantól távolról is fejlesztheted az összeset. Ezután egyedül az experimental effektekért kell elmenni a mérnökhöz.

(#41607) Peppo válasza pcnet (#41605) üzenetére


Peppo
őstag

Nem jellemző, hogy a mérnököknél kapni is lehetne mindent, amit akarsz. Általában máshol kell megvenni, aztán odamész vele, vagy pinnelt tervet használsz. Mondjuk Anacondára csak hetesig megy pajzs, ill. a nagyobb hajókon van egy minimum méret is, ami alatti pajzs már nem elég neki, így fel sem lehet rájuk szerelni. Szóval ha minden méretben akarsz venni és tuningolni, az nem megy egy hajóval. Ha van belépőd a Jamesonra vagy hasonló helyre, ott érdemes megcsinálni a dolgot.

(#41608) pcnet


pcnet
addikt

Köszi srácok! :R Akkor Jamesonon bevásárolok. :)

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#41609) FehérHolló


FehérHolló
veterán

Mekkora szentségtörés a Python helyett a Krait Mk2-ből bányászt csinálni mérnök unlockhoz? Szerintem az eggyel több Class 6 opt modul nem éri meg, hogy felhúzzak egy új hajót a nulláról, de kérlek cáfoljatok meg!

A Class 3 és 4, A rating refinery-k között érezhető az a +2 bin különbség, vagy csak parasztvakítás? A guide-ok (amiket néztem) mind a hármasat használják. Igaz, hogy kisebb hajókon.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#41610) duvi válasza FehérHolló (#41609) üzenetére


duvi
nagyúr

Nyugodtan átszerelheted bányászatra a Kraitot :K Hagyományos bányászathoz (csak mining lézer) jól jöhet a 4-es finomító. Core (robbantásos) bányászathoz elég a 3-as is.

(#41611) Peppo válasza FehérHolló (#41609) üzenetére


Peppo
őstag

64 tonnával kisebb raktér. Ha ez rendben van neked, akkor simán jó a Krait is bányásznak. Én is használtam egy ideig, a mozgékonysága nagyon kellemes. Mondjuk pont ezért csak core mininghoz használnám. Ha painite-ot vagy LTD-t kaparsz, akkor szerintem sokkal inkább fontos a raktér, mint a mozgékonyság. Oda egy Type9 vagy Cutter az igazi, de persze egy Python se rossz.

(#41612) gentlelynx válasza Peppo (#41611) üzenetére


gentlelynx
tag

Én is először T9-re gondoltam bányászat kapcsán, aztán pont a Krait lett, ami végül is bejött... Bevallom, eddig nekem sosem volt türelmem addig kint maradni, míg telepakolom, bár azt is hozzátenném, hogy úgy is éreztem, hogy elkerült a "bányász-szerencse"... Általában hamarabb elfogytak a limpetek (szintetizálni nem volt kedvem), így beletörődtem, hogy annyi a zsákmány, amennyi és inkább mentem eladni. A jó hely keresése és a kalózok ID-jének kivédése pedig pont egy olyan dolog, amire a Krait kiválóan alkalmas. :K

(#41613) Peppo válasza gentlelynx (#41612) üzenetére


Peppo
őstag

Ha robbantgatok, én sem viszek nagy hajót. Kényelmetlen is mozogni vele, és egy akkora rakteret telepakolni is sokáig tart. Oda Krait vagy Python szerintem a legjobb. De akár egy AspX is, ha nem kellenek százmilliók.

Ha viszont Painite vagy LTD dupla/tripla hotspotba megyek, oda vétek kis hajót vinni. Két óra alatt tele van egy 500 tonnás raktér, és annyi időt simán el lehet cseszni egy robbantgatós Void Opal gyűjtögetés közben is.
Interdictiont kellemetlen kerülgetni vele, az tény. Volt már pár necces helyzet. De mostanában a régi harci Cutter átépített verziójával megyek, amin fent hagytam a 3 szép nagy beam lasert, meg az összes tuningolt shield boostert, van rajta 4 mining lance, és egy Barbi pajzs is, és e mellett azért elég gyors is. Szóval ha nagyon érdeklődik valaki, hogy mi van a hajón, az is lehet, hogy megnézheti. ;]

(#41614) Cooper911


Cooper911
senior tag

"Ha viszont Painite vagy LTD dupla/tripla hotspotba megyek, oda vétek kis hajót vinni. Két óra alatt tele van egy 500 tonnás raktér,"
Én egy Pythont használok ami mind a két célra fel van szerelve és 2 órát úgysem szoktam kint maradni,, úgyhogy pont jó. De aki igazán harvesztálni ( :DD ) akar nnak ajánlott az általad írt config. Nemcsak a nagy raktér miatt, hanem az egyel több limpet controller miatt (Nálam 2 fér fel) amivel még gyorsabb a begyüjtés. Viszont a nagy hajóra kötelező a mining lance, hogy ne kelljen az aszeroidára rámászni :)

[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]

(#41615) cabala1 válasza Cooper911 (#41614) üzenetére


cabala1
tag

[link]
Az igazán durva bányász csáveszok előre bemappolták a painite sziklákat (screenshot mindig a következő célhoz), majd nekimennek (a bányászlézerek alul vannak az alsó raktárajtó felől) és közvetlen közelről gyűjtik be collectorral.

(#41616) Peppo válasza Cooper911 (#41614) üzenetére


Peppo
őstag

Cutter elbír négyet is, ha lehagyom róla az FSD boostert. (Pajzs nélkül meg akár ötöt is, de arra már semmi szükség, és ilyet amúgy sem tennék. :D )
Igen, a lance hasznos a lőtáv miatt egy ekkora dög esetében, mint a Cutter, bár a rámászás sem rossz dolog, ha kevés a helyed a limpet controllereknek, vagy ha sietsz.

(#41615) cabala1 Ezt ki kell próbálnom. :D Gyakorlatilag szólóban lehet vele hozni azt a szintet, mint winges bányászattal. Sőt! Elképzelem ugyanezt egy LTD hotspotnál... Á, túl szép, hogy igaz legyen. :D

(#41617) Submarine válasza cabala1 (#41615) üzenetére


Submarine
senior tag

Nem semmi, köszi a linket!
Ehhez már kellene 2 moncsi.. :D írja is

Az milyen már hogy utólért a pilótám, ő már 36% Expert, én meg még csak 17% muhaha
:D
Sosem leszek dangerous..
:DDD

De ha felbaxom magam kidobom, és megyek bányálni én is.
Pedig kár lenne érte:

:))

[ Szerkesztve ]

(#41618) Submarine válasza Submarine (#41617) üzenetére


Submarine
senior tag

jaa, 66 lesz az.. :D

(#41619) duvi


duvi
nagyúr

Zablás Bogár EDHU-s csoporttársunknak hála, készült egy nagyszerű összefoglaló, ami ezúttal a felfedezőknek szól:
Galaxis útikalauz felfedezőknek
„Senki sem számít a spanyol inkvizícióra.”

(#41620) Submarine válasza duvi (#41619) üzenetére


Submarine
senior tag

Szép munka, örök hála!
:R
Így legalább látom, hogy annyira mégsem vagyok hülye.
:C
Eggyel mindig kevesebbet számol. Biztos poén, csak én nem értem?
;]

(#41621) Peppo válasza duvi (#41619) üzenetére


Peppo
őstag

Köszönjük neki! Hasznos lesz, ha elindulok egy nagyobb túrára.

(#41622) FehérHolló


FehérHolló
veterán

Kicsit sokat voltam távol. :)

Köszi mindenkinek a tippeket! Megpróbálom Krait mk2-vel. Elvileg van 160t max kapacitásom, ez a szárnybontogatásra elég lesz. Azt ha nagyon fáj, kipróbálom Pythonnal is.
Az első nagy hajóm valószínűleg nem bányászatra rakom össze.

Skynet is real. It's called Google.

(#41623) Submarine válasza Submarine (#41577) üzenetére


Submarine
senior tag

Na kibogoztam, hogy lehet AutoHotkey-ben gombot lenyomva tartani, példa:

;Sys4 Eng0 Wep2
Numpad7::
Send, {RCtrl down}
Send, {Down}
Send, {Left}
Send, {Left}
Send, {Right}
Send, {Left}
Send, {RCtrl up}
return

A játék menüjében átállítottam az energia elosztást jobb control + fel/le/jobbra/balra gombokra.
Ez a két sor a lényeg:
Send, {RCtrl down}
Send, {RCtrl up}
Ezekkel a kapcsolókkal tartom benyomva, és engedem fel a jobb controlt. Vagy amit akarok.
Minden szabadon változtatható.
:D
Így a nyíl gombokat most felszabadítottam.
:C
Hátha valakinek kell majd még valaha.

(#41624) duvi


duvi
nagyúr

December 2-ig 33%-os akció a kitekre és hangokra!



(#41626) fejesg2 válasza duvi (#41625) üzenetére


fejesg2
aktív tag

Ezt jól leárazták. Kíváncsi vagyok, hogy az új kiegészítő milyen árral indul majd?

Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!

(#41627) duvi válasza fejesg2 (#41626) üzenetére


duvi
nagyúr

Mostanában mindig ennyire akciózzák le. Sajna az új fizetős DLC-re még egy évet kell várnunk.

(#41628) fejesg2 válasza duvi (#41627) üzenetére


fejesg2
aktív tag

Ez akkor nem a januári cuccos lesz.

Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!

(#41629) duvi válasza fejesg2 (#41628) üzenetére


duvi
nagyúr

2020 negyedik negyedévi DLC-ig minden frissítés ( a januári is) ingyenes lesz.

(#41630) duvi


duvi
nagyúr

Vállalkozó kedvűek, kíváncsiak és segíteni vágyók! Tölthető a januári frissítés bétája! Launcherben külön ki kell választani a bétát, hogy tölthető legyen.

(#41631) fejesg2 válasza duvi (#41630) üzenetére


fejesg2
aktív tag

Köszönjük az ismételt gondoskodást! :R Észre sem vettem.
Valakinek van már tapasztalata vele? Én kicsit óczkodom még tőle...

Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!

(#41632) Peppo válasza fejesg2 (#41631) üzenetére


Peppo
őstag

Hétvégén lehet, hogy felrakom. Bár ha a januári frissítés tényleg csak hibajavítás lesz, akkor nem biztos, hogy bármit is észre fogok venni a játékon belül. Mostanában nálam az egyetlen visszatérő hiba a powerplayes képernyőn szokott jelentkezni. A többi bug vagy jön vagy nem, mikor épp milyen kedve van a játéknak.

(#41633) fejesg2


fejesg2
aktív tag

Én felraktam most este. Nem kellett volna... Valami régebbi mentés fogadott belépés után és a pénzem is kevesebb kb 40 millával, ARX lenullázva... :Y Hova, kinek jelezzem a problémát?

Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!

(#41634) fejesg2


fejesg2
aktív tag

Huh, szerencsére megmaradt a sima Horizons indítási lehetősége is a beta mellett. Azt futtatva megvan mindenem, és 50 millával volt kevesebb ráadásul. De így legalább meglett. :K

Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!

(#41635) duvi válasza fejesg2 (#41634) üzenetére


duvi
nagyúr

A béták mindig függetlenek a fő acctól és egy régebbi mentést használnak hozzá. A bétában történteknek semmilyen hatása nincs a fő accra.

(#41636) pcnet válasza fejesg2 (#41633) üzenetére


pcnet
addikt

Bétában mindig egy régebbi mentéssel indulsz.

Duvi mester megelőzött kerek 4 mp-el. :D

[ Szerkesztve ]

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#41637) fejesg2


fejesg2
aktív tag

Na ezt nem tudtam. Köszönöm a segítségeket! :R Én meg jól befost@m... :B :C

Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!

(#41638) duvi


duvi
nagyúr

Idén is megérkeztek a fekete hajófestések. Ezeket minden évben csak a Black Friday alatt lehet megvásárolni!

(#41639) Peppo válasza duvi (#41638) üzenetére


Peppo
őstag

Na ezt nem lett volna szabad látnom. :D Sok-sok kiadott pénztől kímélt volna meg.

Ez a Black Friday csak a mai napot jelenti, vagy legalább a hétvége benne van még?

És most már csak a Frontier Store-ban lehet cuccokat venni Arx-ért? Úgy látom, a steames pénztárca már nem játszik. Ami azért is gáz, mert a Frontier Store meg nekem most nem hajlandó működni.

(#41640) Peppo válasza Peppo (#41639) üzenetére


Peppo
őstag

Közben látom, december 2. a határidő. Remélem, addigra be tudok majd lépni!

(#41641) fejesg2 válasza duvi (#41638) üzenetére


fejesg2
aktív tag

Eeez nagyon állat... Krait MK2 és Fed.Corvette van, lehet, hogy valamelyik megkapja.

Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!

(#41642) FehérHolló


FehérHolló
veterán

De miért vadásznak open playben az emberre a mérnökök mellett?

Igen, tudom, menjek solo-ban. De mi értelme kezdőkre lövöldözni mindenféle áru és bounty nélkül?

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#41643) 42861 válasza FehérHolló (#41642) üzenetére


42861
senior tag

Mert megtehetik. Solo vagy private group a megoldás erre.

(#41644) Peppo válasza FehérHolló (#41642) üzenetére


Peppo
őstag

Van, akinek erre áll fel.

(#41645) Submarine válasza FehérHolló (#41642) üzenetére


Submarine
senior tag

Hallod, egyszer kíváncsiságból openbe léptem, na mennyien vannak ennél az xy állomásnál.
Semmi extrát nem láttam, elfelejtettem, úgy maradtam.
Pythonról még a pajzsot is levettem, hogy kicsit nagyobbat tudjak ugrani, épp Cubeoba igyekeztem. 8 millámba került, bár nem kellett dokkolni, meg javítani.
De én is kb. így morogtam két napig.

Hagyjad, ez valami pszichopátia lehet náluk. Pedig büntit is kapnak érte (én meg kaptam fél milla visszatérítést). Szomorú életük lehet ha ettől boldogok.
A zsé meg visszajön seperc alatt ha bányászol.

[ Szerkesztve ]

(#41646) Cooper911 válasza duvi (#41638) üzenetére


Cooper911
senior tag

Régi szép idők amikor black friday-kor megkaptuk minden hajóra...

[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]

(#41647) duvi válasza Cooper911 (#41646) üzenetére


duvi
nagyúr

Igen, nekünk még odaadták ajándékba az akkori összes hajótípusra :K

(#41648) Peppo válasza Cooper911 (#41646) üzenetére


Peppo
őstag

Néztem is itt korábban, valaki már berakta ezt a festést, én meg nem találtam sehol. :D Most megvettem ezt is meg kb. az összes hajóra, amit gyakrabban használok. Néhány hajón nagyon jól néz ki.

(#41649) FehérHolló


FehérHolló
veterán

Köszi srácok!
Én őszintén azt hittem, hogy van értelme levadászni a másikat a farokméregetésen kívül is. :)

Közben egy újabb hülye mérnökös kérdés:
Elvira Martuuk nem akar unlockolódni. 288/300-on áll a Ly from start számlálója. A Codex - stats részen is. Térkép szerint viszont már kinn vagyok a halál leheletében (COL 285 Sector EO-E B13-4), és már vagy 100 Ly óta 288-at mutat a fenti számláló.
Open-solo váltás, frameshiftből ki-be, állomásra leszállás, ilyesmik megvoltak. Gépet azóta többször újraindítottam.
Mit lehetne kezdeni vele?

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#41650) FehérHolló válasza FehérHolló (#41649) üzenetére


FehérHolló
veterán

Miután megírtam, és visszaléptem (alt+tab), megjött az üzenet, hogy vigyek már neki 3 darab soontill relic-et. Csak rögtön megjött asszony, azt inkább vele foglalkoztam. :D
Szóval bocs, és tárgytalan.

Skynet is real. It's called Google.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.