Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2121) Degeczi válasza BBéci (#2119) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Tényleg nem érted, mit jelent a PDF? :F
Ahogy doc is említette: az egy "fénykép" (adott esetben szó szerint az, ha még scannelt), egy fixre tördelt anyag, ami kizárólag addig jó, amíg a megjelenítés változatlan marad - ez azonban a legtöbb e-book olvasón nem áll, mert ahhoz túl kicsi a kijelző. Belenagyítani azért kényelmetlen, mert nincsen a lassú e-ink frissítés miatt nem lehet jó görgetést végezni, lapozásnál pedig az oldaltörésnek nem kerülnek mindig jó helyre.

Ezért egy betűméret növelés után át kell tördelni az anyagot: ami eredetileg egy sor volt, az most már mondjuk másfél - és itt futsz bele abba, h a PDF-ben ott vannak a fix sortörések: a második sor közepén szépen széttörik...
El kell tehát távolítani ezeket, összefolyatni az így önálló bekezdésekként létező sorokat - de sok helyen mégis meg kellene tartani azokat, hiszen sokszor tényleg csak egy-két szó egy sor (leginkább pl. párbeszédeknél).

Ezért nem egyszerű feladat a PDF áttördelése, még ha az szöveges is (ha pedig scannelt oldalakat tartalmaz, akkor még először OCR-ezni is kell...), a Kindle ezért inkább nem is foglalkozik vele, hiszen az amúgyis csak mellékes formátum. Néhány más típus igen - de teljesen korrekt megoldás csak kézi munkával lehetséges.

Ha reklámosat vettél, lesznek (egyáltalán nem zavaró, és akár ingyen is eltávolíttatható) reklámok.
Regisztrálás nélkül azonban még csak a dátumot sem ismeri az eszközöd, így pl. az amúgy igen hasznos "olvasási sorrend" nézet sincs enélkül, és kollekciókat létrehozni sem enged.
Az Amazonos fiókod roppant kényelmes használatot enged meg: pl. Calibre-ből egyetlen gombnyomással elküldhetőek az anyagok anélkül, h USB-re kötögetéssel kellene vacakolni. Ezek az olvasóról törlés után is megmaradhatnak a felhőben, egyfajta tárhelybővítésként, illetve családon belüli több Kindle-ről is ugyanúgy elérhetőek (vagy akár a telefonodról, ha épp nincs más kéznél). További bónuszként még az olvasási pozíció is automatikusan szinkronizálódik: ott folytathatod az egyik eszközön, ahol a másikon abbahagytad.
Ezen felül az asztali géped böngészőjébe is telepíthetsz "Send to Kindle" kiegésztést, amivel hosszabb netes cikkeket át lehet küldeni, ha nincs kedved vagy időd a gép előtt elolvasni, de létezik olyan szolgáltatás is, ami híreket szed össze és küld át automatikusan, időzítve.
Nyilván senkinek nem fáj, ha nem használod ki ezeket, csak tényleg nem világos, akkor miért nem egy offline olvasót vettél olcsóbban.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.